doporučte mi udírnu

Máte osobní zkušenost s nějakou nerezovou udírnou, na ceně až tak nezáleží, spíše aby uspokojila i náročnější požadavky. Nemusí být zrovna micro. Spíše větší, univerzální. Děkuji.

používám

A) dřevěnou13%

B) zděnou60%

C) nerezovou13%

D) samodomo co dům dal13%

Od 28.5.2011 hlasovalo 15 čtenářů.

nepijunesouložimnekouřimapouštim - Profil | So 11.6.2011 17:55:22

tak dám si šlofíček a večer zkusím hadice. Když bych to přetáhl, tak mne vzbuďte!

Mrknato - Profil | So 28.5.2011 18:00:42

Saddám >> Ano, olše je pro tento účel výborná. S tím "sudem" jsi mě hodně zviklal. Zatím mám udírnu jen v plánech, ale ty kousky vypadají moc pěkně.

No a ti pstruzi... samovýtěr, jak jinak.... ) blatník. Případně podpořeni rozumným hospodařením.....

Saddám - Profil | So 28.5.2011 17:30:50

Mrknato >> Topím olší bez kůry, pěkně proschlou a vozím s sebou. Většinou s předstihem pro tyto účely likviduji souše od vody, než stihnou spráchnivět.
K úlovku gratuluji, vím odkud . Projet udírnou by taky šli.

Mrknato - Profil | So 28.5.2011 10:25:34

Saddám >> Ještě malý dotaz. Čím topíš? Vozíš sebou i dřevo, nebo topíš topolem od Labe? Topol dost čudí.... Neříkám, že mě to nenadchlo...

Mrknato - Profil | So 28.5.2011 10:19:23

nepijunesouložimneko >> nepijunesouložimnekouřimapouštim - 28.5.2011 10:16:11 >> Pro mě a psa to stačilo.... i žena okoštovala....

nepijunesouložimnekouřimapouštim - Profil | So 28.5.2011 10:16:11

Mrknato >> není to malý na toho psa? :-))) Jo vlastně- to je stoleček.

Mrknato - Profil | So 28.5.2011 10:12:46

Saddám >> Pěkný, pěkný a komáři byli také? Já byl též na "své" vodě, ale zatím jsem jen minutkoval....

nepijunesouložimnekouřimapouštim - Profil | So 28.5.2011 9:49:40

makass >> budeš mít pravdu s tím, že se tam můžou potit ryby. Přemýšlel jsem nad tím, že bych to vyřešil vkládanou dřevěnou plotnou, třeba i stěny obložil. Vnitřní, pochopitelně. Ta by sála přebytečnou vlhkost.

makass - Profil | So 28.5.2011 9:45:49

nepijunesouložimneko >> nepijunesouložimnekouřimapouštim - 28.5.2011 9:36:25 >> tahle by snad nějak mohla fungovat,ale jak už jsem psal, osobně bych pokud to bude možné volil spiše zděnou nebo dřevěnou. Pokud z někjakého důvodu to u tebe nejde,tak nějaká taková jak je na odkazu by mohla byt zajimavá alternativa pro tebe.

nepijunesouložimnekouřimapouštim - Profil | So 28.5.2011 9:36:25

makass >> no, já přemýšlím o této
http://www.udirny.cz/udirna-impuls_izolovana_1,25m_​s_kominkem__nerez-364911925-118687941-izolovane-udi​rny/

Mám doma jeden nevyužitý komín, tak mi to přijde jako dobrá alternativa. Také možnost elektrospirály by vyřešila nějaké časové presy. Nechci v tom udit klasicky velká množství masa, Nárazově, nebo třeba když prší jako teď a je poptávka po grilovaným kaprovi, tak šup do sklepa a šup ze sklepa. Nejde mi o atmosféru, jako spíše o praktičnost. A využití převážně na ryby.

makass - Profil | So 28.5.2011 9:25:54

pokud v tom chceš dělat ryby,tak bych udírny z kovu volil až jako poslední variantu. Podle mě jsou nejlepší zděné a pak ze dřeva. V kovových udírnách se ryby obvykle více potí a padají,není to moc ideální,ale spousta lidí to i tak používá

Saddám - Profil | So 28.5.2011 9:07:40

Mrknato >> Ve středu jsem zase nasával tu charakteristickou vůni . A že to byla vůůůůůůně. I blaho.

Mrknato - Profil | Čt 19.5.2011 18:23:13

Saddám >> ... )))))))) 8 blatníků.
Já jsem spíš na tu Loučnou a Chrůďu..... Když si sedneš v Mněticích pod jez s točeným pivkem (který ke tvý škodě nepiješ), smočíš nohy v řece a nasaješ charakteristickou vůni řeky, tak to je zase pro mě blaho....

Saddám - Profil | Čt 19.5.2011 16:58:51

Mrknato >> Pravdu díš. Zcela jasný důkaz, navíc jsem (třímaje fotoaparát) nemohl bezprostředně manipulovat.Kdyby přišel zlej Holej, tak by mi to všechno vzal i se soupisem revírů. Jen s těmi cejny jsi se netrefil. Mne omamuje vůně z uzených kapři a amuři.
P.S. Ale ,že je na tom našem Labi krásně.

Mrknato - Profil | Čt 19.5.2011 16:21:04

Saddám >> Tak a mám tě..... zcela jasná nepřítomnost u prutů, když tě omámí vůně uzených cejnů......

Saddám - Profil | Čt 19.5.2011 16:09:54

Sven >> Vypadá to hezky, jen si neumím představit jak to ,,šoupnu" do kufru u feldy a frčím k vodě, navíc výstupní produkt bude naprosto stejný.

petr07 - Profil | Čt 19.5.2011 15:46:09

A dokonce na domácí použití.

Tóny - Profil | Čt 19.5.2011 15:29:38

nepijunesouložimneko >> nepijunesouložimnekouřimapouštim - 18.5.2011 23:09:28 >> jo tak ta je.

Sven - Profil | Čt 19.5.2011 15:17:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Saddám >> neměl jsem na mysli dřevěný sud ale dřevěnou udírnu (obr.není můj)
Ale pokud Ti vyhovuje plechový sud, není co řešit.

Saddám - Profil | Čt 19.5.2011 14:58:37

Sven >> Dřevěnné sudy se holt shánějí těžko a jsou drahé a pro tento účel i zbytečně těžké. Na to abych 2x ročně vyudil 25-30 kg masa nebo podkov mi tento systém plně vyhovuje.
Jen nechápu, co ti připadá divné? Plechové topeniště a kouřovod,pozinkovaná udírna, to že tuk kape na zem a ne do ohně? Nebo to, že je to příliš jednoduché a navíc stoprocentně funkční?

Sven - Profil | Čt 19.5.2011 14:31:17

Saddám >> nemám důvod nevěřit ale vypadá to z mého pohledu jako potomka řezníka, slušně řečeno divně :-)))
Pár čuníků, klobás a ryb jsem vyudil ale nejraději mám přírodní materiály. Vede dřevěná a následuje zděná. I když je fakt, že hlavně ta druhá je poměrně imobilní :-))

Saddám - Profil | Čt 19.5.2011 14:19:14

Sven >> Ani jedno ze zmiňovaného nepiji, ale kdybys někdy měl možnost ochutnat produkt z onoho velkého sudu, olizoval by ses ne jen za ušima, ale až na zátylku. Tomu věř.

Sven - Profil | Čt 19.5.2011 14:16:45

DAVISS >>a vůbec nejlepší by byl pangasius :-)

DAVISS - Profil | Čt 19.5.2011 13:12:24

Sven >> a ryby z Tesca ;-)