Konzervace boilies v soli?

Máte někdo zkušenosti s uchováváním ručně vyráběných boilies v kuchyňské soli? Pokud ano, jak dlouho vydrží? Nezmění se chuťové vlastnosti popř. PH boilies? Funguje tento způsob konzervace i pro ovocné příchutě? Díky za odpověďi.
Autor diskuse: SPRO60 - Profil , 20.3.2008 kaprařina - nástrahy, návnady

Pvl - Profil | Út 22.5.2018 20:15:31

kobr.d >> Nojooooo jsem Matěj z Matějovic ......... Ty jsi mi chtěl poradit jakou nádobu :o§)) Já to vzal jako kulišárnu doporučení barvy .... 20:10:46 -to máš živý ? krilll olih. :o§)

kobr.d - Profil | Út 22.5.2018 20:10:46

Pvl >> :-)) Mám ve sklepě tři s Krillem a Olihní.

Pvl - Profil | Út 22.5.2018 20:09:13

kobr.d >> Áááááááá tady to vypadá na ftipnou kaši :o§))

Pvl - Profil | Út 22.5.2018 20:02:16

sindeji3 >> Tak horký už nestihnu :o§)

Pvl - Profil | Út 22.5.2018 20:01:22

PoligoN >> Uvidíme :o§)

sindeji3 - Profil | Út 22.5.2018 20:00:18

Pvl >> nejlepší je podle mě když je dám do kbelíku ještě horký dám tam soli, aby když s tím zatřesu byly obalený a pak už to jenom dám uschnout tejden a zavřu do kbelíku, takhle se mi nic nekazí... ona se ta sůl na nich časem rozpustí, takže to ani nejde poznat

Pvl - Profil | Út 22.5.2018 19:59:30

deni 79 >> Je to tady pěkně uleželé :o§))

PoligoN - Profil | Út 22.5.2018 19:45:42

Pvl >> zalezi jak vysusis. Ja som gule paril, potom dva dni susuil a do kyblov so solou.

deni 79 - Profil | Út 22.5.2018 19:34:12

Po 10letech se to tady, rozjíždí,..

Pvl - Profil | Út 22.5.2018 19:30:04

kobr.d >> Máš na mysli ty oranžové (červené) jak se do nich taky dávají brambory ?

Pvl - Profil | Út 22.5.2018 19:28:57

PoligoN >> Tak to já měl v úmyslu dát tak 1-1,5 / 5 kg To by asi mělo být v pohodě

kobr.d - Profil | Út 22.5.2018 19:06:27

Pvl >> Ahoj. Boilies nechám cca 4 dny proschnout, nasypu do pytlů na zeleninu, dám do velkých věder od Primalexu (důkladně vymytých) a zasypu po okraj celé solí (miska soli, žejdlík soli, věrtel soli, kopec soli). Když jdu na ryby "vyklepu" pytel z vědra. Po návratu, co nespotřebuji dám zpět. Mám to v soli už cca rok a vypadá pořád dobře. Neplesnivý a není na šutr. Přesto jsem si zjara koupil 200 lit. mrazák jenom na boilies. :-))

PoligoN - Profil | Út 22.5.2018 18:57:11

Pvl >> zalezi od toho kolko vhlkosti je este v guliach. Ja som daval asi 0.5kg na 5kg boilies.

Pvl - Profil | Út 22.5.2018 18:46:14

Co jsem tak četl o konzervaci boilí v soli .Stačí teda jen "zaprášit" nemusí být celý obsah zasypaný ? Raději se ptám ,abych nezplakal nad výdělkem ..

grufa - Profil | So 5.2.2011 14:33:21

na boilies s rybími moučkami použij sůl a na sladké použij cukr a faká to dobře

Dulf - Profil | So 5.2.2011 13:14:06

Nic nekonzervuju,vyndám z mrazáku a nechám uschnout.Nemám s tím žádný problém a co mi zbyde další rok zkrmím a chytám na čerstvější.Osobně z toho nedělám žádnou vědu.

Boloň - Profil | So 5.2.2011 12:59:15

šprot >> nekecej :-)

Macejko - Profil | Ne 29.3.2009 17:57:08

Mikbaits konzervuje Expres boilie do tekutého prezervativu od CCmoore a vydrží to určo rok.Mám Expres boilie z loňska a jsou pořád stejné a pachově bez ztráty:-)

zubacik - Profil | Ne 29.3.2009 17:18:21

Sla >> Mimo je aj tvoja uvaha,alebo chces tvrdit,ze ked nejdu ryby na mika tak je to u inych nemozne.

Radek Fox - Profil | Ne 29.3.2009 17:06:12

Sám používám několik těchto metod - mrazák, vysušení i sůl. Vše zmíněné zakonzervuje boilie minimálně na jeden rok a nebál bych se i déle.
Raději však dávám přednost čerstvému boilie.

Sůl tedy ve větším množství sladkovodním rybám škodí, a čemu asi neškodí ??? Ještě více ale devastuje staré kapry na troud vysušené boilie, jelikož jim potom vypadávají vrklající se požerákové zuby a musí přecházet na různé pasty - ještě že už na ně začali výrobci návnad i nástrah myslet :-)))))

milošs - Profil | Ne 29.3.2009 16:50:49

Před lety jsem dával do bojlí kvůlivá trvanlivosti rozpuštěný sorban nebo kyselinu sorbovou. Nepozoroval jsem, že by bylo míň záběrů. Nekazily se. Pak ale dostal přednost mrazák, tomu věřím víc.

šprot - Profil | Ne 29.3.2009 15:58:19

Ahoj kolego.Všeobecně bych řekl že tento a všechny ostatní nápady(krom mražení) jsou jen zoufalé pokusy jak oddálit znehodnocení boilie. Tím že boilie uskladníš v jakémkoli nálevu,měníš chuť, vůňi a vlastnosti peclivě sestavené směsy. Přesto se určitě najde pár jedinců co na takto upravené boilie zabere. Mám dojem, že vědšina předních výrobců boilie neumí kvalitně zakonzervovat boilie s vejcem tak,aby bylo vláčné,max.atrktivnía td. Proto ho prodávaj mražené. Tím co se vlastně kazí, je vejce. Komerční výrobci vědšinou nepoužívaj při výrobě vajec. Je třeba zakonzervovat právě to vejce a máš pokoj.Dnes dostupné konzervační prostředky nejsou moc spolehlivé a jsou drahé.Přesto je zde řešení. Před 8lety jsem začal používat jeden zázračný přípravek . Jedná se o prášk s výborným konzravačním účinkem. Přidává se přímo do vajec.Optimální poměr 15g na 5-6 vajec( ca 27 kč). Na 10-11 vajec 30g(ca 54kč). Po narolování a uvaření nechám 30 h oschnout a uzavřu v nádobě či zavařím do sáčků. A je hotovo. Min. trvanlivost je 100% 1rok.

Pokud budeš mít zájem, můžu ti pár gramů poslat.
Ahoj a konzervování boilie zdar.

Bachy - Profil | Pá 21.3.2008 9:07:33

Sla - Mysli si co chceš

Petr Koch - Profil | Pá 21.3.2008 9:06:40

Bachy - ® : no co používám měkké hotovky, jde to napíchnout na háček líp. Ale dost mi padají ryby :o)))) Budu se muset vrátit k těm tvrdejm kuličkám a vyřešit nastražení. Asi zkusím rozříznout a potom na háček zaklopit a slepit

Sla - Profil | Pá 21.3.2008 9:04:57

Bachy: tak podle tebe to ten kapr vzal jen proto ze tys chatal na pul roku vysesene boili a oni na mrazenky od mika? to je celkem mimo tahle uvaha. misto, zpusob predlozeni a další aspekty neberes v úvahu?
jinak to byla pekna haluz ze vzal ten tvůj šrot:))

Bachy - Profil | Pá 21.3.2008 9:03:00

Petr Koch - Tos musel mít nějaký tupý háček... :o))

Petr Koch - Profil | Pá 21.3.2008 9:00:27

Bachy - ® : já takovou kouli chtěl napíchnout na háček a nešlo to :o))) Co s tím?

Bachy - Profil | Pá 21.3.2008 8:56:57

Kurka - K tomuto účelu se používají vrtáčky, zkus to a pak uvidíš jestli budeš pořád pochybovat.

Bachy - Profil | Pá 21.3.2008 8:54:06

Někde jsem četl o zdravotních problémech sladkovodních ryb při větším příjmu soli v potravě, víte o tom něco?
Jinač podle mne je mnohem výhodnější sušit.
Sla - Jen doměnka. Měl jsem skoro půl roku vysušené kuličky v zavřeném kyblíku a po pár hodinách ve studené vodě to vzal metrový kapr, rybáři těsně vedle chytali na mraženky mika a kapři moc nešli, víc nemám co dodat.

Kurka - Profil | Pá 21.3.2008 8:45:32

Pochybuju že koule jako šutr ti po roku nepraskne při nastražování

Sla - Profil | Pá 21.3.2008 8:40:31

Fery: nic proti ale ke koulim které jsou vysušené rok bych velkou duveru nemel. Na delší domu jedine mrazak.

Fery - Profil | Čt 20.3.2008 17:20:02

..nejlepší způsob konzervace je vysušení na kamen..koule z rybích mouček pak vydrží i déle než rok a nic jim neni..po pár hodinách ve vodě změknou a začnou opět nádherně vonět..

Martin M. - Profil | Čt 20.3.2008 16:59:11

Vydrzi klidne pul roku, zkousel jsem ale jen masovky, ovocne si doma nedelam.
Ty meris PH boilie?

m.kindl - Profil | Čt 20.3.2008 16:02:05

Funguje to normálně,když jsem jel na deset dní na ryby tak mi Pustil dal boilies který bylo "zaprášený" solí a vydrželo mi v pohodě v igelitovým sáčku asi měsíc než jsem ho spotřeboval.Jinak myslím že sůl se z boilies vyplaví jako první a tak i kdyby jsi jí tam mít nechtěl tak bych v tom neviděl problém...

certbert - Profil | Čt 20.3.2008 15:57:39

SPRO60 - ®,- někde jsem o tom četl na ovocný používali cukr ale nezkoušel jsem to