Obalovací těsto na boilies a pelety..

Chci se zeptat, jestli máte nekdo zkušenost s výrobou vlastního obalovacího těsta??má zbytek losové moučky,a losového oleje, a chtel bych ho nejak hodnotně využít, tak me napadlo obalovací těsto? Předem děkuji za případné odpovědi.Autor diskuse: sokoliiik - Profil , 16.8.2011 kaprařina - nástrahy, návnady

4x v oblíbených a 3x v ignorovaných.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

NLucciano - Profil | St 17.8.2011 16:08:12

Tomajo >>"a kdyz nakoupi tyhle vsechny surky na testo tak ho vyjde pekne draho." Nemyslim si, 0,5kg kukuricnej krupice, 0,5kg psenicnej krupice, 0,5 kg sojovej muky a 0,5kg hunackovej muky zo 100ml pecenoveho(jatroveho) aminokoncentratu ho vidu cca na 250Kč. Ked predpokladam, že este ma aj nejaku loosovu mucku, tak s touto zmesou ma obalovacku na celu sezonu.

"nejrozumejsi cesta je si testo koupit a moucku namichat treba do krmitkovky s lososakem prolejt koule a >>pelety."zadavatel otazky sa ale zujimal o vyrobu obalovacieho cesta... Samozrejme minut sa to da aj sposobom, ako si popisal.

NSlavíček - Profil | St 17.8.2011 7:07:55

Tomajo >> V tom s stebou. nemůžu souhlasit . Bude stačit přidat kukuřičná mouka krupice kličky popřípadě játrový prášek trochu glutenu pokud budeš chtít aby to déle drželo .Nebude to tak drahý jak si myslíš .

NTomajo - Profil | St 17.8.2011 0:41:16

Lucciano >> a kdyz nakoupi tyhle vsechny surky na testo tak ho vyjde pekne draho. Jak rikam nejrozumejsi cesta je si testo koupit a moucku namichat treba do krmitkovky s lososakem prolejt koule a pelety.

NtomisBMW - Profil | St 17.8.2011 0:39:07

sokoliiik - >> vem tu moučku neco málo dosip co najdeš v kuchyni rošlehej jatýrka přidej vejce prohnětej a je hotovo a máš ten zbytek zdělanej a ještě si ušetřil a příště tu moučku normal zdělej celou ja když doroluju tak jak čistím mlejnek stul podlahu zed :-))tak vetšinou ještě udělám celkem slušnej tenisák kterej nevařim a jen zamrazim a když si jdu sednout k vodě tak rozmrzne obalím nahodím a píííííííííííííííííííííííííp někdy teda :-))

NLucciano - Profil | Út 16.8.2011 22:41:45

sokoliiik - >> Ako obalovacie cesto mozes kludne pouzit cesto, z ktoreho rolujes boilies. Skratka si pri vyrobe boilies daj troska cesta stranou. Ak by si k lososovej(predpokladam ze nie losovej:))mucke pridal povedzme este hunackovu, red fish ci olihnovu mucku , dalej pridal pseničnú krupicu, kukuricnu krupicu, sojovu muku, nasledne to zmiesal s vajcom,cesto by z toho bolo. Mučok daj na začiatok 30%(povedzme 15% lososovej, 15% olihnovej), psenicnej krupice 40% a sojovej muky 20% a kukuricnej krupice 10%. Samozrejme je potrebne pridat nejaku aminokyselinu, aromu, pripadne sladidlo ci nejaky extrakt.
Nevyhodou oproti obalovackam z obchodu je vsak jeho kratka trvanlivost. Ak ho udrzis v chlade par dni ale vydrzi...

NJirka Klíma - Profil | Út 16.8.2011 22:38:50

sokoliiik - >> jak pise tomajo z toho co udavas tak testo neudelas bude se ti to rozpadat.Radeji si ho kup a bude to lepsi.Skvele ma Karel Nikl kde je soucasti i AK

NMOBIDIK - Profil | Út 16.8.2011 22:34:50

To není moc dobrá kombinace olej a lososová moučka .......mi jsme si vždy dali stranou když jsme vařily koule....ale po pravdě jako to dělá Lukáš se mi to nikdy nepovedlo .......takže ho kupuji ....

Ndon Ferrari - Profil | Út 16.8.2011 22:31:20

sokoliiik - >> obalovačku dělám ze stejného těsta jako na boilies, prostě si dám stranou cca. 300 gr. a hotovo,

NSlavíček - Profil | Út 16.8.2011 22:15:42

V podstatě obalovací těsto je podobná nebo dokonce totožná směs s čeho se dělá boilis . Nehledej v tom žádný zázrak . Většina má větší podíl glutenu proto když těsto necháš odležet se změní že je jako guma .

NTomajo - Profil | Út 16.8.2011 22:04:29

sokoliiik - >> rekl bych ze jen z moucky a oleje moc testo neudelas. Radeji si kup nejake hotove.