Revíry místního významu

Vážení kolegové, otvírám tohle téma proto, že mám dost těch lumpů a vydřiduchů. Každý rok si kupuji celosvazovou povolenku. Tedy povolenku pro celý ČRS a každý rok se dovídám na který (podotýkám svazový) revír nemůžu, protože jsem si nekoupil povolenku v třeba Ústí nad Labem nebo v Benešově. Přece může být každému fuk, kde jsem si koupil povolenku, pokud je celosvazová, tak to logicky znamená CELÝ SVAZ.
Osobně jsem přesvědčen že to je proto, aby ty mechem obrostlé staré struktůry (podotýkám, že nejsem žádný mladík a za chvíli mi to bude 60) měli ty svoje místečka u vody pěkně rezervované, aby jim tam někdo nesednul a nemuseli se sebrat a někam jet na ryby. V době kdy jste z Českých Budějovic v Liberci za 5 hodin je směšné, že bych jako jihočech měl kupovat povolenku v Liberci abych si tam mohl nahodit do jejich Příšovické pískovny (vody stejného ČRS jehož jsem členem a kterému platím příspěvky)
Těším se na moudré odpovědi o ekonomických aspektech samostatného hospodaření, o tom jak, kdo a podle jakého klíče rozděluje finance atd...
Blablabla....
Fakt je, že jeden svaz, jeden rybářský řád, jeden soupis revíru, jedny míry ryb to má asi v zemi která je takhle malinká logiku.
Autor diskuse: Kolos23 - Profil , 24.1.2017 všeobecné - revíry, cestování

sven - Profil | St 25.1.2017 16:13:33

Mrknato >> Ahoj. Já Ti rozumím a v zásadních věcech nejsme ve sporu.
Jen každý nahlížíme na problém z jiného úhlu. Já víc z toho pesimisticko - reálného.
Ty chceš bořit hradby, mně stačí vyhnat krtka z mrkve.
Zápolit s větrnými mlýny nelze s holou zadnicí.... odrazit se lze až od hmatatelné jistoty...
Zvlášť, pokud chybí všobecná podpora a vůle většinového mančaftu..

Nepamatuji z minulosti, že bylo třeba řešit podobné problémy....
Při samospádu, kterým se současná svazorybařina, vinou konzumního přístupu základny, ubírá do věčných lovišť, nedávám poslední větě odstavce č. 3, přílišnou budoucnost.
Pak zákonitě dojde k lámání chleba a decimaci členské základny
Odpovědí jim budiš lakonické sdělení: "Buďte rádi vy troubové alespoň za toho vrabce v hrsti, co tu zbyl po dědcích, kteří viděli dál než na špičku svého nosu a přičinili se .....

sven - Profil | Út 24.1.2017 17:44:22

Kolos23 - >> Jako rozumím Tvému rozhořčení... ale nenapadá mě jediný důvod, proč by třeba naše MO, měla poskytovat k rybolovu svůj RMV někomu, kdo pro jeho existenci nehnul prstem ani jinak se na jeho existenci nepodílel.
Vybudovali si ho naši členové svýma rukama, za své peníze, je ve vlastnictví MO a ta ho zarybňuje za členský peníz, vydělaný rybochovnou a jinou činností...

Ještě jedna technická:
Příšovické pískovny, neobhospodařuje MO ČRS Liberec ale samostatně hospodařící MO ČRS Svijany.
Ta má s MO Liberec dohodu o možnosti lovu libereckých členů, na jejích vodách.
Tedy si v Liberci jako jejich nečlen sice povolenku koupit můžeš ale na Příšovice Ti stejně platit nebude..