Padouch, nebo hrdina??

Rybářství.Strana 27 Otazníky kolem kaprů-odpovídá Karel Nikl

Chytáte přes noc?

Všiml jsem si,že často lovíte v noci..Nonstop,když to jde.Jsem velký fanda nočního lovu a velmi mě obtěžuje stahovat pruty a ráno je opět nahazovat.Platím řádně povolenku a co za to dostanu?Máte nějaký speciální fígl?Nebo třeba zvláštní povolení?

Současná pravidla,jak je nastavuje RŘ,komplikují cílený lov velkých kaprů.Je sice několik revírů,kde je možné lovit přes noc legálně,ale to jsou opravdu ojedinělé případy.Takže moje odpověď je jednoduchá.Přiznávám,že chytám přes noc.Žádné speciální povolení nemám.Tak jako tisíce ostatních rybářů,kteří si zamilovali noční chytání i já prostě porušuji Rybářský řád a riskuji,že přijdu o povolenku.Vše ale s vědomím,že v žádném směru neubližuji živým tvorům a chovám se slušně k přírodě.Snad tato veřejná zpověď bude další kapičkou pro tolik očekávané změny v Rybářském řádu,který musí korespondovat s moderními trendy Evropské unie.

Pan Nikl se ovšem hluboce mýlí, neporušuje jen RŘ, ale zákon, potažmo vyhlášku a ještě se tím chlubí....
Autor diskuse: kakr - Profil , 1.9.2011 všeobecné - RŘ, MO, svazy

je pan Nikl padouch,nebo hrdina ??

A) padouch63%

B) hrdina38%

Od 1.9.2011 hlasovalo 384 čtenářů.

arnošt - Profil | Pá 7.11.2014 22:45:18

Krásná diskuse! ;-)
A vůbec nejlepší je nápad vydávat povolenky jen od dosažené maturity výše...Už to úplně vidím,jak si důchodce,lovič a odnašeč ryby domácí dodělává dálkově maturitu,aby mohl za tři roky po svaťáku a odmaturování zažádat konečně o povolenku! :))))

Soulfish - Profil | Pá 7.2.2014 17:39:34

carpkapr >> tak co, jak to vypadá s tou "pěknou" kapří peticí?

Soulfish - Profil | St 28.8.2013 13:02:10

carpkapr >> Tak to je teda do nebe volající drzost :-/

Třeba u nás (MRS) na mlýnech nonstopka byla a po "zkušebce" se zrušila, protože to vedlo akorát k nárůstu prohřešků proti BP. Dokud si to nezasloužíte, tak to holt nedostanete a tečka.

Laskavě si (v současné situaci) jděte na soukromák (ale to je jiná cena a za tento "nadstandard" se vám připlácet asi nechce, co?).

tuzemak - Profil | So 24.8.2013 19:14:49

Paranoidní Schizofre >> konečně tu někdo napsal rozumný slovo..

Paranoidní Schizofre - Profil | So 24.8.2013 16:36:12

- nevydávat povolenku bez prokázání maturity (pěknej výstřik do tmy)
podle mě z tebe maturita lepšího člověka neudělá, ba naopak se v praxi setkávám s tím, že čím vyšší dosažené vzdělání - tím víc arogantní trotl.... (apropo vzkaz pro v běžném životě nepoužitelné maturanty : bez řemeslníků, vyučenců a "záklaďáků" by jste brzy chcípli hlady ve špíně)

ps: jděte s tim omezovánim, zakazovánim a změnama s prominutim do prdele.

carpkapr - Profil | So 24.8.2013 13:51:57

Soulfish - Profil | Po 13.5.2013 7:50:28

perch2 >> "soukromky" jsou mor

perch2 - Profil | Po 13.5.2013 7:42:56

Soulfish >> Máš to hezky vymyšlené,ale zapomněl jsi na to, že soukromka je pořád o penězích zisk/ztráta. Pokud navštívíš stránky některých menších revírů tak zjistíš, že i přímo na stránkách mají napsáno, že rybář/nerybář ani nemusí vlastnit povolenku.
A k tomu zabavování povolenky. Myslím si, že by se za těhlech podmínek ještě zvýšil počet pytláků.

Soulfish - Profil | So 28.1.2012 17:33:29

nikdo nic..?

Soulfish - Profil | St 25.1.2012 20:55:04

MrKos >> v současné době, když za porušování BP ti řeknou většinou jen "ty ty ty", tak by ti řekli "ty ty ty" 5-8x.
Spíš mě napadlo normální pokuty a odbrání notiček tak na rok... (365 kalendařních dnů od zadržení povolenky). V případě něčeho extra fuj na 2 roky (730 dní od zadržení)

Vytvořit registr takových hříšníků dostupný MRS i ČRS a tresty do něj zavádět, aby si takovýto "kolega" nešel vyřídit papíry jinam.. Pokud by se mu to ale i tak povedlo sehnat jinde i přes zákaz (třeba z důvodu prodlení zanesení "rozsudku" do registru), následovala by tučná pokutička (10 000 - 20 000kč) a stopka na 5 let natvrdo.

Zavedl bych i povinné prověřování žadatelů o výdej papírů na tzv "soukromáky" - provozovatel by dle předložené občanky nakoukl do registru a v případě probíhajícího trestu by nevystavil povolení k lovu ani tady.

Když odnětí povolenky tak úplně a na každou (i soukromou) kaluž..

MrKos - Profil | St 25.1.2012 20:38:05

Soulfish >> ať kostlivec z roku 2001, nebo otázka aktuální tak je to v reále horší a horší protože chytá kdejaká lůza, chlastá u vody, odhazuje kolem sebe odpadky, bivakuje, upravuje porosty, stanuje, stříhá šňůry po nocích, využívá povolenky prakticky zadarmo a drží se hesla " 100kg kapra/rok do každé rodiny"
takže bych pro rok 2013 navrhoval:
- 5-8x zdražit povolenku
- 5-8x zpřísnit tresty za přestupky
- nevydávat povolenku bez prokázání maturity

a do BP:
doba lovu od východu do západu slunce (když bude zataženo tak plošný zákaz rybolovu)
míry ryb všechny zvýšit o 10-20cm
zavést míru na okouny
povolit jednu rybu denně
po přivlastnění si této ryby končí denní lov

možná si ještě na něco vzpomenu - to byl jen takový náhlý tok myšlenek

Soulfish - Profil | St 25.1.2012 20:21:09

Tak hezká otázka a tak ošklivě zapadla - to je až škoda.. Když už máme dneska ten den kostlivců vytahovaných ze skříně, z roku 2001 a podobně, rád bych dizkuzi trošku oprášil.

Měly by se podle vás "změny" zavádět do BP

1) protestním porušováním (viz zadání otázky) platných předpisů, "hrdinsky" u toho riskovat sankce a (nepřímo) navádět ostatní ke stejnému porošování pravidel

nebo

2) slušně vzneseným návrhem na změnu v BP?

Nosí se dneska ještě slušné chování, nebo jsme už dospěli do stádia, kdy to bude chtít značně velký bič a hosně malý dvůr, abychom se zase případně slušně chovat (nejen chytat) naučili?

Paranoidní Schizofrenik - Profil | Pá 16.9.2011 8:49:35

Ivo >> VIP je pro snoby, já beru jedině All Access, nebo Technical Support....

Ivo - Profil | St 14.9.2011 18:40:09

Paranoidní Schizofre >> Paranoidní Schizofrenik - 14.9.2011 7:17:05 >> zajistím ti VIP vstupenku ..:-)))

karlos2 - Profil | St 14.9.2011 15:34:57

šumava >> Šumavo,Šumavo..........
Souhlasim se vším co jsi napsal,ale podle mě pláčeš sice hezky ale na špatným hrobě.
V tomhle státě už to takhle chodí.Porovnej co si můžeš dovolit Ty jako řadovej občan a co si dovolí(beztrestně)politik.No a stejně tak to funguje v rybařině.Co si dovolí rybář tipu pana Nikla si nemůžeš dovolit(pokud chceš odlovit celou sezonu)Ty.Není to pouze rybolov 24hod. deně, ale i zdolávání ryb ze člunu tam kde není rybolov z loďky povolen atd. atd.Ve vší ústě k panu Niklovi a jeho umění.Bezesporu patří mezi kaprařskou špičku, o to víc by se měl řídit tím co je dáno zákonem a RŘ.No šumavěnko tohle se asi v téhle debatě nevyřeší. :-))

Paranoidní Schizofrenik - Profil | St 14.9.2011 7:17:05

bude probíhat nějaké veřejné lynčování, třeba na poli VČS ????
.... rád bych se účastnil, při plivání na celebrity si připadám důležitej, navíc skandovat v rozvášněném davu antikaprařská hesla, to musí značně zvedat sebevědomí....

malamut - Profil | Út 13.9.2011 14:29:00

Stanďour >> nechci to rozebírat zrovna tady, klidně na rybách pokecám, ale to co je v tomhle absurdistánu mi fakt nevyhovuje. Stejně, jako mi nevyhovoval bolševik, který se dnes jen jmenuje jinak a hlásí se k jiným barvám. Koneckonců, např. zde zmiňovaná soudružka dodnes soudí: http://cs.wikipedia.org/wiki/Pavel_Wonka
To je pro mne jeden z obrázku současné justice, nehodlám zde poukazovat na další, je jich mnoho. Soudí se na základě politické objednávky atd. Já se snažím se Systémem mít společného co nejméně, bohužel to někdy nejde, ale nic netrvá věčně, doufám...

šumava - Profil | Út 13.9.2011 11:22:44

nadzvedl mne pojem moderní trendy. Moderním trendem u nás, je třeba nerespektování zákonů, protože se mi prostě nelíbí. Kdybychom měli dodržovat pouze to, co se nám líbí, asi bychom žádné zákony nepotřebovali, tedy za předpokladu že se bude líbit všechno všem stejně. Vše se modernizuje, rybařina používá stále dokonalejší pomůcky k ošálení a přemožení ryb, rybářů je více a více... logicky bych usoudil že tudíž i ryby budou požívat zlepšené ochrany, ale ouha. Zrušeno všeobecné hájení na MP vodách, ruší se dení doby lovu, mnohde se ruší i zákazy některých rybolovných způsobů v obdobích kdy platily atd. Je zajímavé že u těchto změn mnohdy stojí lidé kteří prohlašují jak milují přírodu a ryby. Milují ji tak, že jim nejsou ochotni dopřát ani těch pár hodin klidu, neboť si přece zaplatili povolenku na celý rok. je mi z toho zle. Pan Nikl je frajer že se ve veřejném tisku chlubí tím že porušuje zákon (ne pravidla nějakého spolku či sdružení) proč by se nechlubil, když mu za to nic nehrozí, dokonce se bude polemizovat zda má pravdu či nemá a je pro řadu lidí taktéž zákon nerespektující zářným vzorem . Zajímalo by mne jak se zachová MO která mu vydala povolenku, či příslušný ÚS kam přísluší. Došlo zde k nepochybnému přiznání že opakovaně porušuje zákon a to je snad pádný důvod k odebrání povolenky. Ale to bychom od toho našeho svazu asi chtěli moc co?.

Stanďour - Profil | Út 13.9.2011 11:17:35

malamut >> A jaký ,,systém" by ti vyhovoval?

malamut - Profil | Út 13.9.2011 11:15:56

Stanďour >> to je tvůj názor, já ti ho nevymlouvám, poslechnu si ho a respektuji. Můj názor na celý Systém je jiný a tudíž je jiný i na jeho jednotlivé segmenty.
P.S.: myslím, že OSVČ jsou Systémem ždímáni víc, než kterákoliv jiná skupina obyvatel.

Ale to sem nepatří.

Stanďour - Profil | Út 13.9.2011 11:10:32

malamut >> Já si zase vzpomenu na hromadu bezvadných rozsudků různých soudů. To je jako kdybych napsal, že všichni osvč okrádají stát na daních. Nelíbí se mi ta paušalizace pocházející zřejmě z nedostatku informací.

Jinak samozřejmě padouch.

malamut - Profil | Út 13.9.2011 11:00:52

Stanďour >> vzpomenu-li si na některá rozhodnutí různých soudů v tomto Kocourkově, nenapadá mě jediný důvod, proč by, snad krom svého platu, měl být hrdý. Být součástí toho systému není nic, čím by se člověk mohl pyšnit. V civilizovaných zemích to jistě bude jinak, tady ne. Ale to se samozřejmě netýká jen soudců.

Stanďour - Profil | Út 13.9.2011 10:54:08

malamut >> A proč by soudce neměl bejt hrdej na to, že je soudce?

Červené karty: Piposa