Boili

Zacal jsem chytat na vode kde nikdy nikdo nechytal na boili,presto ze zkousim ruzne druhy a zakrmuji,pocet zaberu je neskutecne maly na mnozstvi ryb,ktere zde jsou,jezero je asi 30 let stare a tak bych rad znal nazory profiku,pokud chytame na pr na kukurici,parenou housku apod.zabery pribyvaji.Co by jste na takove vode doporucili?
Autor diskuse: Denny - , 14.9.2006 kaprařina - nástrahy, návnady

robroj - Profil | So 9.12.2006 20:09:14

denny: takze dalsia moznost je urobit krmne miesto s pouzitim velkeho mnozstva krmiva (rozneho druhu - partikel, boilies). Tymto by si mal zaujat velke mnozstvo ryb a nastrahy potom ukladaj velky kus dalej (5,10,15,20 m) dalej. Da sa predpokladat ze to zaujme aj tie vacsie kapre ale nebudu schopne vtlacit mnozstva sumcekov a budu kruzit okolo. Musis ale dbat na to aby na dne bolo stale dost krmiva a aby sa tam mensie ryby sa zdrziavali. K nastrahe len par guliciek, bez peliet (alebo cisto iba nastrahu). Vo vseobecnosti na vodach so sumcekmi sa zakladaju 2 miesta, na odlakanie sumcekov a druhe na vlastne chytanie. V anglickom casopise som cital clanok v ktorom upravovali boilies pomocou dakej zmrstovacej folie a tymto sa prave zbavovali neziaducich zaberov od sumcekov. Ak nepomoze ani toto tak by som na tu vodu zabudol a hladal nieco ine (strata casu a penazi).

Pytlák kok - Profil | So 9.12.2006 11:02:55

Denny - jestli jsou tam mraky malejch sumců, tak na masovky se raději vykašli, krmil by si sumce a na kapry by nic nezbylo

matis - Profil | Pá 8.12.2006 9:02:41

Kapri si nemusi zvykat na nastrahu. Bud jim nutricne vyhovuje nebo ne. Byt tebou tak bych tam nasadil nake koule na byzi zybych moucek. Hodne vyzivne. A jeste to doplnoval kuku. Nejdriv by sem vnadil spise kuku a prihazoval nake ty koule. A postupne by sem pridaval koule a ubiral kuku. Jo a hlaven bych zacal premejslet o zmene mista

bobin - Profil | Pá 8.12.2006 8:26:35

pro info, letos na M6-90cm sumec měl v žalůdku 45 ks boilie vel.cca 20mm plus natrávené plné střeva.Boilie všeho druhu a barvy.

Denny | Čt 7.12.2006 15:48:45

Šuli-CTD - ver me ze tady je tech sumcu obrovske mnozstvi,nema tady miru a muzes jich denne od vody odnest 20 kusu,problem je to ze opravdu i ti mali fousaci kolem dvaceti cm zerou boili a kdyz ho chytis,tak je videt jak jsou s tim nacpani,tak si urcite dokazes predstavit jak dokaze vybrat boili sumec ktery ma kolem metru,ted uz tady nezakrmujeme,zjistili jsme ze je to opravdu ztrata casu a penez a chytame na krmitko s kukurici nebo parenou houskou ale je to opravdu divna voda na parenou housku berou zelvy a osobne se domnivam ze chytit na teto vode vetsiho kapra bude opravdu problem,protoze ostatni at uz mali kaprici a hlavne sumci jim nedaji sanci.No uvidime pristi rok,ted uz je to tady spis na dravce a zacina pomalu sezona na chytani na dirkach.

Denny | Čt 7.12.2006 15:38:24

Bachy- ty bestie zerou uplne vsechno a vubec neni podstatne jestli tam das masove nebo ovocne boili,casto blizko nas chytaji amici na jatra nebo zizali a my mame vic zaberu na ovocne boili nebo kukurici nez oni,na teto vode je to asi opravdu problem,nastesti jsou zde i jine vody kde tech sumcu neni tolik ale me slo prave o tuto jednu konkretni vodu,proto jsem se ptal,sam na boili chytam uz aspon 15 roku takze nejsem v tomto ohledu zadny zacatecnik ale jak natahnout kapry na boili tim spusobem aby ho hledali stejne intenzivne jako ti nenazrani fousaci to fakt nevim.

Šuli-CTD | Čt 7.12.2006 8:15:23

Denny:Pokud je tam tolik sumců tak si přes zimu postav udírnu a postarej se o rovnováhu...

Bachy - Profil | Čt 7.12.2006 6:36:51

Denny - Jestli žerou i ptačí zob apod., tak pak jedině založit další krmné místo přímo na sumce někde bokem a odlákat je. To znamená silně krmit současně dvě místa, jedno rybkama, druhé boiliem (ne masovým).

Denny | Čt 7.12.2006 2:52:58

robroj - mas plnou pravdu s temi sumci,to je tady opravdu problem,ty bestie sezerou vsechno co hodis do vody at je to kukurice nebo boili a take zaberu od nich je mnohen vic jak od kapru,jinak velci kapri na teto vode jsou,vidame je ale jk odradit ty catfishe od toho aby sezrali vsechno co padne do vody to je fakt problem

vendohor | St 22.11.2006 1:43:40

rob roj davam mail>vendohor@centrum.sk

robroj - Profil | Út 21.11.2006 21:05:52

denny: takze hovoris ze su tam velky kapry, ale videl si ich? vravis ze si tam nikoho nevidel chytat kapry a ani ty si nechytit vacsieho kapra. vek danej vody nezarucuje ze tam velky kapry budu, pretoze je to hlavne o uzivnosti vody a potravnej konkurencii (velky pocet sumcekov - zeru vsetko a strkovisko bez bahnitejsieho dna - patentky). Ale dajme tomu ze tam su. Ked chytas moze byt problem hlavne so sumcekami a malymi kaprami. Zakrmis a oni ti to tam vsetko vyluxuju skorej ako to zaujme vacsiu rybu. Sice sa dostavi zaber ale len od mensej. Ked to zeru male kapry tak by nemal byt problem s vacsimi. Je pravda ze vacsie mozu byt viac ostrazite, ked sa prvykrat stretli s takouto nastrahou. (vlastna skusenost - svazova voda, na boilies sa chyta viac posledne 3 roky a zaciatky neboli tiez bohvie co). dalsi priklad Slovensko - Liptovska Mara (vravelo sa ze tam beru kapry len na kukuricu a po zalozeni sutaze Kaprarsky Maraton sa to tam rozbehlo - padli do vody ale neskutocne mnozstva boilies. Takze jedna moznost je krmit velkym mnozstvom jedneho druhu velku plochu - kapre by si mali na tento druh naviknut ako na prirodzenu potravu. Samozrejme musi byt vyzivne boilies, nemusela by byt ani aroma. Dalej skus chytat na mensie gule (12,14,16 mm) a jemne montaze. A hlavne vyskusat viac miest ak to nejde na jednom - mozno sa tam vobec tie velke kapre nezdrziavaju. Kapry maju svoje miesta kde sa krmia (dostatok potravy a vyzivnej) a niekade len preplavaju bez povsimnutia si co lezi na dne. Kazda voda ma svoje naj.

profik - Profil | Út 21.11.2006 18:56:01

Já chytám na štěrkovně, která je asi 26let stará. Začal jsem už před dvouma rokama chytat na té zmíněné štěrkovně(v té době tam asi také nikdo nezkoušel chytat na boli).První rok byl slabý chytij jsem největího kapra 86cma11kg a hodně kousků kolem 70cm.Letošní sezona byla už lepší, protože mi jeden známí, který chytá už 16let a doporučil mi krmit boilisem a kukuřicí. Jestli chytáte také na štěrkovně nebo na jezeře tak je dobré a účinné najít si nějakou lavici nebo hranu a na té si asi tak týden krmit(je to kolísavé mohou začát brát za 2 dny ale hodně záleží na počasí a na tlaku na který jak je známo ryby hodně reagují). Nazávěr mohu doporučit davat pod haček kuličku boili a tak 2-3zrnka kukuřice letos se mi to asvědčilo chytil jsem přes 300kusů ryb z toho jsem si vzal 12 kapříků tak do těch 55centimetrů.

liborcarp - Profil | Út 21.11.2006 18:01:03

certbert-chrápat na lodi ani náhodou,to je tak na den a seš total rozlámanej,lodě samo povolený-jinak zákazů tři pr...e.

certbert - Profil | Út 21.11.2006 17:46:42

liborcarp-a co loď ty tam zakázaný nejsou nebo jo?ty zákazy tam byly kvůli sesuvum půdy jestli se to nezměnilo,tak by loď byla řešení dá se na ní chrápat tak voco gó?já bych to tak řešil-:o))

liborcarp - Profil | Út 21.11.2006 17:40:51

certbert-je to 37let stará voda to jo takže by tam mněli bejt hovada ale nevím o nikom že by nějakého nafotil aspoň nad 15kg.Je to také tím že tam kde by si chtěl lapat tak se tam nedostaneš,samej zákaz ,závory,ploty,sádky na pstruha(zkurvenina největší) samej soukromej pozemek,voda pořád stoupá potom klesne o dva metry no dojebaný jak svińa-letos já za deset dní jednoho-77cm a to jsem byl největší frajer,špatné-mám to od baráku tak na jedno cigáro k vodě a nepojedu tam ani za boha-(možná jestli se něco nezmění ale pochybuji).

certbert - Profil | Út 21.11.2006 17:32:52

Pvl-čertí miminko ale móóóc hodný-:o)))))vždyť jsem ani jíst nechtěl když jsem spal-:o))

Pvl - Profil | Út 21.11.2006 17:30:06

certbert : chtěl jsi snad napsat :pamatuju jako čírtě :o§))

pajascarp - Profil | Út 21.11.2006 17:29:50

Chci to na chytání na přehradě tak do 80m od břehu.
Ale nevim co ktomu za pruty jestli 2,75lbs nebo 2,5lbs je to krátká vzdálenost.

certbert - Profil | Út 21.11.2006 17:27:57

liborcarp-vždyť Nechranice je dost stará voda tak by tam měli být i Big já tu vodu pamatuji jako capart-:o))))pocházim kus proti proudu Ohře-:o)))

liborcarp - Profil | Út 21.11.2006 17:22:52

marmiska.docela by mě zajímalo jak velký kapry jste na Nechranicích chytali.Tam se dá opravdu dobře zachytat ale kapr nad 75cm to je zázrak,hafo od 40cm do 50cm,proto se ptám.

certbert - Profil | Út 21.11.2006 15:24:30

Denny-moc ti toho neporadim ale když tady u nás začínalo boili tak to byla obyčejná směs 50/50 co se dneska prodává,řádně oslazená trocha esence.Nic víc nic míň.to co se používá dnes přišlo až časem nemá cenu si je hned učit na super žůžo-:o))krmilo se kuku+řepka slepeno carp canal+bobky na které se chytalo-:o)))jestli je tam smradlavé bahno tak to řeší pop up,ale kaprum zřejmě nevadí protože v něm hledaji.jinak bobky se používaji aby tě tolik neotravovala malá ryba a Big Carp měl šanci to najít jinak opravdu žerou skoro vše co jim příjde do cesty-:o)))

Pytlák kok - Profil | Út 21.11.2006 11:37:37

Denny - tu vodu neznám, takže nevím jestli ti dokážu, poradit, ale vyzkoušel bych mini boili - směs koulí o průměru 12 a 14, zkusil bych jej nechat jen tak bez esence, určitě by ti taky pomohlo, kdyby jsi zjistil, co zde kapři žerou a podle toho přizpůsobil směs boili, určitě bych nepodceňoval výběr místa, protože to je to nejdůležitější v kaprařině. Je také možné, že je to typ vody, kde kaprům trvá delší dobu, než boili příjmou a tak bych zkusil týden krmit aniž bych na daném místě chytal, pokud je voda malá do třech hektarů, mohl by si zkusit krmit první dny plošně po celé vodě a postupně krmné místo zůžit až na vybrané místo, kde chceš lovit, ale to jsou jen spekulace, zkus napsat podrobnější informace o této lokalitě ( hloubka, typ dna, zda se zde nachází nějaká tráva spadlé stromy atd.), na které boilies si zde chytal ( domácí produkt nebo hotovka....)

marmiska - Profil | Út 21.11.2006 7:29:41

Ahoj taky neznam bojlies na prt na každe vode je lepší něco jineho.ja nejraději použivam masoví smesi.Napřiklad Magicka olihen na tu nedam dopustit ,timto neznamena ze je nejlepši.ja na ni vubec nekrmim jen davam par kouli do rospustneho pitliku s peletama.timhe mas větši šanci dostat většiho ,ale jestli ti de o mnošstvi tak vem 5kg řebky,2 aš 3 kg kukurice a monstr pelety a zakrm to na 3 aš 4 m. pouzi bojlies tygri semimko je to plny oleje a krasne se uvolnuje vuně do okoli.Na Nechranicich sme si perfekne zachtali a uš v kvetnu .Směs sem kupoval u Mikbaits a nema to ani drahy.Tak to skus a uvidiš.

Aladin - Profil | Po 18.9.2006 8:29:42

hezi:tvou teoriii o zakyslém místě stále považuji za blábol. Co to znamená "bolie na prd"?

Jura | So 16.9.2006 18:11:38

Úspěšné v tomto období Maple cream

Fery | So 16.9.2006 15:18:45

Denny-můj názor je rozhodně ne hotovky typu curacao:-)))atd..jak ti radil liborcarp,tak neuděláš chybu a věř,že si kapr na boilie zvykat nemusí..pokud ho najde a bude mu vonět,tak ho sežere a pokud mu bude ještě chutnat,tak ho bude žrát při každý příležitosti kdy ho najde..jen čím častějc se setkí s háčkem,tím bude opatrnější..určitě kombinuj kuku s boilim..krm kuku a k tomu na každou dávku kukuřice tak půl kg koulí a do tří dnů na dobrým místě musíš chytat kapry na koule stejně jako na kuku,ale budou větší..

Denny | Čt 14.9.2006 17:06:50

Pokud vim tak podle statistiky je tady asi 40 milionu rybaru,ale to clovek musi brat tak,ze to je kazdy,kdo si zakoupi licensi,takze to je treba brat trosku s nadhledem,ale tech kteri se venuji kaprarine je opravdu nepatrne procento,myslim ze momentalne se tak nejak eviduji kaprari asi v 10 statech USA - nevim to jiste,ale faktem je to ze i tady se lov kapru zacina rozmahat,ale to jen tak mimo otazku,nechci zabrousit dojineho tematu,to by bylo na dlouhe povidani