Suroviny pro výrobu vlastního boilie

Dobrý den,
rozhodl jsem se zkusit vyrobit vlastní boilie, ale nevím jestli zvolené suroviny jsou kompletní, nebo mi něco chybí:

80 g Antarctic Krill (sypké přísady, atrktanty)
50 g CSL Extrakt (sypké přísady, extrakty)
100 g vitamilk (sypké přísady, mléčné proteiny)
100 g tygří ořech moučka (sypké přísady, objemové přísady)
430 g kukuřičná moučka (sypké přísady, objemové přísady)
150 g sójová moučka (sypké přísady, objemové přísady)
100 g masová moučka (sypké přísady, rybí a masové moučky)
8 ml Squid & Octopus (tekuté přísady, esence)
15ml sardinkový olej (tekuté přísady, oleje)
10 kapek N-Butyric acid (tekuté přísady, tekuté atraktanty)
25 ml Masový extrakt EZT (tekuté přísady, tekuté potravy)
25 ml Krab extrakt (tekuté přísady, tekuté potravy)

+ 10 vajec

Za každou radu všem děkuju.Autor diskuse: ondra15 - Profil , 9.8.2014 kaprařina - nástrahy, návnady

35x v oblíbených a 4x v ignorovaných.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

Nhanyking - Profil | Ne 26.4.2020 2:22:21

Ahoj zkoušel jste někdo do směsi dát fenykl? Dávám anýz a napadlo mě to namixovat s fenyklem. Nezkazím to? :-)

NKvako - Profil | Ne 12.4.2020 21:32:51

dukin >> Na tuhle otazku nikdo neodpovi /Já se právě ptal jestli způsobuje třeba větší tvrdost, chci ubrat ptačího zobu kvůli hrubosti, ale však já ho vlastně můžu více pomlet./

Nezname slozeni boiliesu - co tam cpes , ale stejne to musis sam vyzkouset.

Ndukin - Profil | Ne 12.4.2020 9:58:08

Kvako >> Ahoj. Díky 😉
Já už žádný olej do tekutých nedávám. Moučku míchám společně s ptačím zobem do jedné základní směsi.
Mám to udělané vyloženě do sladka.
Boilis drží dobře.
Já se právě ptal jestli způsobuje třeba větší tvrdost, chci ubrat ptačího zobu kvůli hrubosti, ale však já ho vlastně můžu více pomlet. Nějak si s tím pohraju. 😎

NHeri - Profil | Ne 12.4.2020 0:42:48

dukin >> především zvedá cenu, jiný efekt jsem nepozoroval.....

NKvako - Profil | So 11.4.2020 21:09:24

dukin >> Obsahuje 25 procent tuku / 100 g stejne jako soja(zalezi od vyrobce).

Zalezi kolik tam moucky das a taky je treba myslet , ze rybi moucka taky obsahuje tuk a taky soja, jak jsem jiz psal a to lidi jeste cpou do boiliesu olej(napr. losos). Takze neprehanet. Vseobecne tuk umoznuje navnadam udrzet vlhkost, ale taky ryba se brzo nazere.

Spis se vyhybam tuku a koukam po vecech co presli tepelnou upravou - extrudovane (premena proteinu na formu vhodnejsi pro traveni).

At se dari.

Ndukin - Profil | Pá 10.4.2020 21:47:39

Ahoj. Měl bych takový dotaz.
Co přesně způsobuje moučka z tygřich ořechů ve směsi? Vím že je sladká a asi má v sobě dost oleje? Co pojivost a tvrdost boilie?
Když tak díky 😉

Nroxtidy - Profil | Ne 5.4.2020 13:29:45

Cus, kdyby měl někdo zájem o CCMOORE GLM extrakt 1kg origo balení, tedy nic presypaneho nebo rozdelaneho, tak se ozvěte 😉 cena víc než dobrá 😉

NSlavíček - Profil | Čt 2.4.2020 22:16:25

hanyking >> Není to špatný ale na můj styl lovu na řece nevhodný koule rychleji měknou líp pracujou.Potřebuji výdrž řeka je věčný boj z verbeží nechci to pořád přehazovat.

Nhanyking - Profil | Čt 2.4.2020 21:21:34

Slavíček >> Když to už nepoužíváš tak to asi není nějaké bingo co by rozhodlo o atraktivnosti.

NSlavíček - Profil | Čt 2.4.2020 12:59:32

cechura09 >> Není zač děkovat ostatně už tohle 8 let nepoužívám. Ale byla že jsem to měl v každé směsi.

Ncechura09 - Profil | Čt 2.4.2020 11:31:46

Slavíček >> Dík za cenný tip. Já to mám k přípravě method mixu, zde mi Podstufkovy směsi vyhovují, no k výrobě boilí dík za dobrý tip pro všechny.

NSlavíček - Profil | Čt 2.4.2020 10:00:05

cechura09 >> Za mě tedy tohle nebrat lepší jsou od firmy wite molen.Tohle jsem měl žlutý hodně z toho byl cítit citron úplně to přebilo vůni ostatních složek navíc to i mizerně pojilo při větším množství mě koule praskali. Toho wite molenu jsem dával klidně do studené vody až 50 %.

Ncechura09 - Profil | Čt 2.4.2020 9:44:03

hanyking >> Pokud jsi ochotný investovat do pačích zobů tolik, lepší na trhu nejsou.

Nhanyking - Profil | Čt 2.4.2020 0:50:14

https://www.podstufka.cz/podstufka/eshop/2-1-VAJECN​A-A-ODCHOVNA-KRMIVA/0/5/142-All-pet-RIALMIX-25kg

Ahoj našel jsem tuhle směs. Myslíte, že je dobrá do plavačkových směsí a do boilí? Složení tam není. Mají tam i konopí za dobrou cenu.

NKvako - Profil | Po 30.3.2020 20:31:09

Slavíček >> Drahy jako GLM extrakt a staci pouze 25 g / 1kg a umi vnadit neskutocne.

NSlavíček - Profil | Po 30.3.2020 20:04:48

Kvako >> To ano měl jsem stejnou barvu směsi ale to už dnes těžko někdo bude dělat hi nu val z mléčných složek 80 %, bílkovin. Dnes bych to nedělal trošku moc drahý a navíc zbytečně našlapaný

NKvako - Profil | Po 30.3.2020 19:37:10

Slavíček >> Spis to vypada jako testo na chleba, ale je to foto , tak se nehadam.

Nkura11 - Profil | Po 30.3.2020 12:30:08

Smrtak >> uz som s tym skoncil, teda komplet s kaprarinou, ak by som zacal opet by som sulal, ale toto je nevyhoda, plesne, chrobáky, stare nespotrebovane suroviny.. Zasa cena a to ze si clovek prispôsobí rozpad, velkost, mnozstvo atraktorov je plus..

Ntomik1 - Profil | Po 30.3.2020 11:24:14

kura11 >> taky se mi to stalo sice jen jednou ale není to moc hezké. Naštěstí ty "chrobačiky " byly jen v peletách a rybám to určitě nevadí se mi nerozlezly po sklepě. No nevím čím to je ale to zbořeňiště v čem to prodávají "Hulín " vypadá zoufale.

NSmrtak - Profil | Po 30.3.2020 11:18:31

kura11 >> to máš bonus od hulinakov.

Nkura11 - Profil | Po 30.3.2020 7:50:06

hanyking >> hulin konzervant proti plesni ok, no je tu iny problem, mne sa v tom zacali kotit po case chrobaciky, cize ak konzervovat tak kratkodobo a radsej to spotrebovat za sezonu alebo zbytky zamrazit.. Zasa na krmenie ok aj s chrobakmi no vedia pekne rozvrtat gulicky ze sa rozpadnu..

Nhanyking - Profil | Ne 29.3.2020 23:07:43

ahoj to je jen testovací těsto. Testuji mlýnek a rolbal. A taky testuji jak se spojí olej a glycerin. děkuji za rady. Není to jen tak našoupet kvalitní boilí.

Nroxtidy - Profil | So 28.3.2020 20:58:33

hanyking >> ahoj, nechci vyzvidat recept, ale mě už jen barva přijde zvláštní...ledaže bys do toho nasypal bílé barvivo. Pokud ne, tak je problém v receptu, protože při použití běžných ingrediencí nedocilis takto bílého těsta. I vejce samotné světlou směs zabarvi . už i ten had vypadá "neutažený" = tipuju to tedy na špatně složenou smesku (ne nijak zásadně, ale něco tam bude špatně)

NSlavíček - Profil | So 28.3.2020 20:35:58

Kvako >> Lepší je vlhčí než suchý těsto moje zkušenost. Většinou pokud to praská je buď suchý těsto nebo špatný průměr hada.

NKvako - Profil | So 28.3.2020 17:59:18

hanyking >> Dle foto to vypada , ze to testo je taky moc řídké.

Nkopec321 - Profil | So 28.3.2020 12:51:27

Jak píšou kluci zmenšit průměr hada.

NKvako - Profil | Pá 27.3.2020 17:05:07

Když bude konzistence těsta v pořádku a průměr hada bude větší , tak to stejně bude dělat.

Nzmatesh - Profil | Pá 27.3.2020 16:36:13

hanyking >>me to obcas dela to, ze mam tlusty hady

Nchesper - Profil | Pá 27.3.2020 16:34:49

hanyking >> máš velké průměr hada proto se to trhá v prostředku

NVik - Profil | Pá 27.3.2020 15:49:51

Spíš moc tuhá, kdyby byla řídká,tak by se ti to lepilo po rolbalu a neuválel by si nic.Co to je za směs? Ten párek má divnou strukturu.Roluju už 15 roků.Zavolej a pomůžu ti.

Nhanyking - Profil | Pá 27.3.2020 12:44:13

Vik >> dík asi moc řídká konzistence

NVik - Profil | Pá 27.3.2020 11:58:12

To že ti to praská,nebo se dělají ty dírky v kuličkach ma více aspektů.Nejčastejším problémem je špatná konzistence těsta,nebo hrubost směsy.

Nhanyking - Profil | Pá 27.3.2020 11:42:10

Ahoj co způsobuje, že se dělají při koulení takové důlky? Dík :-)

NSlavíček - Profil | Út 3.9.2019 14:10:15

hanyking >> Bodejť by vytvrdil když ten telasan je syrovátka se sojou kvasnice a palmovým olejem

Nshow must go on - Profil | Út 3.9.2019 13:27:05

V nějakém videu Kuna ukazuje výrobu konzervantu.

Ncechura09 - Profil | Út 3.9.2019 13:21:54

hanyking >> neporadím, K výrobě vlastních koulí jsem zatím nedozrál.
Jen když vidím rozemletý játra.... asi bych tu konzervaci řešil předem...
V nabídce nějaký konzervanty jsou, má je i Hulín ale říkám férově, vím o tom prd...

Nhanyking - Profil | Út 3.9.2019 13:17:52

cechura09 >> a čím je nejlepší konzervovat? Já jsem vždy sušil. Teď skusím ty játra a dám tam konzervant. Co jsem dohledal tak kyselina mravenčí + rychlosůl by to měli stabilizovat.

NPítrsák - Profil | Út 3.9.2019 13:06:59

show must go on >> Vitalakt ale nevytvrdi kuli.