Jaké krmení na feeder v létě?

Ahoj všichni, chtěl bych se zeptat jaké krmení a od jaké značky vám nejvíc šlape v tuhle dobu? Děkuju
Autor diskuse: MADOK - Profil , 12.6.2008 feeder - nástrahy, návnady

Šlapeto - Profil | Po 2.3.2009 15:10:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

MADOK >> Používám značku Traper nebo Lorpio je cenově dostupná a chytá výborně,občas přisypu pro zatmavení hlínu .Od trapera nejčastěji "jezero" a od Lorpia "Kapr Scopex".Tady máš nějaký "recepty"..které jsem zkoušel minulý rok....http://www.mrk.cz/r/atlasy/nastrahy_navnady/vsechny/?idclen=4337
Ať šlape alespoň tak jak mě...:-)

Marchi.sk - Profil | Po 2.3.2009 14:55:38

Ok tak asi primerane toho primerane tamtoho a trošku inoho.

Marchi.sk - Profil | Po 2.3.2009 13:33:13

OK all: Mam doma zošrotovaný mix Repja , slnečník, kuku cicer, sója, a iné .
+ čistý kukuričný šrot , repkový šrot , cícerový šrot , strúhanku .
V akých pomeroch by ste to miešali a aký posilovač práškový by ste do toho použili.
Vďaka

Mojo - Profil | Po 2.3.2009 12:24:18

Taky používám Traper, ale přidávám hodně živý návnady a taky hlínu z krtinců - na zahradě máme vždycky po zimě pěknej krtkodrom. Ale dobrý je experimentovat, to ti asi napíše každej.

KóĎA - Profil | Po 2.3.2009 8:51:38

Fuldík >> z 90% krtincovou.

Fuldík - Profil | Po 2.3.2009 8:33:14

KoĎA:Používáš z krtinců,nebo kupovanou?

KóĎA - Profil | Po 2.3.2009 8:24:11

Fuldík >> já hlínou ředím krmení radši něž nějakou strouhankou nebo šrotem.

Fuldík - Profil | Po 2.3.2009 8:22:13

KoĎA:Hlína se předvlhčuje zvlášť,v zimě to dělám.V létě mě připadá zbytečná,ale možná je to špatně.To žluté krmení od LOrpia jsem viděl v prospektu,ale na krámě jsem na něj nenarazil,zkusil bych ho.Barvičky nechám vám závodníkům,už to tak neprožívám.Kdysi jsem zkoušel barvit barvou na vajíčka,ale bez efektu:-))

KóĎA - Profil | Po 2.3.2009 8:08:02

Fuldík >> zkus tu hlínu předvlhčit zvláště. Krmení ti pak tolik neobarví. A k dispozici jsou poměrně levné rybářské barvy, třeba od Loripa.

V poslední době se mi líbí Lorpio feeder heavy. Na závodech ho kombinuji s Loprio Grand prix Yellow bream.

Oblíbil jsem si lorpio a nemám potřebu nějak měnit. Loni jsme párkrát chytali Konopase a taky dobrý.

Fuldík - Profil | Po 2.3.2009 7:58:58

V létě šáhnu po tom co mají na krámě,rád zkouším nové krmení.Z toho co jsem vyzkoušel mě nejvíc fungoval Marcel van Eyde,Milo,Mosela z levnějších Dragon,Traper.A protože feederuju hlavně na řece používám plavačkové směsi,ne feederové.Z dalších složek spařený kuku šrot(TTX hrubý),strouhanka,melasa(cukr),spařený ptačí zob,sladká kukuřice,lžíčka soli.Hlínu v létě nedávám a mám rád když má krmení žlutou barvu.

Flid - Profil | Po 2.3.2009 6:32:57

Já používám Lorpio a Traper + špetka soli. :-D

henry7 - Profil | Ne 1.3.2009 21:27:49

v lete pouzivam orechove krmeni znacka LOPRIO na kapry a jsem snim nadmiru spokojenej

bombardák - Profil | Po 21.7.2008 15:45:48

Netipa - máš pravdu, já to taky řeším obdobným způsobem. v tom je to kouzlo celého vnadění, mit možnost upravení krmení do finální podoby.někdy mám pocit,jak ve filmu/císařův pekař/. senzasu rouge carp dávám přednost z několika důvodů : pro mne dostupnost,barva,kvalita a v neposlední řadě ,poměrné zastoupení ulovených velkých ryb. to je tedy pro mne naprosto přesvědčující argument.polabiny ? takže pardubičák? jednu dobu jsem prožil v H.K. ještě funguje nevraživost- H.K - Pardubice.? co musím vzpomenout, jsou překrásné písáky v okolí obou měst, navíc Labe vždy byla a snad pořád je řekou trofejních ryb např. cejnů..

Netipa - Profil | Po 21.7.2008 13:20:57

Jo konopas má dobrý krmení, ale jelikož jsem člověk líný a DAM mám skoro za rohem, většinou se mi nechce se trmácet do polabin, tak si prostě zajdu koupit MILO.

vedl - Profil | Po 21.7.2008 13:08:16

Netipa: proc hned MILO, copak mistni Konopas, u nej na prodejne za slusnou cenu, Ti nefunguje?

Netipa - Profil | Po 21.7.2008 12:50:33

bombardák: Nechci nějak hanit Sansas. Je to jistě výborný krmení. Jenom je na můj vkus až moc drahý. Sice voněj až krása, ale toho můžu dosáhnout i tak, že si koupím mnohem levnější směs, do níž přidám posilovač a je to. Já osobně při koupě krmení dám hlavně na vůni a ne příliš na obsah. Kupované krmení beru jako takovej polotovar, kterej si přeměním k obrazu svýmu přidáním například konopí, řepky, červů atd.

bombardák - Profil | Po 21.7.2008 12:37:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

MADOK- nechci ti něco radit, nebo podsouvat co nemám vyzkoušené. to za prvé.za druhé moc dobrý kamarád, přišel o dceru, při havárce.nezodpovědný, navíc naprosto cynický řidič přejel do protisměru... zůstalo pár plechů a zoufalí rodiče. všechna tato hrůza, mě zůstala pod kůží a možná pro to vše co píšu má nějaký, zoufalý podtext. dost.! takže, aby bylo jasno : jsou 2 druhy krmení - na hovno a na nic. ty se pak dělí na další skupiny, nás, ale zajímají hlavně ty co fungují, případně co by mohlo fungovat za určitých podmínek. podle mne jsou nejlepší ty - závodní, jsou většinou na chemických, koncentrovaných bázích,třeba různých aminokyselin, které jsem využíval v dobách dávných,jako součást některých vet.preparátů pro i.v. podání, byla i součástí řada těchto aminokyselin. takže po zředění takového /závodního/ krmení pro běžné chytání se vůbec nic nestane. spíš ti to doporučuji, navíc dnes vůbec neřeším, nákup /lacinějších/, nebo velkoobjemových balení. pro mne je senzas to co potřebuji,po rozdředění, prosátí a zvlhčení je kyprý do krmítek a ideální. a co je důležite má stejnou kvalitu a funguje. co ti mohu poradit- sehnat mlýnek na strouhánku , no a mlet strouhánku sám. nebo , třeba piškoty. pudink je dobrej, dobrá je kořenící směs na perník. nakonec raději koupím kvalitu, ze které naředěním ,dostanu pořád vysoce kvalitní krmení za půlku ceny.

MADOK - Profil | Ne 20.7.2008 20:54:23

bombardák - asi sis špatně vyložil mou otázku, vůbec to neměl být útok na tvé zkušenosti a tvé oblíbené krmení. Každá rada od zkušené horybáře se nám "synkům" hodí, kdo tvrdí, že ne tak kecá nebo se vytahuje. Já jem za každou radu rád, buď se mi zalíbí a použiju ji sám nebo si z ní vezmu jen část co se mi hodí. Strouhanku a hlínu používám taky nemusíš se bát, jako student si žádné zázraky nepořídíš, tak musíš improvizovat (skořicovej cukr, pudink atd..). Omlouvám se ti, asi jsem to měl napsat trochu jinak.

bombardák - Profil | Ne 20.7.2008 0:00:42

MADOK-strouhanka, se doporučuje na zředění, tak jako prosátá hlína, nebo čistá hlína z krtičáku. většina mladých rybářů, nebo spíš zkažených dnešní dobou, nepamatuje dobu , kdy v obchodech nebylo nic z těchto rybářských potřeb. do krmení se dávalo vše co jen trochu dávalo zdání, nebo pocit krmení známé jen z cizých rybářských katalogů. víš synku, účinnost tam byla a a směs těch blívajzů fungovala. co se týká brambor. knedlíků v prášku, je pouze náhražka drahých lepidel, kterou používám jen v případě formování krmných kulí na zakrmování ve větší vzdálenosti např. 50-70m. mám, ale blbý pocit, že to ti synku nic neříká. navíc chytám na opravdu proudné , ale moc krásné řece, jejíž proud krmení tzv. splavuje. takže krmení je nutné zatížit a navíc potřebuješ tzv. nosič/medium/. tyto věci jsou různé-např. oleje, cukr, i třeba obyčejný šumák nebo třeba strouhánka, ale to přece zná každý sportovní plavačkář - začátečník. nechci tě zatěžovat,víš ? že můžeš, třeba krmení tvarovat do tvaru placek, aby se neválelo po dně? fakt, ale s tou matonkou je to taky pravda.

MADOK - Profil | So 19.7.2008 21:00:34

Netipa -já ti vážně nechci nic vnucovat, mě když krmení zklame alespoň dvakrát tak od něj taky dávám ruce pryč.
plavan - v zimě jsem ho ještě nezkoušel, ale letos se na to určitě dostane. Koncem léta rád používam Mandli od Lorpia, hlavně na Labi u Nymburka mi šlape dobře společně s kukuřicí.
bombardák - promiň nechci nijak snižovat tvé zkušenosti, ale neztratí už tahle směs tímto ředěním svojí účinnost, neber to prosím jako rýpání, ale čistě jen jako zvídavou otázku?
Ta směs by mohla být dobrá na hodně proudné řece, protože by se tou strouhankou a bram. nemusela tolik odplavovat:)

Zajda - Profil | So 19.7.2008 16:54:53

Když to tady tak čtu, tak jestli se ještě někdy narodím, tak bych se chtěl narodit jako opatrná ryba v Česku...A možná i neopatrná pokud bude víc C&R...:-)

bombardák - Profil | So 19.7.2008 15:42:38

Plavan- chlape jeden, seš dobrej obchodník. tady je kukuřička jednou tak drahá. melasu mám rád sám, ikdyž se v nedávné době používala ke schutnění žrádla pro h. dobytek.co se týká kostíků pokud máš zabahněné dno je dobré je spařit, jinak zalezou . to používá hodně plavačkářů tu kukuřičku momentálně používám, ale někdy je u nás velko balení mražené kukuříce, takže používám i tuto. chytám na bonduelku a přidávám, většinou k 2 zrnkům kuku 2 kostáky. ke krmení v letním období přidávám jahodové ochucovadlo, někdy pár kapek chutˇsladké kuku, případně vanilkovou aromu a někdy matonku s chutí granátového jablka...

plavan - Profil | So 19.7.2008 15:06:51

bombardák - zkus místo řepky vždy na vršek kýble s krmením nasypat kuku z plechovky ( používám nějakou maďarskou za 8,40,-Kč 300g koupenou v Globusu ) a hromádku masňáků a vždy naber kousek sladkého krmení+kuku+červíci+ celé to uzavři opět kouskem sladkého krmení. Pokud chceš utratit škvarky navíc, použij melasu rozdělanou ve vodě a tou vodou navlhči před lovem krmení. Sladké krmení ryby přivábí, červíci ryby rozdivočí a kuku je udrží na místě. Někdo přidává i hlínu kvůli zátěži, mě se v létě více osvědčuje více krmení navlhčit. Tato strategie, kterou jsem popsal funguje na řeku Labe, Morava je prý Elbíčku ale dost podobná, jsem slyšel.

bombardák - Profil | So 19.7.2008 14:40:42

plavan-cena krmení od f. Mivardi je fakt slušná. já chytám převážně na řece/ Morava/ lov je dost obtížný a kvalita krmení je přímo úměrná k množství ulovené ryby. jistě, že vždy to neplatí, ale na celkově rozlehlém revíru se kvalita krmení vždy projeví. v poslední době přidávám ještě spařenou řepku, mám pocit, že lepší lítá krmitko- to je legrace, každopádně se dobře krmení rozpadá, je těžší a navíc trochu naředím základní krmivo. na nějakém místním svazovém stojáčku, je to celkem jedno, vysazené ryby, říkám jim- tlamovci, nebo piraně útočí na vše.řeka chce svoje. pak má své naprosto ojedinělé,jediněčné kouzlo.

plavan - Profil | So 19.7.2008 13:25:52

MADOK - sýrové krmení mě fungovalo v zimních měsících a to převážně na parmových úsecích řek, jestli si vzpomínám dobře tak se jmenovalo Ignesti. Bylo dost lepivé a mastné. V létě bych ti doporučil spíše kaprová Lorpia sladkého charakteru. Např. kapr med a kapr scopex prodává Mivardi asi za 130,-Kč za tři kila. V kombinaci s kuku výborná volba, hlavně na řeky.

bombardák - Profil | So 19.7.2008 13:25:33

Madok-Senzas, ředím vlastní strouhánkou 1:2-3 a oslabení účinnosti není patrné. pokud dělám kuličky do praku, jako hovnivál ,přidávám bramborové knedlíky v prášku dobře lepía no pak rád experimentuju. největší úspěch -když moje těsto tzv. special sežral kamarád. u kolínek speciál se to stalo několikrát. kámoš pak všem svoji žravost vysvětloval ochranou ryb. momentálně funguje kukuřice Bonduele nejlépe konzervovaná. mraženou do krmení a do praku-trochu plave.

bombardák - Profil | So 19.7.2008 13:08:55

Netipa- u nás je Traperu dost, tedy v Kroměříži. navíc byl za normální ceny.adresa- sport merco m+m - velké nám. 35 KM. případně o. dům štrof u. vodní 52 -rybařina. já vím, že důvěra v určitou věc , třeba háčky, vlasec aj. je nesmírně důležitá, ale dnes je taková konkurence v krmení, že klidně vyzkouším, něco jiného. sám dávám přednost tmavějším/třeba červená/ barvám - dno a hladina oukleje, případně plotice je to celkem jedno, spíš světlejší.

Netipa - Profil | So 19.7.2008 12:22:25

MADOK: mě prostě Timar zklamal a končím s ním a nikdo mě nezlomí :-). Trapper nemůžu sehnat, tak asi přejdu na Milo. Je sice mnohem dražší, ale dobré

MADOK - Profil | So 19.7.2008 12:20:12

Netipa - zkouším teď Timára sýr Extra, Kapr Mix žlutý a Super Mix a jsem sním spokojený. Sýr voní po sýru(kdo by to byl řekl:)) KM je lehce kořenění a Super mix jsem ještě neotevřel. Jinak Sensas carp rouge 3000 je super krmení sám jsem ho zkoušel, ale tak nekřesťanská cena mě od něj odrazuje. Jediné co mě od Sensasu zklamalo bylo hotové předvlhčené krmení Feeder 3000. Teď celkem dobře šlape TTX+Lorpio secret+anglická vločka s trouchou hlíny a strouhaného perníku, kuku z plechovky, červy a podle potřeby přidávám buď rudou plotici od Sensasu nebo vanilku také od nich.

kubah - Profil | Pá 18.7.2008 19:02:14

Netipa- Přesně tak,já používám Lorpio a Traper,ale poslední dobou už Trapera tady nemaj taky

Netipa - Profil | Pá 18.7.2008 18:48:01

bombarďák: ach jo. Já jsem si právě taky koupil sýrový krmení na parmy a opět vonělo citronově. Buď mám na tohle smůlu a nebo kupuju jinou řadu než ty. Prostě s Timarem končím. Škoda, že už u nás nejde sehnat starej dobrej Trapper

Heiko - Profil | Pá 18.7.2008 13:37:03

necham rozmocit stary chleba + strouhanka + ostre krmeni ( vetsinou LORPIO ) a k tomu kukurici, vlocky atd.

jirazabr - Profil | Pá 18.7.2008 13:26:30

já si vystačím s obyčejným kuku šrotem smíchaným s mastňákama a řepkou....přidávám esence podle potřeby...

bombardák - Profil | Pá 18.7.2008 9:58:30

Netipa- testoval jsem od Timaru pouze krmení na parmy s vůní sýra. to vonělo skutečně po sýru. jinak se dá použít na krmení pro kapry v letních měsících, jako přídavek citronela,alespoň já jsem to tak občas použil. možné je, že poláci mohou použít podobná ochucovadla, nebo do tvé šarže přidali zbytky citronových keksů. mohu se případně poptat odborníků. osobně používám jejich ochucovadlo/dip/ s vůní lesních jahod/možná/, nebo s vůní sladké kukuřice.je v tekuté formě a pokud jej doberu, využiji jiné. dokud bude fungovat Senzas carp rouge 3000 nic neřeším.

Netipa - Profil | Čt 17.7.2008 20:41:38

rybářfanatik: No nevím nevím. Takhle lehce to bohužel nefunguje

rybářfanatik - Profil | Čt 17.7.2008 20:39:59

ty voe na feeder máš jedno co tam navalíš něco doma udělaj a uvidíš ten rachot
PS: víc info u mě kdyžtak napiš SZ

rybářfanatik - Profil | Čt 17.7.2008 20:39:54

ty voe na feeder máš jedno co tam navalíš něco doma udělaj a uvidíš ten rachot
PS: víc info u mě kdyžtak napiš SZ

Netipa - Profil | Čt 17.7.2008 20:19:31

bombardák: a nepřijde ti, že to krmení od Timaru má takovou citronovou vůni? Jenom mě to zajímá, jestli to nepřipadá jenom mě