Riedena alebo husta melasa?

Chcel by som sa opytat, ci mam davat pri vyrobe peliet riedenu melasu s vodou alebo hustu bez vody? Bude to vadit ked pridam cistu melasu? Diky za vsetky odpovede. Petrov zdar
Autor diskuse: meďo1 - Profil , 18.5.2010 kaprařina - nástrahy, návnady

Milkins - Profil | Čt 20.5.2010 17:20:26

meďo1 - >> urcite to vadit nebude a proto kdyz ji tam budes pridavat tak ji poradne promichej.

Darcy - Profil | Čt 20.5.2010 17:09:56

meďo1 >> lv4251, klidně ještě napište na SZ pokud budete mít ještě nějaký dotaz.(Posílám zprávu).

meďo1 - Profil | Čt 20.5.2010 12:51:02

Chalani velmi pekne dakujem za rady, este som s melasou nerobil, tak neviem ake ma vlastnosti aako sa bude spravat vo vode! Myslelsom si ze ak dam cistu melasu ze to bude vela a kapriky to bude odpudzovat, ale dam na Vas :-). Diky Uz nech sa konecne vycasi, lebo sa nudim. trosku slniecka nezaskodi aspon by som nejake peletky nasulal, aby mohli schnut prirodzene na slniecku, lebo dal som ich do susicky s ktorej som ich vytiahol nie potapave, ale plavajuce :-), este ze mam vakuovu dozu na odsatie vzduchu.

TWIN 69 - Profil | Út 18.5.2010 18:19:00

Šak sobě slivovicu taky neředíš,tak proč bys to měl ředit pro rybky!!!!

vokounek - Profil | Út 18.5.2010 16:23:09

tie vajcia sú prirodzená tekutina v boilách. ak je v recepte na pelety voda tak tu melasu rozmiešaj v tej vode ktorú by si tam aj tak dal.to je všetko

Darcy - Profil | Út 18.5.2010 16:01:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dělám pelety už nějaký "pátek". Pokud ti mohu poradit, dávej melasu ředěnou. Melasa 2/3(3/4), voda1/3(1/4). Směs ti spojuje především voda(voda v mouce=těsto). Neradím ti používat na pelety vejce. Při špatném sušení dochází někdy uvnitř pelety k zaplísnění. Na zvýšení doby rozpadu pelet používej např: hl.mouku, škrob, puding. Výrobu si vyzkoušej napřed na malém množství. Neředěnou melasu bych použil poze na pelety s rychlou dobou rozpadu. Pokud budeš mít zájem, tak více na SZ.

Antii - Profil | Út 18.5.2010 15:43:38

Neředit. ;o) Ostatně to tu již bylo řečeno. ;o)

don Ferrari - Profil | Út 18.5.2010 15:37:34

Vadit to nebude a je to na 100% lepší, melasa je skvělá tak jak je, proč ji tedy ředit?!

vokounek - Profil | Út 18.5.2010 15:27:41

pri boilies by som ju dal do vajca a poriadne rozmiešal. tekuté s tukutými, suché so suchými a nakoniec dokopy. žiadna voda navyše. pri peletách to asi bude podobné. ide o rovnomernejšie rozdelenie do všetkých zákutí zmesy..

mexik - Profil | Út 18.5.2010 14:05:43

Dej čistou neředěnou..;o)