Vakuové uskladňování boilies

Určitě je Vás tu hodně, kteří experimentují s výrobou zázračných kuliček. Rád bych si udělal zásobu na letošní chytačku a do mrazáku se mi toho moc nevejde, neboť je plný jiných potravin. Proto bych se rád zeptal zda je možné uvařené boilies po 48 hodinách proschnutí vložit do igelitového sáčku a po vysátí veškerého vzduchu sášek zatavit a uskladnit v pokojové teplotě. Máte s tím někdo zkušenost? Děkuji za odpověď
Autor diskuse: Radek Š - Profil , 19.2.2009 kaprařina - nástrahy, návnady

carper7 - Profil | So 21.2.2009 17:41:50

Konzervační látku vždy, jen jsem upozornil, že jsou dva typy konzervačnich látek.Tekuté-obsahují sůl, u těchto se nesmí dávat do směsi sůl-vegeta. Pak jsou práškové konzervační látky, u těchto doporučuji dát vrchovatou lžíci vegety.Všude to mělo být na 1kilo směsi.
Viď foto: v levo prášek v pravo tekutá konz.látka.-

Radek Š - Profil | So 21.2.2009 14:19:07

carper7 >> Takže stačí jen jako konzervační látku dám lžíci podravky? To je na kilo směsi?

Petak - Profil | So 21.2.2009 12:55:11

Nezkoušel jste někdo sušit boilies v sušičce na ovoce??

carper7 - Profil | So 21.2.2009 12:34:48

Přidávam foto:

carper7 - Profil | So 21.2.2009 12:17:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdar. Ja dělám bojle na paře, pak suším 48hod. zavřu do skleviček jako ovoce.Pak nastavím teplotu v troubě na 90stupňů a sterilizuji 30minut.Ale přeprava v láhvich není snadná.dělal jsem i v 4litrovkách to bylo lepší jako 7 decovky.Teď jsem skoušel do igelitových sáčků s tým zamačkacím patentem tak že jsem vysal vzduch kolik sa dalo.Bojle nadále dělám na paře, suším 48 hod. a zůstávají gumovité lebo také chci.Pak do sáčku, zamáčknu a hotovo. Teď to mám od vánoc a je to OK.Zapoměl jsem důležitou věc, dávam tam konzervační látku dle návodu.Pozor! tekuté obsahují sůl , takže sůl vynechat z bojlis lebo to je v konzervačni látce. Ja jsem použil ale práškovej.Proto dávam do bojlis vrchovatou lžíci vegety.

Radek Š - Profil | Pá 20.2.2009 14:20:41

SPRO60 >> můžeš mi to popsat konkrétněji s tou solí ? Mám naplnit skleničku po vrchol kuličkama a potom ty štěrbinky vysypat solí až na povrh a zavíčkovat a je to vše? Nepůsobí ta sůl nějakým způsobem na chuť kuliček?

SPRO60 - Profil | Pá 20.2.2009 11:15:00

MatesJ: pokud to bude suché na kámen, je otázka, jak to budou takové bobule "pracovat" ve vodě ... asi ne tak dobře jako "otevřené" koule vyschlé tak akorát ... je fakt, že zase déle vydrží atakování plevenou rybou ...

MatesJ - Profil | Pá 20.2.2009 9:41:55

Vysus to na kamen, pak ti to vydrzi normalne v suchem prostredi treba rok.

Petr.J - Profil | Pá 20.2.2009 7:37:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

To vakuování ti na 100% nepude, možná tak na týden-14dní. Zkus to zavaření do skleniček, já to tak dělám, akorát to nechávám asi hodinu na mírném varu, když jsem to dělal kratší dobu tak to časem začalo plesnivět. Nebo to mužeš dát do té soli.

SPRO60 - Profil | Pá 20.2.2009 6:25:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

pokud jde o konzervaci boilies s masovou nebo rybí příchutí, zasypávám je ve sklenicích kuch.solí (1 kg kaufland cca 4kg), a pak zavřu víčkem, lze použít i kbelíky z umělé hmoty z víčkem (třeba od boilies směsí) funguje to prefektně ...

gx1 - Profil | Pá 20.2.2009 0:47:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jestli mohu radit,zavři to do skleniček asi tak velkých aby to bylo najednu vychazku a dej to sterilovat na asi pul hodinu,pak to mužeš uložit jako kompoty ,okurky a pod.Doporučuji obsah skleničky vždy spotřebovat a nebo zbytek ihned zamrazit.Jde o to aby ti to nechytilo plísen.Zavařena sklenička ti vydrží třeba rok.

slotr - Profil | Čt 19.2.2009 20:13:05

Nápad to není špatný, už jsem o něm přemýšle,.až ho budeš realizovat a dopadne to dobře, tak dej vědět.ale myslím, že jakmile to pořadně nevysušíš, tak to půjde víš kam.

brach - Profil | Čt 19.2.2009 19:21:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nezkoušel jsem to, ale pevně věřím, že budeš bez problému - jen tě varuji: nesahej na bojlí rukou a snaž se trochu o čistotu a úplné vysušení...

Ksk - Profil | Čt 19.2.2009 19:19:13

Za 48 hodin ti to uplně nevyschne a za týden to mužeš spláchnout do haj...