Italská klika - smetánka jižních lovišť

Volná diskuse všech přátel a fanoušků italských revírů, kteří se chtějí příjemně pobavit a vyměnit si určité informace! Příspěvky s kvalitní fotografií budou preferovány!

Pavel ,,Bobrman"
Autor diskuse: bobrman - Profil , 30.10.2009 všeobecné - revíry, cestování
61 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

Npjontrek - Profil | Út 15.8.2023 17:17:19

Ahoj,

Kdyby někdo měl zájem o čtyřtaktní lodní motor mercury 5 dejte vědět. Díky Petr

NPeter36 - Profil | Pá 13.1.2023 14:49:00

Zdravim, tak pokus o sumce v lednu probehl, bez uspechu. Ale bylo fajn 🙂

NPavel.B. - Profil | Út 25.2.2020 18:37:15

Známá co bydlí v oblasti Rovigo poslala fotku jak šla nakupovat....no masakr! Úplně to na dubnovou každoroční výpravu nevypadá :((

NPavel.B. - Profil | Po 24.2.2020 14:39:50

Aktuální stav rozšíření viru. Snad se najde brzy lék!

Nsvena - Profil | Pá 21.2.2020 22:49:17

Tady to zdechlo, ale za chvíli tam
začnou kousat 🤩😀

NSmah - Profil | So 8.2.2020 21:59:12

Jezdíme tam od 2005, chytáme na hlavním toku kapry i sumce, ale že tam žije vyza velká jsem se dozvěděl až předloni, když ji chytil kolega, co tam byl s náma poprvé(141 cm).

NSmah - Profil | So 8.2.2020 16:46:32

Zdar borci,
předloni jsme byli u Poleselly a majitel místního campu - "Rico" nám kromě standartní povolenky (co si kupujeme už mnoho let na poště) nakroutil SPECIÁLNÍ povolenku chyť a pusť za 100,-€ - údajně proto, abychom se odlišili od rabujících Rumunů a měli pokoj od zelených policajtů. Víte někdo jak je to doopravdy? Jestli je skutečně potřeba, nebo je to jen drahá šaškárna . . .

Nmario31 - Profil | Út 28.1.2020 19:18:29

Piesočné pláže kam se podíváš.....

NChiquita - Profil | Út 23.4.2019 20:34:57

Každoroční velikonoční výprava za Italskými obry je za námi a tak sem dám aspoň pár fotek pro oživení.

Ndrako - Profil | Ne 7.4.2019 7:57:11

Požičane od kamosa.Za celich 5 dní nic az ked o trocha stupla hladina mal 3 zabery a jedna ryba.

Ndrako - Profil | So 6.4.2019 21:58:53

Manifesto >> Kamos je akurat na ceste uz domov. Pad bol extremne podstav ze 4m dole mozno viac.. Teplota vody cca 16st..

Nstarka4 - Profil | Pá 21.12.2018 9:23:41

Taky přidám nějaký :)

Nsumcar1 - Profil | Čt 22.11.2018 11:40:45

Dalas >> Vsetko sa da ked sa chce ,ale naco riskovat.Ja mam Zodiac rib 380 motor 9.8hp a zda sa mi to slabe idem kupovat 20hp.Preto som napisal ze na taku velku lod je malo 5hp.Neber to tak ,ze sa chcem hadat to rozhodne nie.

NDalas - Profil | Čt 22.11.2018 8:48:00

.. s motůrkem ze sekačky..) Tomu říkám Srdcař! A přežil..))

NDalas - Profil | Čt 22.11.2018 8:46:21

sumcar1 >> To je na uhlu pohledu, já s tebou nesouhlasím, Sednout do auta a přejet přes D1 je podle mě hazard se životem taky a větší. Chce to mít srdce na správným místě- tento kamoš na tomto přejel Z PV do Maistry, týden z toho odchytal a pak zase zpět, ve vlnách, kdy jsme nabírali vodu vrchem do Marin

NTypek - Profil | Čt 22.11.2018 7:34:53

Dalas >> Pamatuješ, jak jsme chytali na "ciťaka",

NSklipkan - Profil | Út 20.11.2018 23:53:31

Když tu Dalas nakousl naši letošní 2 týdenní výpravu do Itálie, tak se s ní pochlubím. Jeli jsme ve dvou s Filipem, každý tři pruty na sumce a taktika byla jasná. Lov z lodi a každý den jiné místo. Vrátili jsme se domů s výsledkem 0 záběrů od sumce. Zážitků z ní máme možná víc, než kdyby jsme něco chytili a nikdy na ni nezapomeneme. Byla povodňová voda, tekly stromy a teplota vzduchu přes den 4-10°C a teplota vody klesla z 10°C na 7°C za dobu naší výpravy.

Celé to začalo letos 15.3., kdy jsme dojeli k Pádu a dali sraz s borcem z jedné české společnosti, který nám měl zajistit parkování pro přívěs a povolenky. Povolenky zajistil a na zbytek se vykašlal. Přivítání znělo "Pád je nechytatelný, nikdo na něm nechytá, plavou stromy, je ochlazení a voda má jít ještě nahoru". Kdy se bude dát chytat? Odpověď zněla: "Asi za týden". Když uviděl naši loď, jak ji máme plnou a 5HP motor, tak nám řekl, že loď nezvládne jet proti proudu. Dále nás varoval před 1-2m vlnami, které na hlavním toku můžou přijít, což jsme mu v ten moment nevěřili, ale měl pravdu. Po únavné cestě, kdy jsme jeli bez přestávky, ať co nejdřív chytáme to s námi otřáslo. Se slovy, že sereme na takové řeči jsme jeli a hledali, kde koupíme řetěz a místo, kde zaparkujeme a odběhneme přívěs na loď.

Z informací, měli jít chytit nástražní rybky na každém menším kanálu bez problému, ale při teplotě vody 7-10°C se to ukázalo jako velký problém, tak jsme zkoušeli víc míst, až na jednom soutoku kanálů jsme chytili velké karasy a kapry, Spát jsme šli asi až po 30 hodinách od posledního spánku v ČR.

Přiznám se, že pro kluky co nikdy neviděli pořádnou řeku, byl Pád nezkutečný, ještě pohled z mostu jak valí a barva je jak kafe plné stromů nám naháněl strach.Na Pád jsme vyjížděli poprvé prázdní jen otestovat, jak loď zvládá překonávat proud. Rychlost krokem byl pro nás úspěch, tak jsme komplet vybavení a zásobu na 2 týdny dali do lodi a už jeli naostro přejet hlavní tok Pádu napříč, aby jsme se dostali od kotviště do Maiestry, kde by pro nás bylo reálné odchytat celou výpravu. Hlavní tok se nám povedlo přejet v pohodě. Ten den se nám naštěstí, až na Maiestře posral motor (ucpaný kaburátor), toto se nám opakovalo na výpravě ještě 3x. První zavážení probíhalo za tmy a za deště, ale to nám vůbec nevadilo.

Nástražní ryby byl velký problém nachytat i na kanálech, na které jsme jezdili skoro každý den chytat, ať máme nástražky které si přejeme. Měli jsme jen velké karasy, kapry a oukleje. Pořád jsme obvolávali okolní společnosti, jestli nemá někdo na prodej nástražní ryby. Byli jsme v druhé polovině výpravy a dostali jsme info, že si můžeme dojet pro cejnky kolem 25-30cm, což pro nás byl přesně ten impuls, který jsme potřebovali. Foukal vítr jak prase, nevím kolik, ale byl to hukot a z Maestry byl problém přejet hlavní tok, ale celkem bez rozmyšlení jsme na něho vjeli a až pak si uvědomili, jaký to je průser. Poslední slova zněli: "Drž se co nejvíc a nespadni do vody" , pak už jsme byli ticho a měli tak nasrané v gatích, že jsme ani necekli. Mezi klasickými metrovými vlnami, byli dvě fakt opravdu hodně velké, při kterých jsme nabrali hodně vody. Nejde to jen tak popsat, kdo to neviděl si těžko dokáže představit.
Při příjezdu do kotviště jsme začali v euforii křičet, jak kdyby jsme vyhráli jakpot. Během přejezdu jsme utopili převaděč elektřiny na 220 a nabrali 50L vody a měli všechno mokré. Jeden z okolních rybářů co byl v kotvišti nás označil za borce z Pádu, kteří přejeli Pád v tom hnusu s "5koňákem", tak jsme byli na sebe pyšní, ten den jsme spali v kotvišti a sušili celou noc oblečení a spacáky.

Nové rybky jsme měli nakoupené a ráno trochu ustál vítr, tak jsme vyrazili znovu do Maiestry. Takové zážitky jako, že jsme si zdolali 10m stromy na prutu a že v noci jsme museli znovu vyvážet všecky potrhané trhačky, nebo že nám strhl strom celou zakotvenou loď a táhl nás, to jsme brali spíš za odměnu a kvůli tomu se tam přece jezdí.
Nechutný zážitek byl, když natažené trhačky borec přejel a vymotal jeden celý prut. Neměli jsme je mít natažené ke druhém břehu, ale někdy pokušení zláká, byla to první loď po týdnu co jela. Byl to stejně zmrd, protože přibrzdil a jak viděl situaci, tak dal plný s 90HP motorem a tím zvedl příď, aby vzal co nejvíc trhaček a pak ještě víckrát stejným způsobem s bedýnkou na hlavě přejel kolem a vítězně vyhodil chuchvalec pletenky 5m do vzduchu.

Už při cestě do Itálie nám v autě praskla hadice se vzduchem, to jsme nějak dojeli a na cestu zpět opravili. Horší přišlo až při cestě domů v Rakousku, tam se nám tak rychle ztrácela voda, že jsme každých 20 minut zastavovali a dolévali vodu. Nakonec to ani už nemělo smysl, protože voda byla pryč hned při rozjetí, takže jsme uvařili motor na totálku. Ve 2hod. noci 10km od Vídně na dálnici jsme zůstali trčet i s přívěsem. Naštěstí měl kámoš parádní asistenční službu, která pro nás do dvou hodin dojela a odvezla auto k servisu a nás zavezla na 4 hvězdičkový hotel. Bylo to jak z filmu. Po dvou týdnech, neumytí, smradlavý jsme dojeli do takového luxusu. Po zjištění, že auto nejde opravit pro nás poslali odtahovku z ČR. Domů jsme se nechali dovést jak páni a všechno zaplatila asistenční služba.

Bylo to nezkutečně náročné, strašně krátké dny v tom březnu a hodně nám pršelo. V té zimě jsme potřebovali víc spánku než v létě, celkově hodně jiné rybaření, než na co jsme zvyklí. První polovinu výpravy jsme každý den jezdili na kanály chytat nástražky a pak zase hledali nové místo na sumce Pořád se hnali, ať to stihneme do tmy, někdy až po tmě vyváželi na sumce.
Kdybych měl udělat něco jinak, tak jen to že si vezmu nástražní ryby z domu a pořádný řežez a záměk, ale i tak jsme odchytali 8 nocí na 6 prutů bez záběru na různé velké, malé i top nástražní ryby pokaždé na jiném místě i na jamách a i na nenápadných místech, trhačky pěkně o břeh roztahané pruty, podvoďáky do hloubek, pokusy s vertikálkou, ale záběr nepřišel. Nejlepší na celém výletu bylo, že jsme měli Maiestru sami pro sebe a projeli ji celou. Nebyl tam jediný rybář, až při odjezdu začali přijíždět. Nechutné bylo, že z každého stromu vysel trhací silon.

Celý rok žijeme ze vzpomínek na Itálii, protože to byla prostě prdel, průser na který se dobře vzpomíná. Někdy se tam ještě vrátíme, asi to bude na kanál, možná někdy někam jinam na hlavní tok, ale příští rok na jaro bude Ebro.

NP!F - Profil | St 14.11.2018 21:50:36

Aby som len nedrzkoval, dam aj ja jednu predpazku.

Nsumcar1 - Profil | St 14.11.2018 17:42:40

boriak >> Dakujem.Pridam este jednu fotku.

Nabcdddd - Profil | St 14.11.2018 8:56:00

sumcar1 >> je o mne vseobecne zname, ze ja neviem chytit poriadnu rybu. pride mi smiesne robit z beznych ryb perspektivou obludy. nabuduce si vykop za rybou zakop, bude vyzerat este ozrutnejsie.... ked chytits takeho "do ruk" je tu este jedna moznost

Nsumcar1 - Profil | Út 13.11.2018 11:40:22

Tento bol trosku krajsi.

Nsumcar1 - Profil | Út 13.11.2018 6:29:11

Novembrova rybacka na severe.

Nmira24 - Profil | Čt 12.7.2018 14:07:44

Ahoj vespolek.
Chtěl bych poprosit znalé o radu.
V dubnu sem byl poprvé na Biancu mezi Rovigo a Adria.
Byl sem se známým, který zná majitele mola na fotce. Sice nežrali, ale perfektní místo.
Chceme jet ve třech znovu v září, ale hledám jiný místo, protože teď je známej znovu na mole a po vyhrocený kontrole už nemůže zavážet proti, ale jen po proudu,že nesmí pod most ze kterého je to foceno.
Našel sem pod Adriou slepej kanál. https://www.google.cz/maps/@45.0493133,12.1644116,2​79m/data=!3m1!1e3
Tak bych se chtěl zkušených zeptat co si o tom myslíte nebo víte.
Jo a ani od místních(každej žvanil něco jinýho) sem se nedozvěděl jestli se tam dá chytat nonstop?
Nechci propíchnout něco tajnýho, ptám se jako slušnej rybář co ryby nežere:-)

Nsumcar1 - Profil | Út 29.5.2018 21:47:44

Moja jazdna suprava

Nsvena - Profil | Ne 15.4.2018 20:04:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ale aspoň když tečou klacky jsou zdolávačky 😀

NHolátko - Profil | Út 10.4.2018 17:09:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Velikonoční prodloužený týden. Bojovali jsme co to šlo, vyváželi všude možně, dopředu, dozadu, za roh. No větší ryba nepřišla. Teplota vody 12°C, dva dny pršelo, hladina šla o 60cm nahoru, voda brala větve a trávu a to šlo pochopitelně do šňůr. Ale užili jsme si to.

Nsvena - Profil | Po 9.4.2018 15:32:55

Tady to asi zdechlo tak hodim fotku aspoň 😀

Nbavorak - Profil | Út 16.1.2018 19:31:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

pár starších foto

NPádík - Profil | Po 15.1.2018 15:54:53

Zdar ve spolek. Chtělo by to tu trošku oživit.
Tak jeden letošní přes 260cm z jihu.
Jede někdo v blízké době na jih?

Nbavorak - Profil | Út 9.1.2018 13:18:43

Čau chlapi, letos se chytáme po pěti letech do IT na Goro, a chci Vás poprosit o nějaké informace ohledně změn v rybářském řádu, sehnání povolenek a nástražních ryb.
vždy jsem to řešil přímo v rybářství v Arianu u Carly, ale ta už snad rybářství ani nemá.
nemáte někdo nějaký kontakt? díky moc Mara

Nsidla - Profil | Út 12.9.2017 8:05:52

potřeboval bych maličko pomoct, ví někdo kde mrknout na otevírací dobu pošty v Tolle? už to googlím nějakou chvilku a ne a ne to najít. díky moc

Nsvena - Profil | Po 15.5.2017 22:53:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak ještě hodím jeden double :-D

NJAH - Profil | Čt 4.5.2017 20:12:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

svena >> dvě lodě.. kde máš rezervu?

Nsvena - Profil | Čt 4.5.2017 19:55:36

V téhle diskuzi se mi libí :-)

NJAH - Profil | Út 2.5.2017 21:14:13

né vždy zabere lamač prutů :)

Nsvena - Profil | Út 2.5.2017 21:02:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

To mi taky :-D ale jen na noc ;-) pěkná rybka ;-) A tady jeden lamač prutů 247cm. :-)

NJAH - Profil | Út 2.5.2017 20:30:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

svena >> Pěkná rybka. My měli asi větší zimu :))

Nsvena - Profil | Út 2.5.2017 19:59:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nám to taky kouslo :-D 235cm

NPavel.B. - Profil | Ne 30.4.2017 9:20:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Taky hlásím návrat.....a vydařilo se...sumečků kolem metru dvaceti bylo dost už jsme mysleli, že nic většího nechytneme a pak to cinklo. 230CM! Jinak teplota v kanále se šplhala k 17stupňům, nejhezčí den včera, v den odjezdu...jinak vítr a déšť.

Nsvena - Profil | So 29.4.2017 20:58:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mi jedeme domů zítra a poprvé jedu rád domů za holkama :-D

NChiquita - Profil | Ne 23.4.2017 11:58:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

JAH >> Já se vrátil dnes ráno a celkem to nakonec vyšlo. V pátek už to vypadalo, že pojedu domů bez ryby, ale nakonec v pá. odpoledne jeden na vertikál a v so. ráno na rozloučenou jeden na trhačku. Bylo krásně, ale v noci byla slušná kosa.

NJAH - Profil | St 19.4.2017 22:10:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak jak hoši, nějaké jarní úlovky?

NStupin - Profil | Ne 2.4.2017 21:22:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Hlasim navrat, neco malo se povedlo. Vsechno ale kolem metru...

Nsidla - Profil | Pá 24.2.2017 22:00:37

Já si to tam užiju znova i bez cinknutí...má to něco do sebe ta itálie

NChiquita - Profil | Čt 26.1.2017 22:31:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

A jeden s úsměvem

NChiquita - Profil | Čt 26.1.2017 22:29:33

Jeden Ital s lehce křivou hubou

NJAH - Profil | St 25.1.2017 18:24:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jeden italskej kocour :)

NChiquita - Profil | Út 24.1.2017 22:00:54

blackfish >> Jo jo, někdy je dobře zakotveno, nastražen dostatečný počet prutů a záběr stejně nepříjde, ale jednou za čas štěstí i na pos..nýho sedne a proto tam pořád jezdíme. Už aby bylo jaro a mohl bych zase pustit na vodu nástražní rybičku a čekat na záběr.

Nblackfish - Profil | Út 24.1.2017 20:16:49

Typek >> Důležité je dobré kotvení :) teď mám pocit že sem se fakt tehdy snad zbláznil.. :)

NTypek - Profil | So 21.1.2017 8:17:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

...je tam prostě hezky

NTypek - Profil | So 21.1.2017 8:14:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

JAH >> Podobná sestava a počasí.

NJAH - Profil | Pá 20.1.2017 21:41:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pěkný místo = 3 kačeny = 0 záběrů :)

NJAH - Profil | Pá 20.1.2017 21:19:50

Klid před bouří :)

NJAH - Profil | St 4.1.2017 14:12:42

Ruce už jsou zahojený, voda zamrzlá, to je špatný, to je špatný :))

NJAH - Profil | St 4.1.2017 14:07:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Novej rok před námi, už plánujete cesty? :)

NJAH - Profil | Ne 4.12.2016 9:04:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

L-a-c-i >> Všude bahno, ryby nikde..

NJAH - Profil | Čt 3.11.2016 22:15:14

V Itálii je základ mít čepici MRK :)

NJAH - Profil | Čt 3.11.2016 22:05:24

Rumuni na sumcích :)

Nkokosek - Profil | Čt 3.11.2016 21:59:06

Skomírá to tady, tak zkusím trocha oživit a nabudit ;)

NStupin - Profil | Po 3.10.2016 20:06:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak pocasi krasa(bohuzel az moc) a pohoda u vody byla. Ryby sice nic moc, ale ne vzdy je posviceni =)

NStupin - Profil | Pá 30.9.2016 10:40:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Na pocet trosku lepsi, dalsi ctyri, ale nejvetsi 115. Porad se jim nechce.

NDalas - Profil | Pá 15.4.2016 22:49:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vanous >> na oplátku)

NVanous - Profil | Pá 15.4.2016 16:13:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dalas >> Žádná velká extratřída, ale zachytali jsme si :) O nějaké ryby jsme přišli, a jedna byla už lepší kategorie :) Ale beru to jako úspěch, protože jsme už několikrát vyhořeli uplně

Nsidla - Profil | Ne 10.4.2016 15:03:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

nám na biancu kapři spolupracovali vcelku dobře. první ryby už na druhý den od zakrmení (samozřejmě krmil obiš,jinak by najeli až třetí den) ,... sumci mizerné, ale určitě bych se tam jako nouzovku rád vrátil.

Červené karty: rover, asitožeru, Vondyš