Sven >> No něco na tom bude,jednou jsem chtěl vyzkoušet luncheonmeat,tak mi ho žena koupila.Nějak pořád k tomu lovu nedocházelo a konzerva byla pořád v batohu.Až mi jednou u vody docela vyhládlo,tak jsem si říkal:co ho furt budu sušit.Otevřel jsem ho a pustil jsem se do něj.Děsnej humus!!!!!!!Chutnalo to jak pomletý kosti z moukou.Obsah letěl do křoví a konzerva do popelnice,od té doby jsem neměl odvahu o lunch zavadit.
Machyta - >> Svého času jsem na ,,lunchmeat"v zimním období chodíval lovit tlouště.Bohužel i ryby měli své favority ve výrobcích. Pak se mi osvědčilo nařezat lunchmeat na kostky a ty pak z prudka osmažit na rozpáleném sádle.Křupavá kůrka pak líp seděla na háčku a ryby tuhle tepelnou úpravu preferovaly víc. Výhoda u osmažené nástrahy byla i ta,že zbytek jsem po rybolovu zkonzumoval já :-))
Machyta - >> Na to sem nikdy nechytal ale zkus veřové játra. Drží dobře na háču a obsahují plno atraktorů. Chytám na to především cejny plotice kapry A zpařené kuřecí srdíčka taky nejsou od veci, jdou na ně především tloušti.
Machyta - >> Super návnada ale v Českém podání trošku padavá při náhozech ale stačí malinko opražit dát do lednice a ráno je daleko tužší a nahazování je ideální. A pokud chceš opravdu kvalitu tak francouzkou konzervu kde je opravdu Luncheat ve správné konzistenci a né šit co se prodává u nás víc sádla jak masa a vše pospojováno sojou a moučkou.
KOLIBŘIK - Profil | Ne 3.10.2010 19:36:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Machyta - >> Zdravím.Kdysi jsme na lunchmeat pravidelně chodili na parmy.Na konci léta a nebo na začátku podzimu jsme měli jedno místo na Berounce v Černošicích a tam v dlouhé točivé zatáčce mezi velkými balvany stály parmy.Chytali jsme na houpačku s povolenou brzdou.Rána na nástrahu masovou byla neskutečná.Mě na tuto nástrahu naučil chytat kamarád.Sám jsem na ní před tím nikdy nechytal.Později jsme na ní tahali i menší kapry to bylo na Vlkovských pískovnách.Záběry na lunchemeat přicházeli nejvíce po setmění.Kapři ale nebyly velcí tak do pětapadesáti centimetrů.Jinak ale tenhle kluk no dnes je to už děda v důchodu na něj chytá pravidelně dodnes a se střádavými úspěchy.Také na Lužnici na luncemeat chytali mniky ale to je hodně dávno .Možná čtyřicet i více let.Znaméná to ale jedno.Možná pro někoho opomíjená nástraha ale rozhodně ne zatracovaná a dost oblíbená u jednotlivců který ji věří.Mě je přes padesát a lunchemeat už byl to znamená i hodně stará.Jako kluk jsem ji ale sám k vodě nedonesl.Jenže kdo nic nedělá ten nic nezkazí a tak jsem si tuhle lahůdku jak pro nás tak i pro ryby sám vyzkoušel.
Pvl >> To by ta piksla plavala, i s přiloženým otvírákem. Když ji propícháš, vyjde vzduch, vyplaví se tuk a konzerva převezme funkci zátěže a šupinatí loudilové se k ní sjedou a nechaj bolelíz bolelízem a je vyhráno!
Mrknato >> "... dávám celou pikslu " S otvírákem ? Když není chuť, aby si ji ryby otevřely až chuť " příjde " Má to jedno plus , obsah se ve vodě neskazí .
Bernard - Profil | Ne 3.10.2010 10:33:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
S chytáním na lunchmeat mám už docela zkšenost. Chytám na něj pravidelně každou vycházku něco přes dva měsíce. Kapři na něj opravdu berou a když ho vyměním za kuku nebo červi, mám o něco míň záběrů. Chytám s ním pouze s plavačkovou děličkou, protože používám ty nejlevnější druhy lunchmeatu(pozor někdy plavou např. Tesco lunchmeat za asi 15kč plechovka). V současné době používám nějaký Jihočeský lunchmeat taky z Tesca za nějakých 23,50 a ten už neplave(jednou mi taky plaval, ale pouze jedna konzerva,zbylé neplavaly). Nevýhodou je, že tyto levné LM jsou opravdu mekké a špatně drží na háčku. Dražší by mohl být tvrdší např. od Tulip, ale nechci dávat 3krát tolik za poloviční množství. LM krájím na kostičky někdy jsou lepší větší, někdy menší. Kostičku 1x1x1cm slupne 40cm kapřík jak malinu. Chci ještě zkusit sekanou, protože je hodně podobná, ale daleko víc pevnější a mohla by lépe držet na háčku.
Machyta >> hlavne stastnou ruku pri nakupu, ty lacine pseudo-meaty nestoji za nic a asi ti na hacku nebudou nic moc drzet. Mozno vylepsit lehkym osmazenim(tez mozny tuning korenim).
Kazdopadne bych od toho zazraky necekal...
Pri lovu na plavackovou delicku jsem zkousel na vlasnim rybnicku chytat na lunchmeat a kocici konzervu.V casopise sportovni rybolov o tom psal Richie Hull.Kapry jsem na to nachytal a vetsi nez na kukurici,masnaky nebo hnojaky,ale je potreba delsi dobu krmit.Ryba si na to musi zvyknout,ale vyplati se.At se dari.
Machyta >> tak zas takovej tloušť sežere uplně všechno...takže pokud ti nikdo úspěchy nenapíše, tak ještě tak měsíc počkej a já to zkusím :-) Mě by spíše zajímaly zkušenosti s jinými rybami...Angličani třeba na lunchmeat chytají kapry.
Já s tím mám úspěchy hlavně v Chorvatsku na mořské rybky, ale na naše domácí rybky to zatim ne, ale podle mě to bude mít stejný účinek jako červ s žížalou.
k-70 - Profil | Ne 3.10.2010 9:43:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
No tak na tuto otázku jsem zvědavej jak se rozvine...lunchmeat už chci dlouho vyzkoušet a ještě jsem se k tomu zatím nerozhoupal. Zatím jsem zkoušel jen psí paštiky, granule a játra. Samozdřejmě na tlouštích ,-)