MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Múka z pomletých húb

velmi by ma zaujimalo ci uz niekto skusal ako komponent do boiliesu pridat hubovy prasok. Huby ako je zname obsahuju mineralne latky, stopove prvky a tiez betain, a ako susene su dost aromaticke. Mohlo by to byt nieco ako tie susene riasy. Napiste, to ma fakt zaujima.

Autor diskuse: kura11
Zařazeno do: kaprařina - nástrahy, návnady, 19.2.2006

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

N Petrson - ® Ne 26.2.2006 22:40:59
>> Mário > potvrdit to nemohu, nezkoušel jsem. Myslím, že úskalí této metody může spočívat v rozpustnosti želatiny. Sice se dobře rozpouští při vyšších teplotách, ale když bude mít voda 15 - 20 °C, neviděl bych to jako rychlý proces. Pro nezkušené bude asi nejlepší udělat si pár vzorků "nanečisto" z několika různých želatinových směsí, odlišných v hustotě (míchat menší a větší množství želatiny s vodou) a vyzkoušet rozpustnost v několika vzorcích vody s odlišnou teplotou.
I když věřím, že zmíněný autor by nezveřejňoval nevyzkoušený a nefungující recept, podmínky, z kterých vycházel, přesně neznáme.

>> Tulo > byl jsi rychlejší :-)

V R. R. R. je popsána obdobná metoda, pouze jako nosič jsou použity ledové kostky. Ty se jistě rozpouští rychleji, problém spíš bude s uchováváním před lovem a během něj.
N Mário Ne 26.2.2006 22:22:46
tulo, Petrson > bude to tak ako vravite, skusili ste to?

Ak by mal niekto zaujem mozem nascanovat a poslat na mail. Ale piste na mario.stibrany(at)gmail.com
N Petrson - ® Ne 26.2.2006 21:33:53
>> Mário > asi šlo o článek J. Drahoráda, v jednom ze starších čísel Sportovního rybáře. Skvěle nafocené a popsané.
N tulo - ® Ne 26.2.2006 21:05:37
Ohledně te želatiny to psal myslím Jirka Drahodar.
N Mário Ne 26.2.2006 21:01:29
Neviem kde som to uz videl ale normalne mali formu (plastovy obal z bonboniery) kde zalievali s uvarenou potravinarskou zelatinou (mohla sa ofarbit-ochutit) kostne cervy, kuku, konopne semienka a podobne. Potom na to chytali vlasovou metodou.
Bol to seriozny clanok - ale nikdy som to neskusal.

Este k tej teme o hubovom prasku. Mozno sa pobavite ale napadlo vas niekedy pouzit ako aromu instantnu kavu so smotanou a cukrom? Ved ked to bude v optimalnom pomere ako si napriklad ja davam 1 lyzicka kaffe + 2 lyzicky cukor + 1,5 lyzicky coffeecreamer moze to byt fajn. :-)
Mozno tam prsknut poldeci rumu by to tiez nepokazilo.

:-)) - berte me s rezervou
N JKL - ® Út 21.2.2006 19:18:42
Čistě teoreticky - želatina se rozpouští, aromaty se uvolňujou, je v tom cukr - proč ne. Akorát - to zakrmování přijde draho.
N Premek Út 21.2.2006 17:00:13
Petrson-fajn Tak to zkusíme a v září dáme pokec.Je možné vše a proč to nezkusit.
N Petrson - ® Út 21.2.2006 16:49:18
>> Premet > Taky myslím, že by to šlo. Je to voňavý, barevný, sladce se to rozpouští a je to na pokračování (v sáčku) :-) no hnedle skoro jako dobrej seriál. Ty jsou taky prej chytlavý. Ale vážně, proč to nezkusit.
N miki - ® Po 20.2.2006 20:18:40
Pánové, máte můj obdiv. Já chtěl tyhle lahůdky taky vyzkoušet, ale sežral jsem je vždycky dřív, než jsem nahodil:-)))
N Premek Po 20.2.2006 19:46:37
Míras- je to ale fakt možné. Je tolik gumových nástrah že je to možné i takto. Vím o štice na stříbrný papírek z cigaret. hoj
N Miras - ® Po 20.2.2006 19:40:19
Premek: jestli vláčíš, tak zkus ještě želatinovýho hada, kámoš na něj chytil štiku... Smajlíky nedávám, protože je to pravda.
N Premek Po 20.2.2006 19:38:11
Koloušek-Tak to je kotrmelec jak fík!! Tak proč ta věda kolem boilie když můžu lohnout něco děckam doma ve špajzu a jdu na ně!!!!! jdeš se mnou??
N Koloušek - ® Po 20.2.2006 18:37:45
JKL, Přemek- Otec lapl na dyji sumce asi 130cm, ale na gum. jahůdku. Byli to předchůdci medvídků.
N Premek Po 20.2.2006 13:19:41
JKL-tak to gratulace. A že jsou prý vybíravý. prd. Možná když se tomu trochu pomůže tak to by mohlo i na nějakou šupinu fungovat. Logiku to má- chut-barvu-vůni....????))))
N JKL - ® Po 20.2.2006 13:01:32
Premek : Vloni v září na Hejtmanu - brali jen menší cejni, jinak nic, Od červů přes žížaly po boili - cejni. Zkusil jsem gumové medvídky,žluté. Cejn 25.
N miki - ® Po 20.2.2006 12:26:19
Premek:-))))))))
N Premek Po 20.2.2006 12:04:23
Můžu potvrdit že ten dokument o rybách a lovu na jed. houby jsem taky kouknul . Ale co tak skusit gumové medvídky?? To by možná šlo? Různé barvy a chutě,,,,,? Neber mě vážně.
Miki- Dej vzorek až ukuchtíš něco z muchomůrek a co na to vzalo. Nebo dej okoštovat tchýni.
N miki - ® Po 20.2.2006 11:35:36
karelc: To je tedy dobrý šprým,
krmení z mochomůrek rybám připravím.:-)))
N kura11 Ne 19.2.2006 23:40:42
dik za odpovede ja som len chcel vediet ako to je s hubamy a boilies, teraz uz viem ze hubky jedine do prazenicky. Cucaku inak pekne fotky z inacoviec ale uz zanikli
N Cucák - ® Ne 19.2.2006 23:17:09
Martin - Havířov : Já sem to zkoušel a taky jsem z toho vyráběl dip ale úlovek žádnej. Je to mrhání materiálem.
N karelc - ® Ne 19.2.2006 17:35:09
viděl jsem jednou v dokumentu, tuším že na nové quinei to bylo, jak domorodí sběrači používali jedovaté houby při lovu ryb. rozdrtili je, nechali louhovat v tůni a následně sbírali přiotrávené a omámené rybky. jen asi nebyli CaR, navíc většina z ryb asi bylo podmírových. ale přiznejte se RS, trmáceli byste se na novou quineu? :-)))

Do boilí muchomůrku dej,
pak jen kapry posbírej...

:-)
N duro Ne 19.2.2006 17:29:45
kura11: rad experimentujem ale toto je uz na mna vela... okrem toho co pises, mozu huby obsahovat aj ine latky a nevies co to urobi v zmesy, tak aby si nevyrobil nejake kyselimy.
N Lovec - ® Ne 19.2.2006 15:25:19
Vyskušajte mlety muškatový orech - neviem ako kaprom, ale rybarom z toho bude dosť veselo...
N m.kindl - ® Ne 19.2.2006 15:02:14
Petrson - ® Pěkná historečka :-))) Nehorší je když pak vidíš že lezou z vody kapři a stříhaj ti vlasce :-)))
N Petrson - ® Ne 19.2.2006 14:42:54
>> mikdandy > to je pro mě novinka! Se mnou teda buráky nic nedělaj, ale zas tak často je neberu :-) Ale na carpy vyzkoušim, přece jen maj menší mozeček (aspoň doufám).
>> Jirka > tak tak, hlavně navečír, když to neťukne a dám pár prásků, tak se začne voda doslova vařit :-)
N mikdandy - ® Ne 19.2.2006 14:31:51
Petrson- to mas stejny jak s burakama. Ale jednou s travou krmit prestanes, (trebA chytnou jak sklizis policko za barakem a tezko jim budes rikat ze to davas do boilis:-)) ) a tem rybam to bude chybet, ted je otazka co s nima abstak udela. Mozna proto zakazali v Anglii buraky (teda slysel sem to a mozna to neni pravda), ktery sou taky navykovy, asi vedi co delali..:-)
N jirka - ® Ne 19.2.2006 14:27:54
raději si ji davam ja a je super večer ani ryby nemusi brat :-)
N Petrson - ® Ne 19.2.2006 14:25:53
>> Martin - Havířov > bych jim ho mušel sežrat :-)
Ale taky mě napadlo vypěstovat u šupináčů závislost - na záběry by to mohla být bezkonkurenční motivace. Kámoš má pitbula, když jsem k němu chodil dřív, řval a byl fakt vostrej, docela jsem se bál. Pak jsem ho jednou přičadil, chvíli frčel jak utžená vrtule, nato vytuhnul a zhruba 2 hoďky jsme o něm nevěděli, jen tiše odfrkoval. Vod tý doby se může uskákat a uslintat blahem, když přicházím.
N Martin - Havířov Ne 19.2.2006 14:09:20
All : a neskoušeli jste do boili přidat mariánku ? Mohlo by to dobře fungovat. Jen tak mě to napadlo.
N Pvl - ® Ne 19.2.2006 13:48:59
radek : co se stane ? ty koule jsou jak plesnivý a hodně zvětší velikost ?
N radek - ® Ne 19.2.2006 13:19:36
před 2 roky jsem dával prášek z hříbků, nepřál bych ti vidět, co to dělá pod vodou po několika hodinách, už nikdy, jestli si nechceš zničit místo
N Zbojo - ® Ne 19.2.2006 12:27:35
len nerobit z nich prazenicu s vajcami,lebo budete vidiet vsade pavukov a pavuciny.....:D
N Petrson - ® Ne 19.2.2006 12:26:12
>> Ondra > ne ne, lysohlávky k vodě radši nebrat. Ve finále by z toho na ryby moc nezbylo a už se vidím, jak si nabíjím hubu při plachtění z nejbližšího stromu nebo skalky :-)
N Ondra (carpman) - ® Ne 19.2.2006 11:54:41
Petrson: Nebo naopak. Ryby na břeh:-)))
N Petrson - ® Ne 19.2.2006 11:49:44
:-))) Jen aby z dlouhé chvíle nezačli "lítat" a skákat do vody samotní rybáři.
N Zbojo - ® Ne 19.2.2006 10:37:06
m.kindl:a ryby by zacali lietat rovno do sakov...:D
N m.kindl - ® Ne 19.2.2006 10:31:44
Možná by nebylo od věci skusit lysohlávky :-)))
N miki - ® Ne 19.2.2006 10:28:22
Před několika lety jsme zkoušeli přidávat do krmení-ne do směsi na boilies- všechno možné a otestovat tak, co rybám chutná a co nikoliv. Kromě jiného jsme zkoušeli i houbové koření, které je sice vzdálené pravým houbám, ale vůně je stejná. Krmení dostalo zvláštní vůni, ale počet záběrů to nijak neovlivnilo. Tolik tedy, alespoň vzdáleněji o houbových vůních. Zřejmě bude lepší zajít do lesa a udělat "smažku" doma, než to házet do vody.
N Jaro - ® Ne 19.2.2006 9:45:06
Sú ale ťažko straviteľné, možno to niekto skúšal a poradí ti, ja som sa ďalej ako je použitie v kapustnici a v guláši nedostal. /možno boilie s príchuťou Guláš/

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

[ otázky | kaprařina | nástrahy, návnady ]

Co je nového - kaprařina + obecné
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniKorum Allrounder Hooks

Za 65
Náš dosud nejvšestrannější háček. Díky lehce zahnutému tvaru a mírně zahnutému oku funguje efektivně, ať už je uvázán na přímo, nebo vlasovou metodou. Háčky jsou vyrobené z vysoce kvalitní Japonské oceli a jsou chemicky ostřené pro perfektní a dlouhotrvající ostří.

akce, rybareniZ Carp 12ft 3lbs

Za 7.067
Jeden z nejštíhlejších kaprových prutů na trhu, za normálních podmínek nezničitelný, super tenký blank, extrémě lehký, rychlý, řízená akce, která končí úspěchem. Extra velká SIC očka, Fuji sedlo navijáku, kovová koncovka. ZÁRUKA NA BLANK 10 LET - platí po zaregistrování

Oznámení - kaprařina
Vložit oznámení

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí - kaprařina
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Doporučujeme cestovku
Rubrika Cestovky
CA HITRA CA HITRA

Naše cestovní kancelář nabízí autobusové a individuální zájezdy na rybaření ve středním Norsku, v rybářsky vyhlášené oblasti na ostrově...