Kapři a arašídy .....?

Nazdar MRKaři a MRKařky. Zajímal by mně váš názor, jak je to s arašídy přidanými do vnadidla. V některé z odborných publikací jsem se dočetl, že je to pro ně něco jako pro nás vepřo knedlo zelo. Máte nějaké zkušenosti...?
Autor diskuse: dressi - Profil , 22.6.2006 kaprařina - nástrahy, návnady

Denny | Út 16.1.2007 18:34:08

m.kindl - diky,ptal jsem se ze zajmu,tady kde chytam je dost prekaprovano a tak pouziti buraku neni az tak aktualni,tady je jeste kapr(at se kaprari nezlobi)blba ryba ktera si vezme stejne tak rada kukurici,rousnici,rohlik jako boili a rybarsky tlak vzhledem k mnozstvi vod je minimalni,ale zaujmulo me to kdyz jsem si vzpomel na mistni prodejce varenych orechu

m.kindl - Profil | Út 16.1.2007 18:17:30

Denny - ® Koupíš syrový,přes noc je namočíš a druhej den je asi půl hodiny povaříš.Oni hodně nabudou a potom jsou velký jak žaludy takže je dostřelíš prakem a dva tři dáš pod háček.Rozemlít do krmení jsem nezkoušel a partikl nepoužívám tak nevím...

Denny | Út 16.1.2007 18:02:18

m.kindl - Michale chtel bych se te a ostatnich,kteri maji zkusenosti s arasidy, zeptat,zda nejsou lepsi syrove orechy,podle toho co ctu tak se naustale pise o prazenych arasidech,pokud jsem to tedy dobre pochopil.Nebylo by lepsi varit syrove orechy a ty pak v rozumne mire pridavat do nastrahy a vnadit s nimi.Faktem je to ze me nikdy nenapadlo se zeptat prodejcu,kteri tady vari arasidy a prodavaji je horke at uz v normalni uprave nebo palive na to zda jsou syrove nebo prazene,ale jak je videt i samotny orech jde varit tak, aby se jeste vice zatraktivnil.

m.kindl - Profil | Út 16.1.2007 14:10:31

Ladislav Čečelovský - ® Už jsem myslel že napíšeš že vaječné skořápky nepatří do boiliesu :-))

Ladislav Čečelovský - Profil | Út 16.1.2007 14:07:12

Prosím zadavatele otázky nebo admina o smazání mých příspěvků v této otázce.Vaječné skořápky nepatří do otázky o arašídech.Děkuji.

Ladislav Čečelovský - Profil | Po 15.1.2007 22:06:59

Do mlýnku nedávám samotné skořápky,skořápky rozmačkám v ruce a přidávám do vajec + směs a vytvořím těsto,které následně dám do mlýnku bez nože a "sítka" a vytlačuji válečky,ze kterých na rolbalu dělám kuličky.Omlouvám se za předchozí špatnou formulaci.

Ladislav Čečelovský - Profil | Po 15.1.2007 20:32:30

abych nezapoměl,konec konusu je třeba seříznout na vámi požadovaný průměr válečku!

Ladislav Čečelovský - Profil | Po 15.1.2007 20:25:14

Arašídy nepoužívám z důvodů jaké uvedl M.Kindl,k efektu křupnutí:dělám to jako šuli,je třeba vyndat nůž a "sítko",takže ve strojku je jen šnek a nasadit nástavec na plnění klobás.Výsledkem je perfektní váleček s dost velkými kousky skořápek.Kdo to zkusí přestane o křupání pochybovat.Samozřejmě rozemleté skořápky na prášek slouží jen jako zdroj vápníku a o efektu křupnutí nemůže být řeč.Malý tip:místo nástavce na plnění klobás používám konus na ucpání strukového násadce používaného na dojení krav.Lze sehnat v potřebách pro farmáře.

m.kindl - Profil | Po 15.1.2007 19:59:19

Vařené arašídy jsou pro kapra něco jako droga.Pokud se s nima navnadí několik dní po sobě tak kapři přechází na ně a stávají se na nich závislí.Pokud je dávka dostatečná není problém obrátit vodu vzhůru nohama tím že kapři nežerou nic jinýho než ořechy,potom se jim začne nedostávat životně důležitých látek bsažených v přirozené potravě a onemocní.Nakonec hynou a proto jsou na spoustě vod nebo závodech zakázány.Další věc je onen zmiňovaný Alfatoxin kterej je sám o sobě jed,vyskytuje se v arašídech a když překročí určitou mez nesmí již arašídy na trh,tím pádem je skupují krmiči zvěře,vietnamci na trh a číňani do kuchyně :-)

Alivio - Profil | Po 15.1.2007 19:14:33

Já jsem loni na jaře slavil úspěch s krmnou směsí od Dragonu,která byla s obsahem burských ořechů,byla tak i cítit a opravdu přitahovala kapry.Nedám na ně dopustit.

Petr - Profil | Po 15.1.2007 19:08:41

Kupuji pražené a vakuované a po namletí přidávám do směsi asi 20%. Někdy jim to i chutná.

Pete-1015 - Profil | Po 15.1.2007 19:07:00

Kupuji pražené a vakuované a po namletí přidávám do směsi asi 20%. Někdy jim to i chutná.

Bolek.P - Profil | Po 15.1.2007 8:20:27

Rick. Mirek Saf.
To můžu potvrdit, že to byla pravda. Rick měl s Láďou během weekendu dost záběrů Chtěl jsem aby mi dal alespoň jeden burák,ale znáte Holanďany.... Tak jsem nasadil ořech od Top Secret a kýženého záběru jsem se dočkal. A s tou lodí a echolotem si to pamatuji naprosto přesně, prototože byly moje......Od té doby jsem se na arašídy naučil chytat a nechybí mi na žádné výpravě. Ale jek píše ve své knize Ken Townley,chce to střídmost a tedy jenom pár kousků okolo nástrahy.

Prazak petr82 - Profil | Po 15.1.2007 2:40:31

Vase zprava

Prazak petr82 - Profil | Po 15.1.2007 2:40:25

jo pomotal.... jsem pomotak ;0)

Frostty - Profil | Čt 22.6.2006 15:31:44

Mirek Saf. - ® návnady a nástrahy na kapry (ken townley nebo nějak tak)?

Mirek Saf. - Profil | Čt 22.6.2006 15:29:29

Klikař : doma mám publikaci o kaprařině( zjistím ti to přesně ) a tam u buráků důrazně upozorňují, že pro kapry se má používat "lidská kvalita". Píšou, že v UK jsou všechyn buráky rentgenovány na výskyt plísní ( nositeli toxinů ) , no a ty co nevyhovují nesmí do obchotní sítě jako potravina pro lidi. Analogicky jsou pak k mání v jejich Zverimexech, či reexportovány do jiných zemí.

Klikař - Profil | Čt 22.6.2006 15:13:27

Mirek Saf. - ®Jen se zeptám ,neprošly na jakou nezávadnost ? a rentgenem ?Díky
Jinak si myslím že ořech jako ořech,opatrnost je na místě

Miras - Profil | Čt 22.6.2006 15:09:31

Prazak.Petr82: myslím, že jsi to pomotal:-) buráky stravitelné jsou, tygří ořechy nikoliv.

Mirek Saf. - Profil | Čt 22.6.2006 15:02:17

Právě ty z Horbachu ( pro chovatele ne pro lidi) neprošli rentgenem na nezávadnost pro lidi. Takže proto "přitravuješ" ryby. Nedivím se , že to angláni zakazují.

Marda - Profil | Čt 22.6.2006 15:00:27

Rick > Kolik jsi říkal, že jsi jich tenkrát v Holandsku, jako mladý kučervý boy dostal v přístavech zadarmo? Plnej vozejk za auto? Kapři vzpomínaj na ty doby, kdy jsi jim hodil i něco víc než jen nástrahu a dodnes si o tom vyprávěj ;o))

Prazak.Petr82 - Profil | Čt 22.6.2006 14:47:19

Zdar, arasidy kupuji v Horbachu necha se to 2 dny bobtnat v multiminu ci jinem vit.dip. preparatu pak to uvar dokavad se nedude delat kase a sup s tim do vody, ale kaprum to trha prdelky, v Anglii jsou i proto na spouste vod zakazane,tak opatrne s tim, vem radeji tygri orechy, lovu zdar P.P.

Petr.J | Čt 22.6.2006 13:20:27

Ty arašídy mě také lákají vyzkoušet, ale zatím jsem nějak na ně neměl čas. Chtěl bych se zeptat, zda je potřeba nějak předkrmovat nebo to žerou hned. Jinak s tím žloknutím v boiles, to znám u rybích mouček a docela úspěšně jsem to vyřešil tím, že kuličky dám do sklenic, zavíčkuji a zavařím jako kompoty, samozřejmě bez nálevu. Zavařuji 1 hodinu. Dělám to tak při delších výpravách už druhou sezonu a kuličky jsou pořád perfektní. Zkoušel jsem použít kuličky, které jsem zavařil loni a letos jim nic mebylo.U těch arašídových to musí také fungovat.

tomm - Profil | Čt 22.6.2006 12:45:53

nikc> Jak můžeš tvrdit, že je to nesmysl? Uznávám, že spousta výrobců návnad si z efektu křupnutí udělalo slušný kšeft, ale zavrhnout něco jen tak je strašně jednoduché. Efekt křupnutí je podle mě docela logická věc. Nemusí sice vždy hrát takovou roli, jaká je mu přisuzována, ale já o jeho existenci nepochybuji.

nikc | Čt 22.6.2006 12:38:53

No ,rozesmívá mě kolik lidí pořád věří nesmyslům s křupavým efektem..

Mirek Saf. - Profil | Čt 22.6.2006 12:30:23

Rick : som tu, Jestli jsi mi tehdy dal hrstičku ( srdce ti při tom krvácelo ), už si nevzpomínám. Ta tvoje 10 tka je ale na foto. No a pak ten rozruch, když borci potopili lod i s echoletem, udělo své... Pak nebylo chyceno nic. Jak to, že jsem tě pak neviděl na žádném srazu MRKu? Přijedeš aspoň na Skaličku ?

Bachy - Profil | Čt 22.6.2006 12:20:17

Rick - Mohl bych poprosit o Tvůj tip vhodný k arašídům? Dal bys přednost mléku nebo ptačímu zobu. Díky.
dravec - Omlouvám se, úplně jsem na to zapoměl. Není to nic extra - zítra to tam hodím. :o)

Rick - Profil | Čt 22.6.2006 11:40:14

Arasidy mně připravily pár z nej uspěšnejších vyprav. Nedám na ní dopustit ale chce to vytipovat správna dodávka (chůt a vůně). Jsou rozdíly v atraktivita od 0 do 150% a tak to chce zkušenost , zkoušet, chutnat než člověk přijde na to jak mají být. Když člověk se poté pár krát trefí muže nachytat co koliv. Jako reference připomunu první kaprosraz kde jsem měl na arašidy slušný uspech a všechny chodily krást aby taky nečo nachytalí (mir. saf. jsi tu o)))