co se strouhankou

Prosím o pomoc.Mám dost velké množství sušených a semletých rohlíků, chleba, makovců a jiného pečiva.Má někdo nějaký recept na pelety, nebo boilí z této suroviny.Děkuji Mira

Petr.J | Po 27.3.2006 9:53:25

Míra Rybář Ahoj no určité věci v kuličkách strouhankou určitě nahradit jdou, mouky, krupice a tak, ale většinou se tam toho nedává zase tak moc aby se vyplatilo se strouhankou zabývat, já třeba někdy když udělám těsto a zdá se mi moc řidké tak tam přidám trošku strouhanky na zahustění, ale to je opravdu jen troška, kterou vezmu manželce co jí má na obalování řízků. No a ještě rohlík a strouhanka je rozdíl, rohlík je načechraný a je to měkoučké sousto, které krásně láká, ale když bys použil strouhanku samotnou jako třeba krmítkovou směs, tak se to špatně rozpadá a ryby to příliš neláká, ale do plavačkových a krmítkových směsí určité % strouhanky patří.

XI XAO - - Profil | Ne 26.3.2006 21:28:27

Do kafe je dobrá já to piju denně :-)

Míra Rybář - Profil | Ne 26.3.2006 20:56:50

Děkuji všem za dobře míněné rady,hlavně XI XAO. Trošku mě zaráží to,co tady čtu, že je strouhanka je dobrá tak akorát jako pojivo a že jí ryby nemají moc v lásce.Vždyť lov na pařený a vlastně jakkoliv upravený rohlík patří k základním návnadám. V létě z hladiny na ,,mlaskačku" je jeden z nejkrásnějších způsobu lovu vůbec.Ale k věci. Byl jsem v Brně na výstavě a poptával jsem se prodejců krmiv a přísad a každý mi řekl něco jiného,jeden dokonce měl zájem o dodávku několika metráků strouhanky měsíčně,což tedy nemám.Ale, natrefil jsem na jeden stánek,kde pan majitel mi ochotně poradil co a jak.Dal mi brožůrku s recepty na výrobu boili, ve které mi zvíraznil přísady, které jsou nezbytně nutné a potom jinou barvou ty, které lze právě strouhankou nahradit. Tak,až to vyzkouším,určitě se s vámi o své zkušenosti podělím.Zdravím Mira

Petrson - Profil | Ne 26.3.2006 12:38:42

>> Petr J. > poslední možnost bude asi nejvýhodnější :-)
Ale s tím těstem lapám docela slušně. Ochucuju to vanilkovou nebo jahodovou příchutí a ještě vmíchám trochu rozpuštěných jahodových pelet. Někdy na to třeba cejni, i kapři berou líp, než na červy. A větší kuličky působí selektivně na urostlejší ryby.

Petr.J | Ne 26.3.2006 10:35:52

Ještě ti napíšu moje využití strouhanky při výrobě boiles. Střádám staré pečivo, to po ušušení rozšrotuji a dám sousedovi, který má slepice, ten jim to přidává do žrádla a mě dá za to trochu vajec, vejce se do koulí využijí mnohem lépe :-))

Pvl - Profil | Ne 26.3.2006 10:35:23

XI XAO - : na tvoji radu bych použil tvoji řeč z17.3. 2006 14:09:36 Co nemáš rád ty tak nepoužívej !!!

Petr.J | Ne 26.3.2006 10:31:55

Petrson Ano jako pojivo,ale to hlavní tam musí být jiné, když se dá jenom strouhanka tak vznikne tuhé těžko rozpustné těsto, které ryby nijak neláká.

Petrson - Profil | Ne 26.3.2006 10:25:06

>> Petr.J > díky za upozornění. Myslel jsem, že pokud jí nahradím nosiče - tedy právě mouku a krupici - hrubší struktura se může nějak efektivně projevit při rozpouštění. No, udělám tedy omezenou várku a uvidím. Když tedy shrnu tvé závěry a pár mých zkušeností, je asi nejlepší ze strouhany udělat ochucené, případně obarvené těsto. Protože mám pocit že ani v návnadě se neprojevuje nějak atraktivně - je dobrá jako pojivo, ale ryby víc nalákají jiné příměsi.

XI XAO - - Profil | Ne 26.3.2006 10:20:59

DEJ SI jí do kafe !!!

Petr.J | Ne 26.3.2006 10:11:25

Petrson : Mám vyzkoušené, že když se přidá do boiles více strouhanky tak učinnost dost klesá, může se přidat trošku, třeba místo krupice nebo mouky, ale není to nic moc, do pelet jsem to nezkoušel, ale myslím, že to bude podobné, ono ani do těch krmítkových směsí to není žádný zázrak, ale jde to.

Petrson - Profil | Ne 26.3.2006 9:59:46

>> Petr J. > taky se o použití strouhanky do boilie / pelet zajímám. Myslíš svou odpověď tak, že to máš vyzkoušené? Prostě to se strouhankou nefungovalo?

Petr.J | Ne 26.3.2006 9:50:01

To je na nic, z toho nic kloudného neuděláš, jedině to můžeš přidávat do krmení na plavanou nebo krmítkové směsi, ale jenom přiměřeně