návnady na bílé ryby

Jaké je nejlepší krmení na bílé ryby můžete prosím připojit i recept dekuju.
Autor diskuse: pikr - Profil , 14.8.2006 kaprařina - nástrahy, návnady

Maty - Profil | Čt 24.8.2006 10:49:56

V zásadě by mělo být krmení velmi jemné (několikrát za sucha přesít přes jemná kuchyňská síta. V krmení by rozhodně nemělo chybět pražené mleté konopí, což je pro bílou rybu magnet, Další ochucování je celkem zbytečné, ale pro klid rybářovi dušičky můžeš přidat voňavé koření (koriandr, skořice, badyán, či perníkový mix - ale není to podmínkou). Velmi dobrou složkou krmení na bílou je jemně pomletý piškot. Krmení by mělo být tmavé a přidáním hlíny se nic nepokazí. Samozřejmě jakékoliv slušné krmení se stane výborným pokud do něj švihneš živou složku, na bílou rybu masňáky, lepší pinky a ještě lepší (někdy) patentka. pokud chceš lapat ze sloupce, tak by to mělo obsahovat složku, která bude šlapat ve sloupci , aby se to jen neválelo na dně :) No a také je důležité se rozmyslet zda budeš dělat krmení nedovlhčené nebo kaši.

pjarmil - Profil | Čt 24.8.2006 10:19:49

dobra je ne vnazeni strouhanka a na hacek je dobrej bily cerv. chytis na to cokoli..

Petrson - Profil | St 23.8.2006 5:11:21

Obecně bych se držel toho - tedy pokud Ti jde o cílený lov bílé ryby s eliminací jiných druhů (vč. kapra) - že takové krmení by mělo být jemnější struktury, tedy partikl spíš drobnější (drcené ovesné vločky, konopná semena, vařené kroupy, obiloviny nebo rýže, trocha kukuřice). Strouhanka je dobrá jako pojivo, ale sama o sobě bůhvíjak nevábí, je proto lepší ji před vmícháním opražit (dodá aroma). Dál to chce nějaký atraktor - pokud nejseš profi závodník, není nutné kupovat drahé dipy v lahvičkách, obvykle stačí ovocný, případně kakaový pudingový prášek, nebo trocha skořice, anýzu... Pokud Ti nevadí, když najedou a začnou brát i kapři, tak bych přidal i povařené semínko řepky a víc kukuřice (prostě větší partykl). Na plotice a perlíny je lepší návnadu ztmavit - buď hlínou, zmíněným kakaem nebo červeným barvivem.
Jinak souhlas s IGIho poznatkem, letos perník na kapry, líny a karasy opravdu "šlape".

IGI - Profil | Čt 17.8.2006 21:50:45

ako pisal puma, ale na bielu rybu, ja na kapra sa mi osvedcila aroma pernik....staci pernikove korenie, a trochu kakaa......

Pumpa - Profil | St 16.8.2006 20:52:36

Které je nejlepší ti opravdu nepovim, ale já používam krmení z kukuřičného šrotu, strouhanky a trochu mražený kukuřice do krmení. Pak na ní i chytam. Někdy to "vylepšuju" když přidam rozmixovaný žrádlo pro psy, maggi, nebo česnek. Meze se nekladou :-) Skoušel sem i přidání zeminy, ale nikdy sem v přidání jakékoliv z těchto surovin nepoznal žádnej rozdíl oproti tomu šrotu s tou strouhankou a kukuřicí. Nachytal sem na to spoustu cejnů, plotic, podousví a samozdřejmě kaprů. Je to krmení za pár korun, který určitě funguje.