Prut na šoulačku a loď

Pánové , nemáte někdo skušenosti s tímto prutem , SONIK SK Margin Rod, 2,74 m, 2,5 lb . Nebo podobný prut na kapry max. v této délce na lov s lodi . Nechci prut na přívlač . Děkuji za odpověď .
Autor diskuse: Mili - Profil , 6.12.2011 kaprařina - náčiní, doplňky

Rick - Profil | St 7.12.2011 11:16:12

Fishky >> Chytam z člunu celkem pravidelní a pokud kapří jsou opravdu najeti na kraj pod velky pole leknin tak je to asi jediny způsob jak ji dostat z vody. Ani nejsou moc lekaví ale chce to vetší trpělivost . Kdyz z břehu se dá udělat zaber do pár vteřin tak to se mně z lodě nestane. Přijdu na miste, nakrmim, nahozim a musim alespon 10-20 minut čekat než se vrati do pohody a pokračujou v jidle. Ale i tak se dá dělat pár ryb za den, což je víc než boilisaří dokažou pry 30 C vedrech v pravé poledne, proste to stavaní v 4 ráno na mně neni :) P.S. být potichu v lodě je uměni, josu lidy ktery prostě neumi sedet 30 minut na prd,, a nehybat se, pokud tohle nedokažeš tak tam ani nelez nebo se tě časovač vždy vrati na 0.

Fishky - Profil | St 7.12.2011 10:47:23

Mili - >> viz Rick. Šel bych do kaprového prutu s nižší libráží, plnou parabolou a současně krátkou ručkou. Libráž kolem 2 Ibs zaručí pohodové zdolání i velké ryby na krátkou vzdálenost a silné výpady, parabola společně s libráží eliminuje vyřezání a napomáhá rychlejšímu zdolání a současně krátká ručka je co se práce s prutem týče a zdolávání mnohem luxusnější (hlavně na čluně), než delší. Co se délky týče, pak opravdu 12 či 13 stop je mnohem lepší vzhledem k nahazování - ono položit montáž přesně na pár cm - často jen na jeden pokus, to chce víc, než jen "malej" prut - s dlouhým to jde mnohem snadněji ;-)
PS: ...a stalking z člunu - to slyším prvně, to necháš nástrahu nějak splavávat, nebo se přiblížíš k rybám tak nepozorovaně, že je i ulovíš? ;-)

Rick - Profil | St 7.12.2011 10:30:18

Pár postřehu, Vím že to není co hledáš ale "stalking" (v dobry smysl slova) má dvě smery, skupinu lidi se kláni k kratší a měkky proutky, což určite usnadní pohyb přes různe přirodní překážky, co mně ale vadilo na krátky pruty je obtižne manipulace s splávkem a zdoláni na leknin nebo větve, proto jsem sestavil prut 435m z třidílni dvou ručné muskaršké montrum na lososy, blank je od armalitu, má to něčo okolo 2 lbs, a ohyb až do rukojeti. Takový délka umožný podstatné lepší kontrola vlasce, krátky usek mezi splávek a prut ale stale rychly a razantni zásek a poslezy mohutny tah přimo nahoru. druha vyhoda je že nemusiš k kraj vodě na pásmo kde je každy krok kritičké vzhledem hluku ktery delaš, prosté min ryby plasiš
Nakonce to všechno zaleži na vodě kdy chytáš a jak šouláš, jakmile použivaš k soulačka olovo a koule jako mnoho angláni tak je to celkem šuma fuk, stejne tak jak z lodě, tam je kratší prut opravdu vyhra, nastěstí se tam vyběr o hodně zlepšil posledni roky

Obiš - Profil | Út 6.12.2011 19:41:23

Mili - >> Ahoj s tímto prutem nemám zkušenosti. Ale mohl bych ti doporučit prut co sem si letos koupil a nemůžu si ho vynachválit. Má podobné parametry 2,8m,80g vrhačka. Jmenuje se sema emotion. Já si ho koupill na vláčku na sumíky,ale používám ho na cokoliv. Má klasickou boilísovou ručku. Sem právě uvažoval,že bych si koupil ještě jeden a bral je normálně na kapry. To co si letos ten ptut všecko vytrpěl je až neuvěřitelné. A za ty prachy... Cena se pohybuje kolem 1100kč. :) To je za hubičku.

loda30 - Profil | Út 6.12.2011 19:38:20

Mili - >> Mám je něco kolem roku. V minulosti jsem žádné podobné neměl, nemám s čím srovnávat. Na odhoz v poho, jen se asi nechová jako klasická 2,5lb udice, je to délkou, působí ,,tvrději,,. Negativně hodnotím lak v okolí oček, i přes nepřetěžování popraskal. Vidět to nejde, ale při lovu v dešti zbělá. Jinak s nimi nemám problém, myslím že jsou takřka na stejném blanku a kvalitě zpracování s chuby v obdobné kategorii, např níže uvedené.

: vydrák - Profil | Út 6.12.2011 19:29:44

To budeš šoulat s lodí?

Kocháč - Profil | Út 6.12.2011 19:29:07

Mili - >> chub outcast stalker 9ft