MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Made in Supermarket

Taky už se vám točí hlava z různých liquidů,esencí,dipů,posilovačů,smáčedel,tekutých potrav atd....
V loňském časopisu Kapr vyšel hezký článek o možnosti nahradit tyto výše uvedené A poměrně drahé vymoženosti za zcela běžně prodejné , třeba ve vašem supermarketu, nebo ve speciálce pro různé druhy národní kuchyně
( čína,thajsko,mexico atd ..).
Myslím, že v porovnání s účinkem a cenou specialit z rybářských obchodů by si určitě vedli více než dobře.
Pokud je používáte tak k čemu a které ?

Autor diskuse: Mafi ®
Zařazeno do: všeobecné - nástrahy, návnady, 22.3.2010

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 4 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

N Rastacarp - ® Po 11.3.2013 21:20:52
Třeba Maggi do polívky.Nedavno jsem poresil dip a já co my to porad připomíná normálně maggi
N MAXXSKATER - ® Po 11.3.2013 21:06:35
Já používám dost často nějakou sojovou omáčku nebo jiné ochucovadlo do polévek, masa a omáček. Také to dobře funguje.
N Rastacarp - ® Po 11.3.2013 21:02:29
Třeba z marketu dobře funguje bonduelka plus arasidovy olej.luhovani boilie v matovem caji
N ROMIČEK - ® Po 11.3.2013 20:54:04
Ja len tak oživujem túto fajn tému.
N mannice - ® St 5.9.2012 19:49:23
Co tak koukám na Lidl,tak tam momentálně probíhá asijský týden. Maj tam celkem zajímavý věci,tak na to mrkněte. Hlavně teda oleje
N ROMIČEK - ® Ne 19.8.2012 22:11:19
Oživenie témy
N velbyk - ® Čt 3.11.2011 20:52:38
Koblizek86 >> tak ten belachan nejní špatnej,ale nějak mi to tahalo kvanta cejnů tak nevím kdo chce cejna tak vřele doporučuji ;-)
N Koblizek86 - ® Čt 3.11.2011 20:46:03
oživení téma
N Koblizek86 - ® Út 8.2.2011 20:43:16
oživení téma
N Straspytlik69 - ® Po 1.11.2010 22:22:38
Ctěl jsem se zeptat,když si koupím od Vietnamcu nějaké ty ryby omáčky,tak kolik toho dáváte na kg směsi na boilie?
N Zindys - ® Pá 15.10.2010 7:11:29
Ze supermarketu asi takhle...místo esenciálního oleje pepř si raději koupím pytlík mletýho pepře a šup s tím do vajec. pak se takhle dá použít chilli, různé omáčky (Maggi používám v zimě do směsí na feeder, je to parádní atraktor!). na feeder mám rád samozřejmě kukuřičku z plechovky, ale to asi každý...do vody na vaření kuliček sypu sůl a to tu nejlevnější, co v supermarketu najdu...obecně vzato, vše co strkáme hlavně do boilie za nehorázný prachy z rybářských obchodů se dá nějak nahradit věcí ze supermarketu. ale je pravda, že různé AK když chci oliheň, chobotnici nebo něco podobného, tak kupuji v rybářských obchodech ;o) Ať se daří.
N Straspytlik69 - ® Pá 15.10.2010 1:47:36
Oživení téma
N Majsher - ® Ne 28.3.2010 11:42:35
Mafi - >> ahoj, máš naprostou pravdu. Někteří uznávaní autroři o tom už píší, ale lobby výrobců bambulies a "profi" esencí atd. je silná... :)
N Darcy - ® Ne 28.3.2010 11:15:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Brambory. Nedá mi, abych se s vámi nepodělil o super tajný návod starých rybářů při chytání na bramboru. Oloupané dobře uvařené brambory se rozmixují spolu s mlékem. Tato směs se napěchuje do dámské punčochy(silonky) a dopraví člunem na vybrané místo. Nástrahou je samozřejmě polovařený brambor. Podmínkou je, ale aby tento brambor na háčku byl co nejmenší. max. průměr 5 mm. Kdysi se takový brambor vykrajoval tenoučkou trubičkou a napichoval ještě v trubičce na špičku háčku velikosti 2/0. Působilo to jak pěst na oko, ale kapři brali. Pokud tento návod někdy použijete, nezapomeňte silonky vytáhnout!
N cejar - ® Čt 25.3.2010 16:07:20
Joe Smoker >> netuším,ani jsem se po tom nepídil..
N Joe Smoker - ® Čt 25.3.2010 13:28:22
cejar >> Pravda,tresčí játra jsou cítit víc... s nima ale zkušenost nemám,já je nejím ;-). Jsem strašně mlsnej :-))))) Nevíš jestli ten olej jde nějak koupit zvlášť? Do těch koulí by se zaručeně dala nacpat i ta thajská rybí omáčka,cokoliv,prostě co je doma a po ruce......
N cejar - ® Čt 25.3.2010 12:42:40
Joe Smoker >> Čau,dělám to téměř stejně,akorát používám olej z tresčích jater(mám je radši na chleba s máslem). A koule, mám pocit jsou smradlavější než po olejovkách.
Taky při chytání na rohlík ten tresčí olej kápnu na napíchnutý rohlík,kam se hrabou posilovače jako
mušle nebo oliheň...
N jitrnice - ® Čt 25.3.2010 11:38:53
Mafi >> cau mafiane tak jak ti dupou kralici
N Joe Smoker - ® Čt 25.3.2010 11:34:40
NOVAS >> Brambůrky.... klasika,ňam ňam :-)))). S dipem to je dobrej fór,to stojí za zkoušku,a s tím bojlím..... to je PERLA. Skvělej nápad,něco takovýho ještě nemám. Vylepšil bych ho tou mastnou mletou řepkou,a HODNĚ aroma..... to by muselo fungovat i kdyby nechtělo. Pokud by na tý konkrétní vodě nebyly ryby už zmlsaný kupovanejma koulema,který voní hodně,a dlouho.
N Joe Smoker - ® Čt 25.3.2010 10:59:28
NOVAS >> Šílený,já vím,popis je děsnej,ale vlastně je to strašně jednoduchý,a otázka třičtvrtě hodiny..... Jeden děda mi říkal - skoro doslova "podivej,musí to vonět,kořením,nebo něčím,a něco z se z toho musí uvolňovat..... nejlíp trochu mastný (a to je ten vývar a řepka)"..... Na ty receptíky právě koukám a opisuju.
N Joe Smoker - ® Čt 25.3.2010 10:52:58
Abramis >> Abych ti řek pravdu,tak ne (ani jsem netušil že tady máme kuchařku ne jen na ryby ale i pro ryby :-)))) ),ale pokud myslíš tak je tam dám. Díky za pochvalu,to vážně potěší :-). Nepatří ale jen mě,i chlapům co je od nich mám,ti už něco znaj,a nejsou hloupí,vlastně jen předávám zkušenosti o tom co regulerně funguje a mám to vyzkoušený. Jsem vážně rád že je šílenců co doma vaří rybám víc....... a chtěl bych aby nás bylo ještě víc,ať bojdaři a voňavkáři vidí že to jde i jinak ;-)...........
N NOVAS - ® Čt 25.3.2010 10:42:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Joe Smoker >> sakra to je receptura :-) Těsto na pružince už u mně taky proběhlo , ale obyč. krupicové.
Koule z krmítkovky : http://www.lovkapra.com/vyroba-boilies-z-krmitkove​-smesi/ a přidávám ještě ,, zemiaky,,http://www.lovkapra.com/zemiaky-erteple-grumbir-ba​ndurky/
N Mafi - ® Čt 25.3.2010 10:36:44
Joe Smoker >> vůbec né !!! Pokud bys chtěl zařídím členství u nás ??!!
N Abramis - ® Čt 25.3.2010 10:29:44
Joe Smoker - jako kuchař se tady prezentuješ přímo excelentními recepty. Bylo by celkem škoda, kdyby tady měly v této diskuzi zapadnout, doufám, že je dáváš taky do kuchařky MRKu.
N Joe Smoker - ® Čt 25.3.2010 10:26:01
Mafi >> Turisti a chataři :-(. Český Ráj. Díky turistům je hostovačka tak drahá,a ten zbytek...... ach jo. Je to tak. Vážně. Nemám známý,a prachů málo,tak svoji lásku a vášeň hasím takhle. Vadí to tolik :-(?
N Joe Smoker - ® Čt 25.3.2010 10:16:49
NOVAS >> Apropos.. k chytání pod háček bych doporučil tohle,je to aktivnější než koule,ryby různorodější (kapřík,karas,větší cejn),ale samozřejmě menší..... na trofejáky to už chce asi vážně koule. (na koule z krmítkovky hoď prosím receptík)
Těsto pod háčkem.
Návazec - http://www.mrk.cz/montaze.php?id=376 - s úpravou,že do smyčky pod háček dám perko z propisky a pak ho teprv zavážu - je z něj pak vlastně O nebo U,vejde se toho na něj víc,a je líp zafixovaný,ryba ho prostě nemůže omylem spolknout.
Těstíčko - 1 Kg ve slupce vařených brambor,300 g šrotu "směs pro kuřice",mletá řepka,sekaná petržel nebo libeček,trocha vývaru "z polívky" - asi 1 dcl,vrchovatá čajová lžička koření "Tzatziki",1 vejce,strouhanka dle potřeby. Brambory ve slupce ještě teplé oloupat a důkladně rozmačkat,přidat šrot,koření,řepku,to "zelený":-),teplý vývar,a důkladně promíchat. Do ještě teplé směsi přidat vejce,a za pomoci strouhanky (pokud bude vůbec potřeba,to záleží na šrotu) zpevnit. Správná konzistence je jako u těsta na bramborový knedlík. Nechat vychladnout,nesmí se zapařit - takže nejlepší je lednice,a ještě sem tam promíchat. Špatně se skladuje,takže doporučuju do dvou dnů spotřebovat.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 4 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

[ otázky | všeobecné | nástrahy, návnady ]

Co je nového - všeobecné
Oznámení - obecné
Vložit oznámení

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniCoppens halibut pelety- balení 20 kg za skvělou cenu!

Za 1099
Halibut pelety Coppens jsou fenoménem! My je díky přímé spolupráci s výrobcem dodáváme vždy čerstvé a za vynikající cenu!


akce, rybareniNash ball maker 60mm

Za 458
Nový geniální výrobek od firmy Kevin Nash bude mít velký přínos pro váš rybolov. Jednoduché kompaktní zařízení, které vám vyrobí dokonale kulaté koule methodmixu, nebo krmítkové směsi či vlhčených pelet.


Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
Rybářské potřeby Plzeň Rybářské potřeby Plzeň

Plzeň, Hodonínská 57