Co děláte s kukuřicí po utržení na poli?

Mám nějakou kukuřici utrženou na poli a nevím co s ní mám dělat-jestli sušit nebo vyloupat a taky jak uvařit ale nechci ji máčet jde to nějak?Autor diskuse: žaky20 - Profil , 1.10.2012 všeobecné - nástrahy, návnady

11x v oblíbených a 7x v ignorovaných.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

NFrante - Profil | St 7.9.2016 22:51:25

Tady se zase bude vymýšlet vymyšlené... :)

NM4rt4s - Profil | St 7.9.2016 21:38:35

drvoštěp >> :D :D :D

Ndrvoštěp - Profil | Út 6.9.2016 22:11:49

M4rt4s >> Tak tohle mi dnes řekl soused kolega.Tak jsem mu řekl že je vůl ;)))

NM4rt4s - Profil | Út 6.9.2016 21:37:41

tuzemak >> Požeráky by si asi poradily, jen kdyby po ní nějakej kapr šel :D no tak já jí budu ještě chvíli veřit :-) spíš mi přijde že když s ní přikrmim že to ryby odhání :D

Ntuzemak - Profil | Út 6.9.2016 8:08:08

M4rt4s >> neboj,kapří požeráky si stim poradí...

Narnošt - Profil | Po 5.9.2016 23:33:59

Co to tady čtu???Kukuřici v každym případě vrátit Babišovi!!! Maká teď na MF,tak tam...

Ndrvoštěp - Profil | Po 5.9.2016 22:08:26

M4rt4s >> Ale šmakuje.Tygří ořech taky žerou, vyserou a pořád dokola ;) Ale je jasný že pokud mají na výběr skočí po cukrový kuku.

NM4rt4s - Profil | Po 5.9.2016 21:50:10

Přijde mi že, rybám ta tvrdá moc nešmakuje, nebo spíš vůbec :) To je lepší jí nevařit a sešrotovat :D

Ndrvoštěp - Profil | Po 5.9.2016 21:38:43

M4rt4s >> Nic.Vaříš krmnou hodně moučnatou.Ta v plechovce na jídlo je cukrová nebo jak se jí říká.

NM4rt4s - Profil | Po 5.9.2016 21:24:14

Nechtěl jsem zakládat nový vlákno tak to zkusim sem snad někdo odepíše :-)

Jak se tady píše kukuřici trham zralou a sušim na půdě, mám na zemi noviny a klasi pokládám na noviny tak aby se vzájemně nedotýkaly. Po usušení jí dávám na 2 dny do vody a pak jí vařim dokud zrnka nezačnou praskat, ale kukuřice je i tak tvrdá. S tou z konzervy se to nedá srovnávat. Zkoušel sem jí i uvařit a fermentovat, ale nevidim žádnou změnu v tvrdosti. Co dělám špatně ?

NŠinic - Profil | Ne 7.10.2012 7:28:35

premous >> samozřejmě že Burgundský to není, ale je to rozhodně lepší než bezinkáč, po kterém stoupá tlak jak v papiňáku :-)

NKrocajda - Profil | So 6.10.2012 20:25:23

chlapi já nevim,já mám kuku téměř vždy u sebe a ryby chytám pouze na rohlík,bonduelku zobou cejni,kdokoliv jde se mnou tak na feeder kuku/červík prohání šupíky.Začal jsem si brát chirurgický rukavice (cigára) a nic,rohlík je number 1!

NNavy58 - Profil | So 6.10.2012 20:09:40

Z vlastní zkušenosti můžu říct, že kuku je nejlepší trhat až, když je úplně zralá/tvrdá. Vůbec nejlepší způsob je paběrkování za kombajnem, můžeš jí nasbírat kolik chceš aniž by na tebe někdo řval, že kradeš.
Po nasbíraní/natrhání ji zbavim šustí a každej klas provrtam vrtačkou někde v horní části. Vzniklou dirkou pak provleču provázek nebo silnej vlasec. Takto navleču všechny klasy jako korálky a potom je pověsim někam pod střechu např. do pergoly nebo na půdu (pozor! neusušená kuku neni zrovna nejlehčí, když to přeženeš složí ti to pergolu :D )
Pak necham schnout přes zimu a začátkem jara klasy vyloupu a uskladnim v kýblech s víkem.
Pak už jenom odebíram dle potřeby a následně namáčim nebo vařim
toť vše !

Npremous - Profil | So 6.10.2012 19:39:57

Dawemaster >> nejde o to jak to vypadá ale jak to chutná jestli má cenu to tak nakládat nebo jestli to rovnou fermentovat

NDawemaster - Profil | So 6.10.2012 19:36:20

premous >> Taky jsem si říkal,jestli to někdo fakt pije,nebo jestli si jen dělají srandu :D. Já bych si to asi nedal. Vypadá to jak ten sajrajt,co si vyrábějí v kriminále :)) ale třeba je to dobrý,bůh ví...já to ještě nepil tak nevím ale že bych na to měl chuť,když to vidím...

NSkorica - Profil | So 6.10.2012 19:33:47

Šinic >> Nemusíš se opravovat jsou i speciální kvasinky které zvládnou i 24%.

Npremous - Profil | So 6.10.2012 19:25:36

Šinic >> hele fakt se to dá potom pít to "víno"????

Nvaldos - Profil | Pá 5.10.2012 6:28:34

jariss >> jen aby :-)))

Njariss - Profil | Pá 5.10.2012 5:44:17

Šinic >> Mě nešlo o ten alkohol a bolení hlavy, ale o výslednou sladkost kukuřice :-))
Díky na vysvětlení.

NProkysoft - Profil | Pá 5.10.2012 3:17:47

My třeba normálně pěstujeme kukuřici na políčku na zahradě, je jí tam dost, není nad vlastnoruční čerstvou kukuřici, to jsou kapři hnedka šťastnější:)

NŠinic - Profil | Pá 5.10.2012 0:22:48

OPRAVA: kvasinky samozřejmě dovedou nejvýše přibližně 12% a ne 20% alkoholu :-(