Je možné zamražení tohoto boilie?

Ahoj, chci se zeptat - nezpracoval jsem veškeré krmení (boilie Profesional od Carp Servisu Václavík), je možno si toto boilie zamrazit na další lov za cca 14dní? Díky moc za odpověď ...
Autor diskuse: Jarina - Profil , 4.9.2008 kaprařina - nástrahy, návnady

DAVISS - Profil | Pá 5.9.2008 10:03:01

macin - ® - ať ti koule chrastí, pípáky kvílí, brzda brzdí, ryby jezdí. Čágo

macin - Profil | Pá 5.9.2008 9:39:33

DAVISS - ® Spousta lidí chytá jak Ty, čím více záběrů na koule tím lépe. Ať Ti to jezdí i nadále:) K tomu, že Ti koule chytnou plíseň po měsíci... prostě špatně sušíš.

Picasso - Profil | Pá 5.9.2008 9:36:26

Asi škoda, že ten sad měl jen rok :o) , asi ho pak prodal Těšinskému.

Picasso - Profil | Pá 5.9.2008 9:34:48

Já domácí koule mrazím hned na druhý den, když však jedeme na delší chytačku doma zpracujem jen čás těsta ať máme na počáteční zakrmení a další část těsta zpracujeme na boilie až u vody, uvaříme a sušíme v síti a mám zkušenosti s tím, že rybam čerstvé pak jed víc.

Jinak kupované, hotové asi není třeba vůbec mrazit.

Miras - Profil | Pá 5.9.2008 9:31:14

Pokki: mít boilie sad, to je můj sen. Když potřebuješ, zajdeš a natrháš si boilies do košíčku.Povedený překlep:-)))

DAVISS - Profil | Pá 5.9.2008 9:14:59

macine - musíš číst pořádně. Napsal jsem, že za měsíc je to jak koule do lžisek a pak to stejně chytne plíseň. Moje zkušenost. A právě proto suším dva dny a pak mrazím :-) U vody se mi taky osvědčilo jednoznačně čerstvější. Pokud budu moci sedět u vody měsíc nahem .... viz níže ....
Píšu vlastně pořád to samé, podle vlastních zkušenosí

Pokki - Profil | Čt 4.9.2008 18:31:41

Kolega měl boilie sad přes rok. Tvrdé jako beton a kapři jej k mému údivu s radostí luxovaly....

macin - Profil | Čt 4.9.2008 18:06:27

DAVISS - ® Napíšeš "z mojí zkušenosti", že Tě plesnivý boilí a vzápětí napíšeš, že sušíš boilí většinou max dva dny. V Tvém případě bude opravdu asi nejlepší když boilí zamrazíš v tomto krátkém čase, pokud ho nemáš kde pořádně vysušit.

Kubánec - ® Mám boilí na bázi ptačích zobů v síťce už přes měsíc na sušení a žádná plíseň na něm, ani ve vnitř není. Chce to prostě luft:)

k-70 - Profil | Čt 4.9.2008 16:26:38

DAVISS možná že je lepší chytat na čerstvé, ale pokud se chceš zbavit malých ryb, tak nic lepšího než tvrdé boijlís neznám. A bohužel z firmi Carp servis mi nevyhovuje žádné boijlís. Řikat bych to neměl, jeliož pro něj dělám. Ale je to tak. Koule od václavíka se mi rozpouštěj a to i po vysušení či namočení do oleje.....A takovéto bouijlís já nepotřebuji !

Kubánec - Profil | Čt 4.9.2008 13:16:56

DAVISS: Tak potom cinkni, přijedu... :-)
Jinak na poslední výpravě se nám pověsil na 40mm kuli cejn... A o záběrech na 2x 24mm kuličky od tloušťů tady snad ani vyprávět nebudu.

DAVISS - Profil | Čt 4.9.2008 13:09:33

Kubánec - ® - já chyt na šestadvacítku kouli svýho největšího kapra. Otázka je, jestli je 26tka koule velká nebo není. Na 40tky koule tvdý jako kámen asi moc záběrů nedostaneš. Ale když, tak to může stát zato. Vždy to bude záležet na aktuální situaci u vody. Až se moje bankovní konto vyšplhá do výšky, kdy si budu moci dovolit sedět u vody měsíc tahem, budu taky chytat na takový šutry. A ku_va UŽ ABY TO BYLO!!! :-))))

Kubánec - Profil | Čt 4.9.2008 12:54:27

DAVISS: Jasný asi ne na všech vodách to bude funguvat. Já už zase moc nevěřim na velký kuličky. Ideální by bylo 40mm koule nechat zkamenět... :-)
Jinak teda taky samozřejmě koule zamražuju, hlavně když je venku škaredě a nemůžu je hned po u vaření nechat schnout. Ale jinak sušim co to jde. Dělám koule jenom na rybých moučkách, olej atd. Když to vysušíš plíseň nemá šanci. Jak je to u ptáčáku nevim, ty nevařim.

DAVISS - Profil | Čt 4.9.2008 12:52:32

kuna - ® - napsal jsem ''moje zkušenost''

kuna - Profil | Čt 4.9.2008 12:43:36

DAVISS - nesouhlasím co píšeš oté plísni

DAVISS - Profil | Čt 4.9.2008 12:38:39

Kubánec - ® - smrtelně. Od eliminace záběrů malých ryb tímto způsobem jsem upustil už dávno skrz katastrofální výsledky.

Kubánec - Profil | Čt 4.9.2008 12:28:51

DAVISS: TO NEMYSLIŠ VÁŽNĚ, VIĎ?
Samozřejmě je mnohem lepší koule pořádně vysušit i za cenu totální tvrdosti. Jednak sušením neztrácí výživné hodnoty, k čemuž mražením částečně dochází a hlavně tou tvrdostí se dají eliminovat záběry od menších ryb. To se týká spíš doma dělaných koulí.

Jinak hotovky nemraž, mraženky po dochytání klidně znovu zamraz.

Jarina - Profil | Čt 4.9.2008 11:54:19

Díky moc za rady !!

DAVISS - Profil | Čt 4.9.2008 11:47:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

macin - ® - abych řek pravdu, boilies tak dlouho normálně nesuším. Max dva dny a do mražáku. Takovou tvrdotinu nepoužívám. Je podle mě lepší chytat na čerstvé

macin - Profil | Čt 4.9.2008 11:37:46

DAVISS - ® ano boilí bude trdý,ale plíseň mi při tomto sušení nikdy nechytlo,moje zkušenost

DAVISS - Profil | Čt 4.9.2008 11:30:32

macin - ® - na to bacha, za měsíc je to jak koule do ložisek a pak to stejně plíseň chytne - moje zkušenost

macin - Profil | Čt 4.9.2008 11:21:21

... anebo nechat v prodyšném pytlíku na větraném a suchém místě.

soulfly - Profil | Čt 4.9.2008 11:13:44

Jestli je to hotovka tak vydrží léta a mrazit nic nemusíš. Jestli je to mraženka tak po lovu zamrazit.

DAVISS - Profil | Čt 4.9.2008 10:56:36

zamrazit jde všechno, důležitý je, že se na to pak dá bez problémů chytat. Aspoň já to tak provozuju

Sla - Profil | Čt 4.9.2008 10:54:34

de zamrazit, no preblemo