Co vám brání stát se rybářskou stráží?

Stále častěji si tady naříkáme na úroveň RS a nedostatek kontrol.Co vám, zvláště těm kteří mají spoustu docházek, tedy mohou věnovat rybám relativně dost času brání v tom stát se členem rybářské stráže a udělat něco pro zlepšení situace.Vždyť by třeba pomohlo i jen obejít rybáře v okolí když jdeme chytat, případně zasáhnout když chytáme a vidíme nějaké porušování RŘ.
Autor diskuse: Standas - , 18.7.2004 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Salám - Profil | Pá 23.7.2004 15:52:59

Změnil sem názor, pokud platí, že mohu odebrat pruty tomu kdo hrubě porušuje RŘ, tak do toho du!!!

siro | Pá 23.7.2004 15:47:30

G.Moolis:jsem pro.
Zítra ale odjíždim s manželkou na týden na Lužnici.Mam zamluvenou chatu u Židovy strouhy pod Bechyní.
Až se vrátim určitě se domluvíme,mrazák zeje prázdnotou;o)

G.Moolis - Profil | Pá 23.7.2004 8:58:08

siro> Co takhle nekdy vyrazit k nam na horni Berounku, krajane. Zachytáme a vyprdnem se na tyhle kecy v kleci. Ten flek u Týřovic už je myslím volný.

siro | Čt 22.7.2004 21:18:43

Chachar:četl jsem jej pozorně a není to tak horký jak se snažíš tvrdit,už jen díky tomu že na velké části stojáků je ČRS minimálně částečným vlastníkem(o mletí blbostí víš tedy koukam své).
Projdeš li si své odpovědi na toto téma za poslední dva roky připomínáš kafemlýnek spíš ty.

Na stromě bude maximálně nafláklé telefoní číslo a adresa.
Tam kde bude dřepět manik bude cena !úplně! někde jinde než prve zminovaná.
To že je privatizacím nový zákon celkem nakloněn vím i bez tebe.
Nic ti přeci nebrání privatizovat nějaký revír a tam si hospodařit.
Podaří li se ti tvůj podnikatelský záměr(pakliže jím nebude předražený vepřín) budu ti jedině fandit.

XAXAP - Profil | Čt 22.7.2004 20:37:53

siro: rekl bych, ze ses nad timhle tematem stale poradne nezamyslel a meles stale stejne blbosti

dve rychle odpovedi: maniky u reviru uplne v klidu a prave diky tomu nebudes muset nikoho nahanet (nahaneni vydejaru apod. je bolest CRs)

a apropos, novy zakon ma sice svoje mouchy, ale je pro privatizaci nadherne pripraveny! jako doposud zadny ... takze byt tebou, tak si ho poradne prectu a pokud mas chut stale vymetat za vikend 4 spatne reviry misto jednoho dobreho, mel bys pomalu hledat loby pro udrzeni molochu CRS :-)

siro | Čt 22.7.2004 17:42:52

Chachar:trochu idealisovaná myšlenka,ale budiž.Věřím že i v následujících letech bude poptávka právě po kapřírnách a granulárnách v soukr. sektoru,jako je tomu nyní v ČRS.
Naprosto stejné MZe které rozhoduje o zarybnování revírů při ČRS,bude rozhodovat o zaryb. plánech u soukromníků.Navíc,ponese li ti právě kapřín,nebudeš čekat na žebračenku v podobě hubené státní dotace za zaryb. původní obsádkou.
Revíry poblíž velkých měst budou s cenami uplně jinde než v Hornídolní a to poslední co na ně bude tlačit je nějakej Frantík Brko s 2ha louží v zapadákově.

Iceman:V okruhu do 25km mam jediný rev. s cenou pod 100kč/den(C&R) a to ještě nebohému živnostníkovi konkuruje kolchoz-monopolem ČRS(navíc jde o tomto revíru jako sportovním hovořit jen s velkou nadsázkou).
Myslíš že si každá organisace dovolí manika v budce u rybnika?
Za víkend navštívim třeba i 4 různé revíry a asi by mne pěkně s... nahánět někde ševce co mi prodá povolenku.

Toto téma je už skoro stejně profláklé jako kaprařský chrápaní u prutů a volná priv. má snad ještě menší podporu veřejnosti než kolik je lobistů.
Jen je humorné kolik zastánců veřejné privatizace ubylo ve chvíli její reálné hrozby v době připomínkování nového zákona o rybářství.Mnozí "privatisátoři" najednou fnukali že nebudou mít kde chytat;o)))

Golem - Profil | Čt 22.7.2004 16:24:50

Pan Pikeson: No jestli takovy reviry budou tak jich bude hooodne malo. Urcite si byl na srazu (kaprodrom). Jde o to, ze to misto je idealni pro konani akci (viz ricanska lavka, ktera je jen tresnickou na dortu). Vem si jen kolik je takovejch reviru podobnejch kaprodromu a potom kolik lidi bude jeste na tech podobnejch revirech podobne "provozovat" sportovni rybovol. Myslim, ze by se daly spocitat na prstech jedne ruky. Jinak co sem cetl prispevky dole, tak nejsem pro volnou privatizaci. Rozhodne sem pro zachovani MO, ale hospodaricich sami pro sebe ne pod zastitou nejakyho Svazu, MRS a CRS. Proste takovy spolek Jiriho MAhena, kterej byl u nas v Brne jeste pred valkou a kterej mel vic cekatelu nez clenu. Navic cekatel mel stejny povinnosti jako clen, takze musel na revirech taky makat, ale nechytal. Myslim, ze se urcite dockate i tech vasich reviru za 100 000 Kc rocne. Klidne at sou. Ja tam chodit nebudu. Jednak na to nemam a i kdyby, tak bych ty penize utratil urcite jinak :o).

Pan Pikesson | Čt 22.7.2004 15:40:55

Golem: No to je celkem jedno a nevylucuje to, ze po zruseni monopolu bude takovych reviru vic.

XAXAP - Profil | Čt 22.7.2004 15:29:19

hraji: at jsou klidne i reviry za 200.000 rocne! me to nevadi ... presne jak rika pike, kdyz se uzivi a bude zajem ... co tobe konkretne vadi na takovych revirech, kterych zcela jiste bude jen par? je to zavist, ze na takove chytani nebudes mit prachy?
a co je idealistickeho a rudeho na uvolneni trhu na ukor monopolniho postaveni nejakeho subjektu? doposud byly vsechny takove zmeny VZDY vyhodne pro konecneho spotrebitele, v tomhle pripade bezneho rybare

Ale s komunistickym modelem se to opravdu srovnavat neda! ten je skoro zadarmo, dostupny skrzeva vsechny vrstvy, akorat malinko na dluh ... jako CRS/MRS - ostatne o tom hovori i prispevky a stesky vas vsech, uvedomelych odpurcu uvolneni trhu s rybarenim

Golem - Profil | Čt 22.7.2004 15:01:52

Pan Pikeson: Ad kaprodrom. Ten clovek to ma jen pro zabavu a urcite ho nezivi ti kdo tam chodi lapat. Majitel je povolanim reznik.

Pan Pikesson | Čt 22.7.2004 14:32:56

Hraji: A proc ne? Cas ukaze, jestli se to majiteli vyplati, asi mu tam lidi i pres tuto cenu jezdi. Holt bys nechytal vsude. Jiste se najde plno reviru, kde by se dalo chytat za cenu uplne jinou. Jak je mozne, ze na kaprodromu (byl tam Mrkosraz) stala povolenka tusim 20 nebo 30 kc na den?

hraji - Profil | Čt 22.7.2004 13:32:12

XAXAP: už jsem viděl roční povolenku na jeden rybník za 30.000,- Kč, myslím, že myke není tak úplně mimo. Zato tvoje argumentace nepostrádá značnou míru idealismu ala 50 rudá léta říznutou tržním kapitalismem. Ale časem se ukáže.

XAXAP - Profil | Čt 22.7.2004 11:31:40

myke: meles hovadiny, zkus se nad tim zamyslet a pochopis, ze:
- neutratis 10000 rocne
- nebudes odkazany na nic
Tvoje naklady budou zavisle na frekvenci rybareni (pokud ovsem budou chtit mensi celky prosperovat, nebudou moci prlis natahovat ceny) a misto, kde budes rybarit si budes vybirat sam a budes tim take PRIMO ovlivnovat stav reviru (nabidku)
Siro: predpokladam, ze budou i nadale nejake kapriny a duhaciny apod., bude to ovsem snaze regulovat MZe a hlavne, kdyz je nebudes chtit podporovat, nebudes muset a tvoje penize mohou jit primo a jedine k tomu uzivateli, ktery bude pestit naturalni obsadku (ten pak take muze dostavat i penize od statu)

By se nekteri skeptici divili, jak jde ten system vybalancovat. Chce to jen vymenit skostnatele mysleni ala 50 rudych let za nami a nenechat si nalhavat od lidi, kteri prepocitavaji benzin a cenu povolenky za kilo kapra (ci jine ryby), ze budes prikovany k nejblizsimu rybnicku a budes za to platit sileny prachy

myke | Čt 22.7.2004 9:33:51

XAXAP: Tak teda děkuji. Nepatřím mezi boháče a představa, že si koupím permanentku na jeden až dva rybníky za cca 10.000 ročně mě děsí. Ani ne tak ta cena, ale to že budu odkázanej jen a pouze na ty dva blby rybníky.

siro | St 21.7.2004 18:08:11

Chachar:koukam že kompostování nemělo očekávanou odezvu.Opakovány vtip....
ps:myslíš že po rozpadu ČRS bude všude plno panenských vod bez těch kaproidních prasat?
Leda ho...,kdejaký hovado se se pak bude naopak přehánět kdo chová větší čuně které si můžeš slovit(tím čunětem myslím i granuláče).

K otázce:Ne,stát se RS neměl bych na koho remcat v hospodě u piva.

rybomil | St 21.7.2004 14:09:38

xycht: vím kam si to zaměřil

XAXAP - Profil | St 21.7.2004 12:48:43

Standas: rybarske spolky (v one mensi podobe, jak byly pred zaclenenim do velkokolchozu pro vykrm kapru - CRS) beru!
myke: ja jen nekritizuju, ja se podilim! ale ne na cinnosti, nybrz na rozbiti CRS! :-) novy zakon nam opet pootevrel dvirka, tak to doufam rozhybem!

Standas | St 21.7.2004 9:59:51

Xycht: Myslím že tato diskuse není o tom že kdo nechce být RS je trouba. Tvoje důvody jsou taky důvody. Je jasný že na to každý nemá povahu, a že každý nemůže být porybným.

xycht | St 21.7.2004 9:44:38

rybomil: já vim, máš pravdu, ale já tím příspěvkem chtěl říct něco jinýho :-)

rybomil | St 21.7.2004 7:22:50

xycht:Jestli budou v protiRS podobní lidi jako u Policie ČR( předpokládám, že by přešli zejména ti " vyřazení" ) tak nás ochranuj Bůh ! Něchtěj vidět co ti řadoví dělaj za švíky a dokážou napsat. Jo kriminálka, protidrogovka to jsou jiní machři, s těma se spolupracovat dá GUT. Jenže my musíme víc s těma obyč, je to zoufalství!