Sušená citrusová(pomeranč, mandarinka atd...) kůra

Nevím jestli se už se tato otázka tady vyskytla, ale jelikož docela dlabu pomeranče, mandarinky atd....tak mě napadlo, kůru usušit a pomlít v mlýnku na kávu, tak by mě zajímal Váš názor na její využití do boilí, dipu atd....A pokud s tím máte někdo zkušenosti, tak rád uvítám veškeré informace...Díky.
Autor diskuse: kamcasik - Profil , 17.1.2009 kaprařina - nástrahy, návnady

fishmen17a - Profil | Ne 25.1.2009 15:44:17

taky jsem si neco namlel, neco pridam do smesi ale hlavne bych to chtel pak dat do vroci vody ve ktere budu varit koule, ale tam bych mohl dat i cerstvou.

sadraj - Profil | St 21.1.2009 21:54:38

sušim kuru a melu na prašek a letos budu zkioušet dlouhodobě co to udelá jen v tom asi koule obalím na želatinovej povlak to posypu a uvidime

Fernet Štok - Profil | St 21.1.2009 21:38:11

Zdarec jak Vám funguje potravinářská esence citron na kapry na bahnu.

Lucciano - Profil | St 21.1.2009 20:06:51

Ak chceš niečo do boilies siahni po esenciálnom oleji. Z ovocných môžem odporučiť ananás, pomaranč, mandarínka, slivka...skus to skombinovat napr. s par kvapkami N-Butyric Acid ;). Neverírm, že by vysušená kôra s citrusových plodov mohla nejakým spôsobom obohatiť zmes po chuťovej či aromatickej stránke.

CarpMaster - Profil | St 21.1.2009 19:24:37

Nevím jaký to má účinek, ale do boků bych to nedával, páč v kůře jsou všechny potřiky aby pomeranč byl čerstvej ještě po několia měsících po utržení.

Daniel14 - Profil | St 21.1.2009 19:18:09

ppegi >> a co myslíš třeba nastrouhat kůru usušit a dát do krmení to taky zní zajímavě?

ppegi - Profil | Ne 18.1.2009 10:17:52

když loupete citrusové plody tak to voní po celém bytě.stejně tak se šíří vuně i ve vodě a to je ta cesta jak upoutat pozornost kapra a vyvolat u něj zajem o ochutnání toho vonavého sousta.muj tip je nesušit kuru ale nastrouhat ji na jemném struhadle a tuto strouhanou kuru teprve potom usušit a použít do boili.po uvaření a usušení boili bych doporučil koule zastříknout štávou z těchto plodu ve které bych nechal koule naložené 24hod,pak koule obalte suchou boili směsí a hurá k vodě.petruv zdarec.

Tomajo - Profil | Ne 18.1.2009 9:56:39

Martin M. >> Čerstvou kůru jsem nezkoučel. S tím má pravděpodobně zkušenosti Fishky.Možná se zeptat jeho.

kamcasik - Profil | Ne 18.1.2009 9:13:42

Martin M. >> to by taky šlo..:-)

petr12 - Profil | Ne 18.1.2009 9:08:56

Martin M. >> to mě nenapadlo,ale u nás je to těžký,..dcera kůru nosí koním na přilepšenou teď v zimě

petr12 - Profil | Ne 18.1.2009 9:05:58

Sven >> sven >> to je vono.,to je vono...nejsou tak chemicky ošetřovány jako pomeranče,..ale dnes to už asi není taková pravda jako za socek..vozí se přímo z plantáží na trh

Martin M. - Profil | Ne 18.1.2009 1:32:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tomajo >> a cerstva rozmixovana kura?

sven - Profil | So 17.1.2009 21:03:57

S pomerančem ani mandarinkou nemám zkušenost, ale citrón je na kapra vynikající.:-)))

Tomajo - Profil | So 17.1.2009 20:48:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kdysi jsem to zkoušel, ale nezaznamenal jsem nějak zvláštní ůčinek. Ba naopak, bylo velmi pracné dokonale usušit kůru do takové tvrdosti aby ji můj mlýnek pomlel. Při mletí se mi često mlýnek zalepil (možná to bylo špatnou volbou výběru mlýnku). Teď bych ti raději doporučil zkusit raději třeba esenciální olej pomeranč. Například zde: http://www.pustil.cz/karta-zbozi/?id=18

strecek - Profil | So 17.1.2009 20:27:32

Toto mě nikdy nenapadlo, určitě by se to dalo použít i do krmení. V tomto případě asi nezbývá nic jiného než to zkusit. Mohlo by to fungovat, ale nejdříve bych to zkusil do krmení. Přeci jenom krmení nestojí tolik jako výroba boilie