Tica Sportera - kopie nebo originál?

Zdravím všechny! zaslechl jsem tady několikrát,že navijáky Tica Sportera se dělají i kopie? Může mi někdo poradit,jak se to dá rozpoznat? Chtěl bych si je koupit,ale nerad bych se spálil. Děkuji.
Autor diskuse: Lada78 - Profil , 14.2.2009 všeobecné - náčiní, doplňky

Braunstar - Profil | Ne 15.2.2009 12:17:16

Petr Koch - ® : na duhou stranu musím přiznat, že od firmy Cadox "coby rádoby" výhradního dovozce to byl docela dobrý tah-))

Petr Koch - Profil | Ne 15.2.2009 11:44:30

malamut(stále stejný) - ® : buď v klidu. To kvůli čemu se ty odkopáváš a s křikem budíš ze sna je jen válka mezi prodejci. V této válce jde o jakési " výhradní zastoupení " a jedinou správnou firmu, která má právo Ticu prodávat. Na svých stránkách v lidech vyvolávají představu jakýchsi kopií, ale při tom, tam o kopiích není ani slovo. :o))
Jde jen o to, že prodávat žádané navijáky nižší cenové relace, na které se ještě dá chytat delší dobu než jednu sezónu, chce vícero obchodníků. Tak si prostě našli svoji cestu, stejně jako už spousta jiných s jinejma značkama a věcma ( př. CC M, Shimano,...atd.).

Prostě je to jen válka obchodníků :o)) Vůbec bych se toho tvého navijáku nebál...no a když se něco porouchá, prostě si zaplatíš servis kdekoliv jinde. Dělá je víc lidí. Nebo je zabalíš a pošleš v záruce zpět a obchodník ti zašle novej kus....jednoduché.

plavan - Profil | Ne 15.2.2009 11:36:59

malamut(stále stejný) >> to tě trápit nemusí, protože jestli se někdy náhodou objevily kopie ( nevěřím tomu ), tak dneska už to nevadí, protože kopie i originály by se vyráběly ve stejné fabrice v nejlidnatější části světa :-)))))))))))))))))))

ládes - Profil | Ne 15.2.2009 11:31:38

Lada78: Vždyť jsem ti to přece už psal né? Teď už konečně věříš?

malamut(stále stejný) - Profil | Ne 15.2.2009 11:30:59

Petr Koch >> Tak to napiš když jsi to nakousl. Koupil jsem si sportery před dvěma týdny a teď se v noci odkopávám hrůzou, jestli nemám kopie :-)))

Petr Koch - Profil | Ne 15.2.2009 11:25:17

Tyhle ty kecy o kopiích a výhradních dovozcích jsem slyšel už na BVV před několika lety. A asi víte kdo tohle roznáší a lidem vyhrožuje tím, že když nebudou mít doklad od nich, nikdo jinej na nich neudělá odborný servis..... Mám sto chutí napsat jméno té X firmy.....

Fleder - Profil | Ne 15.2.2009 11:13:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tohle je pouze kec, nic víc.
Už jsem to psal i do jiných otázek, přesně na tohle jsem se ptal 3 různých na sobě nezvislých prodejců /jak kamenné krámy, tak netové/, všichni mi potvrdili, že jde o hloupost a fámu pouštěnou jedním z dovozců. Tica u nás nemá výhradního dovozce, resp firmu s výhradním zastoupením, navijáky to jsou dobré, proto se někdo snaží stáhnout si klientelu pod sebe. A v dnešní době se hodí cokoli.
Pokud bys někde narazil na hodně nízkou cenu-resp. nižší než jinde, nejspíše budou nabízet naviják jen s jednou cívkou, normálně je dodávají s jednou náhradní.

pelikan_one - Profil | Ne 15.2.2009 1:04:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kopie nejsou,jen polaci používaji na navijáky podobné krabice,tež sem myslel že to je tica. ale podle napisu to poznáš a v krámu ti nikdo kopie neproda,tica je jen jedna. a sportery sou moc fajne.

Braunstar - Profil | Ne 15.2.2009 0:32:08

Kopie neexistujou.

Raggo - Profil | So 14.2.2009 14:31:45

Kopie neexistujou. Blbost. Nevím jak je tomu teď ale v minulosti někteří "seriózní" prodejci měli v nabídce za pár korun navijáky bez origoš záručáku výhradního distributora. Tam pak mohl nastat problém s případnou reklamací.