Ako na kapre?-Vela prirodzenej potravy

Zdravím, Potreboval by som poradiť. Mám vyhliadnutý jeden maličký revír, kde sa mi už dlhšie nedarí chytiť nejakého večšieho kapra, kedže tento revír nieje ani zvezový ani súkromný velmi neviem či sa tam ešte nejaký kapor nachádza, tým viac sa mi táto voda páči neviem čo od nej mám čakať, lenže je tu jeden problém, mám pocit že kapre hlavne tie večšie tu majú velmi vela prirodzenej potravy kedže voda je velmi zarastená a kapre tu majú velmi dobré podmienky. Kedže tu majú velmi vela prirodzenej potravy a kapre sú velmi opatrné a nehcú mi brať boilie ani iné nástrahy- čo by ste mi na takúto vodu poradili? aké nástrahy? vdaka za každú radu
Autor diskuse: Domo - Profil , 26.6.2013 kaprařina - techniky lovu

Domo - Profil | Čt 27.6.2013 21:26:41

MAXXSKATER >> no uvidím, kapre čo som ta pochytal tie menšie boli na kukuricu ale malé kapre sa dajú chytit dá sa povedat na vsetko kdezto tie vecsie su uz vychcanejsie... neboj aj ja by som si prial aby po týchto prázdninách som sem mohol prihodiť pár fotočiek ale čo trepem stačí mi jedna fotka ale už s nejakým poriadnejsím kaprom, som optimista takže pre mna by bol nenormálny uspech keby som sa mohol odfotit uz len s 5kg kaprom :)

Domo - Profil | Čt 27.6.2013 21:21:59

arnošt >> jj, klasika je klasika, minule sme boli na jednom sukromaku, bolo rozne teplo a nevedeli sme čo robit aby sme aspon nieco chytily, tak som sa zobral, napichol som na háčik chlieb a hodil len tak pri breh na hladinu kedže som videl že ryby zbierajú z hladiny, užil som si poriadnu zdolávacku ked mi kapor zabral dá sa povedat s pod noh, kapor mal 10,5 kg, tento najobycajnesi sposob ma zachranil, viac krat od uplneho vyhorenia, taktiez sa mi tam este podarilo zdolat aj pekneho 8 kg amura ale to este na predchadzajucej vyprave...

MAXXSKATER - Profil | Čt 27.6.2013 20:28:04

Domo >> Přesně tak, mám hodně podobný nebo ne-li totožný názor jako Ty. Když už bych zkoušel nějaké boilies, tak bych dal určitě něco plovoucího. :-) Pochybuji, že na takovou vodu chodí někdo krmit a chytat na tyto "zázračné" kuličky. Pak dej schválně vědět, jak jste dopadli a na co to šlo, ale za sebe bych řekl, že pokud tam jsou kapři, tak Vám bude dobře fungovat právě ta "obyčejná" kukuřice.

arnošt - Profil | Čt 27.6.2013 18:11:56

Domo >> I já jsem prakticky celé dětství chytal výhradně na rousnice a ryby jsem na to nachytal.Nebo potom kapry na kuličku chleba,taky se nějaký podařil...

Domo - Profil | Čt 27.6.2013 17:50:25

MAXXSKATER >> môže byť aj stým problém že tie ryby tam na boilis niesu naučene a preto to čo nepozanjú ani do úst nezoberú... skôr by som mohol skúsiť niečo čím by som ich zaujal a zobrali by to len z ich zvedavosti... teda nejaké zaujímavejšie boilies možno s nejakou fluoro plavačkou... máš pravdu dnes je velmi uponáhlaná doba, aj ja som začínal s palicou na tom 50tka silon háčik chleba plaváčik s drievka a podme na ryby :D ale zaujimave je ze na to sme tie ryby nejaké aj vytiahli :)

MAXXSKATER - Profil | Čt 27.6.2013 12:28:08

jarinnn >> To je dobře. Mně přijde, že to dneska lidi zbytečně až moc přeskakujou a každej je zblblej z těch metrovejch kaprů, které na člověka koukají všude v e-shopech i v kamenných obchodech. :-) Vždyť to chytání cejnů a plotic taky není špatné. =) Já netvrdím, že je to špatný, taky na to chytám, ale přijde mi to k prozkoumání nějakého zapomenutého revíru ze začátku zbytečné, teoreticky vzato to tam třeba ti kapři ani nikdy nevadilo, ale hlavně mi přišlo zbytečné tím jen krmit a vnadit, když by na to pak neměl přímo chytat, jak jsi říkal. Kdyby pak nezabraly na ty velké kapry klasické metody, tak bych se pak taky úchylil k téhle metodě. :-)

jarinnn - Profil | Čt 27.6.2013 12:21:56

MAXXSKATER >> Já jsem o tyto začátky nebyl ochuzen :) Ale to boilies tam dát není špatný když ho nakrájíš dobře funguje a nenechá na sebe dlouho čekat i s tim dipem.

MAXXSKATER - Profil | Čt 27.6.2013 12:17:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jarinnn >> Sorry, že se ptám, ale na co bude krmit boiliesem, když mu pak doporučuješ chytání na červy a žížaly ? :-) To je zbytečné za ty peníze, to ať radši krmí tím krmením tak, že tam přidá jen ty červy a žížaly, když není v úmyslu chytat na boilies. To samé s tím dipem, je to podle všeho zapomenutý revír, kde se moc nechytá, není potřeba tam cpát dipy, boiliesy, pelety atd. Dipy můžeš dávat na vylepšení tam, kde chytá hodně lidí, aby Tvoje krmení bylo nejvýraznější. Lidi, nebuďte z té komerce v rybařině, která v ní momentálně vládne, až tak zblbnutí. Udělal bych krmení - v tom od značky MIVARDI se shodneme, taky ho rád používám, ale může tam dát jakékoliv jiné - a tím to hasne, protože bych začal nejdříve s pečivem, žížalou, červem, bramborou, obyčejnou medovkou a hlavně bych zkusil krmit a chytat na kukuřici za sebe. Pokud by záběry nepřicházely, tak pak může zkusit pelety nebo boilies. Podle karty profilu je Ti 16 nebo 15, tak do toho necpi tolik prachů hnedka za boilie, pelety a dipy ... Vem si, že my jsme vyrůstali na chytání jenom na háčku (žádná mimoháčková metoda), nástrahy kukuřice, žížaly, pečivo a nějaké kuličky, žádné boilies, pelety, dipy a taky jsme ty ryby nachytaly. Myslím si, že vy dnešní mladí jste o tyto začátky na plavačku a klasickou položenou ochuzení, když se vrháte hnedka na chytání na boilies, což je škoda. :-)

jarinnn - Profil | Čt 27.6.2013 12:11:07

Ahoj,kup si od mivardi 2 kg method mixu do toho zamíchej červy,rousnice a nějakou patentku,Potom do toho přidej půlené boilies a zalij to nějakým dipem.Místo si proházej a nahod si.Na háček píchni červy a na druhý rousnici nebo žížalu :)

arnošt - Profil | Čt 27.6.2013 10:56:20

Domo - >> Pokud budeš přece jen na nějakém fleku zkoušet koule nebo pelety,určitě je nezapomeň kvůli tomu blátu nějakou plovoučkou přizdvihnout.
Koule bych zkusil vysušit a po příchodu k vodě namočit do zdejší vody.Pak do sebe už nenatáhnou tu pachuť bláta...

Darcy - Profil | Čt 27.6.2013 10:49:35

Domo >> Ta brambora je nejúčinnější položená na bahně. Doufám, že víš proč?!

Domo - Profil | Čt 27.6.2013 10:41:54

separee >> dakujem, dúfam že sa niečo podarí, hej sníva už len stade niečo pekné vytiahnuť ;)

separee - Profil | Čt 27.6.2013 10:37:42

Jednoznačne to chce trocha času, aby ryby získali dôveru k návnadám, či nástrahám, ktoré ešte nepoznajú. Chcelo by to priebežne kŕmiť niekoľko miest a ryby určite časom začnú konzumovať aj boilie. Kým sa tak stane, plavačkoval by som s červami aby som sa pri vode nenudil no a jeden prút určite v kŕmených miestach. Držím palce, aby si ich tam našiel. O takejto vode sníva snáď každý kaprár.

Domo - Profil | Čt 27.6.2013 10:31:56

Pokki >> to je jasné, v to dúfam dík :)

Domo - Profil | Čt 27.6.2013 10:30:54

MAXXSKATER >> ano s tym výterem budeš mat pravdepodobne pravdu kedže pri mojej poslednej výprave som tam chytil dvoch malých kaprov a viem že ich tam pravdepodobne nikto nenasadil ale mohlo sa stať takže neviem skade by sa vzali, ak by to boli kapre so samoreprodukcii tak mám vyriešenú otázku či tam večšie kapre sú... no to nikdy nebol revír, bola to jama vybagrovaná pre družstvo, postupom času sa tam nasadili ryby ale nikdy to nikomu nepatrilo, viem že v minulosti tam boli istotne velke štuky a boli tam pochytane aj pekne kapre ale to bolo davno, myslim že potapat by sa tam nemalo velky vyznam je tam strasne bahnita voda a na dne je velka vrstva bahienka, jj hlavne to ma tam neuveritelne ťahá taká ta mystickosť :) neviem čo mám od toho revíru očakávať a to je na tom revíry krásne :)

Darcy - Profil | Čt 27.6.2013 10:23:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Domo - >> Bílá ryba ti polosyrový brambor nechá na pokoji. Pokud by bílá ryba byla zvlášť agresivní, tak klidně napíchni syrový, ale větší kus. Asi jako poslední článek ukazováčku.

Pokki - Profil | Čt 27.6.2013 10:23:49

Domo >> S těmi pruty pozor.. Rád bych podotkl takovou jednu poznámku, že více prutů ve vodě nemusí znamenat na malé vodě větší šanci úlovku...
Když budeš vodu navštěvovat a sledovat jí, ryby se ti ukážou.. dříve či později, třeba nakonec zjistíš přesně kdy a kde je hledat..

MAXXSKATER - Profil | Čt 27.6.2013 10:23:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Domo >> Tak to vypadá nadějně, protože nikdy nemůžeš i sebemenší revírek úplně vychytat. Věřím, že tam pár zapomenutých velikánů teda bude. Navíc na těchto menších revírkách se dost často i ti kapříci sami přirozeně a hlavně úspěšně vytírají, ač to někteří neradi slyší. :-) Tak mě napadá, jestli ty velké stíny, jak říkáš, nebudou třeba i amuři nebo tolstolobici ? Na toho amura si tam zkus schválně vzít třeba 1 kg třešní nebo mirabelek a tak podobně - naházej si je zase někde kousek od břehu, abys pak mohl vidět, jestli zmizely: navykne si na ně časem i kapr. S tolstolobikem bohužel neporadím, to je spíše dílo náhody, když se chytí ... A ještě otázka: to byl dříve revír ? Nebo si tam někdo jen tak dával ryby třeba do lomu, který pak zůstal opuštěný ? To by stálo za to možná vzít i potápěčské brýle a prozkoumat to tam. Si pamatuju, že jsme jednou jezdili na takový zatopený lom, který zůstal opuštěný. Dělníci si tam dávali ryby a po jejich odchodu tam zůstaly, protože to nešlo vypustit - kapři, štiky a amuři jako telata, co si budeme povídat. :-) Tyhle zapomenuté revíry mají své kouzlo, člověk nikdy neví, co taková voda může skrývat, jen si to představuje. =)

Kapr555 - Profil | Čt 27.6.2013 10:21:38

Domo >> :DD

Domo - Profil | Čt 27.6.2013 10:20:39

Kapr555 >> vyskousat vsetko nemozem niesom milionar v case ;)

Domo - Profil | Čt 27.6.2013 10:19:44

Pokki >> díki moc, to s tým časom viem, plánujem tam ísť na dhšie uvidím ako na dlho, výhodu mám aj v tom že tam môžem chytat na kolko prútov chcem takže môžem vyskúšať viacero top miest a tých je tam neurekom kedže voda je neuveritelne zarastena a je tam plno stromov a konárov vo vode dík :)

Domo - Profil | Čt 27.6.2013 10:16:45

arnošt >> to som ani nechcel, len zaviezt montaz na nejake dobre misto a potom tam len trocha dokrmit, myslim ze velke krmne kampane by ich skorej vyplasili kedze by sa na mieste nachadzalo vela bielej ryby a kapre by to obchadzali

Kapr555 - Profil | Čt 27.6.2013 10:16:18

Domo >> Bejt tebou vyzkoušim všechno :-)))

Domo - Profil | Čt 27.6.2013 10:14:57

Darcy >> kolko by mi tam brambora vydržala? lebo je tam dosť bielej ryby....

Domo - Profil | Čt 27.6.2013 10:14:02

MAXXSKATER >> áno, my sme tam raz ale bolo to dávno s kamošom boli na rybách, a potom ked som tam bol vlani a vravel som kamošovi že tam pojdem chytat ale že neviem či sú tam ryby a on vraví že nepametáš ke sme tam boli v lete a teké obrovske tiene tam plávali? ja som si to pametal len trochu ale on mi to vravel dost presvedcivo tak to bude asi dost pravdive :D takze preto som sa tam rozhodol ist aj tento rok pozistovat ci tam nieco aj realne zije vecsie, kedze sa o tej vode povrava vela historiek o velkych kaproch nieco sa tam aj pochytalo ale to uz bolo davnejsie....

Domo - Profil | Čt 27.6.2013 10:09:38

Kapr555 >> na tou prvou časťou zauvažujem, možno na tom niečo bude, a tú druhú časť si si mohol nechať pre seba :)

Pokki - Profil | Čt 27.6.2013 10:07:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

S podobným problémem bych se zkoušel vypořádat, tak že bych krmil jen málo a bodově (na malou plochu), tam kde bych větší ryby čekal.. Zvolil bych si třeba 4 zajímavá místa (místa kde je klid nebo nějaká překážka apod.) a ty vnadil třeba 15x 16mm kuličkami.. a postupně pak zkoušet ty místa prochytávat... V těchto případech mám zkušenosti, že je lepší použít malé ořezané a atraktivní nástrahy. V rybách vzbuzují zvědavost a dříve či později nějaký z nich zkusí ochutnat. Jde o to, jim jen nenápadně spestřit jídelníček. Pokud tam nějaká větší ryba je, měla by se časem chytit.
Budeš muset u vody strávit dost času, aby jsi ty ryby našel pokud tam jsou.. Hodně štěstí .-)

arnošt - Profil | Čt 27.6.2013 9:04:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Někdy co nezvládne boilí,to dokončí medovka nebo rousnice.Na hodně malé vodě bych spíš vyzkoušel něco chytlavého do PVA než nějakou krmnou kampaň...

pouštěč - Profil | St 26.6.2013 18:26:11

já bych zkoušel přirozené nástrahy a jak bylo psáno níže tak by ti mělo pomoct pečivo z hladiny :-) tím snad nepohrdnou nikde :-) a ani taková žížala by nemusela bejt špatná :-)

Darcy - Profil | St 26.6.2013 18:17:53

Domo - >> Než bych začal s nějakou krmnou kampaní, zkusil bych přirozené nástrahy. Nejsou tam např. vodní šneci? Jinak bych na háček napíchl větší kousek polosyrové brambory(kvůli patentkám), pár kousků brambory přihodil a čekal, nepřehazoval a hlavně zachoval absolutní klid! Chytal bych se splávkem nebo bez zátěže.

MAXXSKATER - Profil | St 26.6.2013 14:05:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Hlavně aby tam ti kapři byli, když to nevíš jistě, že tam jsou, tak jim můžeš servírovat i modré z nebe a žádnej nepřijde. :-) Zkus si to obhlídnout v nějaký parný den, to by v tom byl čert, aby se tam nějaký nevyhříval. :-) Jinak bych zkusil určitě krmit třeba kukuřicí někde u kraje, abys viděl druhý den, jestli zmizela a pak určitě nějakou pop up. Dobrá metoda na to, jestli tam jsou, bývá u těchto zarostlých menších vod hodit pečivo na hladinu v létě, protože ho pak začnou sbírat.

Kapr555 - Profil | St 26.6.2013 14:01:38

Možná bych zkusil fluoro pop-up třeba by je to vydráždilo... a nebo jim tu jejich přirozenou potravu sežer pak budou rádi za každý sousto :DDD

Defík - Profil | St 26.6.2013 13:47:31

Ahoj poradil bych ti nějaký boilie z hodně velkou nutriční hodnotou třeba od Lukáše Krásy Nutric Acid je velmi kvalitni a hlavně zjistit jestli jsou na dané vodě vůbec nějací kapři.Doufám že jsem ti poradil.