varenie boilie v konvektomate

Ma niekto skusenost?Autor diskuse: hopii - Profil , 10.3.2015 kaprařina - nástrahy, návnady

4x v oblíbených a 3x v ignorovaných.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

NTony-123 - Profil | Pá 13.3.2015 15:55:18

Ahoj,v tydnu budu delat pro kamose další varku,tak to nafotim a hodim to sem i s popisem pro nejake ty zacatecniky - ).Mejte se chlapy.T

NCZesnek - Profil | Pá 13.3.2015 12:32:38

kritik >> Haa. Co se tady na tom mrku člověk nedozví. Taky dobrý řešení. Ale proč nevyužít supr mašinku když máš možnost? Stojí to přes 100k, tak ať se činí!! :o)) Pro mě jsou tyhle dvě možnosti novinka. Vyzkouším jak tohle, tak i to co poradil Tony-123 a časem dodam foto atd. Na slapech jsme to měli z práce k vodě 60m. Toho krmení co tam padlo a my to pořád kouleli guli po guli v ruce než jsme pořídili šoulátko.

Nkritik - Profil | Pá 13.3.2015 11:47:30

CZesnek >> Stejně tak nacpeš směs do tlačenkovýho igelitu, zavážeš jako opravdovskou tlačenku a uvaříš ve vodě.
Nic světobornýho a nepotřebuješ konvenkťák :)

NCZesnek - Profil | Pá 13.3.2015 11:31:47

Tony-123 >> Hele to fakt zní jako pecka nápad. Nakrájíš si jakej průměr potřebuješ a ten střed musí být fakt atraktivní jako kráva + to pva !!! Akorát 50min se mi zdá docela dost né?

NTony-123 - Profil | Čt 12.3.2015 23:57:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ještě jeden tip:pokud by jsi chtěl rychle chytající oevřené boilí,udělej si z cca 1kg těsta tvar cihly,zabal do fresh folie a dej dělat i s tou folii na cca 50min.Potom vytáhni,nechej zchládnout a rozkrájej.Já si půlku rozkrájím a půlku nastrouhám na robotu na hrubým struhadle a používám do PVA jako boilís drobenku.Když to vaříš na páře v té folli,tak ti nevyprchaj aromata,je to pekně ostrý.Pokud by jsi to dělal tak použij tu silnější frešku nebo dej dvě vrstvy té tenké.Měj se T.

NTony-123 - Profil | Čt 12.3.2015 23:42:57

Ahoj,dělám v konvektáku normálně a je to super.Zrovna včera jsem dělal pět kilo.Protože jsem línej nedělám kule,ale na mlýnku na maso vyjedu přes nabíječ klobás hady,hodím na děrovanej plech a šup to na páru do konvišu.Vytáhnu nechám zchladnout a ostrým nožem nakrájím na velikost jakou chci.Včera jsem dělal průměr 14mm a když je tam necháš 10min-11min máš je hotový,teda pokud je máš radši utaženější.Ty 24mm tam podle mě musí být za 16-18min hotový.pokud máš nějakej dotaz písni do SZ.Měj se Tony
P.S.Jo docela dost záleží jak moc páry ti ten konvekták dává.Pokud ti neteče voda po čelním skle,tak to radši vyzkoušej na pár kouscích,at je nemáš polopečený.Pokud se ti sráží pára na skle a stéká,tak máš v pohodě a směle vař.

Nhopii - Profil | Čt 12.3.2015 22:03:42

Dik a priblizny cas ako dlho to tam mam varit? Budem robit 24 mm

NTWIN 69 - Profil | Čt 12.3.2015 17:38:30

CDB >> Máš pravdu předsedo.

NCDB - Profil | Čt 12.3.2015 13:36:54

hopii - >> nejlepší způsob

NCZesnek - Profil | Čt 12.3.2015 8:58:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

hopii - >> Zdravím. Dělal jsem na slapech v jednom hotelu jako kuchař a konvekťáky jsme tam měli dva. Pravidelně jsme si tam koulís s klukama vařili. Já osobně si myslím že když je možnost, tak nic lepšího na vaření gulí rozhodne není. Doporučuju!!!