Jste spokojeni se svým nádobíčkem ? (rybářským !)

Jste spokojeni se svými pruty a ostatním vybavením na ryby nebo také stále pošilháváte po něčem lepším ? Co byste si pořídili nové nebo vyměnili, pokud by nebylo nutné ohlížet se na finanční stránku věci ?
Autor diskuse: Carlos - Profil , 14.1.2005 všeobecné - náčiní, doplňky

rybomil | Pá 28.1.2005 7:51:28

Ty šupinatý potvůrky jsou pořád stejný - jednou žerou, podruhý třeba ne. No a chlapský ego je vo tom, že bychom chtěli, aby se pořád věšeli na naše vymyšlenosti.Takže obměňuji, zkouším, občas vymýšlím to, co později zjistím, že je už dávno hotové, pokusy- omyly,zkrátka občas blbnu na N-tou. Co bych pro toho " Koně "neudělal.Ale že by rodina měla trpět, to zas tak daleko to zatím nedošlo.
V případě opravdu nezvykle vysokých finančních možností tutově výbavu na lososy a několik zájezdů na atraktivní místa jejich lovu.

ZN - Profil | Ne 16.1.2005 21:35:12

Leo01:
Doby dělání prutů na míru ve Ždáru bohužel pamatuji. Považuji se za soudného člověka, nehoním se za nejnovějšími trendy, dokonce bych řekl, že jsem konzervativec. Ale jak se začne jednat o rybářský-muškařský vercajk, jde vše stranou. A vůbec se v mém případě nejedná o předvádění se před kolegy, nebo já nevím před čím. Je to prostě koníček, kterému jsem podlehl. Někdo se vidí v autech, někdo sbírá známky, já jsem podlehl muškařskému nádobíčku. A možná právě proto, že zeměkoule je kulatá, jsem si dnes přivez už čvrtý pětkový prut SAGE. Možná si řekneš zbytečnost, bláznovství atd. Pro mě ne, možná právě proto, že zeměkoule je kulatá. Ať se dívám z jakéhokoliv úhlu pohledu, mám z něj skutečně radost. Takže si nemyslím, že v nákupu nového nádobíčka musí být nutně nějaké snobství nebo vytahování. Jak jsem psal níže, jde třeba jen o dělání radosti.
Proto si myslím, že někdo bude chytat na tyčku k rajčatům, někdo si potrpí na dobrý vercajk(což se mi už několikrát vyplatilo), někdo bude vypadat jak manekýn. Ve skutečnosti jde o jedno - být spokojený a být na rybách. A nejde o hmotnost peněženky. Snad jen tolik, názory jsou různé, těžko někoho soudit.( Tím nechci říci, že jsi někoho soudil, jen jiný názor)

Leo01 - Profil | So 15.1.2005 1:27:08

Přečetl jsem poctivě všechny předešlé odpovědi, ani o jedné bych zatím nemohl stručně prohlásit.... s tím se bez výhrady ztotožňuji..... protože asi každý názor jednotlivce bude trochu odlišný..... pamatuji i doby, kdy jsme si ve Žďáru nechali stavět "na míru" a odhozovou gramáž teleskopy na "patřičně krátké složení" a byli jsme strašně IN, když jsme měli pruty na zakázku a vyňaté ze seriové výroby. Dnes je situace o mnoho jiná, ale každý si skrytě to své ego v sobě buduje....zkrátka... abych nevypadal před těmi kolegy jeko úplný jezeďák!!!! Ale hlavně to nedat znát!!!!!!
Myslím ale, že každý soudný rybář jednou dospěje do stadia, ... někdo třeba ne....kdy už zkrátka přestane honit nejnovější trendy, ale skutečně si jednou dá sám sobě pár facek a zamyslí se nad tím, že už má tolik zkušeností a nároků na to, aby si už v životě byl schopen určit, co že mu vlastně vyhovuje a co byl jen levný populistický prodejní tah .... a vlastně časem.... shit.... a potom už nějaké propagační materiály a novinky začne chápat tak trochu z jiného úhlu pohledu. Dospěje zkrátka sám vnitřně k názoru, že si svými zkušenostmi s tím, či oným, už dokáže obhájit i to, že za touto novinkou už se ve svých letech nepožene, protože vlastně už pochopil, že Zeměkoule je kulatá a že tohle tu už vlastně kdysi někdy bylo... a dnes se to jen jinak jmenuje a o prachách..... no comment....
čili shrnu to.... tohle je strašně těžká otázka.... netroufnu si na ni takhle odpovědět..... a nemůže to změnit ani dovětek, že bych se eventuálně nemusel ohlížet na hmotnost svojí peněženky....

xycht - Profil | Pá 14.1.2005 20:13:50

Spokojenej moc nejsem a pošilhávam po lepšim :-) Pořádnej cajk je potřeba už jen pro lepší pocit, když ten cajk líp vypadá tak se mi hned chytá líp :-) Kdybych se nemusel ohlížet na finance tak podobně jako XAXAP bych koupil Horní Vltavu, protože tam je krásně a pak nějakej sumcovej revír...

XAXAP - Profil | Pá 14.1.2005 19:21:13

v prutech a navijacich mam nekrestanstke prachy a jsem rad, ze je mam. Po novinkach neposilhavam, nektere z tech veci maji status "rod & reel fatale" :-) A kdybych se nemusel ohlizet na financni stranku, uz bych si konecne koupil horni Vltavu :-)

bejk - Profil | Pá 14.1.2005 17:41:46

pokud jde o ceny tak v ameru se na fin. stranku veci moc ohližet ani nemusite, skoro vsechno je tam pohadkove levny, tak za tretinu až polovinu ceny co u nas, vlacaky berkley v jednom dile, twistery, fireline 110 m za 300 (kč)
pletenky, cokoli
vyplati se to, jenom jak s pripadnou reklamaci

ZN - Profil | Pá 14.1.2005 16:42:32

Carlos: proč by jsi měl být blbej? Objednej Century FBS a máš pokoj. Teda aspoň na chvíli. Pak to zase radikálně vyřešíš.

Carlos - Profil | Pá 14.1.2005 16:22:08

Některé odpovědi mě vysloveně potěšily - nejsem ujetej sám. Jen vloni jsem vyměnil kapráky dvakrát a pořád koukám po něčem jiném.
Jenže teď jsem si uvědomil, že když to budu obměňovat postupně a s velkou ztrátou to starší prodávat, vyjde mi to na děsný prachy. Takže jsem se už na 99% rozhodnul pro radikální řešení ohledně prutů - objednám si Century FBS a snad bude na dlouho pokoj. Pokuste se mi to někdo rozmluvit, třeba jsem úplně blbej.

drda - Profil | Pá 14.1.2005 14:10:04

ZN: v tvé poslední větě vyjma "přírody" jsou všechny atributy pro to, abys byl bezrybka :-), ale samozřejmě tomu rozumím a cítím to stejně.

Skywalker - Profil | Pá 14.1.2005 14:09:22

Jsem spokojen stále, stále vylepšuju a kupuju další a další (ne)zbytné věci, třeba od Alana minulý týden Orvise T3 ve čtyřce (beru ji zítra k palačáku). Prostě jen proto, že se mi líbí a zrovna jsem měl peníze. Proto mám třeba i osmičkovýho Scotta nebo teď nově přívlačáky Berkley Series One a spoustu meppsek. Asi s tím víc ryb nechytím (už to snad ani nejde :-)), ale mám z toho příjemný pocit. Ale třeba muškařský kolečka za 15 000 mi už přijdou trochu ujetý...ale kdoví, třeba to za pár měsíců bude vypadat jinak...

Gudaska - Profil | Pá 14.1.2005 13:52:57

Pošilhávám, pošilhávám . . . Ale už dobře vím, že se vždy najde někdo, kdo má auto rychlejší, ženu krásnější a děti chytřejší. A tak s každou uškudlenou korunou obcházím prodejny, abych si po vychladnutí řekl, že jsem koupil něco, co jsem tak moc nepotřeboval. Ale tato situace se periodicky opakuje, což je vlastně dobře.

Pike | Pá 14.1.2005 13:23:48

Alan: Popsal jsi to myslim presne, ja to taky jako dva konicky beru, staci se zeptat Slamaka, co rikam, kdyz ryby nejdou:-))) A jestli se v CR nic nezmeni a CRS bude pracovat porad tak kvalitne, tak mi zbyde uz jen jeden z techto konicku, popripade zahranici vyjezdy.
Michal: Vysvetleni najdes na webu MOL v clanku Puriste

Michal | Pá 14.1.2005 13:12:32

ZN: Máš recht, aaaaa vo tom to je :-)

Salám - Profil | Pá 14.1.2005 12:53:38

Semnou je to asi následovně: Vysním si nějakej prut + naviják a říkám si to je opravdu to jediný co bych potřeboval, až na to ušetřím tak s nákupama vybavení končím. Jakmile si to ale koupím, tak hned čumím po dalším, prostě furt dokola, kdybych byl vlastníkem všech krámů s rybařením v celý ČR, stejně by mi zase něco chybělo, teď splácím prut + naviják a už zas pokukuju po novým. Nejhorší je to s nástrahama na vláčku když si myslím, že nic nepotřebuju, tak stačí abych náhodně vlezl někam do krámu na čumendu a už si odnáším serepetičky za litr, eště, že mi teď tak nějak vyschly finanční zdroje - dám si trochu pohov.:-)))

vicx | Pá 14.1.2005 12:53:01

som spokojny, teraz nemam co menit. ked prejdem na iny styl lovu, potom to chce vzdy nieco zmenit...

ZN - Profil | Pá 14.1.2005 12:50:44

Michal: po pravdě řečeno, mi to jedno není. Život je krátký, proto je potřeba si dělat radost. A většinou mi je jedno, jestli něco chytím, i když samozřejmě chci. A jestli umím chytat- někdy jo a někdy ne. A Orvise nemám. Máš pravdu s tím odpočinkem, to je to pravé. A když tak podkáš kamarády, dobré jídlo, pití, pěkná příroda, hospůdka, to je pro mě ta pravá rybačka.

Miloš_diakritický | Pá 14.1.2005 12:40:41

Na chytání seru, hlavně že mám nejnovějšího Vorvise...

Michal | Pá 14.1.2005 12:37:25

ZN: ahoj, kdyby to všechno mělo být o rybách, tak chodím lovit do Hypernovy :-)) V přepočtu na rybu by to bylo levnější. :-) Ale teď vážně, chtěl jsem jenom říct, je někdy úplně jedno, jaký máš nádobíčko, hlavně jestli umíš chytat a hlavně, že se člověk dostane k vodě a odpočine si. I když nakonec třeba zrovna nic nechytíš. Prostě nemusíš mít zrovna nejnovějšího Orvise, hlavně když si zachytáš.

Alan | Pá 14.1.2005 11:23:58

Čím dýl chytám, tím víc si uvědomuju, jak je kvalitní, funkčně i designově povedené vybavení důležité a jak to vůbec nesouvisí s úspěšností při lovu. Někdy mi to připadá jako dva různé koníčky.

ZN - Profil | Pá 14.1.2005 11:21:23

Jsem maximálně spokojenej. To vždy do doby, než mě někdo doblbne (nebo taky sám sebe), že by se mi hodilo něco nového. Když v té muškařině je tolik krásných věcí. Nebo nějaký dobrák dá na MRK nějaký pro mě nový web a je to v pytli.

Michal: ono to není jenom o rybách a dalekých hodech. Nové věci mi osobně udělají třeba jen obyčejnou radost. A vůbec nepřemýšlím způsobem, že bych měl chytit víc ryb.

šeptal - Profil | Pá 14.1.2005 11:12:09

Rici: Musíš být skromný. Jako Lenin. ;o)

Michal | Pá 14.1.2005 11:08:12

Pike: Krásně jsi mi to vyložil, je vidět, že jsem trubec, kterýmu vůbec nedošlo, o co těm muškarům s dlouhejma hodama jde :-)) Už to chápu, začínám trénovat hody alespoň na 15m, nějakej pstruh střední velikosti by se snad našel spíš než ten velkej, u kterýho mušíš házet na 20m a víc :-)

Rici - Profil | Pá 14.1.2005 10:28:57

Asi jako strejka, teda kromě toho vláčáku. Takže jsem zatím spokojen. Zatím jen do zítřka 15.1.05, protože až si vyzkouším ty superr extra mušáky a navijáky a šňůry a ...., tak už třeba spokojen nebudu:-)))

Many - Profil | Pá 14.1.2005 10:10:56

asi jako většina-pošilhávám.Ono stím nářadím je to ja ko se vším.Dneska koupíš jako novinku,zítra je to překonané.Protože nemám jenom dva pruty a dva navijáky tak to obmněňovat najednou nemůžu.Letos to čeká zřejmně feeder s navijákem.K otázce:netoužím po jejdražších věcech.Takže i kdyby jsem nebyl finančně omezen nekoupil bych naviják za 30 nebo 40000.Nebo pruty za 15000.-

Pike | Pá 14.1.2005 10:09:06

Spokojenost je, nejake zmeny by mohly probehnout, ale uz ne nezbytne. Kdybych se nemusel ohlizet na love, tak bych vymenit urcite solidni cast naradi, ale opravdu jen v tomto pripade. Zastavam nazor, ze kdyz na to je, tak proc si nedoprat to, co chci. Na druhou stranu klidne reknu, ze bych si predstavil uplne v pohode chytat i z levnejsim nacinim, o tom to neni.
Michal: Ale proc ne, treba byli radi za to, ze si pekne zahazeli a treba to byli puriste, kteri hazeli jen na velke pstruhy. A protoze jich u nas moc neni, tak holt chytli hovno.

strejka - Profil | Pá 14.1.2005 9:58:30

celkem spokojen jsem, chybi snad jen nejaky tezsi vlacak, nicmene vstup do muskareni mi otevrel netusene moznosti, kam namirit investice...

Maty - Profil | Pá 14.1.2005 9:50:47

Každý rok si udělám radost, vždy se najde nějaký navijáček, nebo hůlka, kterou nutně potřebuji :-)

Svop - Profil | Pá 14.1.2005 8:54:30

Na začátku sezóny s novým nádobíčkem jsem byl spokojenej, ale během roku jsem začal zjišťovat, že jsem se měl rozhodnout úplně jinak. Takže momentálně pošilhávám po novém, sbírám informace a budu vše opět znovu obměňovat. Tentokrát už budu chytřejší :-)

hraji - Profil | Pá 14.1.2005 8:32:34

Spokojený jsem určitě, ale to neznamená, že jej trvale neobměňuji a nevylepšuji. Je to v podstatě plynulý proces obnovy.

brach - Profil | Pá 14.1.2005 8:30:36

Jak můžu bejt spokojenej se svým cajkem, když denně sedím u MRKu?

drda - Profil | Pá 14.1.2005 8:20:39

To bych řek, že pošilhávám i když v současné době máme s mojí ženou vše co potřebujeme. Alespoň k rybaření, které momentálně provozujeme. Jenže nějaký cajk už je prostě "vyšlý z módy". Nejvíc si to uvědomuji, když si třeba jdu pro hnojáky a utratím tři stovky. Zároveň mi je ale líto vyhazovat to co už sice je "starší ročník", ale funkční. Vždyť stejně jako nový kabát za 15 000,- zahřeje starý hubertus. A tak se nám prostě ten cajk doma nějak hromadí. Jednou si třeba otevřu obchod se starožitnostmi.

šeptal - Profil | Pá 14.1.2005 8:15:54

Dřív jsem pošilhával neustále. Nakonec jsem dospěl k takové výbavě (pro vtipálky - myslím tu rybářskou), že mě to pošilhávání z větší části pustilo. I když - pořád je co vylepšovat. ;o)

Michal | Pá 14.1.2005 8:05:01

Je otázka, jestli nové a případě dražší nádobíčko bude taky lepším co se týče případných úlovků. Viděl jsem už nekolik muškařů, kteří chytali na mušáky od Orvisu apod., libovali si, jak jim to háže 20m, ale ryba prakticky žádná. Ono to není o nádobíčku. Samozřejmě aspoň trochu slušné nádobíčko je základ. I když občas bych určitě některý svoje náčiní rád vyměnil za lepší.Ale vcelku jsem spokojenej. Mohlo byto taky být třeba i horší, bambusák je bambusák :-)