Cenzura na MRKu

Před časem se v muškařině objevila žádost od Romana ohledně omezení množství jadrných výrazů používaných na MRKu. Prý to odrazuje inzerenty (kteří tento web živí). Muškařina prý vede v používání těchto slov.
Asi se to nesetkalo s odezvou, kterou by MM a Roman očekávali a tam máme nyní na Mrku cenzuru.
Některý slova jsou z pokeců a otázek automaticky odstraňována a nahrazována (piiip)
Stačí když příslušné (piiip) zadáte nahoře do "Hledej".

Co si o tomto kroku myslíte?

Uvědomuji si že tento web patří MM a Romanovi a ne mě nebo vám/nám.

Na druhou stranu není to první krok k tomu, aby byli odstraňovány i příspěvky, kdy napíšu, že ten a ten prut je "hnusná žvejka" - a schodou okolností to bude prut nějakého mocného a významného inzerenta?

Je automatické odstraňování jadrných slov začátkem té ohavné cenzury, kdy si nebudeme smět žvanit, co nás napadne?

(tato otázka budiž zároveň i testem svobody slova na Mrku)

Prosím o věcnou a slušnou debatu.
Díky.
Autor diskuse: PepaČadek - Profil , 5.4.2009 všeobecné - ostatní

pavel68 - Profil | St 8.4.2009 18:53:37

tak a od teďka pšššt :)))

Vítek - Profil | St 8.4.2009 18:51:25

MatesPB >> asi tak, jak řikáš - provozovatel ať formátuje, a my máme ty kydy kolem, aby to fungovalo nějak :) pííp

Vítek - Profil | St 8.4.2009 16:26:48

stačí zřejmě copyright - ustanovení o formátování příspěvku na MRKu, tomu se nedá říkat cenzura, ale úprava na rámec společenské únosnosti; nojo, člověk někdy ulítne :)

strejka - Profil | St 8.4.2009 15:51:34

Martin M. >> polovičním nárůstem bych se teda dvakrát nechlubil, já jsem z práce naučenej vylhat se z lecčeho, ale radovat se, že to jde do rekta byť poloviční rychlostí, mě teda ještě nenapadlo :-)))

Denny - Profil | St 8.4.2009 15:05:11

Tatoo >> napsal jsi to sice pekne ale zdaleka s tebou nesouhlasim,poradne se rozhledni kolem sebe a podivej se jaka je realita,hranice a nejen ty,o kterych pises,se porusuji dnes a denne.Neni vubec podstatne,zda se jedna o nejake moralni,zakonne nebo jine,proste se porusuji a porusuji je jak ja tak i ostatni a na MRKu to neni take zadna vyjimka.Nebo myslis,ze kdyz v dnesni dobe rekne zak ucitelce ,ze je blba,ze se neco stane,nebud prosim te najivni.Nebo myslis,ze neexistuje korupce,podvody,zlodejiny atd?Takova spolecnost nikdy neexistovala a existovat nebude.

Bacillus - Profil | St 8.4.2009 11:32:14

Zdravím pány kolegy a troufám si taky se ozvat.Sleduju to tu od začátku a můj názor je ten,že jsou tu lidi,od kterých "sprostý" výraz zní docela neurážlivě a nepohoršlivě,protože sedne a na druhou stranu někdo mě vadí a pohoršuje i bez toho.Víc než nějaká zadnice nebo lehká žena
mě vadí,když čtu jeden řádek,v něm je řada hrubých gramatických chyb,v kartě si přečtu,že jde o studenta a ještě se hrubě naváží do někoho,kdo by mohl být jeho otcem.
Závěrem bych si dovolil ocitovat pana Wericha,který v nějaké televizní debatě právě o používání silných výrazů prohlásil,že jsou situace,kde to jinak nejde,neboť " pokálená lehká žena" v žádném případě není " kurva zasraná".

Tatoo - Profil | St 8.4.2009 10:15:56

Martin M. >> A jedeme dál !!

Martin M. - Profil | St 8.4.2009 10:14:46

A vite co je na tom "dohledu" nejlepsi - ze to funguje o to i bez nasich zasahu. Stacilo par oprav a nekolik SZ a narust sprostaren je polovicni.

Tatoo - Profil | St 8.4.2009 8:01:11

LudaT >> Nie som za striktné držanie huby a kroku. Ak to bude fungovať naďalej podľa tvojej poslednej vety, bude to OK.

LudaT - Profil | St 8.4.2009 7:42:55

Tatoo >> takže říkáš "držet hubu a krok"? To můžu opravdu ve škole či práci, sem chodím za zábavou.

K otázce cenzura nějakých "extra" sprostých slov mi vůbec nevadí, ale na druhou stranu rád si udělám představu o diskutujícím a to i díky jeho vyjadřování. Díky nějaké spisovné uniformitě to bude o něco těžší než dosud si jistý lidi "zařadit" (pro sebe). Líbí se mi systém co popsal někdo níže o "upozorňování" přes SZ že "už toho bylo dost" a když to nezabere tak nachvilku "odstřihnout" a pak se uvidí. Dle mě to chce posuzovat jednotlivě a v souvislostech. Inzerentům to opravdu vadí?! Já myslím že i inzerent raději 100 sprosťáků než 4 slušně mluvící pokud se ovšem nejedná o stránky klubu spisovné češtiny. Navíc dosud tu fungovala jistá "samočistící" funkce a myslím že fungovala na výbornou a bez potřeby zásahů MM a RČ. Sme snad svéprávní lidi co si za svoje činy (i slova) zodpovídají sami, a když nás rodiče špatně vychovali tak MRK už to těžko napraví.
Takže "v kostce", cenzura extra sprostých výlevů a napadání je OK, ale dál bych už rozhodně nezacházel.

brach - Profil | St 8.4.2009 5:16:00

Tatoo >>
Otec mi říkával:
"Čím víc se s h....m mažeš, tím víc smrdí"

Jinak - dobré jitro...

Tatoo - Profil | St 8.4.2009 1:28:15

all, čiže všetci,

Stále neviem, prečo ste sa do mňa pustili, lebo logicky VŠADE existuje určitá hranica, ktorú rešpektujeme.
V škole, ak by sme ju prekročili, vyhodia nás. Je jedno o aká typ školy sa jedná, aj keď by som vylúčil základnú, s povinnou dochádzkou.
V zamestnaní, ak prekročíme hranicu, vyhodia nás.
Partner(ka) ak prekročíme hranicu vzťahu, opustí nás.
V zahraničí, ak prekročíme hranicu, v lepšom prípade nás vyhostia.

K MRKU,
platiteľ reklamy stanovil určitú hranicu majiteľom, ak ich prekročia, nebudú peniaze (teraz je jedno o aké obmedzenie sa jedná, či o vulgarizmy, alebo kritika jeho výrobkov a nebudem ani polemizovať, či je to jeho obmedzenie správne, alebo rozumné, proste JE), admini aby dodržali stanovenú hranicu, nainštalujú automat, aby boli peniaze a neboli neželané slová či vety.
My ak prekročíme túto hranicu, nebudeme môcť prispievať, čiže admin nás vyhodí, v lepšom prípade iba na čas.

K Pepovi,
Nikdy som nepovedal, že je zlý, alebo niečo podobné. Opustil MRK, lebo bola stanovená nejaká hranica.
Verím, že školu vychodil, lebo rešpektoval jej pravidlá, verím, že je zamestnaný (alebo podniká), lebo dodržuje isté pravidlá, a snažím sa pochopiť, prečo zrazu nechce rešpektovať nejaké pravidlo na pokece, ktorý si sám dobrovoľne vybral a obmedzuje ho v činnosti, ktorú ako sám napísal nemieni prevádzkovať.

Tak a teraz ma môžete roztrhať.

Dalibor MC - Profil | Út 7.4.2009 23:14:52

Roman C. >> Tak bych při tom zůstal a neřešil tedy ani vulgarismy.

Roman C. - Profil | Út 7.4.2009 23:12:41

Dalibor MC >> Ano. Obcas nam nekdo vyhrozuje soudem nebo fyzickou likvidaci, skrz neci prispevky, tak at aspon maji lidi nejake male povedomi o tom, kdo je za co zodpovedny.

Tatoo - Profil | Út 7.4.2009 23:11:39

Flip >>
myslel som pocity z minulosti, nie konflikty (sorry za nejasné vyjadrenie). A rebelant nie je zvrhlík ani inak nebezpečný človek, iba sa mu nepáči niečo čo by chcel robiť, ale to nie je mu povolené (za totáča kopa vecí sa nesmela a preto sa robila)


N drozďák 30,42
Neveriaci nemôže byť pápežom, tak to preskočím :-))

Dalibor MC - Profil | Út 7.4.2009 23:06:10

Roman C. >> Neumím ironický smajlík jinak by u těch posledních příspěvků byl, ale uznej sám že to k tomu svádí. edit: kecám, byla to trochu provokačka, ale myslím, že k věci.
Takže co se týká příspěvků platí nadále "Za obsahy sdělení jsou zodpovědni jejich zadavatelé.MRK.cz nemá povinnost rozhodovat o pravdivosti či legálnosti sdělení uživatelů." ?

Roman C. - Profil | Út 7.4.2009 22:48:51

Dalibor MC >> Achjo, uprava na potrebny format znamena treba to, ze neco vlozis do do nejake rubriky, bude tam treba nejaky omezeny pocet znaku, takze nejaky text muze byt oriznut..Dale treba to ze text je zformatovan do nejake tabulky, fotka je treba zmensena atd.. Rozhodne to neznamena to, ze bysme prispevky nejak upravovali po obsahove strance...

drozďák 30,42 - Profil | Út 7.4.2009 22:20:19

Na rovnejch zádech není nic špatnýho.
Naopak.
Zásady?
Taky je mám rád. Časem a zkusšenostma (tím netvrdím, že jich mám na rozdávání) člověk nakonec zjistí (a naučí se rozlišovat), kdy stojí za to hřbet ztopořit či dokonce nachcat proti větru bez ohledu na následky.

A já si troufnu říct, že tohle není ta situace. Zatím to není tak závažné, aby člověk musel (či lépe řečeno měl) hodit faldama a jít.
Děláš chybu Pepo. Mrzí mě to a upřímně. Už jen proto, že jsem si tím sám prošel před rokem. Ten absťák, co jsem si pod vlivem emocí naordinoval vydržel ani ne půl rok. Nakonec jsem zpět, přišlo mi to s odstupem času hrozně líto a musel jsem vzít zpátky rozhodnutí, za kterým jsem si měl a chtěl stát. To zásadovýho chlapa zamrzí ještě víc.

Něco mi říká, že se dočkáš stejné situace. Já ti jí nepřeju, nebylo to nic příjemnýho.

Tu otázku nenechávej smazat a nech ostatní se vyjádřit.
Stál si těm lidem (včetně mě) za čas, námahu a formulaci myšlenek - tak to neznevažuj tím, že necháš diskusi zmizet. To by pak opravdu byla cenzura a já si tě přestal vážit.

Měj se a přeju ti do budoucna jenom dobrá a uvážlivá rozhodnutí.

Dalibor MC - Profil | Út 7.4.2009 22:17:37

pavel68 >> Vlevo dole na hlavní stránce MRK.cz

pavel68 - Profil | Út 7.4.2009 22:16:13

Jitkagold >> Jituš a kde to kuwa najde i taková kompácká lama,jako já?? :))))))))

Jitkagold - Profil | Út 7.4.2009 21:58:56

Dalibor MC >> jo cetla jsem to,takze muzou zasahovat :-(((

Bosanac - Profil | Út 7.4.2009 21:58:05

Pepo , Pepo , tak se vzdej internetu a internetovych diskuzi , kazdy server je hlidan a kontrolovan . Jedine co ty zustava je mit svoji webovou stranku a pis co a jak chces . Odhodem z MRKu jen sebe trestas . Cely zivot je kompromis , jinak bys uz davno koupil pradelny snuru a hledal ten spravny tram .

Dalibor MC - Profil | Út 7.4.2009 21:57:46

Dříve jsem si to vysvětloval tak , že za to co zde zveřejním, tedy napíšu, si zodpovídám. A MRK.se vyvazuje ze zodpovědnosti.
Teď (v souvislosti s diskutovanou "cenzurou") to spíš vypadá, že to sice platí, ale zároveň souhlasím, že si to MRK může upravit na potřebný formát.

brach - Profil | Út 7.4.2009 21:56:48

Kluci, ta koule se mi moc líbí. V kterém filmu, nebo ve které knížce bylo něco podobného? Tipoval bych K.Čapka....

MichalM(štikař)™ - Profil | Út 7.4.2009 21:52:19

Dalibor MC >> tak tomu říkám jobovka

Dalibor MC - Profil | Út 7.4.2009 21:50:42

1996 - 2009 copyright © - MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření.
ISSN 1801-9668. Na všechny materiály zde uveřejněné se vztahují autorská práva. Za obsahy sdělení jsou zodpovědni jejich zadavatelé. MRK.cz nemá povinnost rozhodovat o pravdivosti či legálnosti sdělení uživatelů. Vložením informací na tento web souhlasíte s jejich zveřejněním a úpravou na potřebný formát.

.....četl to někdo a porozumněl tomu?