Kam mohu jet na ryby

Jsem invalida na vozíku a rád bych se Vás touto cestou zeptal kam se na Berounce dostanu až k vodě.Rád na Berounku jezdím,ale moc to neznám.Předem Vám za Vaši odpověď děkuji a těší m se na hezký rybolov na řece Berounce.P.S.Jezdím do Nižboru,Strádonic a Hýskova.
Ještě jednou děkuji a Petru zdar Josef Golinovský Kladno.

RoKro - Profil | Út 5.9.2006 8:02:55

V Nižboru je na pravém břehu někde v úrovni kolem jezu vyhrazné přímo místo pro invalidy, ale o tom asi víte.
Myslím, že by pro Vás aspoň stál za prozkoumání pravý břeh Berounky přímo v Berouně pod jezem. K vodě se tam dá dostat kousek, cca 30metrů nad lávkou k autobusovému nádraží. Ten přístup je myslím dlážděný z velkých kamenů, takže tak trochu terénní vložka, ale na to jste asi z rybaření zvyklý. Pokud si pamatuji, žádný obrobník ani podobná překážka tam není. Rybáře tam často vídám chytat přímo z navigace - cca 3 metry vysoké kolmé zdi pokračující ještě pár metrů pod jezem. Možná byste tam našel i jiná místa v tom pár set metrovém úseku mezi jezem a lávkou. Není to tam teda žádná asfaltka, ale za sucha celkem pevná a rovná hliněná cesta. Pokud to však bude pro Vás nepřístupné, nekamenujte mě, nemám takový odhad, co se na vozíčku ještě dá zvládnout, a co ne. Pár set metrů po rovině odtud je velké stále prázdné parkoviště u zimního stadionu. Parkovat se dá (ale mnohem hůř) i na náměstí. Z obou míst je přístup +/- po rovině a bezbariérový, také lávka přes řeku od autobusového nádraží je krásně sjízdná.
Kdybyste měl zájem i o stojatou vodu, tak za obcí Nový Jáchymov je revír Habrový potok - Prostřední rybník. Z parkoviště u silnice je přímo k vodě přístup po cca 100m mírně svažité louce.
Snad Vám mé rady budou k něčemu, přeji příjemný lov.