Dravci - lov s rybičkou

Zkušenosti z lovu dravých ryb na rybičku (plavaná, položená).
Autor diskuse: rybarskej tom - Profil , 17.6.2018 dravci - techniky lovu

Bacha - Profil | Ne 17.6.2018 10:03:48

Káceč >> Osobně bych zakázal lov na žížalu a masňáky. Lov na všechny živé organismy není nic jiného, než týrání zvířat. Tos také chtěl napsat?
Doporučím ti exkurs do jatek, pokud tedy nejsi vegoš, abys viděl kolik sežereš stresových hormonů. A jak hezky se mají vyšší živočichové, než se dostanou člověku do břicha.
A jestli na to nemáš žaludek, dej se na vyšívání. Opravdu mám rád hlášky, že když se mi něco nelíbí, budu to zošklivovat a zakazovat druhým. Nejsi náhodou ochránce přírody? Ekolog? Ekoterorista?
A co týrání dětí, které jsou nuceny pracovat na výrobě potravin, které jsou součástí tvého oběda? Nebo snad používáš všechny věci Fair Trade?
Jednou se to tady tak praktikuje, tak nevím, proč bych měl přestat jednou za uherák lovit dravce na rybičku. A jestli na živou, nebo mrtvou je mi fuk. Od toho mě moralistický řečičky neodradí.
A že není důvod? Je důvod....ulovit zubatou na rybičku je rybářský zážitek....například. Od nepaměti se tak konalo....například. Na malé vodě musí štika či sumík ven, aby nenadělala škody....například.

marmyš - Profil | Ne 17.6.2018 4:16:50

Já bych zas zakázal něco zakazovat.

Káceč - Profil | Ne 17.6.2018 19:00:30

Bacha >> za totáče podporoval komunisty jenom komunista, nekomunistům nikdo příspěvky nestrhával. To, že každej platil daně za podporu nepovažuju.
Nejvíc jsem rybařil na Nechranicích, tam jsem začínal před více jak čtyřiceti lety. Děda měl pod Polákama chatu, teď tam jsou rodiče. Tolik ryb jako tenkrát už nikdy nikde nenachytám. Posledních dvacet let to už není ono. Plotice čtyřicet čísel byla běžná ryba stejně jako cejn přes šedesát. Okoun pod pětatřicet byla malá ryba. Akorát rybáři jsou tam furt stejní, kdo masil násaďáky tenkrát a ještě žije, tak je masí pořád :-)
Ano, dřív takovej bordel u vody nebyl, neb jak píšeš, každej znal každýho a každej měl svůj flek, kterej si udržoval.
Rybář by měl být především lovcem a né sportovcem, či píčusem s klinikem a tak podobně.

Ravachol - Profil | Ne 17.6.2018 14:20:36

ty voe to je zas debata... se tetelím blahem kolik je v běžným lidu morálky a soucitu s němou tváří, jen se divím že to čtu na mrku a v ulicích nevidím. Na rybku nechytám, přívlačí ročně zprasím celkem dost ryb (znáte to ty tlouště na trojhákách v každým oku jeden, třicítky štika s 10 cm wobem zamotaným v žábrech).Jestli běžnej rybičkář týrá za vycházku dvě nástražky a jednoho cílovýho dravce, můžu vás ubezpečit že jsem za ráno s vláčákem schopnej škaredě poranit i víc ryb když berou. Dostanu se tam kam se rybičkář nedostane,hážu dál, prolezu každý křoví, žádnej dravec se před lovcem přívlačí neschová. Za mě je vláčka pro dravce daleko větší hřbitov a na poraněný a poškozený ryby fakt koukám často (mikromrdky nepoužívám). Takže za mě když si někdo nahodí párkrát ročně rybku na káču, je menší rybokaz než já s vláčákem. Jen musím souhlasit s Rezeněm, že když vidím jak se chlubí sumcař jakej je morální kádr, že pustil sumce chycenýho na živou rybu, usměju se a myslím si o něm svý jako každej rozumnej co to vidí.

Johnny001 - Profil | Ne 17.6.2018 7:10:54

Když jsem otevíral diskusi. Doufal jsem, že se tu něco přiučím, ale tady se zas mělo potřebu vyjádřit jen pár frustrovanejch chudáků, co včera nic nechytilo. Jo hoši, závist je mocná čarodějka,co? Tak vám dva včerejší posílám, ať máte inspiraci :)) PS: Ani jeden už neplave.

Daty - Profil | Po 18.6.2018 13:54:57

Sice mi trochu unika, co vse tu aktualne resite, nicmene pridam jednu aktualitu k tematu.
Byl jsem se projit kolem vody a ano, jako kazdy rok po zahajeni je to i letos stejne. U vody jen spoust po vikendu - viz foto. Nebyla jedina, ale k teto jedine se dalo dostat. Vyrvane zabry - asi ten trojhak na lanu byl moc drahy a nedal se ozelet...

Mi nevadi lov na rybku, vadi mi, kdyz to nekdo neumi. A vy, co chytate dravce zejmena 16.6., verte, ze staci jednohacek a sekat lze hned...

Bacha - Profil | Ne 17.6.2018 10:26:53

Calex >> Tak, tak....každý rybář by měl být hospodářem. Kdysi, a já to ještě díkybohu pamatuju, to tak i bylo. Teď hlavně nic nedělat a chytal, závodit, fotit, vytahovat se, žvanit u piva či na mrku a nadávat na poměry, keré nota bene vzešly právě z toho nicnedělání a z neschopnosti vychovat děti k pokoře.

Sharry - Profil | So 22.6.2019 23:25:16

Nils Master - 22.6.2019 23:18:03 >> 150m je blbost..., spise tonnechal jet dele a napsal to " odhadem rybare" 😉

Ravachol - Profil | Ne 17.6.2018 15:54:22

Káceč >> hele to fakt není takhle jednoduchý - jestli ve finále není lepší ulovit si tu rybyčku, zabít ji a napíchnout na jednoháček na candáta než si jako já nakupovat woby vyrobený na druhým konci planety z různejch chemickejch sraček. co se týče nějaký ekologický stopy, jsem si nabeton jistej, že kdybych fídroval dravce na mrtvou s jednohákem ze dna, mám daleko čistší štít, než s tou armádou šňůr, woblerů, gum a jigovejch hlavicek co mi nějakej obchodník dotáhnul z číny a já to hážu do vody po hrstech. Podumej jestli není větší zhovadilost průmyslová výroba umělějch nástrah a její dopady na přírodu :))

splavek - Profil | Ne 17.6.2018 10:56:58

Takže to trochu shrnu. Kolega chtěl od kolegů nějaké zkušenosti z lovu dravců na rybičku, jak živou, tak mrtvou, jak na položenou , tak na plavanou. Jediné co zatím zjistil je to, že se tu budou hádat rybáři jak báby na trhu. Takže otázka by spíš měla znít: "Má cenu tu dávat vůbec nějakou otázku o lovu dravých ryb na živé, nebo mrtvé nástrahy, abych se vůbec něco dozvěděl , kromě žabomyších válek"?!

splávkař - Profil | Ne 17.6.2018 11:06:42

Dravci u nás jistě zasluhují více ochrany, prostoru. Jediným účinným omezením by bylo vymezení úseků, rozšíření doby kdy budou hájeni(zákazem jejich lovu). Omezování toho, či onoho způsobu lovu je alibismus zájmových skupin.
Kdybych mohl lovit na revírech dravce jen jeden den v roce, určitě bych volil rybičku pod splávkem, neznám v rybařině napínavější vteřiny než ty mezi potopením splávku a zásekem.

Rezeň 5,125 - Profil | Ne 17.6.2018 11:03:44

venybit >> rybička by si jistě chtěla jen tak plavat ve vodě, a ne bejt na mrazáku :-)
Obzvlášť uchylnej mi přijde lov sumcu, třeba na liny...
Hlavně že se pak chlubej tím, jak toho sumce přeci pustej...

Hora - Profil | Ne 17.6.2018 6:00:01

A chytání prasoryb je vlastně co? Že to pomáhá jejich kondici ! ! Zlepšuje se jim paměť, mají masáž zadarmo, heršvec to se mají dobře ! ! Tak to rovnou zakázat lov ryb úplně. Choďme se na ně dívat na hráze přehrad a bude to lepší.

u x a - Profil | Ne 17.6.2018 0:37:51

Káceč >> na živou určitě na mrtvou bych omezil délku...

GTdpcfix - Profil | St 27.6.2018 13:03:47

kečemot >> mel jsem s babetou ty same trable...15let stala v garazi a furt se nekde neco cpalo,nejelo to,netekl benzin.az dosla trpelivost...rozebral jsem ji s otcem do sroubku, udelali novy vybrus,vse se vycistilo(hlavne nadrz od rzi) a pak slapala jak hodinky.....jezdil jsem na ni 3 roky den co den bez jedine poruchy....no samozrejme nez ji bratranec ukradl a strelil nekde pac nebylo na zobani!jak ja jsem byl nasrany!ale ta babeta byla srdcovka,stejne tak jako kdyz jsem mel na ryby skodu 105(uzofka)....jsou to stary krapy ke kterym si vybudujes citovy vztah a kazda oprava jej jen prohloubi pac je mozny delat vse na koleni:)

sliver - Profil | Po 18.6.2018 14:05:33

Daty >> a jak si poznal, že ty žábra nepřetrhl někdo wobem?

Petr64 - Profil | Po 18.6.2018 13:33:21

Bacha >> Je dědek 70+ taky hájenej jako prasečkin? ;-)

Káceč - Profil | Ne 17.6.2018 22:41:55

Bacha >> rybařina s myslivostí se dá srovnat hlavně v tom, že oproti dobám minulým, se obě kratochvíle posunuly úplně jinam, tam kde by rozhodně býti neměly, prostě to v současný době stojí za hovno. Díky lidem co tom rozhodují a vládnou tomu.

Bacha - Profil | Ne 17.6.2018 18:16:05

Káceč >> To je úhel pohledu....to by za totáče byli všichni komunisti. Krom vojny rybařím přes padesát let, takže pamatuju revírní hospodaření. A i když tehdy nebyly podložky, kliniky, koulísy a ryby se nepouštěly...skoro..., chovali se k sobě rybáři líp, starali se o svoji vodu líp a ryb chytali míň. Ulovený kapř byl vyháčkován na trávě (v lepším případě) a dán do saku bez pitomejch kruhů, který někde neustále překážej, protože po odchodu byl milý kapřík sežrán.
Nebyl u vody bordel, každý znal každého a když někdo řekl, že jde porybnej, každýmu se zatáhly půlky. Rusáci s Ukrajincema lovili jen na Padrťákách v Brdech a místní organizace měly takové revíry a takové podmínky, jaké si vybudovaly. Na hadech byl oheň vždycky, chrápalo se pod stanem, pilo se lahvový, chytalo se na rybičku a nikoho to nedojímalo, nikdo to neměl za zbytečné.
To až lidi, kteří ryby chytají a přitom nejsou rybáři. Jako myslivec, co nedokáže ulovit srnče. Taky pouhý lovec.

kakr - Profil | Ne 17.6.2018 16:27:09

Z historie , dříve se přívlač považovala za velmi účinný způsob lovu a to prosím neexistovaly voblery atd.
Také byla na rozdíl od lovu na rybičku časově omezena.

Refkař - Profil | Ne 17.6.2018 13:26:47

Když to tady vsechno čtu tak se divím ze chodíte vůbec na ryby z hackama🤣🤣kazdej chytrej jak rádio tak když je to trápení tak je nechytejte👍

splavek - Profil | Ne 17.6.2018 12:30:27

rybarskej tom - >> Zavři diskuzi, nemá to cenu, nic se nedovíš,jenom to, že se tu budou lidi hádat. Vezmi náčiní, nachytej si nástražky a vyraz k vodě. To bude ta nejlepší diskuze k tématu. Vlastní praxí, třeba i metodou pokus-omyl dojdi k nějakým výsledkům.

PepanD - Profil | Pá 12.7.2019 21:46:14

rybarskej tom >> Odpověz si na otázku. Kde je malá rybka, v proudu, nebo poblíž břehu.

DominikOV - Profil | Ne 23.6.2019 10:22:59

Vecko vykousnute jsem nikdy nemel,spis sem tam otisk jako banan a strhnutych par supin a rybka na odpis z toho usuzuju na sumecky,ale nekdy byla neposkozena po jizde...

Nils Master - Profil | Ne 23.6.2019 0:01:57

No jestli ty ryby jsou malý,tak je píkovina tam přidávat další háčky...Prostě žij s tím, že to byla ryba malá a proto si ji nezasekl...Kdyby byla velká , tak ji seknes, protoze to bude mít v hubě...

Bacha - Profil | Ne 24.6.2018 17:00:19

splávkař >> Pd do řeky nepatří:-D

venca1 - Profil | Po 18.6.2018 13:49:32

u x a >> No dost si koleduješ...-)) máš nakoupeného dost kliniku na otevřené rány:-))))

Bacha - Profil | Ne 17.6.2018 22:58:07

Káceč >> Tak to se klidně rozepíšu:-DDD Když se bavíte s Dědkem o pičusech s klinikem a tvoje poslední věta vůči mně je: "Rybář by měl být především lovcem a né sportovcem, či píčusem s klinikem a tak podobně." , pak klidně napíšu, že se divím, jak může členská schůze přijmout takovýho pičuse.
A že rybář má být v první řadě rybářem, je pro mě neoddiskutovatelné, páč označení "rybář" by mělo být pýchou každého, kdo chodí na ryby. Pak ještě existuje označení "Pan rybář", a to by mělo být snem každého, kdo se rybařinou zaobírá.
A když mi můj děda o někom řekl, že to je Pan rybář, vůbec jsem o tom nediskutoval, protože to prostě tak bylo a neřekl by to jen můj děda, ale každý, kdo takového člověka znal.
Asi se tady nebudeme trumfovat, kdo Pan rybář je a kdo není. Ani by to tady neprošlo, protože kdyby nedejbože někdo takto označil třeba Frantu Ptáka, antirybičkáři by se podělali. Tedy pokud by věděli, kdo to je...či byl.
A co tepřivá Kubík Vágnerojc???:-DDDD

Káceč - Profil | Ne 17.6.2018 21:39:47

Dědek >> inteligentama je fakt nazývat nebudu :-)

1Mara - Profil | Ne 17.6.2018 17:05:51

Colasrumem >> chtěl jsem ti odepsat, ale blb jaký jsi ty mě za to nestojí.......

Bacha - Profil | Ne 17.6.2018 16:22:46

Colasrumem >> Kde to tu rybu víc bolí? Za hubu, nebo za hřbet? A bolí ji to vůbec? A bolí to mrtvou?:-)))

Ravachol - Profil | Ne 17.6.2018 16:10:40

Káceč >> No je to spíš kolem tématu ale budiž. Prostě uznej :) že hlavu a patu to má a ve finále jsou vždycky ty nejjednodušší způsoby lovu s minimálním průmyslovým pozadím k přírodě a tedy i k rybám šetrnější :) Mrtvá rybka = háček, olůvko, (možná lanko a obratlík), přívlač...na to nám většinou batoh nestačí. Furt mi vychází líp candát na mrtvou k vobědu, než puštěná štika na přívlač a tuňák do sítí z druhýho konce planety na svačinu:))
Takže za mě lov na rybku nezatracuju, i když neprovozuju

Káceč - Profil | Ne 17.6.2018 15:42:07

Bacha >> no já ti nevím, jestli vůbec může být v dnešní době rybář hrdej na to, že je rybář, když se v rybařině, co se děje.
Zabít rybičku, abych na ní mohl chytit jinou rybu, mi skutečně přijde jako zhovadilost. Tedy dneska, dřív jsem to neřešil. Ale jak jsem psal, každej na to musí přijít sám.
Nikomu nic nevnucuji a nenadávám mu, jen vyjadřuju svůj názor. Né každej s ním bude pochopitelně souhlasit a ani to neočekávám.
Když jdu na ryby, tak očekávám dva kapry 50+, ty zmasím jdu od vody, žádný zbytečný píchání plotiček, malejch cejnů a tak. Jsem lovec, né sportovec.
Přestal jsem hulit po třiceti letech, letos nehulím pátým rokem a kuřákům nadávám, neb smrděj a normální je nekouřit :-)

rici2 - Profil | Ne 17.6.2018 13:43:21

Refkař >> jasny, pokazdy se cloveku nechce vlacet, nekdy neni nad to brzo rano sednout na oblibeny misto, nahodit splavky na zivou pekne pul metro nade dno, na nic nemyslet, jenom sedet, koukat jak se zveda mlha a cekat na zaber. Vlacka me dost bavi, ale nekdy nad rybku proste neni.

Martin02 - Profil | Ne 17.6.2018 12:35:03

Káceč >> Člověče, tvůj názor na lov na rybku celkem chápu. Nechápu ale proč ho tak vehementně cpeš ostatním? Zatím se stále jedná o povolený způsob lovu a jestli ti opravdu tak vadí, tak proti tomu jde bojovat i jinak než nesmyslným plkáním na netu. Nevadí ti taky lov na boilíz? Do toho se dávají rybí moučky, játra a vejce ty slepice taky nesnášejí v pětihvězdičkovém hotelu. Chyť a pusť je taky na prd, proč lovit rybu kteru pustím? Ještě jednou prommiň, ale žvaněním tady nic nezměníš.

Petr64 - Profil | Ne 17.6.2018 11:33:40

Řízek 5,125 >> Rezeň 5,125 - 17.6.2018 11:12:08 >> Zvednutím míry nástražky zvednou čekačku i ti,co sekali do dnešní doby bezprostředně po záběru.

Rezeň 5,125 - Profil | Ne 17.6.2018 10:46:24

Bacha >> a tím hospodarem jako myslíš to,když rozhoduje o tom, že štika 50,5 cm je hrozně nebezpečná a nadela strašlivý škody?
Btw- chytat na rybku ryby, který pak pustím, to je opravdu zhovadilost, zabiju rybky jen pro svoji zabavu...

Calex - Profil | Ne 17.6.2018 10:29:26

Bacha >> 👍

Calex - Profil | Ne 17.6.2018 10:21:27

Dědek >> Chytat 2 druhy ryb?....Nechci chytat ani velký kapry....Chytá je dnes kdejakej jouda...Marně se zrovna teď snažím ulovit ježdíka nebo hrouzka......

Dědek - Profil | Ne 17.6.2018 10:11:39

Bacha >> Moc nechápu, proč Káceče napadáš. Jasně a stručně vyjádřil svůj názor... Že by se to na MRKu nesmělo?

Já s ním taky nesouhlasím, ale napsal bych to rozhodně slušněji, možná spíš jinak...

Calex - Profil | Ne 17.6.2018 10:10:32

Bacha >> Zdar lovče, pravdu díš....tohle je obsah žaludku S120 z malý vody.....3kg okounů, línů, karasů......Nemáme tu kormorány, vydru jsem ještě neviděl, volavky loví na poli myši......Máme ale sumce. Vláčkaři si ani neškrtnou, jedině snad ta rybka je řešení pro záchranu línů a okounů.....

Káceč - Profil | Ne 17.6.2018 0:21:57

Osobně bych lov na živou a mrtvou rybku zakázal. Lov na živou není nic jiného než týrání zvířat a zabít rybku, abych na ní chytil jinou je taky zhovadilost. Nikdo z nás hlady nechcípe, tak není důvodu takto chytat.