- Otázky a diskuse
- Seznam
- Diskuse
Zavináči z rybiček...
Rád bych si letos udělal tzv. Zavináče z ryb, máte prosím někdo nějaký recept, zkušenosti s ním, a hlavně z jakých ryb je dělat (jaká je optimální velikost), zda je to vůbec možné... Kameninovou nádobu mám, sklep krásně studený také, ryby nachytám... :))
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
4x v oblíbených a 0x v ignorovaných.
Hornet - Profil | Po 23.2.2009 21:01:14
obrisek - Profil | So 21.2.2009 17:01:38
lubek - Profil | So 21.2.2009 16:58:50
Ulček- todle jsem dělal s malými změnami, nemělo to chybu.
Vybliz - Profil | So 21.2.2009 15:59:12
Ulcek - Profil | So 21.2.2009 15:28:19
obrisek - Profil | So 21.2.2009 15:10:43
smradzjzd - Profil | So 21.2.2009 15:04:42
Hornet - Profil | So 21.2.2009 14:33:01
zamilovanejboy - Profil | So 21.2.2009 14:29:38
Hornet - Profil | So 21.2.2009 14:11:23
Druhý nálev možno spraviť presne podla receptu na nakladané uhorky ktorý je na nakladači Deko a pod. a do zavináča okrem cibule patrí aj kyslá kapusta!
Ulcek - Profil | So 21.2.2009 13:20:35
obrisek - Profil | So 21.2.2009 13:10:12
obrisek - Profil | So 21.2.2009 13:07:13
syny - Profil | So 21.2.2009 13:07:03
Žáby dušené
Žáby se jedí od měsíce listopadu až do polovice měsíce března. Žáby čistě omyté se nasolí a nechají se přiklopené hodinu v té soli marinovat. Na kuthan se dá kus sádla nebo másla, 1 drobně nakrájená cibule a nechá se to zapěnit.Jakmile počíná cibulka žloutnouti, vyndají se žáby z té soli, vloží do kuthanu a nechají se nepřiklopené za častého míchání tak dlouho dusit, až hezky vysmahnou. Pak se dají na misku, posypou smaženou žemličkou, a pokropí sardelovým nebo jen obyčejným máslem. K žabám se podává citron.
Petr.J - Profil | So 21.2.2009 12:57:30
smradzjzd - Profil | So 21.2.2009 12:42:09
zamilovanejboy - Profil | So 21.2.2009 12:37:34
Mrknato - Profil | So 21.2.2009 10:37:46
lubek - Profil | So 21.2.2009 10:19:22
Seva - Profil | Pá 20.2.2009 22:38:52
Mrknato - Profil | Pá 20.2.2009 22:31:27
Seva - Profil | Pá 20.2.2009 22:21:08
Plotice /cejn/ - 30 – 50 ks dle velikosti .
Očistit , zbavit hlav a ploutví , vykuchat a přitom naříznout podél páteře až k ocasu .
Silně nasolit a uložit do skleněné nebo plastové nádoby hřbetem dolů.
Uložit na 5 dnů do chladničky .
Umýt studenou vodou od soli a znovu vložit do nádoby .
Zalít nálevem z 2 dílů octa 8% a 1 dílu vody. / 6 dcl octa + 3 dcl vody /
Zatížit ryby tak , aby byly potopené . / talířkem , sklen. miskou apod./.
Uložit na 5 dnů do chladničky .
Vyjmout a umýt studenou vodou , odstranit páteř a ryby rozpůlit .
Ukládat do nádoby po vrstvách , střídavě s vychlazenou zeleninou .
Zalít vychlazeným nálevem.
Uložit v chladničce .
Konzumovat nejdříve po 5 dnech .
Uchovávat v chladničce v uzavřené nádobě ! Ryby musí být stále potopené v nálevu !
Nálev na kyselé ryby :
voda – 8 dcl , ocet 8% - 4 dcl , bobkový list – 2 ks , pepř celý – 10 ks , nové koření – 3 ks
hořčičné semínko – 1 lžička , sůl – 2 lžičky , cukr – 10 lžiček ,
mrkev – 1 větší /nakrájet na kolečka/ , petržel – ½ množství mrkve ,/ nakrájet na kolečka/,
celer – ½ množství mrkve , /nakrájet na proužky/ .
cibule – 3-4 ks / nakrájet na kolečka/.
Vodu ,ocet , pepř, bobkový list , hořč. semínko , nové koření, sůl a cukr přivést k varu .
Přidat mrkev ,petržel a celer a povařit cca 5 minut. Cibule se nevaří !!!
Zeleninu vyjmout z nálevu a vychladit. Nálev také vychladit
Rybí salát :
Z ryb , cibule a zeleniny vymačkat nálev. Nakrájet na tenké proužky . Přidat majonézu
a trochu plnotučné hořčice , případně trochu uvařených ,vychlazených a na kostičky nakrájených brambor . Promíchat .
Zajda - Profil | Pá 20.2.2009 22:20:18
Seva - Profil | Pá 20.2.2009 22:18:51
syny - Profil | Pá 20.2.2009 22:17:29
Mrknato - Profil | Pá 20.2.2009 22:14:35
Kde to žije - všechna témata
17:47Černé stavby u novomlýnské nádrže mají lidé zbourat (Bleskovka) 28
17:38Kleště na O kroužky 16
17:34Lepší prut na těžší přívlač 709
14:18Legislativa - rybářský zákon, prováděcí vyhlášky, RŘ, BP, RS... 205
14:16maximální velikost prahu v potoce bez nutnosti povolení 3
13:49Rybáři a vinařství 202
12:55Ryby se mi po chvilce vypnou, co dělám špatně? 71
12:34Pruty Hearty Rise 275
11:12Solar titanium swinger 675
11:09Děti a rybáři společně oživili řeku Bílinu novými obyvateli (Bleskovka) 5
10:28Jaký máte názor na Westin Prut W3 StreetStick 2nd 7'1" 2,13m M 2-10g 2 díly, případně w2 0
10:05Úhyn kaprů v rybníku 1,5ha 45
ČtFeeder vs. picker 15
ČtPruty pro lehkou kaprařinu 44
ČtVýběr prutů značky Century 593
Co je nového - všeobecné
11:33Bleskovka: Světové šampionáty v muškaření na jihočeských vodách - hájení revírů a pozvánka
ČtBleskovka: Černé stavby u novomlýnské nádrže mají lidé zbourat
PoBleskovka: V JAR proběhl 45. kongres C.I.P.S.
. . . Video: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . Článek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . Článek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . Miničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . Recenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . Miničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
26.4.Benátský Blinkr 2024
27.4.OBSAZENO !!!! Jarní rybářské...
27.4.Jarní rybářské závody Víceměřice...
27.4.Přísnotické jarní závody
27.4.Rybářské závody DOMAŽLICE 2024
27.4.rybářské závody Trojice Jaroměř
27.4.Rybářské závody na rybních pod...
27.4.Rybářské závody v Horním...
28.4.O putovní pohár MO ČRS Příbram -...
28.4.Rybářské závody Čelákovy -...
Doporučujeme e-shop
www.chytil.cz
Firma Chytil byla založena v roce 2000 a od té doby vyrábí nejrůznější návnady a nástrahy pro lov nejen kaprovitých ryb....