kdy dávat boilie zmrazit po uvaření?

Cau
Ještě jsem boilie nikdy nedával zmrazit ale ted bych to chtěl zkusit ale nevím kdy ho mám dát do mrazáku jestli až když se vysuší úplně nebo po uvaření nechat jenom pár hodin sušit a dát ho do mrazáku ještě když neni úplně vyschlé a tvrdé.A nestalo se vám někdy že by vám boilie v mrazáku zplesnivělo?Dík za odpovědi.A nepište prosím ze tu toho je o tom napsaného hodně už jsem přečetl několik diskuzí a nic přesného co bych chtěl jsem nenašel.
Autor diskuse: ada.j.3 - Profil , 10.2.2009 kaprařina - nástrahy, návnady

Fery - Profil | St 11.2.2009 11:21:37

Lumír >> sice taky teď neválím často,ale souhlasím s tebou..vaření byla vždycky malá společenská akce:-))

mládě - Profil | St 11.2.2009 9:14:26

Já dávám do mrazáku asi po 2-3 dnech sušení....asi bych to řekl tak, že jaké je chceš mít na chytání, tak takové je dej do mrazáku... :-)

argonat - Profil | Út 10.2.2009 22:08:55

boilies mrazim po 24hodinach a snazimj se odstranit co nejvice vzduchu aby se v pytliku netvorila zmrazka

Lumír - Profil | Út 10.2.2009 22:03:53

Vaření boilies je pro mě svým způsobem už tak trochu folklór. Poslední dobou sice už neválím tak často jako kdysi, ale pořád to prostě má svý kouzlo. Většinou válím navečer a protáhne se to pak u rollballu do brzkých ranních hodin...

Jinak boilies suším různě dlouho. Většinou v rozmezí 5ti dnů až 6ti měsíců. 5dnů v případě, že si dělám koule těsně před výpravou, jinak vždy nechám schnout delší dobu. Nechávám sušit v plastových bednách na ovoce a pak přesypávám do saků na boilies zavěšených na vzdušným místě. Od určitýho stupně vysušení už koule plíseň nechytají.
A abych pravdu řekl, tak i když si na ryby vezu třeba i čerstvější koule, používám je spíš pro krmení, pod háček navlíkám ty nejvysušenější a nejtvrdší koule z před/před/před..minulé rybačky.
Mě to funguje, vyplatilo se mi to už mockrát.

Rambo789 - Profil | Út 10.2.2009 21:41:30

ada.j.3 - boilí nechávám proschnout podle potřeby např. na Mlýny ho nechám po uvaření týden sušit a pak ho dám do mrazáku a pak když si týden u vody tak je pěkný tvrdý, zase když jedu na menší vody třeba jen víkendovku tak suším mín a když ho chcu hodně nadupat tak ho nechám 2 dny proschnout proleju to už je na každém soudruhovi čím a hodím do mražáku a nebo ho beru hned na ryby, prostě ze vším se dá pracovat a experimentovat proto nás to asi tak bavíí.A v mražáku si myslím že boilí nesplesnivíí pokud jak bylo psáno níže jde ten mražák.At se ti daří...

pelikan_one - Profil | Út 10.2.2009 21:11:53

ja boilie většinou taky suším díl jak 10dní,to z duvodu že chytám hodně na řece a koule co sou třeba 3 nebo 4 dny sušené,nedej bože mín,tak po nahození je mužu za 3 hodiny vytáhnout a vím že z 20mm boilie mam 12mm,proto ho chci mít co nejtvrdší at vydrží. Jinak když jedem na stojačku tak stačí 3 dny a vydrží v klidu 12 hodin aj díl. Je to jen moje praxe,možna mate jiny názor.

ada.j.3 - Profil | Út 10.2.2009 20:31:12

Všem vám děkuji za rady.

mároš - Profil | Út 10.2.2009 16:06:52

Nejlepší je nemrazit vůbec a chytat hned na čerstvý,tak to dělám já koule ve správnejch podmínkách vydržej cca 14 dní bez problémů

Turňa - Profil | Út 10.2.2009 16:03:35

popop >> Jako bys nevěděl, že PVL má mrazák jako skříňku na květiny!!!
Zas (nebo poprvé?) tě doběhl.

Pvl - Profil | Út 10.2.2009 15:56:53

popop >> Vždyť ano :o§)) nebyl zapnutý :o))

popop - Profil | Út 10.2.2009 15:53:20

K tomu aby něco zplesnivělo musí být teplo a vlhko. V mrazu se bakterie a plísně nemnoží a tím pádem nic neplesniví.

JTr - Profil | Út 10.2.2009 15:51:03

Dvě hodina a šup do mrazáku.

Pvl - Profil | Út 10.2.2009 15:50:42

popop >> Když myslíš ...... že to není možné .

popop - Profil | Út 10.2.2009 15:47:23

V mrážáku zlesnivelo? Při mínus 18 co by měl mražák mět? Ha Ha Ha to mě poser to není technicky možné!

Miras - Profil | Út 10.2.2009 15:47:04

Pvl >> To sice ne, ale jednou jsem měl podezření, že mi zplesnivěl nanuk. Po bližším ohledání, resp. ohlodání, jsem zjistil, že byl pistáciovej:-)

Pvl - Profil | Út 10.2.2009 15:45:15

Tomajo >> Miras : taky se vám to stalo :o§))))))))))))))))))))))

Miras - Profil | Út 10.2.2009 15:43:53

Pvl >> zase jsi nezaplatil fakturu za elektřinu?:-)

Tomajo - Profil | Út 10.2.2009 15:43:47

Pvl >> vy jste ho neměl zaplej že jo?

Pvl - Profil | Út 10.2.2009 15:42:42

Tak by jste se divili ! Mě boilies v mrazáku zplesnivělo .

Tomajo - Profil | Út 10.2.2009 15:40:01

Rangemaster >> a teď zase budeme nějakou tu dobu sušit :-(

Miras - Profil | Út 10.2.2009 15:38:03

Nesuším - po uvaření a vychladnutí to jebnu rovnou do mrazáku.

Rangemaster - Profil | Út 10.2.2009 15:36:34

Tomajo >> To ne. Spíš jsme spotřebovávali :))

Tomajo - Profil | Út 10.2.2009 15:34:13

Rangemaster >> no v sobotu jsi moc nesušil :-)

Rangemaster - Profil | Út 10.2.2009 15:30:53

Suším minimálně 10-14 dní. Potom buď zamrazit, spotřebovat nebo sušit dál.

bik kapr - Profil | Út 10.2.2009 15:30:51

Mě se nejvíce osvědčilo nechat den až dva oschnout a pak dát do sačku dobře uzavřít a dát zamrazit.Pár kuliček si dám do menšího sáčku a zaleju třeba tekutou potravou nebo dipem.Boilie to do sebe krásně nasákne a je atraktivnější.V mrazáku ti boilie určitě nezplesniví.Mužeš ho tam mít klidně pul roku a je v pohodě.

popop - Profil | Út 10.2.2009 15:30:24

Jo a pokud je zmražené tak nemůže splesnivět. Už ti doma v mražáku někdy něco splesnívělo? :-)

popop - Profil | Út 10.2.2009 15:27:42

Po uvaření dám do sušičky na ovoce, nechám aby povrchu bylo oschlé ale při silnějším stisku šlo rozmáčknout v ruce a pak s ním do mražáku.

vladys - Profil | Út 10.2.2009 15:26:06

ada.j.3.- po uvareni susim aspon 2 dni a potom zamrazim. Vacsinou, ale posledne roky po uvareni susim 4-5 dni a potom skladujem v kybloch zasypane solou (na baze rybich mucok) alebo kristalovym cukrom (sladke vtacaky).

Lajnator - Profil | Út 10.2.2009 15:21:00

Já nechávám 8 - 12 hodin po uvaření proschnout, následně do mrazáku. Krásně to doschne v síťce u vody. Po 24h jsou už tvrdý, jako beton!

Kurka - Profil | Út 10.2.2009 15:07:18

Asi sem vyjímka ,ale já dávám bobule do mrazáku ihned po uvaření.Jakmile je vytáhnu z friťáku tak je postříkám aminokompletem + trošku oleje a hned šup do mrazáku.

Tomajo - Profil | Út 10.2.2009 15:04:25

Ahoj, většinou to děláme asi všichni stejně. Tak kolem 2 dnů nechat proschnout na dobře větratelným místě . Já na to používám bedny od zeleniny. Ale klidně to jde do mrazáku supnout po pár hodinách po uvaření, tak jak to dělá většina výrobců :-))) ale když přijdeš k vodě jsou mnohdy ještě dost měkké třeba pro daleké hody nebo nevydrží nápor bílé ryby.

Sla - Profil | Út 10.2.2009 15:03:17

nech susit tak dlouho dokud neni boilie tvrde podle tvych predstav-pak ho soupni do mrazaku. Když je boilie uplne vyschle tak neni ani potreba mrazit-staci nechat na suchem miste a vydrzi ti sezonu-ale je pak jako kamen.

Widlefix - Profil | Út 10.2.2009 15:01:37

Mé zkušeností hovoří o tom, že uvařené boili by se mělo nechat usušit (já suším v síťce od čeřínku:) zavěšené alespoň 2 dny ve sklepě poté okamžitě zamrazuji.

snoopy - Profil | Út 10.2.2009 14:55:11

podle mě záleží na tom, jak moc chceš koule vytvrdit. obecně já zamražuju většinou po jednom až dvou dnech sušení, pokud bych chtěl boilies tvrdší, tak ho nechám sušit déle. důležité je sušit ho tak, aby nebylo v mokru - myslím třeba ne na ručníku nebo mokrým papíru apod.

Dandys - Profil | Út 10.2.2009 14:54:37

Většinou vařím v sobotu a do pondělí večera suším, pak dávám do mrazáku. Nikdy se mi nestalo aby v mrazáku zplesnivělo. Nevím jestli to vůbec je možný, za předpokladu že mrazák mrazí :) Většinou to co v sezoně nakoulím, tak i spotřebuji. Sušit můžeš nechat i dýl, třeba několik dní. Podle potřeby