MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Fermentace vařené kukuřice

V časopise Kapr 3/2008 píše Jirka Pacovský o fermentaci vařené kukuřice s cukrem, kdy ji pak i několik měsíců nechává ve sklepě v sudu, a dodává, že čím déle, tím lépe. Zajímaly by mne vaše zkušenosti a úspěchy s tímto způsobem přípravy a uskladnění. Myslel jsem, že fermenatace je proces před zkysnutím a pak už je pozdě, ale tohle už je snad "silážování" jako v JZD :-)

Autor diskuse: Martin M. ®
Zařazeno do: kaprařina - nástrahy, návnady, 7.5.2008

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

N Anýzový dědek - ® Ne 4.4.2010 8:58:46
JPfish >> V cem je problem? Ze ti to stale kvasi? V tom pripade bych tu nakvasenou kuku nacpal do sklenic a zarexoval (zavaril) jako se zavaruje ovoce. Tim bys mel ty kvasinky znicit.
N Anýzový dědek - ® Ne 4.4.2010 8:49:04
Zkuste toto: Uvarenou vlhkou kukurici (vyloupanou) dejte do sklenic, zasypte 2mi lzicemi praskoveho cukru, 1kavovou lzicku mleteho anyzu a trochou skorice. Sklenice uzavrete a dejte na par dni do lednicky dnem vzhuru. Obcas protrepte. Ve sklenici musi zustat tak 1cm volneho mista pod okrajem, aby bylo mozno kukurici proklepat a promichat. Pak ji muzete skladovat par tydnu pri normalni teplote.
N JPfish - ® Ne 4.4.2010 2:48:18
Máte někdo zkušenosti při fermentování kukuřice s melasou?Pro příklad uvadím ,co jsem udělal já- 12Kg kukuřice a cca.3l melasy s obsahem 42%cukru jsem nechal zakvasit+kvasinky(stále kvasí).Málo nebo hodně melasy?
N minoq - ® St 7.5.2008 13:58:20
u nás sa dáva do kvasenej kapusty pred kvasením hrsť kukurice pre skorší začiatok kvasenia kapusty (zelí) na dno nádoby, po zjedení kapusty je kukurica o nepoznanie mäkšia ako pred vhodením, ale jablko je fajnové
N ali - ® St 7.5.2008 13:32:43
u zelí je to ten mléčný způsob kvašení ( bo má více sušiny než kuku)
N Martin M. - ® St 7.5.2008 13:23:13
Kdyz se kvasi zeli, nemuz to by neco podobneho?
N ali - ® St 7.5.2008 13:20:24
fermentace sice býval můj obor, ale o fermetaci kuku s cukrem pro ryb.účely slyším poprvé. Ale z pohledu chemie půjde o kvašení alkoholické anaerobní (bez přístupu kyslíku), při kterém se přeměňují cukry na ethanol ( alkohol v chlastu) a CO2. Postup přípravy je zcela identický s vykvašením kteréhokoliv ovoce v uzavřeném sudu se skleněnou trubičkou protaženou víkem-pro odvod CO2.
Druhý způsob kvašení, které by bylo možné použít (podobně jako u silážování) je mléčné kvašení, kde se namísto cukru přidá živá kultura kvasinek nebo spešl baktérie, to by však bylo složitější realizovat bo je to odvislé od obsahu sušiny...
N MADOK - ® St 7.5.2008 11:27:10
Tak to slyím poprvé,celkem s to nedvedu dost dobře představit, abytak kukuřice fermentovala tak dlouho, ale co rybář to jiné zkušenosti. Já osobně ji nechávám s cukrm nabobtat cca 2-3 dny a pak ji asi 4 hodiny vařím. Když je hotová nechám ji do druhého dne fermentovat ve vodě ve které se vařia. Mžes přidat i nějaký booster nebo esenci.
N Tom75 - ® St 7.5.2008 11:19:37
Nejčastěji používám rum, s tím mám zkušenost že vydrží dlouho. Případně med, ale to je potřeba zavařit. U cukru nevím, možná že v chladném sklepě ke kvasšení nedojde. Spíš bych přidal do sudu kvasinky a bylo by i co pít když nebudou brát:-)

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

[ otázky | kaprařina | nástrahy, návnady ]

Co je nového - kaprařina + obecné
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareni2+1 zdarma! JRC Cocoon 2G

Za 2.398
Mimořádná akce - při koupi dvou kusů dostanete třetí prut zcela zdarma. Doprava ZDARMA!!!

akce, rybareniFox Ranger bivak 1man

Za 6.999
OD 15.10.2017 SE SLEVOU 50% jinde už těžko seženete - Fox Ranger kvalitní rychloskládací bivak pro jednoho rybáře, materiál VENTEC který vás ochrání před jakoukoli nepřízní a rozmarem počasí za cenu "brolíčka"

Oznámení - kaprařina
Vložit oznámení

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí - kaprařina
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Doporučujeme e-shop
Rubrika E-shopy
Tropic Liberec - Nikdo vám nedá více...  Tropic Liberec - Nikdo vám nedá více... 

ESHOP ROKU 2016 s více než 15 letou historií nabízí přes 88 000 produktů pro všechny rybolovné techniky. Profesionální poradenství a 100%...