Vinné kvasinky a kukuřice

našel jsem recept jak připravit kukuřici na ryby pomocí vinných kvasinek, který je zde http://www.lkbaits.cz/casopis/testy-a-receptury/priprava-navnad-na-amura.html a koupil jsem si kvasinky, ale nevím přesně jak to mám připravit v návodu píšou ''Skleněná lahvička s 20 ml vinných kvasinek živná sůl návod na výrobu až 20 l ovocného vína, Vinné kvasinky Vinflora se živnou solí. Živnou sůl rozpustíme ve 3 lžících vlažné vody. Obsah lahvičky s kvasinkami důkladně protřepeme a obojí ihned nalijeme do sklenice o obsahu 0,7 l naplněné do 3/4 moštem nebo ovocnou drtí. Víčko na vybrané sklenice jen lehce nasadíme,neuzavřeme a postavíme do tepla 27-30 C po dobu 3 dní.'' S těmi kvasinkami právě nevím jak. Chci připravit tak 20kg kukuřice, výhodou je, že se kukuřice nemusí vařit jen se máčí.Autor diskuse: wwwpower - Profil , 8.7.2010 kaprařina - nástrahy, návnady

4x v oblíbených a 3x v ignorovaných.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

NMakrelobíjec - Profil | St 18.4.2012 20:00:58

wwwpower - >> Ahoj mrkni sem tady je o kvašené kuku napsany dost .
http://www.mrk.cz/minidiskuse.php?id=644703

Nyvana - Profil | St 18.4.2012 17:00:39

PYTLAKS >> Správně máš jedničku:-)

NPYTLAKS - Profil | St 18.4.2012 16:53:06

yvana >> burbon

NZiltoid - Profil | St 18.4.2012 16:44:29

Je to marný, pomóóóóóóóóóóóóóć.

Njurasoft - Profil | St 18.4.2012 14:53:13

projeď mrk..je tady otázka i článek jak na kvašenou kukuřici pomocí kefíru a trochy cukru..kvasím v petkách od sirupu kvůli následnému přenášení k vodě..kvasí ve sklepě při teplotě do 20c a je to v pohodě...
našel jsem to za tebe..
http://www.mrk.cz/r/atlasy/nastrahy_navnady/nastrah​y/rostlinne/obilniny_a_jine_plodiny/kvasena_kukuric​e_jako_nastra_i_navnada_/?kw=kva%B9en%E1%20kuku%F8i​ce

NPallermo - Profil | St 18.4.2012 14:44:43

kluci mam v kyblu kuku uz nejaky 5 den dvakrat sem menil vodu mam menit jeste :? kdyz otevru kybl tak napovrchu uz mam takovou bilou penu pekne to smrdi myslite ze to bude uz OK nebo to mam jeste varit :?


jeste potrebuju pripravit repku nejak

mam namocit a varit nebo staci to jen sparit treba vzdy pO 1 kg diky

NPetr.J - Profil | Čt 22.7.2010 13:57:24

vasekk >> Tlak ti tam vznikne dost značný, dokáže to v klidu soudek roztrhnout.

Nvasekk - Profil | Čt 22.7.2010 8:35:50

Ahoj. Mám naloženou kukuřici pouze ve vodě bez kvasinek. Je v uzavřeným soudku. Nemůže se stát, že by tam vznikl vlivem kvašení nějaký velký tlak?

NSOPTIK 52 - Profil | So 10.7.2010 7:19:57

wwwpower - >> já jen potvrzuji to ,co psala yvana.Stačí zalít a když to má teplo,tak to uvidíš,co to dělá za divy.Takto jsme krmili na chovných,jak obiloviny,tak i luštěniny.Muselo to být vždy nabobtnalé a už i na stisk jsi poznal že to měkne.Minimum je tak tři dni,záleží co namáčíš,musíš si ale hlídat dostatek vody.Něco se odpaří a něco natáhne to,co zrovna namáčíš.

NHermis_s - Profil | Pá 9.7.2010 23:48:41

rimar >> na chovnakach se krmi kvasenou kuku uplne normalne a kapri za tim skacou malem az na breh

Nrobbie - Profil | Pá 9.7.2010 23:05:46

Podľa mňa je kvasená kukurica viac stráviteľná pre ryby ako uvarená alebo máčaná, aj CSL je koncentrát z kvasenej kukurice.

Nrimar - Profil | Pá 9.7.2010 18:11:22

Šlapeto >> no právě v tom odkazu co tu kolega dal psali jen zalít horkou vodou, to aby zabili divoké kvasinky na jejím povrchu a kvasit a toho bych se bál a celkově co jsem kde četl tak kvašenou kukuřici hodnotili jako nevhodnou pro potravu ryb ale ruku do ohně za to samozřejmně dát nemohu páč nejsem odborník

Nrobbie - Profil | Čt 8.7.2010 21:38:19

Nazdar, ja si robím fermentovanú kukuricu tak že ju najskôr premyjem a máčam 1-2 dni, potom zlejem vodu a doplním horúcou vodou a pridám kvasnice z obchodu a dva krajce bieleho chleba navrch, nádobu dám na slnko a o jeden-dva týždne mám kvasenú kukuricu (záleží od teploty).Namiesto kvasníc môžeš pridať kyslú smotanu alebo zakysanku (tie ti takisto naštartujú kvasenie).

NŠlapeto - Profil | Čt 8.7.2010 21:21:04

rimar >> myslim, že je maximálně pěkně prožene, pokud bude uvařená a až potom nakvašená samozřejmě :)

Nrimar - Profil | Čt 8.7.2010 21:17:52

no kvašenou kukuřici jako nástrahu proč né ale určitě bych sní nekrmil podle mne by nedělala rybám nejlépe jinak to kvašení je blbuvzdorný stačí si přečíst návod a ty ho tu i pěkně opisuješ tak co ti na tom není jasné? já si vyrábím domácí trnkové vínko takže stím mám bohaté zkušenosti -) dělej to dle popisu a místo moštu či drtě tam prostě jen dej cukr do druhého dne se ti kvasinky namnoží a kvašení v sudu je pak rychlejší a kvalitnější a nedojde k namnožení nežádoucích divokých kvasinek

Nyvana - Profil | Čt 8.7.2010 21:07:10

wwwpower - >> Tak mi řekni to chceš kukuřici na ryby,nebo chceš dělat whisku.To myslím vážně.Jinak vezmi kukuřici,nalej na ní vodu,dej ven na sluníčko,odstěhuj všechny sousedy a nech kvasit na tohle kvasinky nepotřebuješ.