Zákon o bivakách

Zajímalo by mně, jak je to s bivaky s podlážkou? Prý mělo dojít k nějaké úpravě? Děkuji
Autor diskuse: kaprhans - Profil , 16.3.2005 kaprařina - RŘ, MO, svazy
15 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NPoušťák - Profil | Ne 2.2.2014 13:02:26

odmalička jsme jezdili s otcem k vodě na ryby a všude stanovali v obyčejném stanu.Nikdy na nás nepřišli poliši a nevyhodili nás od vody,a to jsme měli obyčejný Áčko s podlážkou.Nikdy jsme po sobě nezanechali nic useknutého natož bordel.Je to jen a jen v lidech a dokud se nezmění chování lidí napříč celou společností,tak to bude vypadat v naší zemi stejně,jako v týhle diskuzi .

NKocháč - Profil | Ne 2.2.2014 15:46:43

A další nechutné táboření u vody. jak já se stydím :o))))

Nvydra Lucky - Profil | Ne 2.2.2014 15:38:20

Skutečně výživná diskuze, oslava lidské blbosti, poťouchlosti a rozložitých ramen ... jen na okraj - i RS může nosit zbraň. Já mám třeba osmatřicítku speciál. ALE ZÁROVEŇ TVRDÍM - JEN BLB NAMÍŘÍ ZBRAŇ NA ČLOVĚKA JEN KVŮLI PITOMOSTI.
Vidím, že mám štěstí, že dělám RS v organizaci, která je samostatně hospodařící a stanovila si pravidla, které si hlídá. Nehodláš je dodržovat, už si u nás nezachytáš. Jak prosté. Nabouchej si svoji pistolku, psa i s manželkou třeba do bivaku, spakuj si to, táhni a už se nevracej. Hostovačku ti už nedáme, je to tak jednoduché. Vše je to jen o lidech, toleranci a ochotě vyhovět regulím.

NNetipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Ne 2.2.2014 15:34:09

Co se týče zákonu o bivakách, tak jsem se o to trochu zajímal a přidávám email, který mi zaslal pan Mudr. Adam Vojtěch, poslanec a člen výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj, když jsem se ho elektronicky na toto palčivé téma ptal:

Dobrý den,

velmi děkuji za Váš dotaz ohledně zákona o bivakách, respektive o jeho novele z r. 2010. Věřte, že konkrétně tento zákon je jedním z naších prioritních zájmů a nezastíráme, že jeho novelizace byla nejen součástí našeho volebního programu, ale taktéž neodkladnou a nutnou záležitostí. Ve výboru aktuálně nemluvíme o ničem jiném, než o tom, jak správně ukotvit v zákoně ČR možnost přespání sportovních rybářů přímo u vody. Já osobně, jako vystudovaný kardiochirurg mám na toto velmi vstřícný názor a je pouze na nás ve výboru, jak se napříč spektrem politických stran dokážeme dohodnout. Vůle tu je.

Naším primárním cílem je, jak už jsem naznačil, je sladit celý zákon o bivakách s trendy EU, tak aby splňoval nejen normy EU, ale taktéž splňoval přísná kritéria jakosti ISO 2014. Je jasné, že stávající stav zákona o bivakách spolu s prováděcí vyhlášskou z roku 1999 v současné době není dostačující a je třeba jej novelizovat. Vize je zcela jasná. Odejmout podle zákona o bivakách dle §14 odst.9 pozdější vyhlášky z.r. 2012 rozhodovací pravomoc vlastníka pozemku s pozemkem nakládat a spravovat jej a tuto pravomoc předat do rukou sportovním rybářům. Jakmile tento zákon projde ratifikací, nevidím jediný důvod, proč bychom, za předpokladu hlasování ústavní většiny ve sněmovně, nemohli zmínku o zákonu o bivakách zakotvit i do ústavy ČR. To je ale vize budoucnosti.

s pozdravem Adam Vojtěch

Nkritik - Profil | Ne 2.2.2014 15:07:32

Každoročně je na březích našich vod zastřeleno několik desítek členů RS a dalších rybářů, kteří se neopatrně přiblížili ke stojanům a vidličkám biwakujících rybářů..... :-))
Dobrá manéž tady :-))

NKocháč - Profil | Ne 2.2.2014 11:32:32

Už se těším na nový biwak, jak ho provětrám. V klidu a pohodě postavím na svazovce, nahodím a půjdu si zdřímnout. Pohoda.

Nvydra Lucky - Profil | Ne 2.2.2014 11:10:49

Mám ještě jeden dotaz. Ptám se těch, kteří tak vehementně kritizují "naše" zákony a vychvalují ty okolní - přečetli jste si je vůbec ? Máte ponětí, co se v těch zákonech skutečně píše, nebo jen plácáte to, co jste někde odposlechli, četli jen vytrženou část ... ?
A druhá věc - když už zákony jsou, proč se tam venku neopovažují je nedodržovat a tady se najde spousta ignorantů, kterým jsou stanovená pravidla ukradená ? Naznačím odpověď - protože tam se s nima nikdo nepárá, co je dáno, to platí !!! Tady je taková demokrecie (rozuměj anarchie), že si každý vykládá vše po svém, jak se mu to hodí. Dříve říkali ČSSR Absurdistan, co jsme dnes ???? Panuje tu klasická cochcárna.

NKocháč - Profil | Ne 2.2.2014 14:05:37

U vody je krásně

Nshiro utsuri - Profil | Ne 2.2.2014 13:52:14

elhierro >> Já to chápu a v tom je ta absurdita. Na cikanské vesnice nemají ani RS, policie a jiné uřady ale na chlapa, ktrerý si 3x do roka vyrazí na týden na kapry s bivakem mají všichni. A už do nej začnou jebat hned v lednu :-)

Nviceroy - Profil | Ne 2.2.2014 16:55:17

elhierro >> ja se s timhle taky setkal a ne jednou ....osobne se vyhybam takovym partickam mam rad klid a ver ze po prijezdu na flek jsem nasbiral plne 3 pytle bordelu po nekom a taky jsem byl svedkem a ne jednou jak si duchodci prisli zachytat .....sezrali svacinu a prazdne pettky od piti nahazeli do kraku a jeli do prdele .....nechapu kdyz se nekdo taha s plnou dvoulitrovkou limonady k vode ale prazdny obal co nevazi nic uz nema silu odnest domu ......ja na rybach nikdy nepihu mam za prve rad svuj vercajk a za druhe si uzivam rybarinu v ustrani od vsech .....bohuzel kvuli par jedincum se do jednoho pytle hazi vsichni kdo maji u vody bivak nebo brolly a tohle je kurevski nefer

Nelhierro - Profil | Ne 2.2.2014 16:46:32

viceroy >> A ještě abys věděl co já a bivak. Mám rád rybolov, je fajn postavit si u prutů bivak a takto v přírodě třeba týden odpočívat. Jsou krásné západy slunce, noční obloha a ranní rozbřesk. A proč nemít pohodlí. Ale zásadně mi vadí, že drtivá většina v noci chrápe, u prutů nejsou a v případě jízdy je vzbudí příposlech. To je rybařina? Nemám rád, když se někteří jedinci den co den u vody ožírají a pak obtěžují své okolí. Nemám rád, když po rybářích zůstává bordel v podobě rozbitých lahví, plechovek atd. Nedělá to každý, ale i tací jsou. Jednou jsem byl účastníkem jedné hádky, kde se skupina 5 movitých sportovců kaprařů chovala jak smyslů zbavená, oháněla se vším možným a celé okolí jak s hrdostí říkali - mají v pí...... Renaultu. Nakonec dorazila RS v doprovodu PC ČR a to najednou bylo ticho. Sebrané papíry, na místě pokuta od Policie a do hodiny byl flek prázdný. Jen bordel tam zůstal. Podotýkám, že to byl extrém a věřím, že takových idiotů je málo.

Nelhierro - Profil | Ne 2.2.2014 16:21:13

Přiložím polínko pod kotel. Vůbec NEJ jsou kapraři, co s sebou k vodě táhnou basy piv, lahve kořky a během chvíle se upraví pod obraz svůj. To teprve pak přichází ta pravá, kaprařská zábava. :-)

NPiškothonza - Profil | Ne 2.2.2014 13:50:01

shiro utsuri >> bud v klidu,ten d.e.b.i.l je mířenej na mě....)))) a to si ještě představ,že tam chytaj i na 10 prutů,candáty a sumce celoročně,nejlíp jdou na žížaly v období tření cejnů...ale ti kapraři jsou fakt špatný...jdu sám sebe pokárat...))))

NMrknato - Profil | Ne 2.2.2014 13:18:15

shiro utsuri >> Máš to nějaký pomotaný. Když je špatný počasí, tak jde rybář dom k mámě a ne, že začne stavět "stavby" na cízích pozemcích.....

NJarda Kučera - Profil | Ne 2.2.2014 13:14:05

elhierro >> Tak to s tebou souhlasím, ale velká část těch kaprařů zvládá špatně dva pruty :-)

Nsplávkař - Profil | Ne 2.2.2014 13:06:45

dosec >> střílet po těch co ti zapípaj zatímco jsi zašitý netušíc co se děje venku v bivaku nebo za to dávat automaticky pěstí je standartem kapraře nebo je to chování kterým se dotyčný z řad kaprařů navždy vyautuje??

Nelhierro - Profil | Ne 2.2.2014 13:06:36

Za sebe uzavřu diskuzi. Je až s podivem, jak si někteří nechají "vypláchnout" mozek agresivním a přitom stupidním marketingem obchodníků. Aby byl kaprař IN, musí přeci jet k vodě s narvaným náklaďákem potřebných věcí, za které odevzdá obchodníkům peníze. Proč je IN lov na tři a více prutů? Ne proto, že toho víc chytím, ale proto, že když si koupím čtyři pruty a kolovrátky, tak je to o dost peněz více, než jen za dva. Pro mě jsou třeba vrcholem zhovadilosti JRC boty, které jsou vlastně takové bačkory do bivaku. :-) Možná se dočkáme doby, kdy se budou prodávat i kaprařská pyžama. :-))))

PS: Hotovej TELESHOPING, ála Horst Fuchs ........ a když si koupíte jedny telebivakoboty, druhé telebivakoboty od nás obdržíte zdarma. Volejte a objednávejte telebivakobyty, jinak budete mít u RS problém!!! :-)

NMrknato - Profil | Ne 2.2.2014 13:06:18

Luger46 >> Pokud jsou udice nahozeny, bez kontroly rybáře, je bez pochyb, že ten, kdo je tam takto umístil, se dopustil přestupku a každá RS je oprávněna je zadržet. RS není oddělením ztrát a nálezů, aby hledala vlastníky po chatách a biwi.....

NLuger46 - Profil | Ne 2.2.2014 12:54:44

elhierro >> co to plácáš, kdo chce 4 pruty??? Možná KN chce tři prosadit, mě stačí dva, zase hážeš všechny do jednoho pytle. Jak zde už někdo psal máš uplnou zášt proti kaprařům, byt trochu tolerantní a neml jak zaseklá deska. Povaha člověka není podle toho jak chytáš.

Nmondry - Profil | Ne 2.2.2014 12:31:05

Už jste někdo někdy četl toto???
Táboření je v některých případech zakázáno, a to bez ohledu na to, kdo je vlastníkem dotčených pozemků. Jde o tyto případy:
1. V národních parcích - § 16 odst. 1. písm. c), v chráněných krajinných oblastech - § 26 odst. 1 písm. b) a v národních přírodních rezervacích - § 29 písm. j), vše zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny (dále jen „zákon o ochraně přírody“), je zakázáno tábořit mimo místa vyhrazená orgánem ochrany přírody – jde o zákazy plynoucí přímo ze zákona. Výjimky ze zákazu povoluje v každém jednotlivém případě vláda svým rozhodnutím.
2. V přírodních rezervacích, v národních přírodních památkách a v přírodních památkách je táboření zakázáno, pokud to stanoví bližší ochranné podmínky, vymezené v jejich zřizovacích předpisech. K tomuto uvádíme, že např. Vyhláška ONV Písek ze dne 4.12.1985 o chráněných přírodních výtvorech v okrese Písek, kterou byla vyhlášena PR Výří skály u Oslova, a která stále platí, striktně zakazuje mimo jiné táboření a rozdělávání ohně a zřizování trvalých táborů či dočasných tábořišť. Pokud je táboření takto zakázáno, lze tuto činnost vykonávat jen se souhlasem příslušného orgánu ochrany přírody (v tomto případě opět vláda).
3. V lesích je podle ust. § 20 odst. 1 písm. k) zákona č. 289/1995 Sb., o lesích a o změně a doplnění některých zákonů (lesní zákon) zakázáno tábořit mimo vyhrazená místa.
4. V ochranném pásmu 1. stupně přírodních léčivých zdrojů je zakázáno tábořit (ve stanech, obytných přívěsech apod.) mimo vyhrazená místa podle nař. vl. č. 152/1992 Sb., o ochranných pásmech přírodních léčivých zdrojů lázeňského místa Františkovy Lázně a podle vyhl. Ministerstva zdravotnictví č. 175/1999 Sb., o ochranných pásmech přírodních léčivých zdrojů lázeňského místa Karlova Studánka.
5. Ve vyhláškách obcí mohou být také obsaženy zákazy táboření. Obec tak může chránit veřejný pořádek v režimu § 10 písm. a) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), např. zákazem neoprávněného (ve smyslu nedostatku svolení vlastníka pozemku) stanování a táboření na vymezených veřejných prostranstvích, případně území obce, a to bez ohledu na charakter vlastnictví konkrétního pozemku.

Naopak zákon č. 99/2004 Sb., o rybníkářství, výkonu rybářského práva, rybářské stráži, ochraně mořských rybolovných zdrojů a o změně některých zákonů (zákon o rybářství) problematiku táboření neřeší a táboření ani striktně nezakazuje. Zákon připouští užívání pobřežních pozemků v nezbytném rozsahu, tzn. v takovém rozsahu, který je nezbytný k výkonu rybářského práva. Je otázka, zda je nezbytné k výkonu rybářského práva stanovat. Navíc ve vyhl. č. 197/2004 Sb., k provedení zákona č. 99/2004 Sb., o rybníkářství, výkonu rybářského práva, rybářské stráži, ochraně mořských rybolovných zdrojů a o změně některých zákonů (zákon o rybářství) jsou vymezeny denní doby lovu ryb v pstruhovém rybářském revíru, kdy maximální jsou v měsících červnu a červenci od 5 do 22 hodin a v mimopstruhovém rybářském revíru jsou maximální v měsících květnu, červnu, červenci a srpnu od 4 do 24 hodin. V případě některých revírů však byly na základě rozhodnutí MZe ČR uděleny výjimka ze stanovené denní doby lovu na vybraných mimopstruhových rybářských revírech, a to od 00:00 hod. do 04:00 hod. v období od 16. června do 31. srpna.

Podle čl. 2 odst. 3 Listiny základních práv a svobod může každý činit, co není zákonem zakázáno, takže v případech, kdy to zakázáno není, je možné ve volné přírodě tábořit. Je ovšem třeba dbát ochrany vlastnického práva. Pokud jde o pozemky ve vlastnictví soukromých osob, je při výkonu rybářského práva vstup na pozemek povolen. Na cizí pozemek se vstupuje za účelem lovu ryb a po jeho skončení je třeba tento pozemek opustit. Pokud na něm chceme zůstat a přenocovat, je to vždy otázka dohody s majitelem pozemku. Na pozemcích ve vlastnictví státu nebo obcí (pokud nejde o výše uvedené případy) není táboření zakázáno.

Co se týče využívání přístřešku (nemá podlážku, jedna stěna je otevřená), který má sloužit k ochraně před nepřízní počasí, na místech, kde je zakázáno tábořit, nelze mít proti jeho používání námitky. Přístřešek musí evidentně sloužit k ochraně rybáře (tzn. nemůže se nacházet metry od břehu, neslouží k ukládání věcí ani k nocování). Co se týče stanu, který má podlážku a je určen k přespávání, lze ho stavět jen za výše uvedených podmínek.

Výše maximální sankce, kterou lze za porušení zákazu táboření uložit, se odvíjí dle místa, kde k spáchání přestupku došlo. Pokud se jedná např. o lesní pozemek, je postupování dle lesního zákona, kde je stanovena max. sankce 5. 000,- Kč. Pokud však byl porušen zákaz táboření ve zvláště chráněném území, lze dle ust. § 87 odst. 3 písm n) zákona o ochraně přírody uložit sankci až do výše 100 000,- Kč.


Mgr. Irena Berecová
Česká inspekce životního prostředí
Oblastní inspektorát České Budějovice
Dr. Stejskala 6, 370 21
tel. 386 109 146

NLuger46 - Profil | Ne 2.2.2014 12:24:30

Kocháč >> Já tam nejedu. Já nemám rád jakýkoliv extrémní keci o té nebo té skupině, jsem kaprař ale rád si zavláčím, plavačku apod. A nikoho neomezuju a nekecám o nich jací to sou tupuni a neházím do jednoho pytle.

NKocháč - Profil | Ne 2.2.2014 11:44:58

Luger46 >> Přesně, moc nevystrkovat palici a zapadnout mezi ostatní. Vždyť on biwak není pořád potřeba a jde přespat i bez biwaku jen pod přehozem. A tam kde je nátřesk provokuje s biwakem jen debil.

NPiškothonza - Profil | Ne 2.2.2014 11:35:52

elhierro >> ahoj,a ty maringotky,rádobycaravany,rádobyhausboty vytahaný na břehu,různý boudy a cikánský ležení,čemu vy na Orlíku říkáte rekreační oblasti tam patří????? To, co ty a tobě podobní, konkrétně na tom Orlíku za ty léta napáchali,neudělaj stovky kaprařů s bivakama za sto let....ty moralisto....

Nelhierro - Profil | Ne 2.2.2014 11:17:01

Ale abych byl objektivní. U vody nenechávají nehorázný bordel (krabičky od cigaret, vajgly, plechovky a plasty od piva a jiných nápojů, rozbité lahve, obalové materiály od všeho možného) jen "bivakáři", ale i ostatní rybáři. Proč se mnoho kolegů chová jako prase, to nechápu. RS by měla brát papíry i za tyto prohřešky. A pokud mi kontrolovaný řekne: "to já ne, to tu už bylo", jeho problém. V RŘ je jasně napsáno, že před započetím lovu je povinnen bordel uklidit. Takže to chce tvrdě trestat, na "vychcaného" Čecha totiž platí jen tvrdý bič.

Ndosec - Profil | Ne 2.2.2014 11:14:26

splávkař >> Mohl by jsi definovat slovo kaprař?Protože v Brně a okolí ti ukážu spousty míst kde bivak neuvidíš,ale bordelu po rybářích všude.Samá konzerva od turkyně,obaly od krmítkových směsí,krabičky od červíků,pet flašky,vajgly igelitky.Bordel dělají všichni,ale polud chce někdo vidět jen něco tak to druhé nevidí.A zvláště v tomto období se ten bordel pěkně ukáže,když je tráva slehlá a listí dole.

NPetr12 - Profil | Ne 2.2.2014 10:35:28

splávkař >> kdo nechce, nepochopí..jen hledat svinstvo na jiných je trapný. ..a ještě jsi nám nenapsal, jak jsi se chytil za nos sám...))

Nnofish - Profil | Ne 2.2.2014 10:15:16

kospi >> vzpamatuj se, člověče....
Mě nezajímá co děláš ty. Mě zajímá, co dělají stanaři u vody, jak to po nich vypadá, jak to vypadá za nimi ve křoví. Podle jejich chování je pak nahlíženo na všechny rybáře a dělají problémy všem.

Npacka - Profil | Ne 2.2.2014 8:39:59

k vykonu rybarskeho prava potrebujes par vecí-urcite mezi ne nepatrí bivak,hromada kramů a auto za zadkem a po povolene dobe lovu tam nemas co delat-uvedomte si ze uz konecne ze doba co patrilo vsechno vsem je nenavratne v pr... a pokud chcete nekde vegetovat musite si misto ošefovat koupi,najmem ,domluvou....... jako to je zvykem ve vsech civilizovanejch krajich -na druhou stranu je extrem jak majitel v honbe za prachama si necha na svem pozemku vyrust podobe zverstvo jako bylo na Labi u Podebrad pod dalnicnim mostem-nakonec tam musel se dat zakaz chytaní

Nnofish - Profil | Ne 2.2.2014 1:41:32

Denny >> Ahoj. Pozor na jednu věc. Níže je odkaz. Nevím, jestli je to v něm zmíněno, ale točí se to okolo rozhodnutí soudu v určitém/skutečném případu. Kdy člověk spal tzv "pod širákem" a měl za to platit pokutu. Což soud neuznal. Bylo to právě ono zmiňované bivakování. Karimatka, spacák. Cokoli jiného je prostě stan a nikdo mi to nevymluví a vsadím se, že případný soud by řekl to samé. Už podle toho co bylo zmíněno v odkazu a rozsudku. Kdysi jsem to totiž hledal a četl.
Jednoduše řečeno, bivakování, je spaní venku "bez zázemí".
Cokoli jného je kepování, stanování, nevím jak to jinak nazvat. Jedeš tam s tím, že budeš chrápat, postavíš stan, budeš tam... A to je "jen tak kde tě napadne" zakázáno.
Kdyby nebyli lidi blbci (vynechám hrdiny co chrápou venku v listopadu) tak spí pod širákem. Pořádný spacák, pořádná karimatka a je to. Zalehnu u prutů a mám klid. A věřím tomu, že když si postavím ten stan v případě že začne pršet a přespím v něm, pak ho hned sbalím, tak mi to projde. Tak blbí a protivní nejsou ani policajti.
Ono, když se podíváš na naše revíry, kde se parkují auta přímo za zákazovou značkou, oheň rozdělává 20m od informačí cedule, která upozorňuje na tento zákaz, bordel všude, rybáři permanentně pod vlivem, zmatek, chaos,... není se čemu divit...

NAppachee - Profil | So 8.2.2014 9:09:13

mondry >> souhlasím...je to v lidech...ale je na státu, aby lidi sankcemi vychoval a donutil respektovat zákony...

Nmondry - Profil | Ne 2.2.2014 22:05:51

SAHIB >> Jasné je že ten bordel u vody dělají lidi a ne ryby a zvěř.Ať to jsou rybáři jakéhokoliv vyznání,jejich přísedící,koupači či jen parta,která si jde vylít hlavu k vodě ale furt jsou to jen lidi.A pokud to nebude tvrdě trestáno a postihováno tak se nic nezmění a pykat za to budeme všichni,včetně těch slušnějších i slušných.

NSAHIB - Profil | Ne 2.2.2014 21:51:17

mondry >>
nazdar,
nechci nikoho napadat,nikoho vinit,..
Ale kdyby jsi se někdy jen tak měl možnost stavit u nás ve Slaném,když najedou"kuličkáři "na výpravy-a stačí jim k tomu i den - dva,,jak se říká:Kdo nevidí - neuvěří! Co dokáží po sobě nechat,..!
A nejen oni,samozřejmě,nejsou všeci stejní,..to vidím na Labi kam jsem ke konci roku s kamarádem zajížděl,když mne bral ssebou..
Na 3 hodinky tam byl klasický bobkař - já jsem taky a nestydím se za to,já přijel,když on odjížděl..
Co toho bylo nacpaný,zašlapaný v trávě,poházeny a schovaný pod kameny,no hnus..
Velká taška od Billy mi nestačila,a těch skleniček - od všelijakých kukuřiček,past, a všeho možnýho,od piva,plechovek,igelitů..no hrůza..
Akurát cca po 5 minutách jeho odjezdu dojel RS,nestačil se divit...když to viděl a říká: po tom je tu dycky tolika,ale ještě se nám ho nepodařilo chytit,když odjíždí a nechává tu bordel..
Přitom má kontejner cca 150m vzdálený..
Nno,každý se chová jinak,to bychom museli za každým stát s klackem a hlídat ho,a jak něco-hned mu jednu přes prstíky,aby si to zapamatoval,..-)

Nmondry - Profil | Ne 2.2.2014 18:38:28

kůrovecR >> Já myslím že už to není úplně stejné jako před dvaceti lety kdy RS vykonával kdejaký strejda z organizace a se všemi se jen bratříčkoval.
Na dost revírech,které navštěvuji, vidím z RS respekt i u těch domácích.
Nejhorší jsou,jak říkám, ti co jdou na čtyři hodiny posedět večer.Při odchodu od vody se pod rouškou tmy většinou ty odpadky nějak,,zapomenou"na místě.

Nviceroy - Profil | Ne 2.2.2014 18:30:50

mondry >> ono je neprijemne ze dojedes k vode nasbiras nekdy i cely pytel bordelu ......pak postavis brolly nebo bivak a jsi zase trnem v oku nekoho jineho a poslouchas kecy o bordelu po bivakujicich .........ale ze ten flek musis prvni uklidit at ten bivak mas kde postavit to uz nikoho jaksi nezajima

Nelhierro - Profil | Ne 2.2.2014 16:29:43

viceroy >> ANO. DISKUZE JE O HOVNĚ. Jen je vzorkem, jak se někteří kolegové chovají, nebo jak uvažují. Ale stále věřím, že je většina těch slušných.

Nnofish - Profil | Ne 2.2.2014 16:26:05

shiro utsuri >>
VIII. Oprávnění rybářské stráže
§ 16 zákona č. 99/2004 Sb.

c) zadržet

1. povolenku k lovu osobě, která se dopustila porušení povinnosti stanovené tímto zákonem a tuto doručit nejpozději do 5 pracovních dnů tomu, kdo povolenku vydal,
2. úlovek, rybářské nářadí nebo nástroj osobě, která tím spáchala přestupek nebo trestný čin, nebo z jehož spáchání je důvodně podezřelá;

edit: Takže si nebuť tak jistý, že ti to určitě nesmí RS zadržet.

Nelhierro - Profil | Ne 2.2.2014 15:59:46

viceroy >> pak přichází druhá, horší alternativa. Místo mozku, z kapřích šupin kostku. Nech to být. Jsi tedy jedním z těch, co slušným kaprařům dělají špatnou reputaci. Střílej u vody po lidech, stav si bivaky kde chceš, ale věř, že na každé prase se jednou najde řezkík. Tedy jednou u vody potkáš většího drsňáka, než jsi sám. :-)

Nviceroy - Profil | Ne 2.2.2014 15:55:16

Kocháč >> pokud mas ruku dlouhou 2.88m tak problem mit nebudes :-)

Nsplávkař - Profil | Ne 2.2.2014 15:51:28

shiro utsuri >> Rány pěstí a střelba plynovkou-to je způsob jakým se tu kapraři presentují...
Já bych od skupiny která se netají tím,že občas překročí pravidla a která by ráda další úlevy očekával pokornější chování a ne jen projevy nadřazenosti a arogance.

NZdenal77 - Profil | Ne 2.2.2014 15:47:37

Nikdy jsem neviděl aby stráž někomu sahala na vercajk a za něco tahala, většinou se chovají už dost profesionalně, pokud není kolem bordel a vše v pořádku je klid...

Nsplávkař - Profil | Ne 2.2.2014 15:40:24

Piškothonza >> Za sebe nemám problém v bivaku jako takovém ale s tím,že tam kde se u vody objevil i prvně bivak tak v místě či okolí zmizel občas vzrostlý strom nebo jeho část,několik metrů čtverečných rákosí či jiného porostu,k onomu místu vznikla příjezdová cesta a v okolí neregulovaná skládka. To,že se tu dozvídám,že obyvatelé bivi jsou schopni startovat i střílet po těch,co narušili jejich vyhrazený prostor je jen smutným doplněním toho s čím jsem se doposud v reálu setkal....

NPiškothonza - Profil | Ne 2.2.2014 15:34:25

viceroy >> mě tady těch pár rypáků připomínaj toho vosla ze Šreka....furt melou a melou...)))))

NPiškothonza - Profil | Ne 2.2.2014 15:29:37

Zdenal77 >> on ten problém s biwi má asi 8 místních antikaprařských borců,jinak nikdo jinej....)))))

NMrknato - Profil | Ne 2.2.2014 15:27:07

nofish >> Přece ale nerybaříme, abychom se pomlátili a postříleli? Na jedný straně má vědět rybář, co může a co už ne a na druhý straně i ta RS. Jenomže to neví pořádně ani jedna ze stran.... a dělají, co jim situace a doba dovolí.

NZdenal77 - Profil | Ne 2.2.2014 15:26:11

Vždycky jsem se setkal naštěstí se stráží co nejdřív pozdraví a pak se ptá..i když jich byl plný Off road včetně policajtů tak problém nebyl...ani z bivakem, vše rozumně a v klidu

Npacka - Profil | Ne 2.2.2014 15:22:50

neni to tak davno co probehla v tisku zpravicka jak jeden pošukany airsoftak namiřil uprostred lesa na houbaře(policista v civilu) glocka-neprej si videt co nasledovalo-mam za to ze od te doby nehraje ani šachy aby nekoho neohrozil-aspon podle toho co nam vypraveli na strelnici

Ndosec - Profil | Ne 2.2.2014 15:22:12

splávkař >> už jsem ti odpověděl a pokud ti moje vyjádření nestačí a nerozumíš mu tak s tím se budeš muset popasovat už sám.

Nviceroy - Profil | Ne 2.2.2014 15:21:40

Zdenal77 >> musis nechat u prutu cedulku ......NETAHAT USPAVAM :-)

NZdenal77 - Profil | Ne 2.2.2014 15:19:57

splávkař >> a proč tahat někomu za vlasec...i když je v bivaku 3m od prutů..třeba má důvod být v bivaku o kterém nevíš , jezdí se mnou syn 6-7 let a usíná rád když jsem u něj..je to problém deset minut..dejme tomu z příposlechem, asi to není nic hrozného ne.

Nnofish - Profil | Ne 2.2.2014 15:15:28

shiro utsuri >> ok. Všichni mají tedy bivak u prutů tak blízko, aby s nimi mohli neprodleně manipulovat. V tom případě ale není třeba "po nikom startovat", protože nemá důvod ti na ty pruty sahat. Víš o něm a on o tobě ihned jak se začne blížit k prutům.
Reagoval jsem jen na ty silácké kecy, co se tu vedou, protože je to totální blbost. A jak je vidět, tak i ta blbá plynovka, vzduchovky a raděi i kapesní nože, by neměly být v tohle státě dostupné všem...

Nbremic - Profil | Ne 2.2.2014 15:14:12

viceroy >> Každou zimu je ta kaprařina strašně dramatická :)) Než ledy povolí..:))

Nshiro utsuri - Profil | Ne 2.2.2014 15:03:15

viceroy >> nevím sluchem ani zrakem se manipulovat nedá, ale pokud nejsi David Kaprfild. Manipulovat udicí mužeš rukou, nohou atd... A to na ni musíš dosáhnout.

Nbremic - Profil | Ne 2.2.2014 14:30:13

v dohledné době s bivakem u vody nepočítám. Ke komfortu v něm mi chybí dostatek energie pro napájení 50" LED TV , 8-minohé camou hybernační komory (mražáku) a vytápěné odnímatelné podlážky. Někteří výrobci koulís sice již koketují s produkcí mobilních jaderných elektráren (s příchutí česneková cibule) ale do května se jim to určitě nepovede. No a potom ..kdo ví co bude dál.....

Nshiro utsuri - Profil | Ne 2.2.2014 13:34:28

Piškothonza >> JJ lepší než bivakovat je postavit si chatku s papundeklů a je to.

NMrknato - Profil | Ne 2.2.2014 13:27:14

dosec >> Zatahání za vlasec je "certifikovaný" způsob, jak zjistit přítomnost u udic. No a snad nechceš říct, že nejdřív střílíš a mlátíš, než zjišťuješ koho? Je jasný, že pokud sedíš u prutů a bdíš, tak ti nikdo na tvé věci nemá sahat....

NTavris29 - Profil | Ne 2.2.2014 13:25:21

elhierro >> Pro tebe je všechno lepší, než rybář v bivaku. To je celej problém

Nmixif - Profil | Ne 2.2.2014 13:12:25

elhierro >> To spis Bob a Tom...Alias Suchos a Gena...mas pravdu...tyhle boty mi nezaruci trofejniho kapra...a vubec zadnou rybu...za blbosti neutracim. Je lepsi ty penize vrazit do toho co chyta...pocinaje vlascem a krmenim...kaprounovi je jedno jestli mas boty od Jrc nebo Lisaka...

Nnofish - Profil | Ne 2.2.2014 13:11:21

sumec 1950 >> Řeknu ti jen jedno. Nejdřív napíšeš, že dodržuješ pravidla a hned poté, že si postavíš bivak na cizím pozemku. Uvědomuješ si, že tím pádem pravidla nedodržuješ. Uvědomuješ si to?
A bivak mám, kdyby tě náhodou napadlo mi tvrdit, že ti ho závidím.

Nkakr - Profil | Ne 2.2.2014 12:52:27

Luger46 >>
Naopak, jen jsem šáhl pošahaným rybolovcům, kteří se zovou kapraři kapánek na zoubek.
Rozdávat rány pěstí, střílet, nežijeme v roce 1860 na Divokém západě, ale píše se rok 2014 a jsme v ČR.

Nkakr - Profil | Ne 2.2.2014 12:49:11

Tavris29 >>
Jsme lidi ?
Považuješ za normální dát ránu pěstí někomu, kdo se se motá okolo Tvé udice?
Nebo po něm dokonce střílet z pistole?
Prober se !!!!!

Nmlíčnák - Profil | Ne 2.2.2014 12:47:44

viceroy >> Vláčet na více prutů je úplně normální , říká se tomu troling .

Nkakr - Profil | Ne 2.2.2014 12:43:33

macc3 >>
Když je osoba u udic nepřítomná je svatou povinností RS v souladu se zákonem zadržet rybářské náčiní.
Udice povolenku nemají......bivak taky ne.....osoba je v čudu, vlastně svačí ve stanu...

Nmacc3 - Profil | Ne 2.2.2014 12:43:32

viceroy >> Kdyby mi nekdo sahnul na pruty nebo cokoliv jineho bez predlozeni legitimnosti tak ani nevstanu z lehatka a beru ho jako skodnou ......nebudu rozlisovat jestli je to zlodej nebo liska .....zamirim a dostane na stehno z plynovky takovu jebu ze se rozpovida posleze :-)

... aby on potom nevytáhl na nutnou obranu svoji legálku :)

NSven - Profil | Ne 2.2.2014 12:41:48

Kocháč >> to je přesně to, co řadě bivakářů stále nedochází, přestože už o tom tady bylo stopadesát diskusí s milionem odpovědí.....a stále melou svoje dokola, jak u blbejch na dvorku...
A to, že celý problém je jen o užívání cizího pozemku bez souhlasu jeho majitele. Tečka !

NTavris29 - Profil | Ne 2.2.2014 12:38:02

elhierro >> Speciálně kvůli bivakování jsem šel na rybářskou schůzi, abych pak případně neměl u vody problém. Zeptal jsem se,jestli budu mít s RS problém,když budu bivakovat. Bylo mi řečeno, že pokud budu mít kolem sebe pořádek, tak není problém. A tak je to podle mě i správně. Trávím u vody opravdu hodně času a když budu mluvit za lokalitu kam nejvíc jezdím, tak mi věř, že největší bordel dělají lidi,co tam jezdí na pár hodin. Prasata se samozřejmě najdou i mezi bivakáři,ale moje zkušenost je taková,jakou jsem napsal výše. Z tebe cítím vyloženou zášť vůči lidem s bivakem.

NKocháč - Profil | Ne 2.2.2014 12:35:40

Mně jakožto kapraři tábořícímu na soukromém pozemku s písemným povolením majitele a to na pozemku nechráněném žádnou rezervací a podobně, mohou všichny RS opravdu maximálně poškrábat pod zádama :o)))

NBomber76 - Profil | Ne 2.2.2014 12:32:21

Někteří z Vás jsou fakt jak kafemlejnek... Melou a melou a melou...

Nelhierro - Profil | Ne 2.2.2014 12:30:05

Luger46 >> Píšeš, že si rád zavláčíš. Videl jsi někdy, že by vláčkaři, plavačkáři, feedraři požadovali nějaké výjimky jako třeba C80, lov na více prutů. lov non-stop, povolení zavážet? Já ne a mám pocit, že v převážné většině respektují RŘ. A to si vezmi, že by třeba i kapř byl půl roku hájený. To by byl masakr, co?

Nviceroy - Profil | Ne 2.2.2014 12:29:49

Kdyby mi nekdo sahnul na pruty nebo cokoliv jineho bez predlozeni legitimnosti tak ani nevstanu z lehatka a beru ho jako skodnou ......nebudu rozlisovat jestli je to zlodej nebo liska .....zamirim a dostane na stehno z plynovky takovu jebu ze se rozpovida posleze :-)

NShawt - Profil | Ne 2.2.2014 12:29:38

kakr >> ...jsem se lekl,ale po shlednuti tveho rocniku,jsem pochopil, proc jsi napsal, co jsi napsal :))) Rozumim tvemu nazoru, je fakt,ze bivvy pred 60ti lety nebylo soucasti rybarskeho vybavani :)))

NTavris29 - Profil | Ne 2.2.2014 12:27:41

elhierro >> Nechápu, proč to překrucuješ? Jaké nošení snídaně? Neustále tu mluvíš o hulení matroše. Zajímalo by mě,co fajčíš ty?!

Nelhierro - Profil | Ne 2.2.2014 12:26:17

Jak tak koukám, někteří jedinci si představují, že by jim RS pomalu měla nosit do bivaků svačiny, hezky pomalu je budit, aby jim nezpůsobila nějaké trauma. Tady se tedy sešla elita rybářů.

Nkakr - Profil | Ne 2.2.2014 12:22:41

Tavris29 >>
Komu se má prokázat , když u udic nikdo není?
To má volat haló, haló, nevyskytuje se zde náhodou nějaký rybolovec, který nechal nastražené udice ??

Nmacc3 - Profil | Ne 2.2.2014 12:21:06

kakr >> určitě nee, ale RS musí být mentálně tak na výši, aby jí došlo, že ten přístřešek patří k těm udicím ... PČR také nezdraví auto při silniční kontrole a přitom z něho nikdy nevystoupím ... pokud k tomu nejsem policistou vyzván.

NPetr.L - Profil | Ne 2.2.2014 12:20:29

chlapi je to jen v lidech,když kapneš na blbce maš smulu.me bivakovani vubec nevadi,ale musi tam byt slušni lide,pokud ne,tak s takovimi zatočim

NLuger46 - Profil | Ne 2.2.2014 12:18:54

elhierro >> horší než kapraři jsou ti co tyto skupiny kastují jako ty a jsou netolerantní k jiným skupinám lovců. Takže podle to co zde píšeš jseš nabubřelec ty.

Nkakr - Profil | Ne 2.2.2014 12:15:50

Luger46 >>
Mi se něco podobného stát nemůže, jsem chudý, nemám stan ani bivak a když lovím ryby držím prut převážně v ruce.
Komu se má RS představit, když je rybolovec nepřítomen a sedí ve stanu??

Nelhierro - Profil | Ne 2.2.2014 12:14:47

Ze zápisů typu: Udělal to kaprař, který chytá pro nejmenovaného výrobce, se mi chce blejt velebnosti. Je ten výrobce, či ten testééééér" něco víc, že pro ně neplatí pravidla? Právě proto jsou kapraři považováni za egoisty a nabubřelé pitomce.

Npacka - Profil | Ne 2.2.2014 12:06:27

Luger46 >> mily priteli -muzes mi prozradit jak RS ma na sebe upozornit kdyz pan rybař evidentne neni pritomen u prutu ale chrape jak barik(pokud by byl vzhuru tak by ho snad videl)-a ze by porybny odesel ze svesenou hlavou?-spis bych rekl ze svěšenou hlavu měl ten rybař aby z toho nic nebylo (a nebo kecá)

Nkakr - Profil | Ne 2.2.2014 12:05:21

Luger46 >>
Pěkná pohádka, ještě dej tu o Budulínkovi.....

Nbarny - Profil | Ne 2.2.2014 12:02:36

Zdarec,jen jsem si to stručně pročetl a koukám co se nedozvím. Neznám zákony tak nemohu napsat jaká je teorie,ale pokaždé co s klukama někde bivakujeme ,tak jsme nikdy ! neměli s nikým problém.Řeši se tady problém s nepořádkem u vody ,můj postřeh je takový že parta co je pod bivi i týden udělá menší nepořádek jak střídající rybáři po stejnou dobu lovu na stejném místě .Já za sebe nehledám vysvětlení ,protože jsem neměl nikdy problém ,a když se rybář chová jako prase tak až ten problém má !!!

NLuger46 - Profil | Ne 2.2.2014 11:57:28

Kocháč >> Můj kamarád seděl večer v Bivaku 3m od udic. Najednou slyšel jak mu to pípá. Vylétl ven a vidí chlapa jak si mu hraje se silony a tahá za ně. Přilítl k němu dal mu bombu a chlápek když se zvedl, řekl, že je RS. Takže ho kamoš zjebal ještě že si myslel, že je zloděj a takhle nemůže provádět kontrolu. Chlápek odešel se svěšenou hlavou, protože věděl, že by měl sám průser.

Nkritik - Profil | Ne 2.2.2014 11:56:27

elhierro >> Rozdíl je sebrat někomu pruty před bivakem, kde chrápe, nebo sebrat pruty, ke kterým se nikdo z chytajících rybářů nehlásí.
RS má tyto pruty odvést na PČR a nahlásit jako nález. PČR má tento nález zadokumentovat a uložit. Jinak se RS dopouští zneužití pravomoce ouřední osoby.
Koukám, že si na tom Orlasu děláte všichni co chcete a jak se vám co hodí.

Nmondry - Profil | Ne 2.2.2014 11:55:31

To je fakt peklo tato diskuse.Už jich tu byly desítky a vždy to je stejné!!!!
Jedna polovina se snaží najít cestu jak zlegalizovat své táboření u vody a ostatní přesvědčit že nic neporušuje a druhá polovina zase umí jen poučovat, dělat ze sebe chytráky a myslí si že tak jak si vyložili zákon sami sobě,tak jedině je to správné.
Všichni vidí to špatné jen na druhých ale sobě do svědomí nehrábnou aby vytáhli na světlo vše co by mohli třeba jen u vody udělat k dobru věci.
Čest vyjímkám!!!!!

Nsplávkař - Profil | Ne 2.2.2014 11:51:45

Petr.L >> Ten bordel sere asi každýho,myslím,že i ten co ho dělá by byl radši,kdyby to po něm někdo do příští návštěvy uklidil...
Znám RS co je na bordel kolem vody háklivá a co si umí poradit aby ten bordel u vody nebyl.O to víc mě překvapilo,když mi tu nedávno místní člen,tuším taktéž RS vysvětloval,jak by s tím,kdo by po něm chtěl aby sebral petku co mu leží pod pruty zatočil. Byl si jistej tím,že RS by záhy připravil o placku a udělat to PČR tak je na čas bez ohodnocení,neli bez práce. Myslím,že právě díky podobnému smýšlení některých jedinců to u vody vypadá jak vypadá,tady se řeší co by se normálně považovalo za samozřejmé a kompetentní orgány hledají legislativně čistá řešení které však budou pro mnohé jaksi bolavá....

Nviceroy - Profil | Ne 2.2.2014 11:42:03

sumec 1950 >> Prave ze socky chrapou po stanech nebo bunkrech .....socialne slabsi kolem supermarketu nebo v jeho blizkosti a kaprari u vody neni v tom rozdil :-)

NKocháč - Profil | Ne 2.2.2014 11:41:42

kritik >> Jsou mi bláboly tady těch tapetářů u zandele :o)

Nsumec 1950 - Profil | Ne 2.2.2014 11:39:07

Chlapci,tak si našetřete,kupte si bivak (už nejsou tak drahý) a jezděte taky.Nebo jste taky socky závislí na dávkách? To snad né?

NPetr.L - Profil | Ne 2.2.2014 11:36:28

kluci čau,sam bivakuji,sem RS,vubec mě nevadi,když nekdo bivakuje,ale sere mě to když je bordel.kvuli tomu sem si dělal straž a jdu tvrdě po tom....mužu vam klidnou hlavou řict,že největši bordel dělaji ti mistni co jsi jdou pro kapra na oběd.je to jen na nas,jak se k tomu postavime.

Nmacc3 - Profil | Ne 2.2.2014 11:27:43

viceroy >> Závazný úřední výklad pojmu "táboření" už v roce 2005 podal "Soubor stanovisek k zákonu o ochraně přírody a krajiny", vypracovaný ministerstvem životního prostředí. Táboření je zde definováno jako "souhrn různých činností umožňujících vícedenní pobyt v přírodě spojených s možností přespání, a to obvykle ve stanech nebo jiných přístřešcích (stavění stanů, přípravu stravy, hygiena, likvidace odpadků apod.)."
Pokud se budeme držet této definice, nezakazuje zákon 114/1992 Sb. v chráněných oblastech dokonce ani stanování. Pokud totiž ve stanu na daném místě přespíte jen jednu noc, nejde o táboření (nesplníte meritorní podmínku "vícedennosti"). Jinými slovy to znamená, že si stan můžete postavit třeba i na hřebenech Krkonoš. O táboření se nejedná, ani pokud sice na jednom místě zůstanete více nocí, ale nemáte stan ani jiný přístřešek (a už vůbec ne, pokud pod širákem přespíte jen jednu noc!).
Toliko teorie ... pokud budu spát jen ve spacáku u vody, netábořím ... tedy pokud si tam nebudu připravovat stravu, produkovat odpad apod.
Neřeším majitele pozemku, to je jiný problém.
PČR v tom má myslím stejný zmatek jako ostatní, definitivně může rozhodnout pouze soud a to vždy jen na základě každého konkrétního případu.

Nsumec 1950 - Profil | Ne 2.2.2014 11:25:17

Lidičky vzpamatujte se,Jestli jste nikdy nebivakovali,tak ani nevíte,o co jste přišli.O volnost,o svobodu,o vlastní rozhodování.Tam kam já jezdím, nikdo nic neřeší,všichni dodržují pravidla a pořádek kolem sebe.Nevěříte? Věřte!

NMrknato - Profil | Ne 2.2.2014 11:23:45

Shawt >> Japak dlouho vypláceli našim snědým spoluobčanům na západě tučné sociální podpory? Ale u nás zvažujeme, že je to furt málo, mělo by se to posílit a začlenit je mezi nás...... Jestli se ale nezačleníme my, mezi ně????

NBomber76 - Profil | Ne 2.2.2014 11:01:08

Bordel u vody nedělám, kapry neodnáším, ale jsem kaprař, takže na tuty shořím v pekle...

Nelhierro - Profil | Ne 2.2.2014 10:58:13

Pokud někomu nevyhovují zákony ČR, nechť se odstěhuje tam, kde mu vyhovovat budou. Nechápu se co se stále řeší. Rybolov je o lovu, tedy počítá se s tím, že jsi někdo jde i pro ryby. Pokud jsou tací rybáři, který se k vodě jedou rekreovat do bivaků a obhajují své prohřešky tím, že preferují CH&P, pak ať navštěvují soukroné vody, na kterých jsou stejně deportovaný ryby ze svazovek. :-(

Nsmike - Profil | Ne 2.2.2014 10:55:41

Shawt >> protože v čechistánu, když se píše zákon nebo jeho novela, tak je určen pro určitou skupinu lidí, která na něm má osobní zájem.Proto to slovíčkaření, protože potom jsou možné různé výklady tohoto zákona.Tady jedině tvrdý postih ze strany RS a PČR.
V Anglii je to možné, protože tam loví většinou normální lidí, ne magoři jako v ČR, kteří dělají u vody bordel a berou svazové vody jako něco, co je třeba vytěžit.
U nás opravdu v rámci zachování svazových vod pouze tvrdé postihy.

NBomber76 - Profil | Ne 2.2.2014 10:51:38

sumec 1950 >> No maximálně srnec posrat hlavu! :o)))

Nsumec 1950 - Profil | Ne 2.2.2014 10:45:54

A můžu si přes noc postavit lehátko,zalézt do spacáku? Ráno to složím,z lehátka udělám křeslo,atd.Co mi kdo může?

NShawt - Profil | Ne 2.2.2014 10:38:56

Trapne Ceske slovickareni se zakonama v kterych je takovy bordel,ze sami ti co neco vymysleli nevi,jak to vlastne ma byt....v Anglii kdyz je povolene nocni chytani,tak je samozrejmosti,ze tam clovek potrebuje i spat,tak se proste chyta v bivvy a nebo brolly a to i napr. na statnich castech rek, nikdo tam nikoho nebuzeruje,ze si lidi postavi pristreky a na soukromych rekach nebo jezerech,je to bud povolene a nebo neni,tecka.
...zasnu co se tady v te nasi male dire porad dokaze resit, tuk,tuk na palici jako :)))

Zmenit cely system, prodat vody soukromnikum, udelat klubove vody, at si urci co chcou a co ne,nechat par vod statnich pro masare,at se tam treba pozabijeji :) nebude bordel u vod,protoze si to soukromnik sam osefuje,protoze, kdo by mu platil za chytani v bordelu...

NKocháč - Profil | Ne 2.2.2014 10:22:34

Kokotů ráj .o)))

Nsplávkař - Profil | Ne 2.2.2014 10:09:30

kaprhans >> Ono to s těma bivakama bude stejný jako se vším kolem týhle moderní odnože rybařiny. Všichni jsou svatí,jen přijedou k vodě tak na co šáhnou,to přírodě,kaprům prospívá a chtěli by ještě víc prostoru aby mohli té přírody a kaprů spasit ještě víc....
Pak je tu realita- kde zakotví,tam po nich zbyde měsíční krajina,v okolí bordel,ve vodě prázdno. Není pak divu,že se najde dost těch,kteří jim budou chtít to jejich volný táboření omezit. Navíc,díky bídě dob minulých máme kolem vod vybudováno spoustu pro ně vhodných campů zejících prázdnotou neboť bída doby současné přeje rekreaci v dálných krajinách.