měkčene pelety - použitie

Tak trochu omylom sa ku mne dostali tri 5kg vrecia s měkčenými peletami od Carp-b...:)). Nemam skusenost s tymto druhom peliet a chcel by som poradit co s nimi. Aku maju dobu rozpadu (16mm a 20mm)? Su viacmenej urcene len na krmenie, alebo su vhodne aj na hacik? V com spociva skutocny rozdiel vo vyuziti mekcenych vs. nemekcenych peliet?
Autor diskuse: MARTINESKU - Profil , 13.4.2011 kaprařina - nástrahy, návnady

Milda - Profil | Čt 14.4.2011 21:44:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

MARTINESKU >> Neposoudím to.Na pelety chytám rád,ale měkčeným jsem ještě moc prostoru nedal.Navíc jsem snad nikdy peletu ve vodě neměl déle, jak 1-2hod.Snad jen kuličkovou o průměru 23mm,ale i tu snad maximálně 3hod.Peleta je prostě na rychlé chytání a pokud bych neměl do těch 2-3hod.záběr(závisí na velikosti pelety a ročním období ap.),tak je podle mě někde chyba(jakože si moc nepamatuji,že bych byl do té doby bez záběru a když,tak jsem asi stejně raději přehazoval).Pokud chceš,aby Ti nástraha vydržela pod háčkem déle,tak používej boilies,nebo ty pelety nech pořádně nasáknout olejem, jak už zmiňoval níže Jarda a možná další.

MARTINESKU - Profil | Čt 14.4.2011 21:38:07

Milda >> Tak som bol na tej diskusii a 2 chlapi povedali ze tak 2-3 hodky...:( Dufal som, ze to bude tak ako si pisal ty... Neviem, cakal som cca 5h...

Milda - Profil | St 13.4.2011 16:00:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

MARTINESKU >> Byl jsi uveden odpovědí Jardy v omyl,i když to určitě nebyl záměr, jen zřejmě z jeho strany předpoklad,že měkčená peleta je "Soft" peleta, jako je vyrábí třeba Dynamite Baits( http://www.rybarsky-market.cz/krmeni/pelety-db-soft​-hook-betaine-green-6mm/sr-1-sc-15-si-692/default.a​spx ), jež jdou nastražovat na háček,a které opravdu mnoho nevydrží(možná se ale mýlím a opravdu měl Jarda na mysli měkčené pelety-do loňska je ale nabízely jen 2.firmy,nyní možná 3-4).Ty klasické "softy" ale nevydrží 5.hodin,to leda na vodě,kde je minimum bílé ryby atd.Kde je větší koncentrace bílé ryby,tam po 0,5-1hod.nic nezbude.Je to opravdu na rychlejší chytání.
Měkčené pelety,které vlastníš, jsou právě opakem.Díky technologii měkčení se na jejich povrchu utvoří takový slizovitý obal a vydrží déle,než klasické,tvrdé pelety,o "softech" nemluvě.
Doba rozpadu závisí na více faktorech(už zmiňovaná početnost obsádky bílé ryby,potažmo její atakování nástrahy,teplota a síla proudění vody,velikost pelety atd.).
Nějaké zkušenosti s daným výrobkem vyčteš snad zde- http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=633906

MARTINESKU - Profil | St 13.4.2011 11:28:43

Jarda 2004 >> Asi to vratim, chytam na sukromaku a tam by som rad len tie vacsie...:(

MARTINESKU - Profil | St 13.4.2011 11:28:01

rommi >> na vystave sme si nerozumeli, doslo k omylu. S otcom sme si kupili 3x300g peliet a povedali sme, ze ak sa osvedcia budeme chciet z tych druhov po 5kg, pan si to zapisal a kedze pri rozlucke doslo k zdvorilostnej vymene vizitiek, po case ten obchodnik videl v noteze tovar, druhy, hmotnosti, mal k tomu aj vizitku, takze k nam na dobierku doslo 15kg pelet aniz by sme to cakali :). Ale ked sme sa ozvali bol ustretovi a v pripade zaujmu vratenia to zoberu a daju nam nieco ine, alebo peniaze. Preto mozem len potvrdit tie pozitivne tvrdenia o pristupe tejto firmy, ze sa snezia vyhoviet zakaznikom a su ochotni a flexibilni :). Bol to naozaj len omyl bez zleho zameru...

rommi - Profil | St 13.4.2011 8:19:09

MARTINESKU - >> dobry omyl:-) kde sa tak mylia, aby som si obstaral aj ja 3x5 kg?

Rybatorstr - Profil | St 13.4.2011 8:14:43

Tak koukám už to psal Jarda dole. Když jsem si koupil Halibutky, dal jsem je doma do vody a zkoušel čas, jak dlouho vydrží. Trochu jiné to bude na stojáku a na řece. Přece jenom však získáš trochu přehled o jejich rozpadu. Tak ať máš úspěch.

Jarda 2004 - Profil | St 13.4.2011 1:15:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

MARTINESKU - >> Měkčené peletky jsou pro rychlejší lov reagují na ně ryby i menších velikostí. Tvrdší jsou na delší lov jako boilies. Měkčené používám na feeder a celkem šlapou. Rozpad bude okolo 5 hodin pokud je dipneš tak dobu rozpadu prodloužíš cca. o 2 hodiny. Hodně štěstí u vody.