Sázava 3 b

Jaké máte zjušenosti s lovem na revítu Sázava 3b. Zajímají mně hlavně přívlač a feeder.Díky
Autor diskuse: sojka - Profil , 21.7.2004 všeobecné - revíry, cestování

doskok | St 21.7.2004 19:41:21

Jezdím už mnoho let v podstatě celoročně chytat do Čtyřkol, i v zimě, když není úplně zamrzlá Sázava. Zdá se mi, že po rekonstrukci jezu v Čerčanech a následném zvýšení hladiny došlo i k omezení druhové struktury ryb. Začli převládat cejni (převážně skaláci), a ti vytlačili nebo omezili jiné druhy, hlavně podoustve, kterých tu byla hejna. Na feeder si zachytáš, když jen trochu ryby půjdou, nezastavíš se. Při troše štěstí příjdou i kapříci, není jich zrovna moc. Co se týká přívlače, platí stále ten idiotský zákaz do 1.9., a žádná sláva.

Stepan - Profil | St 21.7.2004 13:49:38

Chytám tam léta, spíš v horní polovině revíru. Na přívlač určitě tloušti i okouni, jak píše Woody. Na rozdíl od něj si ale myslím, že i letos se tam smí vláčet až od 1.9. Dá se uvláčet taky bolen a štika - mám odsud na přívlač i štiku 90. Feeder se zatím učím, ale bílé ryby je skutečně dost. Jinak celkově bych řekl, že dominantní ryba je tloušť a zarybnění se v posledních 5-ti letech stále zhoršuje...nebo já chytám pořád hůř... :-)

rybomil | St 21.7.2004 9:13:36

S chytáním jsem tam prakticky skončil přestěhováním 11 / 2003 Jinak potvrzuji Voodyho.Kapři spíš nad jezem v Čerčanech, ale i nad 5kg dostatek.Ďravce na voleji taky žádné, zřejmě jsou vyrybičkovaní.Pozor na výmysl p. Kukačky a jeho pochlebovačů, kapr tuším 60+ pouštet, je to v popisu revíru, nevím zda to platí i letos. Feedr taky teprve chystám pořídit.

Woody - Profil | St 21.7.2004 8:00:24

Chytám tam od mala, ale můžu posloužit pouze úsekem mezi Čerčanami a Zlenicemi. Poměrně dlouhou dobu zde platil zákaz přívlače do 1.9. díky letošnímu zmatku v zákonech vláčím, ale protože očekávám střet s RS mám sebou nový zákon, vyhlášku a starý i nový řád.Přívlač není špatná, ale nepočítej s rekordními úlovky. V okolí jezů určitě okouni a tloušti. Okouni do 30 cm a tloušti do 40 cm. V úsecích do 200m nad jezy se mi nikdy nepodařilo uvláčet nic zajímavého. Na volné řece lze překvapit sem tam nějakou zubatou tak do 70 cm (ale spíš do 50cm). Větší kousky jsou pečlivě střeženy místními a ihned po zahájení likvidovány rybičkařením. Candáta jsem zde ulovil jediného. Budeš-li chtít více informací tak se mi ozvi na e-mail. K feedru se vyjadřovat nemůžu neb jej nevlastním, ale bílé ryby je tam dost a sem tam se najde i nějaký kapřík.