komponenty základní boilie směsi

Začínám s vlastní výrobou boilies a chtěl jsem se zeptat jestli někdo můžete poradit, jestli je nutné do základní směsi vždycky použít kukřičný, pšeničný nebo jiný obilný moučky nebo jestli můžu základní směs postavit jen na sušeným mléku, laktalbuminu, albuminu, kaseinu a rybích moučkách?
Autor diskuse: PN - , 12.7.2006 kaprařina - nástrahy, návnady

agig - Profil | So 30.10.2010 11:20:33

Ahoj to co píšeš to tam všechno patří ale musíš to něčím spojit když nechceš použít obilný moučky tak jako pojidlo musíš použít gluten jináč jenom vejcema to těžko spojíš a když se to to povede nějak spojit budeš mít dost velký probém to nějak vyválet to mi věř alespon 30´procent obilných mouček asi použít budeš muset jináč to nespojíš a gluten ten tedy spojí vše ale zase dost směs uzavře lepší směs je porovitá líp se vše uvolnuje ;););)

Petr.J - Profil | So 30.10.2010 9:53:34

Kocháč >> Jó, tak to je jiná, to by se mohlo vyplatit, ale je škoda, že to alespoň nedoporučuje nějaká známá kaprařská celebrita od ÚKáček, no ale potom by se to zase tak lacino nekoupilo.

Kocháč - Profil | So 30.10.2010 9:49:14

Petr.J >> no na obalu to je psané po americku.

Petr.J - Profil | So 30.10.2010 9:40:29

Kocháč >> drahá, vždyď čím je to dažší, tím je to kvalitnější, škoda jen, že to není dovoz z UK, to by byla jistota úspěchu.

Kocháč - Profil | So 30.10.2010 9:27:12

Straspytlik69 >> určitě dal, ale není to trochu drahá složka? :o)

Straspytlik69 - Profil | Pá 29.10.2010 22:34:41

Ahoj.Chtěl bych se zeptat,jestli by se dal použít tento syrovátkový protein do směsi na výrobu boilie http://www.picnicsro.cz/ostatni3/sportovni-vyyiva/s​acharidy/100-whey-protein-jahoda-2250-ga.html

PN | Čt 13.7.2006 12:18:52

Díky všem za rady. Nějak se s tím snad poperu.

Milan B. (MB) | St 12.7.2006 22:05:24

Na Mrk je serial velmi dobrych clanku od Vlado Zubora o komponentech suchych smesi na boilies. Doporucuji prostudovat, je tam zahladni rozdeleni a i hodne informaci navic.

http://www.mrk.cz/clanek.php3?id=551
http://www.mrk.cz/clanek.php3?id=509
http://www.mrk.cz/clanek.php3?id=490
http://www.mrk.cz/clanek.php3?id=489

Hodil jsem ti je tu v obracenem prostredi, zacni od toho posledniho odkazu :-)

certbert - Profil | St 12.7.2006 21:07:13

Pvl-jak mi mluvíš z duše a to jako čert žádnou nemam:o))))(((((

Pvl - Profil | St 12.7.2006 20:22:01

certbert : kniha je dobrá , ale dobrý konzultant je k nezaplacení .

certbert - Profil | St 12.7.2006 20:16:11

PN-jestli budeš chtít začít patlat začal bych směsí 50/50 a postupně přidával další srágorky.jednou rybinu,podruhé něco jiného atd.tím zjistíš co ti směs naruší a jak se to chová.jinak doporučuji človeka který má zkušenosti nebo knihy

Milda - Profil | St 12.7.2006 19:46:08

PN:Bude to chtět trochu času,než budeš s jistotou sestavovat směsi,abys věděl,že budou pojit.Jak psal Marda,zkoušej na menších dávkách,párkrát se to asi nepovede,ale jen tak se to člověk naučí.Zkus si některé složky navlhčit taky zvlášť a uvidíš při manipulaci s něma,jak se chovají každá samotná.

Marda - Profil | St 12.7.2006 19:30:00

Na kombinace a zvýšený dávkování laktalbuminu, albuminu, kaseinu, případně glutenu, krupice a jiných pojiv pozor. Dávej jen tolik, kolik je nezbytně nutný. S těmahle věcma se to dá lehce přehnat. Pokud ti bude při určitým složení směs dobře pojit a držet, zkoušej podíly pojiv snižovat tak dlouho, dokud se směs bude chovat podle tvých představ. V momentě kdy to bude málo se vrať k nejbližší použitelný kombinaci. Doporučuju zkoušet na "várkách" z cca 0,5kg směsi.

Marda - Profil | St 12.7.2006 19:22:59

Co se základní směsi týká, řídím se při míchání zásadou, že potřebuju aby koule vydržely ve vodě alespoň 12-24h (aby se nerozpustily, zbytečně moc nebobtnaly, nebo aby je jen tak nerozbili cejni tloušti a jiná havěť). Zároveň to ale nesmějí bejt "šutry". Když kulky začnou kapři žrát, musí se po rozdrcení pěkně rozpadnout a hezky fofrem proleťět střevama :o)
Taky je potřeba aby uvolňovaly atraktory, oleje a jiný přísady který maj za úkol kapry upozornit na přítomnost žrádla. Prase má v chlívku korejtko jen jedno, ale kaprum se to hází do většího prostoru :o)
Je teda jen na tobě z čeho všeho jsi ochtnej patlat těsto, ale zkoušej a upravuj dokud nebudeš spokojenej ;o)

Ondra (tloušťák) - Profil | St 12.7.2006 18:40:15

PN: Jo na kapřípohodě je něco jako JAK NECHYTIT KAPRA. Kluci to píšou z vlastní zkušenosti:-)))
Nééé opravdu. Je tam mnoho užitečných rad a nápadů. Zkus si taky přečíst nějakou literaturu.

Miras - Profil | St 12.7.2006 8:00:07

PN: boilies je velice variabilní záležitost - můžeš skutečně použít vše, co Tě napadne, budeš-li schopen to ukoulet. Určitě tedy můžeš postavit základní směs na mléce nebo moučkách, měj však na paměti, že kapr je schopen spotřebovat max. 30-40% proteinů obsažených ve směsi - zbytek vyloučí. Obilné moučky nejen postatně zlevňují směs, zlepšují zpracovatnost těsta, ale zároveň zaručují i lepší stravitelnost boilies. Myslím si tedy, že tebou popisovaná směs bude přinejmenším zbytečně předimenzovaná. Něco o komponentech je tady: http://www.kapripohoda.cz/index.php?page=boilie&p=prisady