Obmedzenie lovu, je to mozne?

Otazku kladiem hlavne slovakom. Na Domasi som nasiel takuto tabulku, je takyto text vobec mozny? Ja som ju poctivo ignoroval, ale chcel som mat pokoj na rybach, tak som tam bol len vtedy a dost.
Autor diskuse: Hamon - Profil , 25.7.2009 všeobecné - ostatní

rommi - Profil | Ne 26.7.2009 13:13:20

Hamon >> ved to som pisal - ak hranica sukromneho pozemku nesiaha po uroven vody, bez problemov mozes lovit na pozemku, ktory uz patri SR - v správe SVP, pricom vykon rybarskeho prava patri SRZ - Rada Zilina. v tomto pripade ti vsak vlastnik sukromneho pozemku neobmedzil vykon rybarskeho prava a tym, ze sa rozhodnes chytat z jeho pozemku, pricom mas moznost chytat o par metrov dalej, ides PODLA MNA nad zakonom urcenu mieru nevyhnutnu.
dokonca aj v pripade, ze by jeho hranica bola uz priamo pri vode, je otazka, ci je samotny rybolov podmienkou strpenia vstupu na sukromny pozemok. ak ide iba napriklad o prechod po pozemku na miesto lovu, ak nemas inu moznost, v tom pripade to strpiet musi. ale dovolit niekomu zabivakovat sa na dva tyzdne, to uz je miera nevyhnutna na zamyslenie.

Hamon - Profil | Ne 26.7.2009 12:55:25

rommi >> ano. ale prva otazka je, ci je take nieco mozne, druha otazka je, dobre, ak mam zakaz vstupu na pozemok, isto nevlastnia pozemok az po uplny stav vody po hranicu, ak je tam co i len meter miesta, pripadne ak je voda nizsie a nie plny stav, tak isto nie som na cudzom pozemku. Potom tam mozem kludne chytat? Bavim sa nie o strede plaze ale o okraji miesta. Pripadne o vlacke.

rommi - Profil | Ne 26.7.2009 11:17:33

Hamon >> ide o to, ci pristup k vode mas...ci hranica pozemku je fyzicky tak blizko pri vode, ze nemas moznost lovit bez toho, aby si vstupil na sukromny pozemok. a aj v tom pripade by som asi radsej volil kompromis a chytal na inom mieste.
druha vec je, ze to na co sa odkazujes - "Vlastník alebo nájomca pobrežného pozemku je povinný strpieť vstup na tieto pozemky v nevyhnutnej miere, okrem pozemkov, na ktoré je vstup zakázaný
podľa osobitných predpisov", nemozno brat ako dogmu.
Rybárske právo podľa zákona je nielen právo ryby loviť, ale aj najmä oprávnenie chrániť a chovať ryby vo vodách určených ako rybárske revíry. V tomto zmysle je treba chápať povinnosť strpieť v miere NEVYHNUTNEJ vstup na pobrežné pozemky.
nehladajme preto extremne riesenia tam, kde je ina cesta.

smradzjzd - Profil | Ne 26.7.2009 10:42:30

Hamon >> no pokud bych o to místo móc stál, a byl si jistý že zbytečně někoho neobtěžuji svou přítomností, cedulku bych jednoduše ignoroval i s rizikem že mně policie přijde "domluvit".
Někdy je těžké najít kompromis mezi různými zájmovými skupinami. Co ty víš co je k té cedulce vedlo. Tipuji to na neustálý bordel na břehu od rybářů, který museli uklízet, aby se nerekreovali na smetišti.

Hamon - Profil | Ne 26.7.2009 10:31:37

smradzjzd >> praveze ked ti odfotim ten kusok, tak tam by si sa nesiel kupat, lebo to ziadna plaz nie je a je to jedno zo super lovnych miest, lebo mas naokolo same vrby a prekazky vo vode. A asi v 100 metrovej dialke mas na dne super kamene a vyvyseniny, nieco uzasne na kapra.

smradzjzd - Profil | Ne 26.7.2009 10:27:46

Hamon >> Všude napíchat zákazové cedulky je jedna věc, a i když jsou třeba legální, kdo to vlastně může kontrolovat ? Řekl bych že pokud o tom není zmínka v RŘ, tak jen policie a tu musí někdo zavolat a ona mít chuť přijet.
Zajímání se o legálnost zákazu psaním dopisů a vznášením dotazů bych já osobně nedělal, na to sem moc pohodlný. Stejně tak bych nešel ale chytat na pláž kde se koupou lidi, i kdyby tam žádná cedulka nebyla.
Pokud budeš trochu rozumný a nebudeš se tam snažit chytat v době koupání a "obtěžovat" svojí přítomností nudistky, nepředpokládal bych problémy :-)

mattafix94 - Profil | Ne 26.7.2009 10:07:29

Hamon >> tak by som bud isiel za majitelom alebo by som sa nato vykaslal a nasiel si ine lovne miesto tj moj nazor=)

Pvl - Profil | Ne 26.7.2009 10:01:12

Hamon >> To co radí drda je velice rozumné . S Carabusem bych souhlasil jen v prvním bodě . Ono by se Ti mohlo stát ,že správce bude hajzl a napráší na tebe nějaké poškození ( něčeho v objektu )lehce si může najít i svědka !

Hamon - Profil | Ne 26.7.2009 9:47:10

drda >> Jedna sa o Domasu, teda o revir pod spravou Rady SRZ v Ziline. Co sa tyka vedenia univerzity, skusim sa spytat, ako je to myslene.

drda - Profil | Ne 26.7.2009 9:44:11

Hamon >> na tvém místě bych se dopisem obrátil na MO, která revír spravuje a také na vedení Prešovské university. Tam se jistě dozvíš víc..

Hamon - Profil | Ne 26.7.2009 9:22:15

Carabus >> v popise reviru o tom neni ani zmienka, len nechapem, ze niekto nieco take nabije popri vode :( Je to dost na hovno.

Carabus - Profil | Ne 26.7.2009 9:19:04

Hamon >> Zkus se domluvit se správcem objektu, ukaž mu zmiňovanou pasáž, a když to nepůjde, tak tam chytej, ať zavolá policii. To si většinou rozmyslí. Předem se podívej do popisu revíru, zda tam o tom není zmínka, to by jsi měl smůlu.

Hamon - Profil | Ne 26.7.2009 8:48:41

mattafix94 >> ale u nas plati nieco take, ze "Užívateľ má právo vstupovať na pobrežné pozemky.
Vlastník alebo nájomca pobrežného pozemku je
povinný strpieť vstup na tieto pozemky v nevyhnutnej
miere, okrem pozemkov, na ktoré je vstup zakázaný
poda osobitných predpisov."
Kde osobitne predpisy su citovane dva zakony, jeden je zakon tykajuci sa vojenskych pozemkov a druhy zakon je zakon tykajuci sa chranenych narodnych parkov a oblasti.

mattafix94 - Profil | Ne 26.7.2009 0:02:57

je mozny ked to je sukromny pozemok

Hamon - Profil | So 25.7.2009 4:33:03

tu je to. zaspal som za pc.tak tu je spominana tabulka. BNolo ich tam takych asi 5 kusov.

Carabus - Profil | So 25.7.2009 0:19:40

Hamon >> a tabulku máš kde???