Made in Supermarket

Taky už se vám točí hlava z různých liquidů,esencí,dipů,posilovačů,smáčedel,tekutých potrav atd....
V loňském časopisu Kapr vyšel hezký článek o možnosti nahradit tyto výše uvedené A poměrně drahé vymoženosti za zcela běžně prodejné , třeba ve vašem supermarketu, nebo ve speciálce pro různé druhy národní kuchyně
( čína,thajsko,mexico atd ..).
Myslím, že v porovnání s účinkem a cenou specialit z rybářských obchodů by si určitě vedli více než dobře.
Pokud je používáte tak k čemu a které ?
Autor diskuse: Mafi - Profil , 22.3.2010 všeobecné - nástrahy, návnady

Rastacarp - Profil | Po 11.3.2013 21:20:52

Třeba Maggi do polívky.Nedavno jsem poresil dip a já co my to porad připomíná normálně maggi

MAXXSKATER - Profil | Po 11.3.2013 21:06:35

Já používám dost často nějakou sojovou omáčku nebo jiné ochucovadlo do polévek, masa a omáček. Také to dobře funguje.

Rastacarp - Profil | Po 11.3.2013 21:02:29

Třeba z marketu dobře funguje bonduelka plus arasidovy olej.luhovani boilie v matovem caji

ROMIČEK - Profil | Po 11.3.2013 20:54:04

Ja len tak oživujem túto fajn tému.

mannice - Profil | St 5.9.2012 19:49:23

Co tak koukám na Lidl,tak tam momentálně probíhá asijský týden. Maj tam celkem zajímavý věci,tak na to mrkněte. Hlavně teda oleje

ROMIČEK - Profil | Ne 19.8.2012 22:11:19

Oživenie témy

velbyk - Profil | Čt 3.11.2011 20:52:38

Koblizek86 >> tak ten belachan nejní špatnej,ale nějak mi to tahalo kvanta cejnů tak nevím kdo chce cejna tak vřele doporučuji ;-)

Koblizek86 - Profil | Čt 3.11.2011 20:46:03

oživení téma

Koblizek86 - Profil | Út 8.2.2011 20:43:16

oživení téma

Straspytlik69 - Profil | Po 1.11.2010 22:22:38

Ctěl jsem se zeptat,když si koupím od Vietnamcu nějaké ty ryby omáčky,tak kolik toho dáváte na kg směsi na boilie?

Zindys - Profil | Pá 15.10.2010 7:11:29

Ze supermarketu asi takhle...místo esenciálního oleje pepř si raději koupím pytlík mletýho pepře a šup s tím do vajec. pak se takhle dá použít chilli, různé omáčky (Maggi používám v zimě do směsí na feeder, je to parádní atraktor!). na feeder mám rád samozřejmě kukuřičku z plechovky, ale to asi každý...do vody na vaření kuliček sypu sůl a to tu nejlevnější, co v supermarketu najdu...obecně vzato, vše co strkáme hlavně do boilie za nehorázný prachy z rybářských obchodů se dá nějak nahradit věcí ze supermarketu. ale je pravda, že různé AK když chci oliheň, chobotnici nebo něco podobného, tak kupuji v rybářských obchodech ;o) Ať se daří.

Straspytlik69 - Profil | Pá 15.10.2010 1:47:36

Oživení téma

Majsher - Profil | Ne 28.3.2010 11:42:35

Mafi - >> ahoj, máš naprostou pravdu. Někteří uznávaní autroři o tom už píší, ale lobby výrobců bambulies a "profi" esencí atd. je silná... :)

Darcy - Profil | Ne 28.3.2010 11:15:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Brambory. Nedá mi, abych se s vámi nepodělil o super tajný návod starých rybářů při chytání na bramboru. Oloupané dobře uvařené brambory se rozmixují spolu s mlékem. Tato směs se napěchuje do dámské punčochy(silonky) a dopraví člunem na vybrané místo. Nástrahou je samozřejmě polovařený brambor. Podmínkou je, ale aby tento brambor na háčku byl co nejmenší. max. průměr 5 mm. Kdysi se takový brambor vykrajoval tenoučkou trubičkou a napichoval ještě v trubičce na špičku háčku velikosti 2/0. Působilo to jak pěst na oko, ale kapři brali. Pokud tento návod někdy použijete, nezapomeňte silonky vytáhnout!

cejar - Profil | Čt 25.3.2010 16:07:20

Joe Smoker >> netuším,ani jsem se po tom nepídil..

Joe Smoker - Profil | Čt 25.3.2010 13:28:22

cejar >> Pravda,tresčí játra jsou cítit víc... s nima ale zkušenost nemám,já je nejím ;-). Jsem strašně mlsnej :-))))) Nevíš jestli ten olej jde nějak koupit zvlášť? Do těch koulí by se zaručeně dala nacpat i ta thajská rybí omáčka,cokoliv,prostě co je doma a po ruce......

cejar - Profil | Čt 25.3.2010 12:42:40

Joe Smoker >> Čau,dělám to téměř stejně,akorát používám olej z tresčích jater(mám je radši na chleba s máslem). A koule, mám pocit jsou smradlavější než po olejovkách.
Taky při chytání na rohlík ten tresčí olej kápnu na napíchnutý rohlík,kam se hrabou posilovače jako
mušle nebo oliheň...

jitrnice - Profil | Čt 25.3.2010 11:38:53

Mafi >> cau mafiane tak jak ti dupou kralici

Joe Smoker - Profil | Čt 25.3.2010 11:34:40

NOVAS >> Brambůrky.... klasika,ňam ňam :-)))). S dipem to je dobrej fór,to stojí za zkoušku,a s tím bojlím..... to je PERLA. Skvělej nápad,něco takovýho ještě nemám. Vylepšil bych ho tou mastnou mletou řepkou,a HODNĚ aroma..... to by muselo fungovat i kdyby nechtělo. Pokud by na tý konkrétní vodě nebyly ryby už zmlsaný kupovanejma koulema,který voní hodně,a dlouho.

Joe Smoker - Profil | Čt 25.3.2010 10:59:28

NOVAS >> Šílený,já vím,popis je děsnej,ale vlastně je to strašně jednoduchý,a otázka třičtvrtě hodiny..... Jeden děda mi říkal - skoro doslova "podivej,musí to vonět,kořením,nebo něčím,a něco z se z toho musí uvolňovat..... nejlíp trochu mastný (a to je ten vývar a řepka)"..... Na ty receptíky právě koukám a opisuju.

Joe Smoker - Profil | Čt 25.3.2010 10:52:58

Abramis >> Abych ti řek pravdu,tak ne (ani jsem netušil že tady máme kuchařku ne jen na ryby ale i pro ryby :-)))) ),ale pokud myslíš tak je tam dám. Díky za pochvalu,to vážně potěší :-). Nepatří ale jen mě,i chlapům co je od nich mám,ti už něco znaj,a nejsou hloupí,vlastně jen předávám zkušenosti o tom co regulerně funguje a mám to vyzkoušený. Jsem vážně rád že je šílenců co doma vaří rybám víc....... a chtěl bych aby nás bylo ještě víc,ať bojdaři a voňavkáři vidí že to jde i jinak ;-)...........

NOVAS - Profil | Čt 25.3.2010 10:42:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Joe Smoker >> sakra to je receptura :-) Těsto na pružince už u mně taky proběhlo , ale obyč. krupicové.
Koule z krmítkovky : http://www.lovkapra.com/vyroba-boilies-z-krmitkove​-smesi/ a přidávám ještě ,, zemiaky,,http://www.lovkapra.com/zemiaky-erteple-grumbir-ba​ndurky/

Mafi - Profil | Čt 25.3.2010 10:36:44

Joe Smoker >> vůbec né !!! Pokud bys chtěl zařídím členství u nás ??!!

Abramis - Profil | Čt 25.3.2010 10:29:44

Joe Smoker - jako kuchař se tady prezentuješ přímo excelentními recepty. Bylo by celkem škoda, kdyby tady měly v této diskuzi zapadnout, doufám, že je dáváš taky do kuchařky MRKu.

Joe Smoker - Profil | Čt 25.3.2010 10:26:01

Mafi >> Turisti a chataři :-(. Český Ráj. Díky turistům je hostovačka tak drahá,a ten zbytek...... ach jo. Je to tak. Vážně. Nemám známý,a prachů málo,tak svoji lásku a vášeň hasím takhle. Vadí to tolik :-(?

Joe Smoker - Profil | Čt 25.3.2010 10:16:49

NOVAS >> Apropos.. k chytání pod háček bych doporučil tohle,je to aktivnější než koule,ryby různorodější (kapřík,karas,větší cejn),ale samozřejmě menší..... na trofejáky to už chce asi vážně koule. (na koule z krmítkovky hoď prosím receptík)
Těsto pod háčkem.
Návazec - http://www.mrk.cz/montaze.php?id=376 - s úpravou,že do smyčky pod háček dám perko z propisky a pak ho teprv zavážu - je z něj pak vlastně O nebo U,vejde se toho na něj víc,a je líp zafixovaný,ryba ho prostě nemůže omylem spolknout.
Těstíčko - 1 Kg ve slupce vařených brambor,300 g šrotu "směs pro kuřice",mletá řepka,sekaná petržel nebo libeček,trocha vývaru "z polívky" - asi 1 dcl,vrchovatá čajová lžička koření "Tzatziki",1 vejce,strouhanka dle potřeby. Brambory ve slupce ještě teplé oloupat a důkladně rozmačkat,přidat šrot,koření,řepku,to "zelený":-),teplý vývar,a důkladně promíchat. Do ještě teplé směsi přidat vejce,a za pomoci strouhanky (pokud bude vůbec potřeba,to záleží na šrotu) zpevnit. Správná konzistence je jako u těsta na bramborový knedlík. Nechat vychladnout,nesmí se zapařit - takže nejlepší je lednice,a ještě sem tam promíchat. Špatně se skladuje,takže doporučuju do dvou dnů spotřebovat.