Variť alebo naparovať boilies ?

Zaujimalo by ma aké máte skúsenosti s jednotlivými úpravami boilies či už varením kde sa toho dosť znehodnotí a vyvarí a na drujem strane s naparovaním nad horúcou parou.Za odpovede a komentáre k veci ďakujem.

Martin - Havířov | Čt 30.3.2006 14:49:40

Šuli - ® : no....co kdyby náhodou :-))) jistota je jistota :-)))

Šuli - Profil | Čt 30.3.2006 12:25:20

Martin-Havířov:Netřeba točit:-))

Martin - Havířov | Čt 30.3.2006 12:19:07

Kato : kapr to byl pěkný, ale ten nádor ( jebák ) byl hnusný. Snažit se ošetřit KLINIKEM, jestli by to pomohlo nevím ?
Šuli - ® : brutální návazec ! ale asi spolehlivý :-)) A co vlasové rovnátko, aby se háček správně otočil ??:-))))

pajda - Profil | Čt 30.3.2006 12:19:02

No to je nápad. Udělám si jitrnice. Jen do střeva místo prejtu stříknu těsto. Potom to jen uvařím a u vody nakrájím na kousky. Počkejte, až budou kolem vody na stromě růst :-))))
Jdu někde shánět vepřové střevo.

liborcarp - Profil | Čt 30.3.2006 12:18:59

Šuli -se vsadím že to nějakej D.... bude zkoušet.

Šuli - Profil | Čt 30.3.2006 12:16:54

liborcarp:máš pravdu,příště ty protihroty zamáčknu.

liborcarp - Profil | Čt 30.3.2006 12:15:23

Šuli-to je hnus.Dal bych tomu název.Masařská montáž.

dandys | Čt 30.3.2006 12:11:11

Šuli: už zas? Víš jak to dopadlo posledně :-D

Lucciano - Profil | Čt 30.3.2006 12:04:59

Šuli > to si sem nemal davat, toto ak uvidia masiari, to bude masaker :o(

Kato | Čt 30.3.2006 12:03:25

MH: hmm, tak to teda čočím. A co jsi říkal na toho kapra s tím nádorem na Kordovi 5? Moje se mě ptala, co bych s ním dělal, kdybych to chytl, tak jsem ani nevěděl...

Šuli - Profil | Čt 30.3.2006 11:29:51

Martin-Havířov:Kašli na předsudky,na fotce to stejně nikdo nepozná:-)))

Martin - Havířov | Čt 30.3.2006 11:15:54

Kato : no dalo by se nad mrchama vyzrát, ale nebylo by to sportovní !!! Chytat na dvoj nebo tro háčky - menší velikosti, ale byl by to hnus !!! Doufám, že to nebudou číst mrazákovi plniči !!! To by pro ně byl návod na téměř 100 % úspěšnost !!!

Kato | Čt 30.3.2006 11:11:14

MH: přesně :) a nepomolo ani rovnátko a různé typy montáží. No ale jak jsem to tam viděl, tak jsem řval s angličanama :) ono dívat se hodinu a půl na to, jak tam jezdí takový macci a furt to vyplivují, nebo těsně míjí :)

Šuli - Profil | Čt 30.3.2006 11:10:47

Bachy:Než se s tim pyplat nějakou injekční stříkačkou tak to raději prořenu mlejnkem a ukoulim.Šlo mi hlavně o to že se s tim nebudu muset koulet a potřebná hodnota zůstane zachována.Asi by to šlo,ale to že těsto rozdělíš na několik válečků ti stejně nepomůže od toho že to budeš muset vařit třeba 1,5 hod.Chce to udělat váleček o menčim průměru aby se to provařilo do středu za co nejkratčí dobu.

Martin - Havířov | Čt 30.3.2006 11:05:00

Kato : jo jo jsou to mrchy šupinaté !! Mám všechny Kordy krom 4-ky a nejlepší je, když tam Angláni řvou jak pominutí, aby kapr nasál zrovna tu jejich kuličku :-)) Je vidět, jak jsou kapři mazaní všemi masmi :-)) tady je dobře vidět, když sedíš bez záběru u vody 10 hodin a přitom tvojí kuličku už melo v tlamce třeba 20 kaprů. No a to je na té rybyřině to pěkné :-)

Bachy - Profil | Čt 30.3.2006 11:02:15

Šuli - taky jsem si to četl a dost mě to zaujalo. Daly by se udělat válečky v požadovaném průměru? Třeba s použitím stříkačky bez konce. Taky třeba dát šest takových válečků jemně k sobě a v tom pytlíku to uvařit. Pak nakrájet krátké válečky?

Kato | Čt 30.3.2006 10:58:34

Když jsem zkoukl Kordu 5, tak mi přišlo, že je rybám jedno, jestli je tam těsto, nebo pelety. Ty ryby tam byly jak kombajn a nástrahu míjeli o 3 cm a ani si ji nevšimly. Připadlo mi to jako náhoda, že ju nasály.

Šuli - Profil | Čt 30.3.2006 10:57:03

Ve speciálnim reklamnim Kapřim světě jednoho nejmenovaného prodejce jeden nejmenovaný kaprař :-))vaří šišky těsta v pytlíku od tlačenky.Už jsem to zkusil.Rychlost přípravy dobrá,vaření dlouhý,výsledek celkem dobrej.Chce to ale jemnější přísady do těsta aby se při krájení nedrolilo a válečky dělat tak do průměru 5cm aby se to nemuselo vařit dvě hodiny a bylo to provařený až do středu.Na rychlejší chytání to bude letos moje tajná zbraň:-)

Martin - Havířov | Čt 30.3.2006 10:54:29

Bachy - ® : na 100% uvařenou !! a tu jen obalit vrsvou těsta !! Bude to pro rybu dostatečně atraktivní. Taky ještě skusím uvařenou kuličku nadipovat v tekuté potravě a poté ji obalit v předtrávené rybí moučce. Možná to nebude to pravé, ale vyskoušet se musí všechno :-))

Bachy - Profil | Čt 30.3.2006 10:51:01

Martin - Havířov - No a jakou bys zvolil na vlas - uvařenou co dlouho vydrží, nebo atraktivnější neuvařenou? :o)

Martin - Havířov | Čt 30.3.2006 10:44:20

Bachy - ® : letos to určitě prubnu ! je to celkem známá věc a už o tom psalo i hodně známých kaprařů. Bude to pro ryby hodně atraktivní a mohlo by to dobře fungovat. Udělat cca 5 kuliček z neuvařené směsi + 5 kuliček hotových + hrst pelet, hodit to do punčochy a šup tam s tím :-)) Pak jen číhat na brutální a rychlý záběr :-)))

Bachy - Profil | Čt 30.3.2006 10:36:06

Na druhou stranu nevařené boilie by se nemuselo tolik dipovat, nestratilo by povrchové atraktory.

Bachy - Profil | Čt 30.3.2006 10:34:14

Martin - Havířov : Taky dost zajímavé, to mě teda nenapadlo. Mohlo by to možná fungovat. Čerstvá tenká vrstva by se časem rozpadla (oždibovaly by ji drobné ryby, tím by rozvířily atraktory), zůstalo by uvařené boilie.

Martin - Havířov | Čt 30.3.2006 10:23:32

no já boilí vařím taky, až vyplave, tak ho vytáhnu. Ještě pro lepší atraktivitu, buť nadipuju kuličku v dipu, nebo tekuté potravě. Ještě vyskouším, si nechat hotové těsto před rolováním a uvařenou a usušenou kuličku do něj zabalit, mohlo by to fungovat, ale zatím nevím jak :-)

Bachy - Profil | Čt 30.3.2006 9:15:39

pajda - nezkoušel jsem to, ale myslím, že se "vyvaří" podobné množství látek jako při 100st. Osobně vidím alternativu spíš v té troubě na dejme tomu 80st, boilie by se případně dalo i před troubou orosit, namočit.

pajda - Profil | Čt 30.3.2006 9:00:55

Nechci do toho rýpat, klasika je klasika, ale nezkoušeli jste někdo to vařit jen při teplotě 85 - 90 stupňů? Určitě se nevyvaří tolik látek do vody a ani teplem se některé tak neznehodnotí. Místo 3 minuty při 100 to zkusím 5 minut při 85.

Bachy - Profil | Čt 30.3.2006 8:56:15

Jak při vaření, tak při napařování působí na boilie teplota 100st a voda. Při vhodném napařování akorát neunikne do vody tolik látek z boilies jako při vaření. :o)

Miras - Profil | Čt 30.3.2006 8:51:34

Topoľčanec: nelámej si hlavu takovým malicherným problémem, buď vař nebo napařuj, obojí funguje:-)))

m.kindl - Profil | Čt 30.3.2006 7:48:57

Je to jednoduchý,ač to spousta lidí tvrdí tak boilie se vařením neznehodnocuje.Všichni špičkový výrobci svoje hotovky vaří a na svých směsích píší že boilie se po rolování má vařit tři až pět minut a zamrazit,neřeš to a vař :-)