Rybaření v Itálii - Lago di Garda

Zdravím, máte někdo zkušenosti s rybařením na Lago di Garda nebo obecně v Itálii? Ceny povolenek, kde je získat , způsoby lovu....Díky předem za odpovědi.

glassy - Profil | Čt 14.7.2022 15:44:18

Deana >> Na mapě vidím napsáno, že právě v červené oblasti na Lago di Toblino je zakázáno chytat celý rok, nebo ne?

poldeci - Profil | Po 11.7.2022 14:36:59

Deana >> report fajn ale zisti si rozdiel medzi návnadou a nástrahou

Deana - Profil | Po 11.7.2022 11:46:26

Pekný deň prajem. Trošku tu oživím informácie.
Pred dvomi týždňami som bola na Lago Di Garda a pred odchodom bolo vcelku komplikované nájsť informácie ohľadom rybolovu na jazere, rybolovu na rieke Sarca. Išla som skôr rekreačne, ale udica chýbať nemohla :)
Preto by som rada pomohla budúcim návštevníkom a tak vám píšem ako na to :)

Rybolov na jazere Lago Di Garda:
Povolenie nie je potrebné v časti Tridentsko. Je to severná časť jazera. Jediné, čo je tu nutné dodržiavať, že nemôžete rybolovom obmedzovať ľudí na pláži.
Za oblasťou Tridentsko sa kupuje rybársky lístok a v piatok je všade zakázané chytať.
Lístok kúpite v každom informačnom stredisku. Každá jedna dedinka, mestečko majú tieto INFO kancelárie, kde vám vysvetlia pravidlá, dajú mapku ohľadom "no kill" území. Prípadne vám online pomôžu tu : https://www.gardatrentino.it/en
Rybárčiť na jazere bolo vcelku ťažké, počasie sa striedalo a ryby naň reagovali. Domáci chodia na loďkách a chytiť chytia. Z brehu je to o čosi komplikovanejšie. Chytala som na prívlač, okolo sa hemžili pstruhy a ostrieže. A to v hojnom počte, krásnych veľkostí. Ale návnady ich zaujali vždy len na okamih. Domáceho z brehu som zažila iba jedeň deň. Mal asi 4 háčiky na jednom vlasci, s malými červenými bobulkami ( niečo ako korálky ) a nič nechytil.
Nakoniec sa mi podarilo chytiť pár ostriežov, na čisto čiernu umelú rybku s bielym pruhom na brušku pred západom slnka, keď už slnko tak nepražilo a ľudia sa dokúpali. Domáci odporúčal farebné návnady, ale mne sa osvedčili prírodné farby.

Rybolov na rieke Sarca
Povolenie na rieku je potrebné. Stojí 18€ na deň. Oblasť Basso Sarca, prikladám aj foto. Zakúpiť sa dá online tu: https://www.trentinofishing.it/it
alebo opäť v INFO kanceláriach. Chytá sa na háčiky bez protihrotu a poviem vám, je to nádherný zážitok. Rieka má rôzne úrovne vody. Pokojnú, jemnú s priezračnou vodou, kde vidíte, ako sa rybky približujú k návnade. A má aj divokú, penitú a prériovú časť, kde ustáť tlak vody bol problém, ale za to ten tlak na udici je opäť zážitkom. Ja som chcela vidieť celú rieku, tak som si so sebou zobrala bicykel. Teda on zobral mňa. Trošku ťažký terén a cestou do Lago di Toblino/ jazera som dostala zabrať stúpánim, ale cesta naspäť, kde som sa už len spustila bola zadosťučineným.

Lago di Toblino / rybolov na jazere
Toto jazero patrilo k rybárskemu povoleniu v rámci rieky Sarca a kedže mi to nedalo, navštívila som aj to. V tomto jazere je povolené chytať ryby len v červenej aréne ( viď foto ) a keď som sa k nej horko ťažko dopracovala ( vinohrady, les, stúpanie 30 ), tak som sa dostala k vode, ktorá je obkľúčená lesom so šikmým brehom. A na brehu sú stromy, takže veľmi veľmi náročná rybačka. Skôr som tam viac návnad odtrhla, ako si užila. Ale vyskúšala som :) A ryba žiadna.

K rybolovu na tomto krásnom talianskom území musím už len dodať, že sa sem ešte určite vrátim :)

Pevne verím, že vám pomôžu moje postrehy a inštrukcie k povoleniam.

Držím palce

drvoštěp - Profil | Po 22.7.2019 20:46:26

prdakcb >> Tady byli. Všude moře lidí.Dceru a zeťáka jsem viděl 5 minut. Nechali nám vnučku a zmizeli😁

prdakcb - Profil | Po 22.7.2019 14:00:32

Asuanec >> ahoj, jsem v jednom kole, Standa na dovolené, tak si hraju sám. Berou nějací fousáči?

Martin - Profil | Ne 21.7.2019 20:40:48

Petass: podle výskytu a fotky pravděpodobně Squalius squalus, dříve Leuciscus squalus.

drvoštěp - Profil | Ne 21.7.2019 20:07:40

prdakcb >> Už jsou v Českých Budějovicích. Zítra podám report.

Asuanec - Profil | Ne 21.7.2019 19:57:23

prdakcb >> bravo,přijeď na sumcobrani,rád tě uvidím.

Petasss - Profil | Ne 21.7.2019 19:49:59

Ahoj všichni, tak Gardu už mám úspěšně za sebou. Na ryby nebyl čas, protože Hotel All Inclusive přímo na břehu mně k tomu nepustil :-)
V každém případě jsem se i já potápěl a viděl pěkné okouny cca. 15 m od břehu, velikost okolo 35 cm. V Rivě v marině jsem nafotil tyto ryby, odhadem okolo 50 cm. Dokáže tuto rybu někdo identifikovat ? Vypadá jako tloušť.

drvoštěp - Profil | Ne 21.7.2019 19:40:42

prdakcb >> Přijedou o půlnoci. Zítra podám info.

prdakcb - Profil | Ne 21.7.2019 19:09:02

Asuanec >> zítra už v Chocholouškově ústavu, ale jen do středy, poté tataweekend

Asuanec - Profil | Ne 21.7.2019 19:05:10

prdakcb >> kde se touláš kloučku?

prdakcb - Profil | Ne 21.7.2019 18:44:19

drvoštěp >> nebyl, byl jsem pro povolenku na poště, nástrahy jsem si vezl svoje. Jezero nádherné, ale hodně lidí a kolem celé vody vede často ucpaná silnice. Při šnorchlování jsem viděl u hrany do hlubin několik pěkných okounů, hlaváče a nějaké jelce či co to bylo. Vypadá jak náš tloušť, ale neměli barevné ploutve. Byl jsem v Castelleto, tak pět kilometrů od Malcesine. Ještěže ubytování jsme měli nádherné, cca 1,5 km od vody. Pro ukázku foto z bazénu v campu. Kdepak byla dcera? Podle fotek Sirmione?

drvoštěp - Profil | Ne 21.7.2019 18:20:47

prdakcb >> Tady jsi byl ?

drvoštěp - Profil | Ne 21.7.2019 18:03:03

prdakcb >> Dnes se z tama vrací dcera s vnučkou a zeťákem. Dostali za úkol zjistit co a jak. Zatím jenom foto z dronu a pár momentek...

prdakcb - Profil | Ne 21.7.2019 14:55:40

Ahoj pánové, právě jsem se vrátil z Gardy. Zde jsou mé postřehy: povolenku jsem si nechal vydat na poště v městečku Castelleto cca napůl cesty mezi městy Garda a Riva. Poplatek je 13,- EUR + 1,50 EUR poplatek asi poště za vydání. Úřednice si ani nevzala žádný doklad totožnosti, chtěla pouze jméno a adresu bydliště. Dostanete pouze takovou “složenku” viz foto. Nedostanete žádný ryb. řád ani info co s jak se smí. Na povolence není ani datum platnosti, takže jsem získával info od plavčíka na pláži, že když jsem jednou zaplatil, tak prostě mohu chytat. Kolem mol a míst k rybaření se nesmí chytat, pokud se tam někdo koupe nebo jen leží na lehátkách. Je to uvedeno na cedulích podél vody a je u toho uvedena i pokuta ve výši 150,- - 300,- EUR. Tento zákaz končí západem slunce. Večer je jezero obleženo rybáři, kteří loví na jakýsi dropshot s muškami malé bílé ryby ( berou vše do kýble ). Při potápění u břehu jsem viděl pěkné okouny a jakési bílé ryby podobné našim jelcům. Zkoušel jsem vláčet, ale díky množství rybářů jste odkázáni na málo míst. Dál se dá vláčet mezi loděmi v přístavech, kde je spousta úkrytů pro ryby. Pro lov ze břehu doporučuji delší prut, lépe se s ním chytá za hranou cca 10 m od břehu. Voda je velmi čistá a hluboká. Rybu jsem nepřemluvil žádnou, ale moc jsem tomu nedal. Chce to asi jako všude znát místa atd. jinak je to si myslím o náhodě. Toť ve zkratce moje postřehy od tohoto krásného jezera, snad někomu přijdou vhod.

Petasss - Profil | St 19.6.2019 18:59:50

Ahoj všem, rád bych to tu oživil. Chystám se na Gardu (10 let jsem tam nebyl) a chtěl bych si vzít jeden feeder prut a pár splávků a krmítek.
Chtěl bych vyzkoušet něco z mola na plavku, nebo feeder.
Má to vůbec smysl ? Popřípadě na co a jak chytat ?
Díky za odpověď Petr

johny perfecto - Profil | Čt 9.2.2017 8:47:24

Zdravim rybarska rodino ;-)
Koncom augusta sa chystame opat na Lago di Garda, priroda nadherna, voda cista a tak si chcem so sebou zobrat aj kaprarsku vybavu.
ma niekto nieake info kde v okoli sa da travit par dni u vody, a skusit prekabatit nieakeho italskeho mohykana ;-)

Za kazdu info som vopred vdacny a zelam Vam pohodu u vody a nech horia cievky ;-)

S pozdravom Johny

Rastafarianec - Profil | Čt 30.6.2016 18:58:53

Zkusim oživit téma, za pár dní jedeme na jezero Ledro, které je kousek od Gardy. Nemáte někdo info jak to tam funguje? Chtěl bych zkusit hlavně přívlač a třeba i položenou na žížalu, ale netuším, co se tam smí a co ne. Budu vděčný i za link na stránky, kde nějaké info najdu.

DMira - Profil | Po 26.1.2015 21:10:04

no vidím,že se nikomu nic psát nechce,,,dobrá,byl jsem na Gardě včera a předevčírem,,,,a ani záběr,ale za to foukal pěkný vítr,i přes to teplota na slunci 14stC,,, co se týká povolenek nevím přesně,ale v Itálii je třeba mít na státní vodu státní licenci,,,já tu žiji,takže jsem si pořídil licenci na 10 let (asi 36€) a můžu chytat v celé Itálii (na státní vodě) bez dokupování nějakých jiných povolenek,,na státních vodách v podstatě nejsou žádné omezení,je třeba si dávat pozor na rozdíl mezi sportovním rybolovem a průmyslovým rybařením,,,můžou být na některých revírech nějaké dočasné omezení,ale stává se to jenom velmi zřídka,
co se týká zakoupení nějakého povolení k rybolovu,tak téměř ve všech turistických informačních centrech,a pokud ne tam,tak vám poskytnou informaci kde se dá takové povolení pořídit,,
nějaké informace se dají načerpat i na tomto odkazu
http://www.jezerogarda.cz/index.html
lov ryb na jezeruu Lago Di Garda je běh na dlouhou tra't,,,držím vám všem palečky,pokud se tam někdo chystáte a nebo se tam prostě objevíte a chcete se semnou setkat,zkuste mě kontaktovat na tel. 0039 349 07 63 951,jinak mě můžete nachat taky vzkaz na fb na profilu Miroslav Dufka (Bolzano)

Dyfer - Profil | St 23.7.2014 15:36:05

Dobrý den,
dáte někdo info ohledně povolení rybolovu na Lago di Garda.Děkuji za rady

Rampik - Profil | Pá 22.3.2013 9:08:26

Muskalunga >>
Dobrý den,
za týden se chystám na Lago di Garda a tak jsem sháněl informace a našel jsem Váš článek.
Chtěl bych se však dozvědět více, mohl by jste mi poslat svůj telefon, rád bych Vám zavolal.

Mockrát děkuji. s pozdravem Michal Rampouch - tel 603863837

Makuko - Profil | Čt 23.8.2012 9:22:01

Jak tak koukám tak jen všichni odkazují na tuto několik let starou diskuzi a nikdo do ní nic aktivního nedopíše...

Takže aby jsme to trošičku z aktualizovali tak pro dok 2012 je to takto...

Na Lago di Garda se dá chytat zadarmo, ale je vhodné pro to mít povolenku kterou dostanete jako turisté zadarmo. pořídí se ve sportu Merighi Například v Riva del Garda. Dodáte pouze občanku a paní na pokladně vám jej vystaví. Pro turisty je platná 30 dní. Sport najdete v ulici Centro Commerciale 2000, Via Edoardo Modl 14. Zde si můžete zakoupit i povolenku na řeku Sarca za 14Euro. tato povolenka je na jeden den.
My jsme na ní nakonec i vyrazili. Ale konstalace hvězd nám moc nepřála takže za cely den dva pstruzi.

co se týše gardy tak doporučuji asi z loďky. Vylo vidět že všichni co stáli na břehu tak byly turisté a místní jezdili na loďkách.

Tak snad tyto informace pomůžou i dalším kdo tam bude mít cestu a že se to do příštího roku nezmění.

Makuko. :-)

Makuko - Profil | Po 30.7.2012 15:13:45

Zdravím.
Nemáte náhodou nekdo aktuální informace k letošnímu roku?
dostali jsme informace z informacního centra, ale moc tomu nerozumíme.
bohuzel se mi nepovedlo ro pripojit v citelne podobe.
takže zde: http://brejchovic.cz/PESCA2012.pdf
Pokd by někdo uměl italsky, může nám to přeložit? google translat nám moc vstříc nevychází...

řešíme jaké ryby tam jsou naco chytat a hlavně co a jak s povolenkou.
V jednom z mejlu nám přišlo že je možné získat povolenku na 30 dni zadarmo... ale tomu moc nechceme verit...

Předem moc díky za jaké koliv info.

Makuko - Profil | Po 30.7.2012 15:10:40

.

Muskalunga - Profil | So 10.7.2010 14:36:26

pridavam foto pstruha z gardy

Muskalunga - Profil | So 10.7.2010 14:33:04

já tam jezdím chytat dvakrát do roka....jsou tam tloušti kolem 50 cm ale viděl jsem pár jedinců kolem 70 cm (!!!!!!) dále jezerní prstruzi do jednoho metru ale u břehu tak do 30 cm ale dá se jich v květnu chytit kolem 50 za den hodně okouni ale do 30 cm štiky tak do metru....jezdim na sever do torbole....a dále chytám na řece sarca...super zážitek....utek mi pstruh cca 60 cm ale jsou tam pstruzi okolo 30 cm běžní ale víc bych doporučoval řeku neuvachette v savoisku ve francii tam je mnohem vic ryb a tlousti jdou jenom na rohlik pstruzi na rotacky mepps a na red tagy mokry i suchy a okouni na rotacky i na zizaly...

Petasss - Profil | Čt 16.7.2009 14:00:11

JO Gardaland je opravdu masakr. ale trošku z ruky (autem cca 1,5 hod) Ale není to to jediné co je na Gardě, Dále je tam MowieLand, obrovský aquapark, zologická.........

Cerebro - Profil | Čt 16.7.2009 11:08:28

A když už budeš chtít odpočinek, tak u Jezera je zábávní park Gardaland :-) a fakt to stojí za to (je to oproti Matějský za pár korun a 100x větší zážitek). Případné info na http://www.gardaland.it/en/home.php

danulko - Profil | Čt 16.7.2009 10:48:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj, já jsem tam byl také, nechytal, jen pozoroval, tady je nějaké info:
Hodně okounů, místní je lovili na rotačky kolem mol hlavně večer (velké molo je v Limone, z tremosine je to nedaleko). ve vode jsem videl jezdit hodne ryb kolem pul metru,myslel jsem ze to jsou pstruzi, ale pak jsme nasel jednu mrtvou a pstruh to nebyl. U nas takovy druh nemame, nejbliz to melo asi k tloustovi, mistni to ale nechytali, takze soudim ze nejaka plevelni ryba. Bavil jsem se s jednim chlapkem, rikal, ze to je dost tezka voda a ze na tak velkou plochu tam je dost malo ryb, doporucoval spise nejake reky na muskareni kolem.

Pocitej jeste s tim, ze Tremosine je vysoko na skale, cesta k vode je krasna, ale velmi uzka a jezdit to vickrat denne neni sranda.
Povolenka stoji asi 18 Eur na 3 mesice (mozna 16, uz se nepamatuju). Jdi do Limone do informacniho centra, zeptej se na povolenku, daji ti formular, ktery musis vyplnit a odnest na postu, ta je hned vedle.

Petasss - Profil | Čt 16.7.2009 10:22:24

Bez povolenky bych do toho nešel..........pár set éček pokuta není nic příjemného.......ale to je věc každého jedince...:-) jinak souhlas s mirinosem, je to tam opravdu absolutně úžasný, kam se sere moře...v Chorvatsku už mne nikdo neuvidí............

mirinos - Profil | St 15.7.2009 17:11:51

Ahoj, byl jsem vloni na protějším břehu, vesnička Campagnola vedle Navane. Litoval jsem, že jsem nechal pruty doma. Z pozorování usuzuju, že top technika bude přívlač a hlubinná přívlač. Za pokus by stál i feeder. Potvrzuji Petasssova slova, loví se hlavně večer a brzo ráno. Ráno ale dost fouká a jsou velký vlny. Vláčecí nástraha mi připomínala navléklé barevné korálky na šňůrce. Ty chlapy tam brali každou rybu co vytáhli, ale mnoho jich nebylo. Až tam zase vyrazím tak s povolenkou si hlavu lámat nebudu. Za 10 dní jsem neviděl, že by tamnější rybáře někdo kontroloval. Nejkrásnější dovolená co jsem zažil, kam se hrabe Chorvatsko.

Petasss - Profil | St 15.7.2009 14:16:46

Jo tak to bude tak jak jsem říkal, byl jsem kousek dál na jih Toscolano-Maderno. Jinak tam kde budete je to trochu užší a z nějakýma dlouhýma procházkama kolem vody moc nepočítejte......:-) Je to tam skála na skále............a připravte se na to, že až sjedete z dálnice, tak je to tak na dvě hodinky, než budete na místě...........je tam jediná silnice a ta je permanentně ucpaná, ale dá se to..........člověk jen čumí na to jezero a je z toho vykulenej jako puk........Je to tam nádherný, kdo nezažil tak nepochopí........sladký moře.......kdyby jsi potřeboval nějaký info, tak napiš.......

HunterRomario - Profil | St 15.7.2009 14:06:51

Petasss >> Díky za informace, budeme v Tremosine, to jest severozápad jezera,zde mapa: http://www.tremosine.a-italy.com/cz/mapa

Petasss - Profil | St 15.7.2009 13:47:38

zdravím, byl jsem tam týden (před čtrnácti dny). Ryby jsem nelovil, ale rybářů tam byla spousta. Z 99% místní. Chytali na dlouhé jemné pruty ze břehu i z lodiček vždy večer a ráno. Způsob jejich lovu byl dost specifický, vláčeli cosi...vždy tak, že prudce zasekli prutem a potom rychle navíjeli a takto stále dokola........rybu jsem od nich neviděl......:-) Jinak při koupání mi pod nohama jezdili nádherný tloušti a okouni, skoro se nebáli, bylo docela zajímavé je sledovat v podstatě v mořských podmínkách (čistota vody, dno, vlny) a jinak jsem měl možnost sledovat nějaké ryby velikosti cca 70-80 cm zhruba 4 metry od břehu kde byla hloubka cca 5 m (z mola pro loď), ale bohužel jsem je přesně neidentifikoval. Vypadali stavbou těla jako lososi, ale opravdu nechci hlásat nějalké bludy..tak asi tak moje poznatky z Gardy............JInak kam přesně jedeš....břehy i dno se dost liší......???