Ignorace nástrahy?

Setkali jste se již s jevem, že určitou nástrahu kaprovité ryby dlouhodobě ignorovali? Konkrétně u nás - stojatá voda (říční rameno 2 ha), dosti navštěvovaná, většina používá kukuřici. A právě kukuřice (nejen vařená ale kupodivu i sladká z nálevu) je onou ignorovanou nástrahou. Když příjde záběr (většinou po dlouhé době), tak jen od malého kapříka. Přitom ve vodě je lín, karas, plotice, cejn i větší kapr - tedy ryby, které by kukuřici (aspoň tu sladkou) měly brát! Nechci rozebírat montáže, způsoby lovu - pouze Vaše zkušenosti vlivu určitých nástrah a návnad na osádku.
Autor diskuse: PETR - , 6.5.2006 kaprařina - nástrahy, návnady

Kocháč - Profil | Út 9.5.2006 11:15:01

Fishky - ® : MRKni do mailu :o)

Fishky - Profil | Út 9.5.2006 11:00:43

Petr: Tak s tímhle jsem se zatím nesetkal. Na kukuřici jsem na stojáku zatím jinou rybu než "menšího" kapříka nechytl. Ale určitě to není tím, že by jiné ryby kuku ignorovali...

Bachy - Profil | Út 9.5.2006 6:50:56

Znám taky jedno slepé rameno řeky, je tam stojatá voda a spousta řídkého bahna na dně. Právě ta silná vrstva řídkého bahna může být problém - kukuřice zapadne a zdá se mi, že celkem rychle přijme pach bahna. V takovém případě bych pak zkusil jedno přesné místo několik dní zakrmovat rozmočeným pečivem, řepkou, kukuřicí . Ryby bahno v místě vybijou. Záleží taky dost hodně, jak se na kukuřicí chytá..... Jinak je nasnadě otázka, proč všichni chytají na kukuřici, když na ni podle tebe nebere.

mirmen - Profil | Po 8.5.2006 20:00:25

Neuspěl jsem s vnaděním cizrnou ( a lovem na ni). Přitom na stejném místě bodovaly kukuřice, kroupy, hrášek...
Předloni jsem neuspěl s velkými, bílými fazolemi ( přesto, že o rok dříve na stejném místě jsem měl docela úspěch, kapříci na feeder , převážně 40-65 cm).

Petrson - Profil | So 6.5.2006 3:02:35

Potkalo mě cosi podobného. První 2 dny dovolené chytačka na pěkném místě mezi stulíky, po zakrmení braly hlavně karasi, líni a kapři, nejvíc na kukuřici z plechovky a žížaly.Třetí den tamtéž na kuku záběry skončily, pak jsem zjistil proč - okolí zakrmila parta chatařů, kteří přijeli na víkend. Měli kukuřice na pytle. Na jiné nástrahy to dál šlo, i když míň.
Může se to lehce stát taky po "překrmení" luštěninami a vůbec všemi sytými návnadami.