Candát - Jak ho upravit

Ahoj, včera jsem si chytl svého prvního candáta a chtěl bych jej žene připravit. Candáta jsem zatím vykuchal, ale ted nevím co dál :-(. Mám jej nějak oškrabat, nebo stáhnout z kůže nebo ho upíct i s kůží.

Děkuji za rady ;-)
Autor diskuse: Sikulam - Profil , 25.6.2013 dravci - ostatní

freddys - Profil | Po 4.11.2013 17:24:25

pfly >> Vzor nemusí být jen pozitivní. A mimochodem si vyjmenoval ty nejmenší nešvary, co jich v Římě měli. Když ti víno k jídlu nechutná, je to zajisté v pořádku. Mě zas k jídlu nechutná voda a ani žádný limonády či džusy (většinou piji stejně až po jídle). Každému co jeho jest.

pfly - Profil | Po 4.11.2013 10:01:23

freddys >> No dávat za vzor zhrzený a prostopášný Řím,kde byli všichni imrvére ožralý je dobrej vtip :)))
Když mě to víno prostě k jídlu většinou vadí,proto tak.

freddys - Profil | So 2.11.2013 17:13:14

Pvl >> Jeden kamarád měl cca 10 let vinotéku. Docela dlouho se mě snažil přesvědčit o duchu vína, vypili jsme spolu mnoho opravdu hodně kvalitních a drahých lahví. Vždy mě pak málem podřízl vývrtkou, když sem mu řekl, že mě stejně nejvíc chutná to červený nasládlý (láhev co prodával za 2 stovky, tedy tak trochu póvl).

Pvl - Profil | So 2.11.2013 17:03:41

freddys >> Taky po vínu zvlašť nepasu . Někdy si odlivečku dám -musí ,ne k tomu někdo "dotlačit" V době konání ryb. výstavy v Brně jsme se stavili ve sklípku . Docela dobrý i to víno bylo nejspíš akorát , ráno jen žíža :o§)

freddys - Profil | So 2.11.2013 16:59:14

Pvl >> Tak já ani né, spíš si to mysleli ty Římani či kdo to vymyslel...Já sem co se vína týče barbar, nejradši mám to nazlátlý s pěnou...Já většinou k rybě nepiju nic a po jídle si klidně dám i to víno - červený :-)

Pvl - Profil | So 2.11.2013 16:57:59

salfi >> Stačí tě trochu popostrčit a už to má jiný zvuk .o§)

salfi - Profil | So 2.11.2013 16:57:03

Pvl >> candata hodim slepicim, udelam si ovar, k tomu se da pit birell

Anýzový dědek - Profil | So 2.11.2013 16:55:51

salfi >> udělat ho na víně a klidně si dát i tu Vineu....:-D)))

Pvl - Profil | So 2.11.2013 16:53:19

salfi >> Nedělej si candáta :o§)

salfi - Profil | So 2.11.2013 16:51:53

Jsem abstinent a chci si udelat kandata. Co mam pit? Vineu?:)

Anýzový dědek - Profil | So 2.11.2013 16:45:03

Pvl >> Ono se k němu hodí a je i doporučováno, ale nehrotil bych to. Osobně se s bílým vínem nemám rád..)))

Pvl - Profil | So 2.11.2013 16:34:25

freddys >> Kdo si nedá k candošovi víno je barbar .Takhle jsi to myslel ? :o§))

freddys - Profil | So 2.11.2013 15:37:46

pfly >> Tak vodou se právě ryba zapíjet nesmí. To věděli už v starověkém Římě. "Maledictus pisci in tertia aqua" Překlad : "Budíš prokleta ryba ve třetí vodě. V první vodě ryba žije a palve, ve druhé se vaří. Ryba se nezapíjí vodou, ale vínem. Člověk, který toto přísloví nezná, dělá velkou chybu." Citace Igor Ševčík, Hlava plná ryb.
Ale máš recht, že k candátovi pivko je šílenost (to tak k uzenýmu úhoři, tolstoji...). K candátovi jen lehké bílé víno a pouze zlehka upíjet, mi říkával děda.

Vítek - Profil | So 2.11.2013 10:37:49

candáta mi především upravte chutně DDD

Anýzový dědek - Profil | Čt 31.10.2013 18:29:36

pfly >> jj. Jiný kraj...)))

zaplosak - Profil | Čt 31.10.2013 18:29:31

Candát - Jak ho chytit bych tuhle diskusi přejmenoval - 3 dny volna, 3 rána u vody a candoš mi hodil fakáče.... :-)

pfly - Profil | Čt 31.10.2013 18:22:39

Anýzový dědek >> Mě prostě jen přijde škoda mrvit tak chutný maso jako má candát.To si pak můžu rovnou koupit kuřecí prsa,ochutit je podle své chutě a finální efekt bude lepší než ta ryba.
Trocha osvěty neuškodí nikdy,ale jak psal Carloz..Proti gustu.

Anýzový dědek - Profil | Čt 31.10.2013 18:08:53

pfly >> Ale jo. Však já si dám taky raději pivo anžto jsem víc pivař (sváteční).

pfly - Profil | Čt 31.10.2013 18:03:15

Anýzový dědek >> Víno nepiju jak vodu :)Takže když zapíjím tak většinou tímhle.Vínem málokdy.

carloz - Profil | Čt 31.10.2013 16:54:02

Proti gustu..

Anýzový dědek - Profil | Čt 31.10.2013 16:44:06

retrívr >> souhlas. Přeci si nezkazím chuť tím, že je to gurmány doporučeno..)))

retrívr - Profil | Čt 31.10.2013 16:37:12

Anýzový dědek >> Proč ne. Já jsem víno nepil již 30 let a nevím, proč bych se ho měl učit pít, když mi nechutná a vůbec mu nerozumím.Je věc každého co považuje za vyváženou chuť.

Anýzový dědek - Profil | Čt 31.10.2013 16:35:12

retrívr >> Takže klidně si dám místo vína to pivo i když to není dle gurmánských představ....))

retrívr - Profil | Čt 31.10.2013 16:24:41

Anýzový dědek - 31.10.2013 15:36:24 > Jo, máš recht.Voda je špatná v botách, natož v žaludku.

Anýzový dědek - Profil | Čt 31.10.2013 15:36:24

pfly >> Zapíjet candáta minerálkou mi přijde stejně ujeté jako zapíjet hranolky colou.
Když už tedy tady debužírujeme candáty, tak bych k němu doporučoval pohodu a kvalitní víno (bohužel sám toto neumím vybrat , protože bílé nepiju)

pfly - Profil | Čt 31.10.2013 15:22:56

carloz >> Když už pečivo tak bagetu,ideálně opečenou.A většinou jen minerálku.Ta ryba si má zachovat svojí chuť a ne to přemlátit něčím jiným.
Ten tvůj recept je dobrý aplikovat tak na nějakou bílou rybu,která chutná a je konzistencí příšerná,na candáta je to škoda.

marmyš - Profil | Čt 31.10.2013 12:57:19

šmudla007 >> fšak nic ne zlém,už tě tu za ty roky znám.-) já se tvářím,že mi o rybu nejde,ale mrazák nezavřu. hlavně se je pořád učím chytat,co kdyby jednou byla nouze,pak se vědomosti hodí.

šmudla007 - Profil | Čt 31.10.2013 12:52:08

marmyš >> smajlík.. okoun je malý candát.. a okoun ve velikosti násadáka se do zavináčů nedává :) Já už sem si okouny vychytal tak musím počkat rok dva než zase dorostou.

marmyš - Profil | Čt 31.10.2013 12:39:17

šmudla007 >> Zabít málo!!! byli jsme lovit specielně okouny a né nějaké prasokapry. okoun je chuťovka.

šmudla007 - Profil | Čt 31.10.2013 12:21:05

marmyš >> no jo, když nic lepšího nebere tak je i okoun z nouze ctnost. Tě lituju těch šupin a kostí , už je meleš do karbenátků? Nebo nasekat slepicím aby měli lepší vajíčka? :) Kapři nebrali?