Pletenka

Jaké máte zkušenosti s pletenkou Antares a nebo jakou by jste doporučili?
Autor diskuse: K@přík - Profil , 18.8.2006 feeder - náčiní, doplňky

snook - Profil | Ne 1.2.2009 19:37:20

>denny, mas pravdu ja uz toho mel taky hodne a myslim si ze power pro je jedna z nejlepsich, tady pridavam foto:-)

Mirek Saf. - Profil | St 23.8.2006 7:23:49

IgorŠ: máš pravdu, je to smutné, ale i já jsem přesvědčen, že poslední dobou platí Shimano = drahý šmejd. Někdo mne označil " nejvíce pomlouvají Shimano ti co na něj nemají". Pro tyto argumenty já mám dva Anatrese feeder L a nové M AX, z navijáku tři Super 4000 GTM, takže si myslí, že mé osobní zkušenosti mne opravňují toto veřejně tvrdit. Já bych jako férové jednáni viděl oficiální přiznání skutečného stavu věci od dovozce.

LordProtektor - Profil | Út 22.8.2006 17:29:35

Jeste bych se mrknul na snury od Sufixu.mam od nich valsce a ty jsou super.

Denny | Út 22.8.2006 17:07:44

Snura FireLine je urcite velmi kvalitni,ja osobne pouzivam PowerPro a zatim jsem nic lepsiho v ruce nemel a mohu konstatovat ze chytam v lokalitach ,kde je plno ostrych hran,musli atd.

IgorŠ - Profil | Út 22.8.2006 15:07:12

Mirek, ale aspon posobim medzi rybarmi pri vode ako expert. Na mna sa uz ani kaprari s celym tym cirkusom nechytaju. Ked sa budu pytat z coho robim zarazky na klzavy plavak, poviem, ze Shimano robi take vlakno, Antares, alebo tak nejako sa vola ... :-)

Mirek Saf. - Profil | Út 22.8.2006 14:59:15

Igor + Gammarus: podle naší současné legislativy má spotřebitel nárok na záruku 24 měsíců. U pletenky za více jak 1000 Kč by seriozní dovozce ji měl automaticky prodloužit, třeba na 3 roky. Jsem realista. Proto si myslím, že již příští rok Antares na trhu nebude.

Mirek Saf. - Profil | Út 22.8.2006 14:55:45

IgosŠ : závidím ti, kde žiješ. Na šíravě jsem byl ( bohužel ) naposledy, když mi bylo 17. a mám tam zatím nej candáta 80 cm. Tu fotku ( černobílou ) mám vedle monitoru a stále na ní koukám. Jo to byly časy. Pokud to ale čte Azbest, tak se zježí.

IgorŠ - Profil | Út 22.8.2006 14:53:17

Mirek, tak to si mal asi Antares ... :-)
A co by si robil, keby si to mal rupnute v polke ? Tom som mal nejakym uzlom spojit ?
Ale aby som nekecal, nevyhodil som ten zbytok(cca 50m) co mi ostalo. Teraz si z nej(Antaresa) robim zarazky na anglicaky :-)

IgorŠ - Profil | Út 22.8.2006 14:51:08

Ale bolo to o Antaresi. MM potom pisal, ze bol v sklade v Gamaruse ci v Shimane(?) a ze sa pytal kolko stoji a ze mu ju dali zdarma, na vyskusanie a i na zaklade skusenosti s nou napisal ten clanok. Niekto z diskutujucich mu potom vycital, ze za to pisal ten clanok ... Bolo to v niektorom pokeci ...
Za tie toky sme sa uz o tom s MM bavili viackrat(cez net) a stale mi hovoril, ze on take negativne skusenosti s tym Antaresom nema. Dokonca viaceri z tohto fora si Antares povalovali. Tam kde zijem ja(vychodne Slovensko) som vsak nepocul na Antares dobre meno, co mi vasi kolegovia z MRK vysvetlovali tak, ze asi v slovenskom Gamaruse museli mat nejake chybne vzorky. S prepacenim im na to ser..em ci maju chybne ci nie, ale ked vyvalim take prachy za pletenku, tak mi nemoze po dvoj-mesacnom pouzivani na pieskovej plazi rupnut v polke. A samozrejme, ze MM z nicoho nevinim, len som chcel nezaobalene podat vsetky info, ktore suvisia s mojou drahou skusenostou.

Mirek Saf. - Profil | Út 22.8.2006 14:48:07

ještě k té pletence. Mám zkušenost z jejím použití jako návazec při srkačce. Na rozdíl od monofilu, kde hmatem poznáš poškození a můžeš jej vyměnit, u pletenky to nepoznáš. No a tak jsem na návazec vytáhl několik pro mne slušných kapříků, nej měl třeba 60 cm, no apk to prostě po záseku najednou prtlo, ani se pořádně prut neohnul. Poškození pletenky ( např. o ostrý kámen ) nepoznáš. Takže pokus se odmotat použitou část, a pokud není zbytek např. ztrouchnivělý, tak půjde použít. Nebo to namotej na druhou cívku a máš to ( horní část bude dole ). Také situace na stejném fleku nemusí být v různém okamžiku stejná. Na řece to ovlivní "velká voda", na stojáku např. "mušlové pole". Vysvětli si to jak chceš, třeba nereaguj, jen uvažuj, když budeš i Viplešku rvát, čím to asi bude.

Mirek Saf. - Profil | Út 22.8.2006 14:42:21

Jak jsem ti to už psal a MrKos to vidí stejně, směšuješ dve věci. Prima článek o lovu cejnů na NM na pletenku a reklamu, shodou okolností umístěnou pod článkem. Ruku na srdce, kde jinde by měla být. Když si koupíš např. motoristický magazín a tam bude článek o vítězi Finské realy a redaktor někde na stránku umístí reklamu na gumy Barum, také nabudeš dojmu, že ten vítěz "Miki" jezdí na "Barumkách". MM je prostě férový kluk a pod článkem odděleným čarou je prostě jiná část serveru a naštěstí text REKLAMA. No a toho jsi si měl všimnout. Prostě máš draho zaplacenou zkušenost. Už nikdy nedávej na reklamy, ale na názor seriozních lidí, které dobře znáš a kteří nejsou tak či onak komerčně závislí( což se o obchodnících nedá říct ). Mi se toto zatím vyplatilo. K pletence všeobecně, je známo to, že má drsnější povrch na který se chytají nečistoty, ty pak zanášejí očka a pokud nejsou TOP ( skutečné SIC ) tak šňury velice trpí. Je pak jedno zda je to nejlevnější nebo nejdražší. Když napíšeš mail MM, Matymu nebo Boyscotovi, jistě ti poradí. Oni vyzkoušeli mnoho značek a řeknou ti i to, jak dlouho asi vydrží. No a ty pak zvaž, zda ta konkrétní pletenka stojí za to. Já jsem přesvědčen, že jsou situace, kdy bez ní "si ani neprtneš". Bohužel já ji mám na špulce také a použil jsem ji jen jednou. Já totiž na rybách skutečně relaxuji a nynější feeder montáže pro kapry na stojácích mi vyvracejí vidličky. Takže proč bych tam měl pletenku.

MrKos - Profil | Út 22.8.2006 14:11:00

IgorŠ: tak buďto jsem totálně blbej a nebo už nevím...
v článku jsem nenašel jedinou zmínku o Antaresi a už vůbec ne o tom že by autor chválil tuto pletenku jako takovou... jediné co tam padlo bylo porovnání pletenky ( obecně ) s monofilem a to několikrát.. autor porovnával průtažnost, detekci záběru, možnost klipování, nahazování a další případné výhody či nevýhody pletenky ( pořád však obecně ) ... pochop že nezpochybňuju Tvoje zjištění o kvalitě či nekvalitě dané pletenky protože takovou pletenku nepoužívám takže nemůžu posoudit ale pouze to že jsi napsal cosi o klamavé reklamě v podání MM... a to se mi nelíbí ne proto že článek napsal MM ale proto že tam tu reklamu nevidím... tečka...
jo a Whiplashku zrovna mám ( 0,07 ) také a už leží i s cívkou někde v komoře protože kromě toho že ztratila barvu a začala se tak nějak divně třepit a pouštět vlákna tak ztratila pevnost a dá se utrhnout i rukou... nicméně vydržela asi půl roku průměrného používání :-)
a ani nereaguj a mysli si co chceš .. :-)

IgorŠ - Profil | Út 22.8.2006 12:45:04

Posledný príspevok k téme Antares v tejto otázke z mojej strany.
V zmieňovanom článku MM chválil Antaresa. Ja som v tom čase uvažoval nad kúpou pletenky a tak som šiel po predajniach a zháňal toho Antaresa, keď na neho boli také dobré referencie. Odhovárali ma, že Antares rýchlo stráca na pevností, strapká sa, odiera sa. Neveril som a pripisoval som to tomu, že sú "blbí" - nečítajú MRK. Vyvalil som nekresťanské peniaze(1.350Sk) za 125m pletenky, ktoru som si objednal z Gamarusu v Bratislave. Asi po dvoch mesiacoch som si všimol že sa na mojom feedri táto pletenka značne opotrebáva. Chytal som prevažne na dne, kde bol piesok - žiadne ostré kamene. Dosť často sa mi stávalo, že pri nahadzovaní sa mi urvala zostava, i keď som ako kmeň mal použitú pletenku. A raz to prišlo. Po záseku sa mi pletenka pretrhla v polovici, teda nejakých 60-70m ostalo vo vode. Opäť som šiel do predajne a tam ma vysmiali, že som nebol prvý, že takéto skúsenosti s Antaresom mali i viacerí. Odporúčili mi Whisplash(či ako sa to píše) 012 a odvtedy už na feedra nič iné nepoužívam. Je oveľa lacnejšia a kvalitatívne s Antaresom neporovnateľná. Samozrejme, že som sa s mojou nemilou skúsenosťou podelil i tu na MRK-u, ale bolo mi povedané, že to som ju asi zle používal, že na dne boli kamene že bola chybná vzorká a podobné kraviny. Na tých istých miestach, kde som predtým používal Antaresa teraz používam tú Whisplashku a nemám nijaký problém.
Takže tak.

MrKos - Profil | Út 22.8.2006 10:54:44

IgorŠ: abych nemlátil prázdnou slámu tak např. jen v této otázce vidím minimálně tři použitelné a zkušenými kolegy kladně hodnocené pletenky v cenové relaci kolem 4 - 5 kč/metr... a za posledního půl roku tu je takových otázek hned několik...

http://www.mrk.cz/otazky.php3?id=11916

MrKos - Profil | Út 22.8.2006 10:49:04

IgorŠ: také bych přihlédnul k tomu jakého data je článek a jaký byl tehdy výběr pletenek na trhu... myslíš že v roce 2002 v případě pletenky na feedery bylo s čím srovnávat? každopádně dnes bych se asi podíval na aktuální otázky kde je doporučení na nepřeberné množství současných pletenek podložené konkrétní zkušeností... stačí dát na MRKu vyhledávat výraz " pletenka " a uvidíš kolik toho vyleze... :-) řekl bych že je to lepší cesta než čerpat z tak starého článku... mimo to jsem tam také postřehl že MM měl tu pletajdu na feederu teprve 3 měsíce a to ještě není jisté že se jednalo zrovna o tu Tvojí vzpomínanou šňůru která byla dole v bloku označeném " reklama " ... abych to celé shrnul tak pořád mi nějak není jasné co vlastně špatného Martin " urobil " ?

IgorŠ - Profil | Po 21.8.2006 20:24:15

Mirek, nechcem debatovať, prečo to MM urobil, ja som mu už dávno odpustil. Medzi tým urobil nepomerne viac prospešného a nechcem sa dostať na nejaký black list alebo na niečo podobné. Len som reagoval na otázku aké skúsenosti máme s Antaresom na feedri. A bolo to o Antaresi(článok), pretože sme sa už o tom bavili. Akurát ma táto skúsenosť stála 1.350,-Sk.

Mirek Saf. - Profil | Po 21.8.2006 19:03:05

Igor : článek s tou reklamou pod ním nemusí mít nic společného. Já sám reklamy ignoruji. Nebo si snad myslíš, že dovozce shimana dal Martinovi jednu špulku Antarese gratis, s tím, že napíše článek? Včera jsem se byl mrknout na feeder závody goodmixu. Řeknu ti, převažoval silon, jen na jednom prutu jsem viděl pletanku. Pár fotek jsem dal do feederu a pak se tam objevily i výsledky. Když to spočítáš na 4 kola po 3 hodinách a dvojici, je to slušné . Ne ?

IgorŠ - Profil | Po 21.8.2006 16:47:13

Som si istý. Veď sú tam i obrázky. Ale už som tú klamlivu reklamu v podaní MM Martinovi odpustil. Predsa len, odviedol tu kus prospešnej roboty, nejaký ten prehrešok sa odpustiť môže ;-)

Mirek Saf. - Profil | Po 21.8.2006 9:18:17

IgorŠ : jseš si jistej, že v tom článku je popisovaná šňůra Shimano Antares? Nebylo to někde jinde? Jinak Shimano již není co bývalo.

IgorŠ - Profil | Pá 18.8.2006 15:52:52

Pod vplivom článku http://www.mrk.cz/clanek.php3?id=417 som kúpil Shimano Antares 012(010?) za ktorý som dal 1.350,-Sk a väčší šmejd som na navijáku ešte nemal(ak nerátam vlasec VIP 777). Od kúpy Anteresu má kde kto odhováral, nedal som na ich rady, myslel som si že su neskúsený, nečítaju MRK ... :-)
ANTARES nikdy viac. Šmejd šmejďavý.
PS. Samozrejme, že budu reakcie, že som musel mať zlú vzorku, že ma museli v sklade oklamať, že to moja udica pokazila ANTARESa a podobné kraviny. Pre mňa to bola príliš drahá skúsenosť.

Laci - Profil | Pá 18.8.2006 10:13:53

máša01-vdaka
kaprík-ja mam skusenosti s FL 0,15 - na prívlač ale asi som vymakol zlu seriu sa mi dost trha a spiderwire 0,20 na privlač s väčšimi nastrahami na stuky a sumce sa mi zda ovela lepšia používam ako uzol 4x obtočený grinner a aj poistný uzlík aj ked je to 0,20 nieje to nejake lano javí sa dost tenka lebo ma kruhový prierez nie elipsovity. Na feeder som zatial šnúru nepotreboval lebo vačšinou lovim len par metrov od brehu do tých 20-25m maximuj na ramenách menších rybníkoch a na riekach, ale na jeden feeder asi skusim na rybnik na 40 m spiderwire 0,10 - nosnost priblizne 7 kg.
este postrehnuty rozdiel medzi FL a Spider. FL sa mi ošúchavá na očkách a z čiernej je už nejaka siva a chlpatá ale nieje to to čo bývala, Spider bola fluo ale zašpinila sa tak teraz je len žltá ale po 2 mesiacocho vlačenia taka ako bola nevidim žeby bola niekde odretá alebo rozstrapkana, pevnosť vynikajúca

K@přík - Profil | Pá 18.8.2006 9:47:32

máša01:no na kaprařínu,ale co na feeder ?

máša01 | Pá 18.8.2006 9:11:08

Laci- používám klasický uzel, jen koncovou šňůru protahuju objema oky které se udělají při smyčce a háček vždy s očkem, pokusil jsem se to nakreslit, tak snad to z toho bude poznat...

Laci - Profil | Pá 18.8.2006 8:44:48

máša01-ja mam tiez 0,15 fireline na privlac, nejako mi praska v uzle, mozes mi prosim prezradit ako ju viazes ze ti tak dobre drzi, nejaky uzol? alebo bezuzlova spojka?,, Vdaka

máša01 | Pá 18.8.2006 7:43:08

Ja bych ti doporučil FireLine, chytám na ni již 3 sezonu a nemohu si na nic stěžovat. Na kapry používám 0,12 a 0,15 a na štiky mám 0,22. Zrovna tento týden jsem byl chytat a zasekl jsem háček o kámen a musel jsem to utrhnout, ale šňůra 0,15 vydržela a háček Owner praskl jako nic,tak asi takhle drží. Teď se dá sehnat i za dobrou cenu 3,70/m na www.braunstar.cz Já jí dávám 1 !