Zakrmování na přehradě??

Ahoj, plánuji na nastávající prázdniny 5 denní výpravu na Hrachuluskou přehradu (Západní Čechy). Mám několik důležitých dotazů.
1. Jakým množstvím a jak často zakrmovat?
Zakrmuji šrotem (řepka, obilí, kukuřice, dochucovadlo a jako lepidlo používám mouku), ve tvaru tenisového míčku. zajímá mě jak se bude množství a intenzita zakrmování po dobu těch 5 dnů měnit.
2. Nahazování nástrahy a označení krmného místa?
V místě kde budu chytat je velký skok do hloubky. Pokud si tedy loďkou zavezu krmení na dané místo, nevím jak si ho označit, protože pode mnou je v tu chvíli několik metrů hloubka. Potom se stane, že mám nástrahu nahozenou několik metrů od krmného místa a nemám šanci nic chytit.
3. Nástraha?
Nevím zda mám chytat na nástrahu podobného složení návnady v krmítku a na krmném místě nebo na násrahu úplně odlišnou nebo jestli to je jedno.
DĚKUJI MOC ZA VŠECHNY RADY!
Petrův zdar:)
Autor diskuse: Radim11 - Profil , 10.6.2009 kaprařina - nástrahy, návnady

Mačař - Profil | Po 15.6.2009 17:55:01

Určitě partikl kuku s řepkou ,přidal bych něco pstružích pelet a pár koulí po kraji krmného místa.Po prvních záběrech přikrmit ( střízlivě).Mám ale zkušenost z této přehrady,že první co se na krmné místo stáhne jsou UKRAJINCI.Tak aťsi dobře zachytáš.

Kamy - Profil | Čt 11.6.2009 14:55:48

hunter18 >> Taky to dělám. Ale autor je ještě mladej a podle toho co napsal v zadání mám dojem že moc zkušeností s cíleným lovem větších kaprů nemá. Takže sem se mu snaži poradit aby si hlavně zachytal a ne aby tam seděl celý tejden a čekal na jednoho velkýho.

Radim11 - Profil | Čt 11.6.2009 13:40:45

tak co hoši, ještě někdo poradí? :)

rocce - Profil | St 10.6.2009 21:33:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Krmení bych doporučil řepku a boilie.Kukuřici jsme k tomu přidávali dříve v oklí Butova a Vranova,pak nastával problém s cejny,už bych ji tam nepoužil.Ale chataři tam většinou nic jiného nepoužívají než kukuřici.Při označování té hrany pozor na plavební dráhu.Tím,že nejde o extrémní vzdálenosti,tak zkus označit šnůrkou.Když jsme chytali přes plavební dráhu tak to bylo nejlepší.Dej pozor abys ses nedostal s krmným místem k proplouvajícímu parníku,dokáže to pěkně zamíchat a nezůstalo by tam nic.Když budeš někde dole tam takové problémy nejsou.Podle toho ,že udáváš velkou hranu tak to bude asi někde dole,tam by ten problém být neměl.

Malda512 - Profil | St 10.6.2009 21:25:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pokud se ti dostaví záběry hned prní den tak směruj své montáže postupně dál od krmného místza1) Pokud chceš chytat větší ryby tak bych uplně vynechal šrot, nebot ten ti bude na místě držet hlavně malé rybky( plevel) Protože ti místo vyluxují dřív než ho najde kapr.
2) Pokud víš jak vypadá dno tak můžeš dát tyčovku( sklopnou bojku) klidně i o 5 metrů před hranu(můžeš ji dát i dál) a vyvážet za bojku.
3) Pokud to budeš klást na hranu nebo za ni tak bych ti doporučil vymněnit krmítko za nějaké placaté olovo (přejdeš tak tomu že ti nástraha nebude padat po hraně ale bude přímo tam kam dopadne).Co se týče krmení tak je dobré krmit jen partiklem(kuku. řepka i obilí) a asi 20kuličkami boili(můžeš je klidně dát na půlky). Potom pokud budou záběry tak lehchce dokrmovat a potom můžeš klidně vynechat i partikl akrmit jen boili. Nejlepší je na jednu udici nastražit kukuřici (třeba na panáčka ) a na druhou dát boili. Tak poznáš co jím více šmakuje.Pokud se ti dostaví záběry hned první den tak postupně směruj své montáže dál od krmného místa.(je tak větší pravděpodobnost chycení velkého kapra, který se tak moc nehrne do centra ale sbírá nástrahu po okraji krmného místa)At se ti tam daří.

hunter18 - Profil | St 10.6.2009 18:10:29

Kamy >> presne takle chytam ja ale lisim se v mnozstvi....ale kdyz chci chytat jen vetsi kapry tak krmim jen boilisem

Lazar - Profil | St 10.6.2009 17:57:12

Podle mně je tam moc cejnů a než nahodíš,všechno sežerou. Zkus třeba jen samotnou kukuřici.

Kamy - Profil | St 10.6.2009 15:58:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj. Záleží na tom co chceš chytat. Ale i pak se budou názory různých rybářů lišít.
1) Asi bych zůstal jen u řepky a kukuřice vařené a máčené s posilovačem. K tomu bych dal tak 50 kuliček boili. Dost záleží kolik je v revíru ryb. Pokud je tam dost bílé ryby tak bych klidně nasypal 10Lřepky s kuku na hromadu a kousek vedle krmil kuličkama. Dokrmování je věc kterou se člověk učí celý život. Pokud máš na místě těch 50 kuliček tak dokud nepřijdou záběry tak bych 2 dny klidně přidal jen tak 5L kuku s řepkou na místo kde byla předtím. Kuličky bych dodal až když přijdou záběry. Množství ti nikdo neřekne. Tam hraje roli moc faktorů(množství ryb na místě, jejich chuť k jídlu, ..). Když dáš málo ryby ujedou, když moc tak se nažerou a je to stejný jako v případě A. Ale já se řídím že méně je více. Takže po prvních záběrech bych přidal tak 20 kuliček na 12h nebo jen 5-8 ke každé montáži při náhozu do PVA.

2) Označení lovného místa(nejsem si jist zda na všech revírech) je zakázané. Ale není zakázaný lov na označeném místě, tak si to přeber.

3) koncovou montáž bych určitě použil bez krmítka. Něco tu v atlasu najdeš. Koupil bych PVA punčochu a chytal bych na boili s tím že bych přihodil pár kuliček do punčochy.

Jinak použij vyhledávání. Je tu toho moc.