Praskání mraženého boilies

Prosím poradte mi koupil jsem si poprve mražené boilies nemam s tím žádné zkušenosti a když jsem ho nechal rozmrazit tak mi popraskalo.Potřebuju vědět jak dlouho ho mám rozmrazovat kdy na něj mohu chytat a hlavně mi většinou stačí menší množství tak nevím jak ho rozmrazit aby nepopraskalo.děkuji za odpovědi
Autor diskuse: 850910 - Profil , 8.5.2009 kaprařina - nástrahy, návnady

850910 - Profil | Út 12.5.2009 7:22:44

Michal Kučera >> už jsem si to četl i na vašich stránkách a nafotil jsem to a poslal tak doufám že to bue stačit jestli budete potřebovat více tak se bezproblémů ozvěte díky moc

Turňa - Profil | Po 11.5.2009 14:19:12

850910 >> Já ho mám od Mika taky (ultra red fish-ananas) resp. z krámku od Klíčka, a abych ho nemusel přes zimu vyhodit či ponechat v mrazáku, tak jsem si jej usušil a letos jako když ho najdeš, pár kaprů už bylo.
Jestli mohu poradit, pošli Mikovi i číslo šarže z pytlíku (nebo jej ofoť) a uvidíš co odpoví.

Michal Kučera - Profil | Po 11.5.2009 13:43:26

850910 - už jsem ti odpovídal na svých stránkách, odpovím ještě tady. K tomu, abych mohl posoudit, kde je problém, potřebuji od tebe více informací - budu rád, když mi je pošleš mailem. Pak mohu přijít na to, kde se stala chyba. Pokud se stala u nás a ne u tebe (špatný způsob sušení) nebo obchodníka (špatný způsob skladování), může to být způsobeno několika důvody, z nichž nejpravděpodobnější je ten, že nějaký komponent sypké směsi měl trochu jiné vlastnosti než obvykle. Už když jsem začínal, mívali jsme občas problémy s tím, že přísada téhož názvu a téhož vzhledu od různých dodavatelů se chovala, co se týče pojivosti, vekmi rozdílně. Proto jsem za ta léta ustálil dodavatele, abych předešel tomuto problému. Je ale pravda, že i od našeho největšího dodavatele, kterým je CC Moore (a který je zároveň považován za jednoho z nejlepších dodavatelů přísad v Evropě), občas přijde ten samý komponent v odlišné hrubosti, hustotě atd. Nemá to vliv na kvalitu, ale může to částečně zhoršit pojivost. Není problém udělat kouli, která bude držet jako beton, to dokáže každý, já se snažím především o to, aby to co nejvíce chytalo. Většina mých boilie a zejména URF, KL, ale i MO XTR a BigMiKs jsou udělány tak, aby byly co nejpóreznější, co nejvíce po vhození do vody pracovaly a uvolňovaly atraktivní potravinové signály (zároveň se lehce omílají). Díky tomu jsou ale poměrně křehké. Pokud u nich dojde k lehkému narušení rovnováhy, což mohou způsobit lehce odlišné vlastnosti jednoho či více komponentů, může nastat onen problém, který popisuješ...

cudláč - Profil | Po 11.5.2009 12:36:03

inak stým mikem som mal tiež zlé skúsenosti a to doslova a do písmena - praskanie ,rozpad , a ryby brali pomenej okrem- brusinkyˇ+ losos preto som začal používat mražáky- K.Nikla

cudláč - Profil | Po 11.5.2009 12:31:51

mám taký dotaz -má neaký vpliv to že se mi suší boilís 8 mesíc jsou to mražáky od Nikla - neak som sa už minulí rok nedostal kvode a v mražáku nebylo místo- strácajú na kvalite či " ne "sú tvrdé ale vůne stále stejne intenzívna

malarybicka - Profil | Po 11.5.2009 10:42:41

Carlosman >> Třeba M1 od SBSky mám už taky nějaký ten měsíc (1,5 roku) v saku a pořád šlape pefektně....

Carlosman - Profil | So 9.5.2009 10:15:58

malarybicka >> Jak píšeš, ne každá směs je ideální pro dlouhodobé sušení.Taky se mi to párkrát stalo, že po půl roce sušení se mi koule rozpadaly při navrtání a nevydržely dlouho na háčku.Ale rok v saku už je podle mě hodně dlouhá doba...Já je nechávám tak max tři měsíce a pak je skrmím, bo po dlouhodobém sušení ztrácí svou váhu a už nima nelze ani pořádně zakrmit kobrou...

malarybicka - Profil | Pá 8.5.2009 23:42:07

Co se mrazenek týče, tak jak u vlastní výroby, nebo u kupované platilo to, že večer jsem vytáhl z mrazáku, vysypal dosaku a bylo. Neexistuje, aby se gule rozpadaly! Když jsem potřeboval místo v mrazáku, tak do plastových bedniček od žampiónů a po týdnu do plastového kýblu s deklem.
Ale letos se mi stalo, měl jsem našoulaného biokraba od Jardy už od loňska, skvělá gula, rok v saku, tvrdá jak beton, těšil jsem se, jak se vyhnu malým kaprům a ono ejhle. Jedna udice Source od dynama baitsu, druhá biokrab po 3 hodinách a třech záběrech na Source mi to nedalo a vytáhl jsem na kontrolu i Biokraba. Háček prázdný! Šel jsem navrtat další gulu, praskla, další prásk. Hodil jsem ji do vody, za 20 minut s ní byl kopeček prachu, jak když hodíte kuličku šrotu... Trošku jsem byl z toho vedle, takže asi ne všechny gule budou na sušení.....

Carlosman - Profil | Pá 8.5.2009 22:35:49

850910 >> Kdyby jsi ještě něco potřeboval, tak SZ.

Vodník Kebule - Profil | Pá 8.5.2009 22:30:00

Jak píšou ostatní, úpozor na přímé slunce. Boilie pak prudce vyschne na povrchu a popraská. Jinak používám koule od Nikla a od Krásy a nemám problém...

850910 - Profil | Pá 8.5.2009 21:41:57

Carlosman >> jojo díky určitě to vyzkouším

Carlosman - Profil | Pá 8.5.2009 21:34:55

Malda512 >> Molů se nebojím, mám to zavřené v nádobách s víkem...Občas to jen na chvíli oddekluju, ať se tam dostane trochu kyslíku.Většinou si ale taky koulím čerstvé.Pokud je nemám na brzké jaro, tak suším vždy minimálně týden před výpravou.Potom už jsou dostatečně tvrdé i na bílou rybu.850910: Pokud chceš extra tvrdé koule aby si se s nima nemusel sušit, vem si fanaticu od Mika.Ta je po dvou dnech sušení tak tvrdá, jak jiné bobule po týdnu...Prostě ideál na větší ryby...

Malda512 - Profil | Pá 8.5.2009 20:59:34

Carlosman >> také řešení ale musíš si dávat pozor na moli. já jsem to tak kdysi taky dělal že jsem je nechal usušit ale ještě předtím jsem je rokrajel na pul(asi30%) abych prokrmil větší plochu. a těma jsem krmil a vždy jsem si našoula třeba 2kg na první den a pul kg jen na chytání. Ted to řeším že si je šoulám přímo u vody pěkně čerstvé. když jsem na mušově třeba 3tydny v zátahu tak mně ty dvě hodiny každý týden nezabijou.Ale jak píše Carlosman řešeních je vždy dost, ale vždy se musíš přizpusobit počasí.

850910 - Profil | Pá 8.5.2009 20:25:52

Martin... >> tak co je to lepší děkuji za odpovědi takže mile rád poděkuji

Martin... - Profil | Pá 8.5.2009 20:23:04

a já bez poděkování?no toto :o))

Carlosman - Profil | Pá 8.5.2009 20:09:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

850910 >> Nemusíš je zamrazovat vůbec, já chytám s oblibou na boilie klidně měsíc sušené...

850910 - Profil | Pá 8.5.2009 20:06:55

Carlosman >> prosím tě když mi je pošlou musím je zamrazovat vůbec nebo je můžu rovnou sušit

Carlosman - Profil | Pá 8.5.2009 19:54:40

850910 >> Jak píše Malda512, pozor na přímé slunce! Když se mi nechce koulet, nebo je nějaká nárazová akce, tak beru mraženky od Mika a nikdy s tím nebyl problém.Pokud vím, tak po výrobě je nechávají 24 hodin sušit, proto je potřeba je vytáhnout ještě na dva až tři dny před výpravou a nechat je ještě proschnout...Pokud je nespotřebuji, tak už je nemrazím a nechávám na půdě v přepravkách klidně i několik měsíců...

850910 - Profil | Pá 8.5.2009 19:38:35

Malda512 >> moc děkuji za odpovět

Malda512 - Profil | Pá 8.5.2009 19:36:06

Jak tam píšu že ne nějaký dip na olejové :::Tak mi tam chybí dopsat NEBO. Takže mužeš použít i dip na olejové bází a většinou ten samej druh na jaké boili budeš chytat př boili olihen-dip olihen. At se ti daří.

Malda512 - Profil | Pá 8.5.2009 19:16:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Musiš si dát hlavně pozor na slunko to je nepřítel číslo1. Pak jej musíš mit někde kde maš třeba stín ale je tam sucho. nejlepší je ho dát třeba na 1den na mušák(sítě do oken proti hmyzu. Nebo do přepravky a mužeš dat do ni i noviny ale musíš to podložit aby ti nzačal plesnivět. Jakmile uvidíš že třeba začíná bělat nebo malé trhlinky se objevuji tak vem bud olivovi olej ne nějaký dip na bázi oleje dej koule do kýblu nakapej tam malé množství kapek a proštěrchej to až uvidíš že jsou všechny koule pěkně ošetřené a dej je zase třeba do saku a pověs je . Pak musíš sem tam ty koule promýcht at se suší rovnoměrně. Takto mužeš uchovat boili i když jsi na delší vypravě a stale prší a je všude vlchko.

Pavča - Profil | Pá 8.5.2009 18:45:19

Mraženky od Mika si občas koupím a ihned to dám do zelinářské bedničky a nechávám to v garáži volně schnout a tvrdnout.Klidně třeba 2 měsíce,ať jsou tvrdý.Neměl jsem nikdy žádný problém s praskáním,ani s plísní.

kapriiiik - Profil | Pá 8.5.2009 18:27:00

kz.dribbler >> Ja kupuju mrazenky od nikla a nikdy se mi to nestalo.Normalne vyndam koule z mrazaku presypu je do saku na boilie a tam to necham den pred odjezdem oschnout a je to, zadny problem.a nevim proc 5dni pred chytackou???

X-Kmen - Profil | Pá 8.5.2009 18:24:08

Hehe,asi davaji mene vajicek..:)))

patlal - Profil | Pá 8.5.2009 18:11:58

V době rozmražení bych ten problém nevyděl ! Někde se stala chyba už před zamražením.Skus oslovit Mika,možná o tom ani neví že se to děje.

Čenda22 - Profil | Pá 8.5.2009 17:52:04

850910 >> známej chytá taky mika a poslední dobou si na praskání taky stěžuje

850910 - Profil | Pá 8.5.2009 16:59:00

kz.dribbler >> a jak dlouho mi vydrží když je necham rozmražené

kz.dribbler - Profil | Pá 8.5.2009 16:54:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

musíš to nechat fakt pomaličku rozmarazit a můžeš na ně chytat hend co je propíchneš ale rozpadnou se ti ve vodě lepší je je tak nechat 3-5 dni pomalu rozmrazit a bude no v pohodě. já taky kupuju od mika mražanku a mám to v pohodě.

850910 - Profil | Pá 8.5.2009 16:41:01

Martin... >> s tou fotkou bude asi problém ale pokusím se zatím díky

Martin... - Profil | Pá 8.5.2009 16:35:43

850910 >> no spíš jsem čekal že máš ptáčáky ale u tohodle bych to nečekal. Jestli můžeš tak hoď sem fotku...rád se na to podívám a myslím že nebudu sám

850910 - Profil | Pá 8.5.2009 16:32:03

Martin... >> mam ultra red fish-ananas a vůbec nevim co s tim

Martin... - Profil | Pá 8.5.2009 16:26:54

850910 >> no já jsem nikdy od něj nebral ale co měl kámoš tak měl podobný problém. tak nevím jak to Mik dělá ale mu se rozpadali i při házení kobrou. Jaký máš přesně?

850910 - Profil | Pá 8.5.2009 16:22:11

Martin... >> ja jsem je nechal rozmrazit pres noc na ubrousku mam je od mika

Martin... - Profil | Pá 8.5.2009 16:20:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

nesmíš to nechat rozmrazovat na slunku!!!a od koho jsou ty mraženky?