nevím si rady - jak na ty lstivý potvory z hlubin (candáty)

Ahoj rybáři, už jsem z toho lovu candátů na mém oblíbeném revíru v rozpacích. Proto se obracím k vám. Tuto vodu navštěvuji už druhým rokem a mám ji už poměrně dobře zmapovanou, ale s vytáhnutím ryby mám pořád velký problém.

Chytám ryby na hranách ve vzdálenosti cca 25-30m. Je tam hrana z nejakých 7 metru na 12m ( na mém oblíbeném místě). Strašně se to tam lomí a po záběru se mi stane, že téměr vždycky o rybu příjdu uříznutím silonu o slávky, kterých je tam plno. Zkoušel jsem i rybu nechat jet at odjede od te hrany a ja mam tak větší šanci na zdolání, když nebude těsně za tím zlomem, ale vždycky jede podél hrany a ne dál do hloubky.

Zkoušeli jsme i použít šnůru (místo silonu), ale jelikož je tam strašně čistá voda tak záběr nikdy nepříšel, jen na udici se silonem 0,24mm. (chytám tak ráno i večer)

Nemluvím o jedné neúspěšné vycházce, ale už asi o 15 - 20 caté. Většinou mám cca 4-5 záběru a vytáhnu jen jednu rybu jinak o ně příjdu.

P.S. rady změň místo prosím nechci (chci najít radu na tento problém, nerad problémy obcházím, ale rád je řeším), zkoušel jsem j jiné místa, ale ty ryby jsou ve velkém jen tam (tolik záběrů jako mám tam nikde jinde nemám), a nebavím se o rybách okolo 50cm ale o candátech, kterí se po záseku nezastaví a jedou jako parník. Jeden 74cm se mi podařil vytáhnout (i když to nebyl žádný obr, ale patřil k těm menším "parníkům"), ale silon už byl tak obroušený, že jsem musel 20metrů vyhodit.

P.S. ještě mě napadlo vyzkoušel angličák s mrtnou rybičkou, aby olovo neleželo na zemi.

Děkuji za vaše rady. Petrův zdar
Autor diskuse: kopik - Profil , 23.6.2013 dravci - techniky lovu

kopik - Profil | Po 7.10.2013 13:55:03

už se začíná dařit, od této diskuze jsem urval pouze jednou a to na háčku nebyla ryba, jinak stačilo namotat 0,40mm fluorocarbon 15metru a návazec z 0,30mm fluorocarbonu a jde to, sice záberů je o poznání méně (jeden ci 2 za 3 hodinky lovu) ale zdolávacka je v pohode, rybu jsme vzdy vytáhli, tento je z minulého víkendu, snad časem příjde nějaký ten parník, který tam 100% je :), ještě jednou díky za rady, petrův zdar, jo a s 10g angličákem to jde taky :)