Sraz Kapří pohody 2017

Už se to zase blíží - 13. ročník je již za dveřmi. Otvírám volnou diskuzi. Za případně podněty/tipy/nápady budu vděčný.
Autor diskuse: Miras - Profil , 29.11.2016 kaprařina - ostatní

fotojakes - Profil | Čt 19.1.2017 21:48:21

Turňa >> Nechuť otevřít zákon pramení z několika závažných nebezpečí. Za poslední roky sílí tlak na "privatizaci" svazových vod a otevřením zákona se jako rybáři vystavujeme riziku, že volné vody se stanou předmětem handlu, tak jako lukrativní honitby myslivců. Další z hrozeb je vliv ochránců zvířat, tedy značné omezení sportovního rybolovu jako v Německu, kde nesmíš v některých zemích rybu pustit, když si jí můžeš ponechat (má míru a není zrovna hájena). To v praxi znamená, že tam při závodech přistaví kádě a všechny ulovené ryby zabijí a zkrmí v zoo. Asi nejsilnější je riziko omezení produkčních rybářů a jejich intenzivních a polointenzivních chovů, protože ty mnoha zeleným nevoní a jen čekají na příležitost zlikvidovat toto funkční odvětví zemědělské výroby. Stejný zájem mají i subjekty, které se třesou na podporu akvakultury (chov v uzavřených systémech).

Většina tužeb rybářů se dá řešit úpravou vyhlášky, nebo i v rámci bližších podmínek. Jenže od členské základny není tlak na jakékoliv úpravy, všichni to řeší na netu, ale z členských schůzí žádná taková usnesení nenajdeš.

To otevření zákona je opravdu risk, protože ty zájmové skupiny čekají na tuto příležitost. Sice je to relikt socialismu, ale já si v této zemi neumím představit, že se o každý úsek řeky bude starat jiný soukromník, tak jak to je běžné v jiných zemích.

Raggo - Profil | Út 6.12.2016 20:13:08

Miras >> Jaký je to rozdíl ? Co takhle několik tisíc metrů čtverečních ? Jednoduše ve výstavní hale obejdeš amazonský stánek velkým obloukem, ale na báru u Zábranskejch se zrzkovi těžko vyhneš. Proč bych měl zrovna na akci, kterou mám docela rád a poslední léta pravidelně navštěvuju, sdílet prostor s někým koho nemusím a na něhož mám názor jasně vyhraněný. Ano, můžu ve chvílích jeho plkání odejít do výčepu, ale už to je prostě určitej diskomfort. Není mi jasné na základě jakých pohnutek jsi ho zval. Ledaže bys chtěl poukázat na to, že kapraří jsou povětšinou jen banda přizdisráčů a nepokrytejch lovců soukromáků, kterejm je kapr v podstatě u zadku. Tohle už přeci dávno víme, k tomu nemusíme mít Kubu za prdelí. A pokud je dle tvého tenhle postoj k věci dětinskej, pak jsem se právě jako batole třikrát podělal do plíny a bude ještě dlouho trvat, než mi ty mini koule sestoupěj. Dle mého je tohle špatnej krok a nevyžehlí ho na konci ani ta rozverná blondýnka s pěknejma dvojkama.

Miras - Profil | Pá 20.1.2017 10:53:12

VL.K. - 20.1.2017 9:58:56 >> Začínám být pomalu alergický na slova "nikdo" nebo "všichni". Jsou anonymní a nicneříkající.
Mně osobně by se nonstopka moc líbila, ale ne ve stávajícím formátu. Její povolení na vybraných revírech chápu spíš jako dobře promyšlenou past než projev dobré vůle. Mnohem raději bych byl za rozšíření denní doby lovu v jarních, podzimních a zimních měsících. Co se mi nelíbí, že povolenku dostane kdejaký obejda, který položí prachy na stůl. A když mu ji nevydají v organizaci "A", tak ji dostane v organizaci "B". Je toho víc - nonstopka mě v porovnání s tím, tankuje asi úplně nejmíň.

Miras - Profil | Čt 15.12.2016 14:05:31

Náhodou jsem narazil na zajímavou fotku....

VL.K. - Profil | Út 6.12.2016 21:29:36

Miras - >> Nechtěl jsem původně vůbec ragovat,ale musím. Na letošní KP jsem se opravdu těšil, chtěl jsem vidět pár známých s kterými jsem se delší dobu neviděl, neb jsem letos na KP nebyl :-( A těšil se na debatu s Dušanem Hýbnerem jak bude našim kaprařům promlouvat do duše :-) . Jenže, můj jak to někteří nazývají...kouličko dárce,mne před pár dny požádal zda bych s ním nejel na prezentaci firmy do Ostravy. Jelikož jsem jistým způsobem zavázan, tak musím také něco vrátit a ctím určité dohody a závazky. Až dnes,když jsem sem nahlédl, jsem se dozvěděl,že tam bude onen tvor, který se hlásal ke kaprařům,jak pro ně bude činit dobro atd. Na jednu stranu mě mrzí,že tam nemohu být, neb bych se jasně a zřetelně zeptal,zda konečně vysvětlí cestu, jakou se dostal kapr z Dobříně do jeho revíru KatlOOF a zda tedy má na něj opradu tu faktůůůru jak všude vykřikoval. Na druhou stranu jsem rád,že s ním nemusím sdílet společný prostor a dýchat společný vzduch. Jak píše Raggo a metal, myslím si, že tento tvor na takovou akci nepatří. Třeba na to hoši jednou přijdete co na vás ten "dobrák" chystá, jen mu pochlebujete a pusinkujte ho. Sorry,ale musel jsem a teď klidně do mě :-)))

metal - Profil | Út 6.12.2016 20:15:29

Miras >> KP by měla být komorní akcí a setkání kaprařů dejme tomu "srdcařů". To přeci s výstavou nejde moc srovnávat. A pozvat tam člověka, kterej podrazil každýho soudnýho rybáře v ČR ?? nehledě nato, že se bude snažit kapraře zdojit z peněz ve svém jistě honosném řetězci a hrozit nepoddajným lidem zničením ??.... nebo za jeho pozváním opět něco jiného ??

Vojc29 - Profil | Pá 20.1.2017 11:32:25

Kocháč >> Já to možná chápu. Ale mám pocit že u nás je opravdu problém cokoli měnit. Pak se nedivím že lidi neustále na vše po čase rezignují. Ničeho člověk nedosáhne. Chapadla jsou mocné.

Poušťák - Profil | Pá 20.1.2017 8:50:05

VL.K. >>
Jenže jak zde padlo mnohokrát, NIKDO nechodí na schůze MO, nikdo se o nic nezajímá, nikdo nic nenavrhuje...prostě to mají všichni na háku .............

Toto co jsi Láďo napsal ale není pravda,bo jsme si kdysi na schůzi naší MO něco odhlasovali,ale SÚS,který nám pronajímá vody a zastupuje nás to stejně smetl ze stolu a na celorepublikovém sněmu to ani nezmínil.
Navíc nechápu návrhy některých kaprařů že bych si měl za povolenku a lov nonstop připlácet,když od vody narozdíl od jiných neodnesu nic.Takže za to vlastně budu potrestán oproti lidem co se chovají jako tetička Smrt a od vody odnesou všechno.

Turňa - Profil | Čt 19.1.2017 21:26:57

hraji >> Neboj, tvorbu zákona i způsob přijímání prováděcích právních předpisů znám, ostatně je to moje "živnost". Dnes § 12 vyhlášky zní takhle, a třeba do měsíce, může znít jinak. Jen stačí, aby to ministr chtěl. Pro mne je podstatná informace o tom, že nechtějí ani ministerští, ani svazoví "bafuňáři", nic měnit. Zakonzervovaný stav předsametového systému jim zřejmě vyhovuje. Inu zase budu (třeba marně) čekat, že podzimní volby "něco" změní.

Miras - Profil | St 18.1.2017 12:22:00

Z letošního ročnímu mám opravdu dobrý pocit. Přestože se nás sešlo cca. 200 kousků, byl v sále poměrně klid, resp. nebyl tam zas až tak enormní hluk. Přednášky měly, dle mého názoru, velmi slušnou úroveň a byly zajímavé. Jako příjemný bonus beru u to, že jsem druhý den mohl mluvit - hlasivky to ustály.. Milým překvapením byl i neplánovaný online přenos, o který se postaral Jirka Jakeš.
Děkuji účastníkům za pohodový den a vytvoření příjemné, přátelské atmosféry. Dále pak všem, co nějakým způsobem přispěli do programu, ať už formou přednášky, videem, výstavkou, příspěvkem do tomboly či dárkem pro rybářský kroužek Ještě jednou dík a už teď se těším na další ročník, který proběhne 13. ledna 2018!

Reportáž z KP 2017, vč. fotek jsem šoupnul sem: http://www.kapripohoda.cz/sraz-kapri-pohody-2017/

Piškothonza - Profil | Út 17.1.2017 19:41:56

VL.K. >> upřímně za sebe říkám...pokud se u našich vod,budou místo rybářů pohybovat vožralý individua,nejsem pro lov NONSTOP....pokud nebude důsledná kontrola,také NE...některé reakce na KP na Dušana(kterej kope i za nás),se mi vůbec nelíbily,čišela z nich sobeckost a hlavně alkohol...ale půlku jsem neslyšel,někteří řvali bez mikrofonu...

Miras - Profil | Út 6.12.2016 19:23:54

Vcelku by mě zajímalo, jaký je rozdíl mezi tím potkat JV na KP nebo na výstavě. S některými věcmi, které dělá, nesouhlasím a nelíbí se mi, přesto to neznamená, že bych se mu měl vyhýbat. Pokud chce někdo KP bojkotovat jen z tohoto dětinského důvodu, měl by se podívat mezi nohy, jestli mu tam náhodou nechybí koule. Sraz KP je akcí Kapří pohody, nikoliv Kuby Vágnera.

kritik - Profil | Po 5.12.2016 19:49:35

Poušťák >> Právě Véno, znáš to..... Ty jsi to napsal pěkně od podlahy a tak nějak asi oba tušíme, že až tam nakráčí tak většina ani nepípne a bude zírat do půllitru...
Je vidět, že má asi nejen velký péro, ale i koule a sebevědomí, nakráčet s úsměvem mezi kaprařskou elitu :))

Poušťák - Profil | Po 5.12.2016 19:45:07

kritik >> až budou všichni nachcaní a budou mít kuráž?

metal - Profil | Po 5.12.2016 15:40:57

S Vágnerem bude usmířovačka, objímačka a pusinkovačka jo :-))))))))))))))))))

Miras - Profil | Pá 2.12.2016 14:13:13

Co se chystá:
Dušan Hýbner - předseda SÚS ČRS - debata - potvrzeno
stavba lodě - Alda - potvrzeno
závodní sektor - Ešpi, Tulo, Carpkiller, Karel Nikl - potvrzeno
Tropic Liberec na Fox lake - potvrzeno
Funkční prádlo - vrstvení - opět v jednání, snad to konečně klapne
Deeper finder - v jednání
a klasika - videa, diskuze....

Azis - Profil | Ne 5.3.2017 23:05:41

Je skoda,ze aspon na takto velkych revirech neni nonstopka povolena.Argumentu proc ne je spousty,ale pripada mi,ze panuje spis snaha se timto vubec nezajimat.napr.kdo by v noci kontroloval lovici-vetsina povolenek je stejne odebrana za lov pres caru,takze nocni kontroly stejne probihaji.Jak by se nonstopka zapisovala.Den ma 24 hodin a o pulnoci konci lov v tomhle dni a casem 00:01 zacina lov dalsim dnem,takze zapisuji novou dochazku.Dalsi samostatnou kapitolou je,ze ti co nonstop chytaji,budou chytat stale a ti co to nedelaji,tak tech se to nedotkne.Svazu odpadnou naklady za reseni prestupku proti denni dobe lovu u tech ktere se podari behem roku chytit a muzou cas a prostor venovat jinym smerem.Na pytlaceni a jiny zverstva nonstopka vliv nema.Ty se dejou i bez ni a argumen jakoze nechte rybu odpocnout mi taky neni jasny.Rybari to o pulnoci zabali a ryba jde spat?Na ctvrtou da budika,aby byla zase ve strehu?Povolit nonstopku znamena podle me spise usnadneni problemu nez starosti navic.

René - Profil | Út 24.1.2017 10:57:41

Miras >> Tak z velikosti ryb si hlavu nějak nedělám, ale natřena česneková esence pod nosem je jiný kafe! O to hůř když to bylo po náročném večeru :-D je to pump a darebák, asi po mamince :-D

Poušťák - Profil | Pá 20.1.2017 21:48:50

smike >> a je na Mrku pod nickem Vydra Revírní...o))

viceroy - Profil | Pá 20.1.2017 16:29:15

Poušťák >> chovance z ustavu :-)

Miras - Profil | Pá 20.1.2017 15:49:46

Poušťák >> Na KP zazněl slogan: "Kapr na hrad!". Třeba to dopadne a začnou se dít věci:-)

Poušťák - Profil | Pá 20.1.2017 14:58:47

Já si stejně myslím že pro 400-500 rybářů-kaprařů se žádná vyhláška ani zákon měnit nebude.Až budou sedět v parlamentu a na vysokých státních úřadech místo myslivců rybáři,tak ty změny proběhnou cobydup.

Honzin - Profil | Pá 20.1.2017 12:33:13

Organizátorům a přispěvovatelům patří obrovský dík za ohromný kus práce. Letos jsem byl již po několikáté v řadě a troufám si říci, že letos to mělo úroveň, spád. Projekce byly výborné. Diskuze byla velmi zajímavá.

Ti co měli příspěvek v debatě - nezlobte se na mě, ale pokud jste chtěli něco říct, tak aspoň bez toho alkoholu kolegové! NONSTOP prostě není, a to jestli bude, tak záleží jen na nás! Ostatně to co vidím u vody si to jen tak nezaslouží.

Někdo se tam oháněl, že ve světě je to běžný. Nevím jak vy, ale já po světě jezdím, a tak běžný to není. Třeba ve Španělsku je povolen lov ryb hodinu před úsvitem a hodinu po západu slunce. Jinak ani ťuk. Pokud na vás přijdou tak pokuta nebude jak u nás ale v od částky, která začíná na 10.000 Kč.

Vojc29 - Profil | Pá 20.1.2017 12:00:37

smike >> Já si myslím že nic není tak žhavé. Vždycky tomu tak bylo je a bude. Neviděl bych to tak černě jako ty. Nepotřebuji 24H lov. Jak již někdo mínil pouze prodloužit aspoň ty podzimní měsíce jako říjen listopad a pak jako březen duben...

smike - Profil | Pá 20.1.2017 11:42:56

Vojc29 >> akorát, že v tom zahraničí nemají ty "dobráky s investory", kteří už se na to otevření zákona a "privatizaci" vod třesou.nevím, jak ty, ale já budu radši chytat podle RŘ a BP tak, jak je to teď, než aby mi potom např. na mém oblíbeném svazovém "zprivatizovaném" revíru nějaký "dobrák" zavedl sice non stop, ale 5 x zvedl cenu za povolenku a zavedl rezervační systém.

Kocháč - Profil | Pá 20.1.2017 11:05:48

RST >> Takže nemusím mít výčitky, že jsem to lejstro někdy v roce 2000 dostal za litr rumu? :o)

Maxwell - Profil | Čt 19.1.2017 14:04:26

Vojc29 >> ty jseš svaz, pokud chceš něco měnit, začni od sebe...na schůze MO chodíš?

Turňa - Profil | Čt 19.1.2017 12:57:56

Dida >> Tohle je zajímavý postřeh: "že svaz nechce jít do otevírání rybářského zákona", pořád se tu někteří ohánějí (např. hraji), že MZe s nimi nechce nebo odmítá spolupracovat, a ono to je výhodné i z druhé strany.... asi nevadí kalné vody špatné právní úpravy, kterou si mohou pro sebe upravit bližšími podmínkami výkonu ryb. práva...

VL.K. - Profil | Út 17.1.2017 19:20:58

Mám jeden dotaz na účastníky letošní KP. Jak jsem se před chvíli dozvěděl, NIKDO z kaprařů nestojí o lov nonstop. Tak jak to je ? Chtějí kapraři nonstop nebo ne ? Nějak mi to hlava nebere :-((

Přemet:-) - Profil | Ne 15.1.2017 19:42:33

Tak asi budu první, kdo by chtěl klukům z Kapří pohody poděkovat za opět skvěle zorganizovanou akci, kde jsem se po roce setkal s kamarády, které jen tak běžně nevídám. Takže kluci díky a již teď se těším na další ročník!! :-)

fotojakes - Profil | So 14.1.2017 15:52:53

Jirka nezklamal...

fotojakes - Profil | So 14.1.2017 12:28:31

Samá legenda je to tady

fotojakes - Profil | So 14.1.2017 9:58:16

Výstavka a sem tam i novinky

fotojakes - Profil | So 14.1.2017 8:57:41

Registrace běží

fotojakes - Profil | So 14.1.2017 8:23:09

Tak takhle brzy jsem tu ještě nebyl 😀

fotojakes - Profil | So 14.1.2017 6:39:29

To bude cesta, teď už naštěstí v autobuse

Poušťák - Profil | Pá 13.1.2017 9:34:41

Turňa >> tak se drž Jiříku,do Nového roku hlavně to zdraví a v létě se uvidíme.

Miras - Profil | Čt 12.1.2017 10:55:37

Aktualizovaný harmonogram:

08:30 09:00 registrace + párek, polévka a pivko v předsálí
09:00 10:15 výstavka, předváděčky
10:15 10:20 úprava sálu
10:20 10:25 úvodní slovo
10:25 10:35 WCC 2016 - video šampiónů
10:35 11:05 Závodní sektor - K.Nikl, M. Ešpandr, J. Hubka, P. Tulinský
11:05 11:25 Tropic na Fox lake - J. Hubka, M. Skřivan
11:25 11:55 Stavba rybářské lodě - A. Souček (Alda)
11:55 12:15 Natáčení kaprů pod vodou - Radek Filip - video, debata
12:15 12:45 Dušan Hýbner - předseda SÚS ČRS - debata
12:45 13:05 Tomáš Blažek - slideshow, debata
13:05 13:25 Mivardi - J. Prchlík - video, debata
13:25 13:40 Carpfishing - The best of Carptime
13:40 13:55 Matěj Tirpák - kamera, foto - Vše o natáčení a střihu Carp Time
13:55 14:10 Balatonfishing.hu - lov kaprů na Balatonu
14:10 14:30 LK Baits - sezóna 2016 - video
14:30 14:50 M. Urbánek -sezóna 2016 - video
14:50 15:00 pauza, úprava sálu
15:00 15:15 Co na rybách stěží potkáš
15:15 15:25 pauza, úprava sálu
15:25 15:40 Bejsfish - video
15:40 15:50 pauza
15:50 16:20 tombola
16:20 16:40 Konec akce, volná zábava v Prague city

Raf - Profil | Po 9.1.2017 15:19:58

Kajmany pro vsechny ucastniky Kapri pohody byly prave slozeny U Zabranskych.

Miras - Profil | Po 9.1.2017 15:17:25

NASH bude mít svou výstavku na KP.

Miras - Profil | Út 3.1.2017 22:58:37

Nástřel harmonogramu (pořadí i časy se ještě budou dolaďovat):

08:30 09:00 registrace + párek, polévka a pivko v předsálí
09:00 10:15 výstavka, předváděčky
10:15 10:25 úprava sálu
10:25 10:30 úvodní slovo
10:30 11:00 Závodní sektor - K.Nikl, M. Ešpandr, J. Hubka, P. Tulinský
11:00 11:20 Tropic na Fox lake - J. Hubka, M. Skřivan
11:20 11:50 Stavba rybářské lodě - A. Souček (Alda)
11:50 12:10 Natáčení kaprů pod vodou - Radek Filip - video, debata
12:10 12:40 Dušan Hýbner - předseda SÚS ČRS - debata
12:40 13:00 Tomáš Blažek - slideshow, debata
13:00 13:20 Mivardi - J. Prchlík - video, debata
13:20 13:40 J. Vágner - závody Stairs to hell, debata
13:40 14:00 M. Urbánek - video -sezóna 2016
14:00 14:15 Carpfishing - The best of Carptime
14:15 14:30 Matěj Tirpák - kamera, foto - Vše o natáčení a střihu Carp Time
14:30 14:45 Balatonfishing.hu - lov kaprů na Balatonu
14:45 15:00 pauza, úprava sálu
15:00 15:15 Co na rybách stěží potkáš
15:15 15:25 pauza, úprava sálu
15:25 15:40 Bejsfish - video
15:40 15:50 pauza
15:50 16:20 tombola
16:20 16:40 Konec akce, volná zábava v Prague city

Prezentace výrobků firem: Mikbaits, LK Baits, Essential Baits, Sportcarp, Chytil, Tomáš Blažek, Imperial Baits, Infinity Baits, Bejsfish, Mivardi, Carpsystem


Miras - Profil | Čt 29.12.2016 13:08:07

Revize u Zábranských proběhla - nic se tam nezměnilo, což je dobře. Důležitá informace - o víkendu je parkování v okolí Zábranských ZDARMA a BEZ OMEZENÍ!

Gigi1893 - Profil | Čt 15.12.2016 18:29:06

Maxwell >> tak tohle musel bejt nultej ročník protože vidim vokouňet poušťáka za oknem ,asi se bál aby mu někdo nezasedl místo ;-))

Ondřej Macků-Maca - Profil | Čt 15.12.2016 14:08:17

Miras >> První sraz KP? :)

Přemas - Profil | St 7.12.2016 14:24:59

Raf >> To je ale parádní čistota záběru, na tohle se těším :o)

VL.K. - Profil | St 7.12.2016 7:13:39

Miras >> OK draku a nečerti se, to pochlebování nebylo myšleno na tebe, ale obecně :-)) Je dobře, že nejsi zavázán a máš možnost v rozhodování. Věř, že já ač jsem jaksi zavázán, mám taky absolutní volnost v rozhodování a to, že jsem vyhodil toho kapra, Jarda vůbec nevěděl a neměl s tím nic společného. Proto mě sere, že ten ...píp...a jeho pochlebovači do toho Jardu tahaj !!

Jinak přijímám tvou výzvu a připravím ti pár otázek na které bych chtěl aby mi pan JV odpověděl, hodím ti je sem veřejně, já nejsem ubožák, který se za někoho schovává. Takže předem Ti děkuji za tu možnost, kterou jsi mi dal.

Miras - Profil | Út 6.12.2016 22:57:57

Pánové, vůbec neobhajuji JV, ale stojím si za svým a pozvání nezruším. Diškutérum přeju dobrou a klidnou noc a zvu je na paňáka, pokud tedy budou v sále.

Miras - Profil | Út 6.12.2016 22:37:37

Raggo >> Nikdo nedělá jenom správná rozhodnutí, ale to zhodnotím až po akci. Zkusím to vyžehlit ještě rozvernější blondýnou s ještě většíma kozama.

Kocháč - Profil | Út 6.12.2016 17:52:16

lado40 >> Tak pár už jich koupil, pokud se nepletu. Příkladně Kordu v té obydlené zatáčce u Vultavy :o)

Někteří na Kapří pohodu právě kvůli Kubovi nepojedou, ale většině je to buřt a většina na závodech na D5 bude :o)

Raggo - Profil | Út 6.12.2016 10:34:53

"Ahoj, ja jsem Kuba a všechny Vás tady srdečně zdravím"..."Ahoj, my jsme kapraří" "Kubo, máš v rybníku převezený kapřííí ?!" "Ne, ne, na fšeckno mám prokotol" Pá pá..." Za mne zbytečnej element a se svojí předkůží ať si chodí po jinejch trzích. Tahle pozvánka mi teda nedává moc smysl.

viceroy - Profil | Po 5.12.2016 20:32:19

Dida >> no Ja to napsat nechtel dik :-):-) uz vidim KILLERA jak si ťuka s Kubim :-):-)

Miras - Profil | Po 5.12.2016 19:58:20

viceroy >> On tam neleze, pozval jsem ho. Nese kůži na trh a je si toho vědom.

kritik - Profil | Po 5.12.2016 19:42:29

Miras >> Dobrovolně do jámy lvové?? Zařaď ho někam na konec, ať je sranda :))

Miras - Profil | Po 5.12.2016 15:08:19

Další body programu:
Mivardi (Prchlajs) - výstavka, video
Martin Urbánek (Dida) - video
Bejsfish - video
J. Vágner - diskuze (předběžně potvrzeno).