Spokojenost s lovem na pstruhových revírech na Zlínsku

Zdravím všechny pstruhaře ze Zlína a okolí.
Rád bych rozvinul diskuzi, jak jste spokojeni se stavem zarybňování na pstruhových revírech na Zlínsku a okolí?

R.Killar - Profil | Út 10.9.2013 18:53:59

Díky všem za příspěvky. Vidím, že jsem zejm. v případě Dřevnice i letos o "nic" nepřišel.. :-(
Kdyby měl někdo fotku z místních potoků, tak ji sem klidně fláknětě .-)
R.

Rapad - Profil | Po 9.9.2013 21:41:50

nicminebere >> Taky bych přidal podpis... S tou kontrolou mě to pobavilo. Chodil jsem tam přes 5 let (už ani nevím) a kontrolu jsem neměl za celou dobu ani jednu. Zahrádkáři jsou tam hovada, v potoce tam končí úplně všechno...Místy se člověk brodí čerstvě posekanou trávou a shnilými jablky.

nicminebere - Profil | Ne 8.9.2013 22:08:49

LucPav >>Je to smutné, ale bohužel je to tak:(, alespoň člověk vidí, jak těm všem předsedům,porybným a hospodářům na tom doopravdy záleží...spíš nezáleží...

LucPav - Profil | Ne 8.9.2013 21:29:06

nicminebere >> pod to bych se klidně podepsal....bohužel i to vysazování je hrozné...jsou líní roznést ryby....a pak to tak vypadá....

nicminebere - Profil | Ne 8.9.2013 9:18:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tak abych to tady trochu zase vrátil k původní diskusi. Přes rok chodím většinu času po pstruhovkách v okolí Zlína.Letos se zase, jako každý rok povedlo i pár fešáků přes 40, což je na ty naše pidi vody myslím docela slušné. Ale z mého pohledu můžu konstatovat, že ryb je opravdu méně a v některých místech se až člověk diví, jestli je to vůbec ještě pstruhovka, když tahá samé parmy,tlouště,okounky a ostroretky.Ani kapr není vyjímkou.Naše vyčuraná MO si jednou za čas nasadí i duháky a o týden pozděj(až si všichni zasvěcení, co mají dovoleno o tom vědět hned v den vysazení odloví potřebné množství a jsou to bohužel i členové ryb.stráže co v tyto dny chodí od vody s taškama plnýma duháků) o tom informuje na webu kdy už ve vodě zbylo jen pár šupinatých štastlivců.Velký problém vidím i v tom že tyto ryby nerozesazujou, jako tomu bylo dříve,ale hodí je do pár tůněk a splavů a tam si pak na ně chodí.Ale nejsou to jen rybáři, kteří si neváží života ve vodě.Při jedné vycházce k Dřevnici pod slušovický splav jsem byl svědkem, jak klučina poslán zřejmě rodiči vylil do splavu 20l kýbl plný koží a vnitřností z nějaké zabíjačky.Často jsem svědkem jak zahrádkáři svůj odpad hrnou přímo do Dřevnice a přispívají tak k znečištění toků,Kolikrát mě na pstruhovce za poslední 2 roky kontroloval porybný?Ani JEDNOU!!! POKUD NEZAČNEM DĚLAT VĚCI S ROZUMEM, NEZAMYSLÍME SE A BUDEM SE SNAŽIT ZE VŠEHO JEN VYTĚŽIT.NIKDY NEDOSÁHNEM ZLEPŠENÍ.ALE HLAVNĚ POKUD SI NEZAČNEM VÁŽIT I TOHO MÁLA CO NÁM VE VODĚ A KOLEM NÍ ZBYLO, BUDE TO STÁLE JEN HORŠÍ A HORŠÍ.mějte se kolegové.

Mrknato - Profil | Ne 8.9.2013 8:32:16

jehla >> Myslím, že se mýlíš. Přijetím doktríny řešení pseudoproblému s akcetem na "silnější konec prutu" děláš akorát stafáš pepikům a privatizatům. "Demogratické řešení", že pepik s oblečkem od Simmsu ví vše nejlépe, je zmocněn posuzovat, rozhodovat ovládnutím MO o tom, co je správné, kompatibilní s moderní rybařinou, je podle mě chybné a hlavně dosti nebezpečné. Je to nebezpečnější než disidenti, splachy z polí a všici kormoráni, co jich tu máme.......

Mrknato - Profil | Ne 8.9.2013 8:21:05

Mikšík- jen jednou >> Ale ona ta "moderní rybařina" je celá o zakazování..... Jde jen o to, co se zakáže, kdo to bude zakazovat a komu.

mlíčnák - Profil | So 7.9.2013 10:16:47

Vlastec >> Už ne , vychytáno :-))

Vlastec - Profil | So 7.9.2013 8:02:00

mlíčnák >> co to je bolen ? To je ta ryba co tam nežije ?

mlíčnák - Profil | Čt 5.9.2013 22:38:51

Mikšík- jen jednou >> Kdy se uvolníš ? Žebysme zas dačo spáchali :-) Vlastik s Káďů tu ještě asi měsíc budů . Mají to nejblíž asi na boleniska tam :-)

Mikšík- jen jednou - Profil | Čt 5.9.2013 9:07:13

mlíčnák >> Když jsem tu slámu mlátil, tak tu ještě byl :)

mlíčnák - Profil | St 4.9.2013 23:12:28

Mikšík- jen jednou >> Mlátíš prázdnou slámu , už se odhlásil .

rarach - Profil | Út 3.9.2013 14:40:20

Já jenom aby jste věděli, že v tom nejste sami......
http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=656653

jehla - Profil | Út 3.9.2013 7:16:30

Už to tady zaznělo a vo tom to je - problém i jeho řešení se v tomto případě nachází na silnější straně prutu, ať už je jakejkoli, stejně jako zvolená technika lovu...

Mikšík- jen jednou - Profil | Po 2.9.2013 20:29:59

stilet >> Nezlob se na mě, ale porovnáváš neporovnatelné, jsi prostě mimo mísu.
A teatrální gesta si strč za klobouk.

mlíčnák - Profil | Po 2.9.2013 20:28:37

stilet >> Psal sem trojháček i za tím si stojím . ...

Drozďák - Profil | Po 2.9.2013 20:27:47

stilet >> ty to zabal, pánč se to fakt nedá, souhlasím.

Vola tu ale ze sebe musí udělat každý sám. Mektáš hovadiny nejhrubšího zrna a kdybys alespoň trochu přemýšlel, přišel bys na to proč...

stilet - Profil | Po 2.9.2013 20:18:22

Mikšík- jen jednou >> Hák bez protihrotu č.6 při vláčce trhají přívlačáři malým pstroužkům až ze žáber, ale muškaři na č. 18 mají úplně všechno na krajíčku pysku...no to je samozřejmé, vláčkaři jsou přeci votroubci na konci prutu, zato muškaři jsou elita, co se jim nikdy ani jen náhodou nestane, že by poškodili rybu. No to jsem fakt rád za tu informaci, jdu hned rozlámat přívlačák a mušáky zabalit do vaty. Tohle se fakt nedá.

Mikšík- jen jednou - Profil | Po 2.9.2013 15:34:26

stilet >>
stilet - Ÿ Poslat soukromou zprávu.Po 2.9.2013 7:48:30
mlíčnák >> No, já bych zas na pidi i jiných potocích zakázal plavanou s muškařským vybavením...:-(

Nechápu, kdo ti tady co vkládá do úst, sám jsi přirovnal francouze k plavané jako reakci na mlíčňákův příspěvek

Nikdo si tady ego nezvyšuje a nepovyšuje se nad někoho, to opět padlo jen z tvých úst. Jak psal Drozďák, celý problém není na konci prutu, ale na jeho začátku. Celé mi to připadá, jako kdyby v tvém případě sexuální teoretik popisoval detaily swingers party.

Na mikro nymfy chytám, mušák mám z druhé ruky, šňůru nemám vůbec a mušky od Hends znám moc dobře, nejmenší jsem měl cca na 18 háčku a nestalo se mi, že by je měl pstruh až v prdeli. Ani malý, ani velký. Stejně tak se mi nestalo, že by na mouchu měly ryby mouchy až v jícnu (jakékoliv velikosti), nebo by byla uvězněna tak že bych musel rybu omatlávat v ruce a trhat jí něco z žaberních oblouků.
Což se o trojháčcích fakt říct nedá.

stilet - Profil | Po 2.9.2013 15:16:17

Mikšík- jen jednou - 2.9.2013 14:27:23 >> Stejně jako níže odborně zdatní diskutující, i Ty mi vkládáš do úst co jsem neřekl a nenapsal. Pokud si svými velkohubými příspěvky zvýšili Ega, budiž jim přáno. A ten konflikt, co tady řešíš má s mojí původní reakcí právě tolik společného, kolik Tebou zmíněný trojháček na třpytce a mikronymfa. Možná to bude tím ročníkem 61, že chápu tu nezralou ale intenzivní snahu se nad někoho za každou cenu povýšit.

Ad. francouz - na potocích a řekách se vyrojili noví "muškaři" jež loví přesně jak popisuji.... občas v tůni s mikronymfou zacukají a sekají na jistotu. Mušák z bazaru, půlka šnůry, v Hendsu koupený 1 fr. návazec a pár mikronymf. Ten nepoškozený malý pstroužek, jak píšeš, má tu mikronymfu až v p..li.

Způsoby lovu jsou dány a mají svá pravidla dle vyhlášky. Dodržujme je a hlavně udržujme úctu k rybě.

Mikšík- jen jednou - Profil | Po 2.9.2013 14:27:23

stilet >> Srovnávat trojháčky na třpytce a mikronymfu na 18ce háčku je hovadina
Trojháček ti malého pstruha zprasí, mikronymfa ho dovede chytit, stejně jako ta třpytka
Problém by tu byl až ve chvíli, kdy by ta mikronymfa ty pstroužky prasila stejně jako ten trojhák

Hledáš konflikt tam, kde není.

ad francouz=plavačka - jsi opravdu zcela mimo, francouz má s plavačkou asi tolik společného, co přívlač s feederem (taky pořád něco přitahují k sobě)

stilet - Profil | Po 2.9.2013 12:28:32

Děkuji za odbornou diskusi vážení páni muškaři, hned je mi líp na duši, když je mi potvrzeno, že opravdu pořád vím velmi málo. Omluva autorovi za prasení.