Příchutě boilie na roční období..

Zdravím všechny. Chtěl bych se zeptat co je pravdy na tom , že na jaro je dobré používat sladké boilie? Nebo je to jedno a lze používat př. olihen, sardinka , GLM, krev celoročně?? Děkuju
Autor diskuse: leny - Profil , 8.3.2010 kaprařina - nástrahy, návnady

agig - Profil | Ne 20.6.2010 13:39:09

Ahoj dávej na vlas po dvou jednu sladkou jednu masovou nehledej v tom logiku kapři když žerou tak gogika jde stranou a když nežerou tak něco vemou ze zvědavosti proto ty šílený kombinace nemáš co zkazit neboj se toho fungu je to ČÍM NESMYSLNĚJŠÍ PŘÍCHUTĚ TÍM LÍP NEBER TO PODLE LIDÍ JÁTRA S DORTEM SI ČLOVĚK NEDÁ KAPR NEMA PROBLEM

už nechytajcí - Profil | Ne 20.6.2010 13:23:02

Máš Hustou genksta niga fotku v kartě :)))))))))))))))) jej......

alda2211 - Profil | Ne 20.6.2010 13:18:31

leny - >> taky jsem to kdysi poslouchal ale urcite to neni pravidlo zalezi na vode i kdyz treba na labi toto pravidlo dodrzuju a fungujeto ale zase jinde jsem se spalil urcite si vem sebou vic druhu na pripadnou zmenu prichute

Hromy - Profil | Ne 20.6.2010 12:57:14

Rovnej ksilt verbeš!!

Malda512 - Profil | Čt 18.3.2010 21:27:04

Tukes - BOBS- 18.3.2010 20:33:19 >> Chlapi napařuji přesně 6 minut. Mám tu výhodu že mohu npařovat 2x větší množství než při vaření a nemusím mít strach že se mně nějaké boili připálí. U průměru 20 to nechávám 7 minut. Ne proto že bych měl strach že to bude málo ale proto že mám jistotu že to bude ok. Ještě se mně nestalo že by mně boili neztvrdlo a nebo se drolilo. Někdy když nestíhám tak to tam mám i 10 minut.

bobs - Profil | Čt 18.3.2010 20:37:04

Malda512 >> diky za info i jako zacatecnik je me jasne ze tim varenim ztratim hodne toho co do kouli dam jestli muzes jak dlouho parit prumer 20 nebo jak bezpecne poznas ze je boilies dostatecne proparene nebo hotove

Tukes - Profil | Čt 18.3.2010 20:33:19

Malda512 >> ako dlho boillies naparuješ ?

Malda512 - Profil | Čt 18.3.2010 20:03:45

bobs >> Jenom pařím. Boili jsem vařil tak před 10 rokama.Vždy se tady rozpoutá dohadování co je lepší. Takže tomu předejdu tím že . Napařování boili mně osobně nejvíc vyhovuje. po napaření mám čistou vodu a né obarvenou ze složek ketré jsem do boili dal. Při vaření se velká většina těchto složek odvaří( a hlavně z povrchu boili). Proto jej napařuji abych zbytečně nepřicházel oto co tam dám( Proč ztrácet drahé komponenty a dolovat je potom ještě dipováním)

Strnda - Profil | Čt 18.3.2010 18:39:01

maty! >> od jake ze firmy pouzivas boilie?

bobs - Profil | Čt 18.3.2010 18:19:09

Malda512 >> diky za radus tim robin redem to zni moc zajimavea jen jeste jednu otazku ty boilies paris a nebo ho klasicky varis nekde jsem tady zaznamenal ze ho kluci delaji na pare a docela mne to zaujalo

maty! - Profil | St 17.3.2010 18:52:38

na podzim a na jare výhradbne používám boilies s příchtí česnek od firmy cib.to se mi osvedčilo na stojatých vodách.

Malda512 - Profil | St 17.3.2010 14:06:05

bobs >> Já tam dávám Robin Red moučku. Perfektně uvolnuje jak vůni tak i barvu. právě ta barva vytváří kalovou stopu na kterou se naváže esence ( třeba brusinka). Když jsem dělal vyloženě Robi red boili tak po napaření jak byli kuličky ještě mokré jsem je vysypal ne plech a vyválel jsem je v robin redu. Bomba barva a super vůně.

Malda512 - Profil | St 17.3.2010 14:02:01

bobs >> S tou olihní to je nesmysl. Všechny směsy které se používají k výrobě boili mají své %procento zpracování a pojivosti jinné.pokud bude směs hrubá přidáš moučky. Pokud bude směs jak bláto přidáš hrubší složku. Já osobně pokud dělám Olihen( a to ji dělám každý rok asi již 8let)Tak ji ještě obohacuji o ptačí zob. Nechám ji cca 20min aby se složky a pojiva ve směsy uvolnli a spojili. Teprve potom začínám válet. Pokud se kuličky rozpadají tak ji vyválím ještě jed¨nou . Nejduležitější je dobře zpracovat těsto. Zde mnoho rybářů dělá tu hlavní chybu.

Toufi - Profil | Út 16.3.2010 21:12:18

Do studené vody používám sladké příchutě na ptačím zobu, dobře mi funguje sladký pomeranč, sladké mléko s gerániem, brusinka, ananas. Nástrahu dělám z malé plovocí kuličky jasné zářivé barvy a ořezané potápivé koule, většinou krmím jen půlkamy boilisu na PVA niti, na straně rybníka kam celý den svítí slunce, mužeš zkusit i plovku a klip s červy.

Lauri - Profil | Út 16.3.2010 20:51:21

Já mám takovou zkušenost, že sladné boilie funguje od jara do podzimu. V teplé vodě mi fungujou smrádky o něco lépe než slaďárny. Ale nejlepší bude když si vše vyzkoušíš sám, protože na každé vodě to funguje jinak.

Salamanterus - Profil | Út 16.3.2010 20:49:54

No já stále používám boilie halibut, vanilka peník a scopex a na kpříky se mi osvědčily. Co se týče boilie držím se spíše základu a v těchto partiích radit nemůžu :-)

bobs - Profil | Út 16.3.2010 20:46:33

Malda512 >> cau to je tak nejak co jsem vyrobil zatim mam hotovou brusinku na bazi ptacaku do ktere jsem pridal jeste 15 procent robin redu esenci no uvidim je to takovy prvopocatek me tvorby ted jeste uvalim ten ananas ale u toho smradu trochu vaham kamaradi co maji mensi firmicku na boilies me tvrdi ze olihen me pujde spatne valet proste beru to tak ze zkusim a uvidim

Malda512 - Profil | Út 16.3.2010 11:03:51

bobs >> Já ted také zjištuji jak a s čím ještě zkombinovat ananas. Vždy je dobré mít něco do zásoby at člověk není nepřipraven. Ananas jsem použil spíš náhodou a ejhle super. V létě používám ananas +ptáčí zob +robi red( RR dávám jako složku ne směs). Brusinku dávám většinou s ptačím zobem ale šlape velmi dobře s robin redem nebo red faktorem. Mám tu výhodu že manželka loví ryby také tak mám možnost vyzkoušet více druhů boili a míst než 2. Proto si vyrábím ještě olihen .

bobs - Profil | Po 15.3.2010 19:33:53

Malda512 >> ja se prave peru s tim co na leto ted mam na jaro ananas NBA chci jeste zkusit brusinku vse na bazi ptacaku jenomze zacinam takze pujdu cestou pokus omyl ted prave lezim a studuju jak to poresit na leto co zkusit a cemu se vyhnout proto jsem se ptal na ten ananas

Malda512 - Profil | Po 15.3.2010 19:28:03

bobs >>Chytám na něj dva roky a paráda. Nechci tvrdit že má nějaké kouzelné učinky ale brali ho spíš větší kapři. Proč nevím ale funguje luxusně.

bobs - Profil | Po 15.3.2010 19:23:24

Malda512 >> ten ananas ti v lete slape v poho

Rišo - Profil | Po 15.3.2010 17:41:41

Podľa mňa v prvom rade musíš sa riadiť podľa teploty vody, v apríli-dubnu môže byť v noci desať nad nulou ale kľudne aj päť pod nulou, čiže rozhodujúca je teplota vody! Ono pojem jar je dosť široký v máji môže byť voda teplá okolo dvadsať stupňov čo sú letné teploty. Niekedy platil vzorec jar - vtačák a jeseň-smrady, ale teraz ide o to že výrobca Ti ponúka boilies upravené na studenú vodu a naopak. Samozrejme, že kŕmnu kampaň musíš prispôsobiť teplote vody / nie ročnému obdobiu / o tom že výber miesta je dôležitý sa snáď ani nemusíme baviť, to je samozrejmosť!

Martin-rybarcenie.sk - Profil | Po 15.3.2010 16:59:16

Ja som zatiaľ ešte najakých obrov nepochytal ale pár ich malo okolo 10kg a mne sa svedčilo v máji ryba-brusinka a v lete ryba alebo ryby-korenie.

Flying trout - Profil | St 10.3.2010 13:54:41

Já na podzim (listopad) zkoušel na Vltavě v Praze jak maso (kreveta), tak sladký (ananas) boile a na maso se to nehlo, dal sem pul a pul koule a zacalo to jezdit, pak sem daval jen ananas a pekne si dva dny v kuse zachytal! Ale zalezi urcite na reviru a jinejch faktorech. Za ten ananas dám ruku do ohně! Na jaře až se trochu oteplí do něj zase jdu.