domácí uschovávání boilies

Zdravím, chtěl bych se ještě zeptat: je možné hotové kupované trvanlivé boilies po rozbalení z origo obalu nechat ve sklepě v uzavřené plastové nádobě ? Jak dlouho vydrží? Děkuji za odpovědi.
Autor diskuse: Hern - Profil , 8.6.2008 kaprařina - nástrahy, návnady

Pokki - Profil | Po 9.6.2008 21:57:42

S dobou výdrže je to složité. Setkal jsem se s několika druhy boilies které na několik dní ztvrdly jako beton. Nejlepší je asi mražení dle mých zkušeností a pak v uzavíratelné nádobě s dipem... Může vydržet i měsíc bez výraznější ztráty aroma,ale s dipem to je samozřejmě lepší..

El Duffus - Profil | Po 9.6.2008 15:33:15

bill2: Nevypadá to jako postřeh k tématu Domácí uschovávání boilies

bill2 - Profil | Po 9.6.2008 15:17:29

El Duffus: opravdu zábavné, pán je šprýmař

Petr Koch - Profil | Po 9.6.2008 14:33:12

Bachy - ® : nemusíš ji vzndávat, stačí ji proklepnout kladívkem.

TK - Profil | Po 9.6.2008 13:33:07

El Duffus > obě varianty mě nechávají ledově klidným, stejně jako TB koule hladovýho kapra :-)))

Vodník Kebule - Profil | Po 9.6.2008 13:31:53

To já mám koule taky většinou suchý a dobře větraný - nachávám je tam viset už 33 let a zatím bez problému ;o)

Smah - Profil | Po 9.6.2008 12:57:55

Přemet: Taky uchovávám koule na suchém, dobře větraném místě, kam nejdou přímé sluneční paprsky. Klidně je tam nechávám 2měsíce viset a až na ně chci chytat, udělám máč z CSL, rybího oleje a tekutých aditiv použitých v receptu (+betain) a zlehka ty suchý koule proliju touhle směsí. Koule to natáhnou do sebe a nevidím problém. (horší je to u koulí s vysokým obsahem ořechů, mléčných proteinů, nebo čerstvých živočišných igrediencí.

Petr.J - Profil | Po 9.6.2008 12:57:39

Hotovky neřešim, ale domácí si nasucho zavařuji do skleniček od kompotu a tak mi vydržeji hodně dlouho, beru to v nich i na ryby. Odolává to hlodavcum a je to pořád jako čerstvé.

El Duffus - Profil | Po 9.6.2008 12:43:32

bill2- jak víš, že nemá v sortimentu domácí uchovávačku boilies?

Bachy - Profil | Po 9.6.2008 12:29:43

Aby to nevypadalo že si dělám jen legraci - mám ve špajzu sáček s hotovkama Tandemu už přes 4roky a zatím vypadají pořád jak nové, ještě jsem nenašel vhodnou příležitost je použít. Ta lednička mě zaujala, protože pro ně taky hledám vhodný způsob domácího uschování - nevím jestli dostanou příležitost v dohledné době. :o)

bill2 - Profil | Po 9.6.2008 12:03:18

El Duffus: Nevypadá to jako postřeh k tématu Domácí uschovávání boilies

Bachy - Profil | Po 9.6.2008 11:27:40

Petr Koch - Ten chlad beru, ale musím dodržet i to temno? Ta lednička když ji otevřu pořád svítí a nechce se mi vyndávat žárovku.

El Duffus - Profil | Po 9.6.2008 11:25:06

TK- tohle až si přečte pan Kučera, tak ho omejou :-) a nebo se zachová jako spamovací robot a začne sem házet odkazy na svůj eshop s Tandemem :-)

TK - Profil | Po 9.6.2008 11:09:36

Joooo Tandem ! Tak to jsi měl říct hned !!! :-)))
Tak u Tandemu máš hned 2 jistoty. 1) Opravdu se nekazí, můžeš ho skladovat třeba v domácí sauně a vydrží. 2) Ryby to fakt nežerou :-)))))))

Hern - Profil | Po 9.6.2008 11:01:01

Petr Koch - jedná se mě o boilies Tandem baits

Petr Koch - Profil | Po 9.6.2008 10:21:43

Hern - ®: ono záleží na druhu boilís a jeho konzervaci. Některý hotovky můžeš v klidu nechat v sáčku zaškrceném gumičkou a klidně v báglu. Jiné jsou třeba v sáčcích, které jak otevřeš, tak moc dlouho teplo nesnesou a zaplísní. Nejlepší bude na uchování chlad a temno což by měl sklep splňovat a v kyblíčku, aby se do nich nedostala vlhkost.
Jinak nepředpokládám, že budeš skladovat 10kg, takže by měl stačit sáček v ledničce.

Davep - Profil | Po 9.6.2008 10:15:45

Na skladování používam petky s větším průměrem nebo kýblíky samozřejmně po pořádném přesušení.

Miras - Profil | Po 9.6.2008 9:27:05

Přemet:-): vůbec se toho neboj, spíš to vidím jako výhodu - malé ryby to jen tak nerozbijí.

Přemet:-) - Profil | Po 9.6.2008 9:10:35

All: Toto mě taky docela zajímá. každopádně se mi ale nejedná o hotovky, ale o normální rolované boilies. Po jedné chytačce mi ještě zbylo asi 5 kilo od každého druhu. Jelikož můj mrazák má nějaký velikostní limit, nevešlo se mi to tam a já jsem byl nucen uchovat boilies v děrovaných pytlích normálně na vzdyuchu. Na boilies není jediná známka plísně, prostě je jen dokonale vysušené. takhle ho tam mám asi dva měsíce. Nechce se mi ho vyhazovat, myslím že to by byla docela škoda. Myslíte, že na něj mám normálně chytat? Nebo si myslíte, že už je znehodnocené?? Dle mého názoru začne po vhození do vody normálně uvolňovat aromata jako čerstvé boilies, i když mi je jasné, že asi ne v takové míře jako boilies čerstvé. Tak prosím vaše názory.

Henos - Profil | Po 9.6.2008 8:59:03

Neviem ako dlho to chceš skladovať, ale sú hotovky, ktoré sú náchylnejšie na "pokazenie" a potom také, ktoré vydržia dlho skoro bez ohľadu na to, ako sú skladované. Každopádne hotovky typu Complex od Richworth by som dlho po otvorení neskladoval.

Hern - Profil | Ne 8.6.2008 20:25:57

Děkuji za odpovědi !

Dulf - Profil | Ne 8.6.2008 19:48:26

Moc to neřeším, buď to pořádně uzavřít, nebo je dám do vzdušného pytlíku a nechám vyschnout.Ve vodě to stejně začne zase uvolňovat a nepředpokládám, že to budeš chtít uchovávat bůhví jak dlouho.Je pravdou, že boilis vozím v plast. kýblíku s víkem a otevřený sáček hotovky jsem tam měl asi 2 roky a v pohodě.

Fredyn - Profil | Ne 8.6.2008 19:02:09

kdyz to poradne uzavres a das do chladu a stinu tak to vydrzi ale i tak po nejake dobe vyschnou